Nadogradnja Windowsa 8.1

poruka: 34
|
čitano: 4.786
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nadogradnja Windowsa 8.1".
14 godina
Nadogradnja Windowsa 8.1

Envy, imam original W8 i W8.1, koristim W8 na Aceru jer sam svjestan da nema official drivera za 8.1 za moj GPU pa mi se ne kocka, zato i ne prelazim.

Mada je to glupost, na W8 mi svi driveri sa W7 rade bez problema, trebali bi i na W8.1 :)

Ali dobro, zadovoljan sam skroz.

iclock2much

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Nadogradnja Windowsa 8.1
BlueMax kaže...

@Envy

Posto vidim da ti je jedan klik dealbreaker a cesto koristis Control Panel:

1. Otvori Control panel

2. U taskbaru klikni desnim klikom na ikonu Control Panela

3. Kilikni na "Pin this program to taskbar"

Eto sad imas Control Panel u taskbaru i palis ga jednim klikom. Kako na Windowsu 8 tako i na Windowsu 7.

Malo sam ti ubrzao svakodnevno mucno klikanje na Start, stari ili novi (i usput pobio jos jednu prednost windowsa 8).

Nisi baš, 1 ili 2 klika nije problem (u mom slučaju desni klik na Start pa lijevi na Control Panel) a i sviđa mi se da je nekako 'tu' a da se ne vidi na taskbaru. I to što bi uradio što ti navodiš, samo bi otvorio Control Panel, a dolazak do konkretnog zadatka (primjerice Power Options ili mijenjanje zvuka sa Integrisane Kartice na HDMI Izlaz za TV) valja još doći. To mi sve desni klik na novi start menu omogućaje, i još more toga da nakačim na njega, tako da mi svakodnevno klikanje nije više ni malo mučno, pobiti prednost 8-ce nad 7-com ne možeš nikako. 8 je 7 zapakovana malo drugačije, sa meni lično dosta i ergonomski i energetski učinkovitija.

Pa još dok sam koristio legalnu 180 dana Enterprise Evaluation, 30 minuta mi treba da inszaliram na novo Windowse i mene moja pozadinska slika čeka, social, skype, pa čak i crna boja miša koju inače preferiram.

Mislim dugo smo u ovoj branši obojica. Nikako ne mogu reći da je 7 bolja od 8. Mogu reći da je 8-ca bolja od 7-ce i navesti moje razloge (Prvi i jedini: glasnot resursa i energetska ičinkovitost, ništa mi više ne treba). A ostalo je ne bitno.. kome štima 7 i ne prelazimu se na novi sistem neka ostane na 7, neće pogriješiti. Kome štima 8, voli ovaj novi Cloud integraciju (kao što sam ja) vjerojatno će i zavoliti 8.

16 godina
zoharbizo kaže...

Envy, imam original W8 i W8.1, koristim W8 na Aceru jer sam svjestan da nema official drivera za 8.1 za moj GPU pa mi se ne kocka, zato i ne prelazim.

Mada je to glupost, na W8 mi svi driveri sa W7 rade bez problema, trebali bi i na W8.1 :)

Ali dobro, zadovoljan sam skroz.

Ne prelazi na W8.1 ni za živu glavu, pokajat ćeš se a šteta je velika baš su ga nekako ispolirali tačno da dobije onu .1 reviziju. Ali za sve ostalo je kriv (u tvom i mom) slučaju AMD, odnosno dio zadužen za Radeon.

Ja imam orginalana Windows 8 i Windows 8.1 Industry Pro (MS kaže sadrži kompletnu funkcionalnost 8-ce + te neke djelove koji se uključuju po potrebi, tipa bankomati, robotika i sl) x86, te x64 te Windows Server 2012 i Windows Server 2012 R2 (sve verzije do Datacentra) te naravno i starije Servere kao što je Windows 2008 (serverska verzija Windosa 7-ce) to je jedini OS koji je isključivo rađen u 64-bita. 

Za sada ostajem na Serveru 2012 R2, jer mi sve radi kao podmazano (pretežno Adobe i Autodesk te Mathworks Matlab te Fluent) 

Because anything Korea does, Japan does it better.
14 godina
neaktivan
Envy kaže...

Nisi baš, 1 ili 2 klika nije problem (u mom slučaju desni klik na Start pa lijevi na Control Panel) a i sviđa mi se da je nekako 'tu' a da se ne vidi na taskbaru. I to što bi uradio što ti navodiš, samo bi otvorio Control Panel, a dolazak do konkretnog zadatka (primjerice Power Options ili mijenjanje zvuka sa Integrisane Kartice na HDMI Izlaz za TV) valja još doći. To mi sve desni klik na novi start menu omogućaje, i još more toga da nakačim na njega, tako da mi svakodnevno klikanje nije više ni malo mučno, pobiti prednost 8-ce nad 7-com ne možeš nikako. 8 je 7 zapakovana malo drugačije, sa meni lično dosta i ergonomski i energetski učinkovitija.

Pa još dok sam koristio legalnu 180 dana Enterprise Evaluation, 30 minuta mi treba da inszaliram na novo Windowse i mene moja pozadinska slika čeka, social, skype, pa čak i crna boja miša koju inače preferiram.

Mislim dugo smo u ovoj branši obojica. Nikako ne mogu reći da je 7 bolja od 8. Mogu reći da je 8-ca bolja od 7-ce i navesti moje razloge (Prvi i jedini: glasnot resursa i energetska ičinkovitost, ništa mi više ne treba). A ostalo je ne bitno.. kome štima 7 i ne prelazimu se na novi sistem neka ostane na 7, neće pogriješiti. Kome štima 8, voli ovaj novi Cloud integraciju (kao što sam ja) vjerojatno će i zavoliti 8.

Dobro, ne zelis control panel na jednom kliku nego zelis direktno biranje power optionsa?

Ovako nesto:

Sve opcije control panela mozes staviti na direktan izbor desnog klika. Treba samo malo bolje poznavati OS. Znaci sto se moze sa osmicom, moglo se i sa sedmicom samo nije bilo ruznog metroa.

Drago mi je da su u 8.1 stavili shutdown na desni klik jer ono kako je bilo rijeseno u 8.0 je katastrofa.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice