Isprobali smo Nokiju N8

poruka: 52
|
čitano: 5.838
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Isprobali smo Nokiju N8".
16 godina
neaktivan
Isprobali smo Nokiju N8

Možemo mi govorit da je symbian zastario, ali i dalje je jedan od najboljih OS-eva, te ga po pitanju stabilnosti nitko neće prestići kako stvari stoje, uglavnom ovo bi moglo nokiu vratit u igru pogotovo ako spomenemo da nokia ima jak marketing, te dobru kvalitetu, npr. nokia izgleda ko nova nakon 2 god, sony ericsson je ispuco te izgleda zreo za smetlište, a tek mu je godina i to još neintenzivnog korištenja.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png

17 8 hvala 0
15 godina
protjeran
Isprobali smo Nokiju N8

Stvarno mi je žao Nokie.

Informatičari svoju ljubav napokon pretvaraju u novce.
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.9.2010 12:47 (telesoft).
Moj PC  
4 7 hvala 0
15 godina
protjeran
Isprobali smo Nokiju N8

Sve super ali ovo da nemoš' sam bateriju zamjenit... epic fail, totalno bezveze!

bolje haker nego šljaker
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Isprobali smo Nokiju N8

Nokia izgleda ko nova nakon 2 godine? ha ha ha h aha hahaha.

n97 nakon 3 mjeseca zgleda ko da je 2 godine star...oguli se plastika oko ruba...a tak je unazad 4-5 godina sa svim skupim nokijama.

imao sam redom n80,n95, n95-8gb, i na kraju n97...jedino je n95-8 ličila na nekaj, jedino kaj je u startu ju trebalo selotejpom ljepit kolko je rasklimana bila.

bio sam zbilja nokia fanboy, al di su oni zaostali i po kvaliteti i po softveru...tamo u 2005-o godini su odprilike. ugaslii su ovi files, ugasili su sports tracker, prije toga su razjebali odlični ovi share..

tragikomedija...pa onda n900 maemo...pa nema više maema...pa sad n8, koja je zadnja n serija sa symbianom, pa meego..

pa dajte se odlučite više za jedno i pustite ljude da razvijaju aplikacije...

17 godina
Isprobali smo Nokiju N8

To sta neki zovu zastarjelim, ja zovem upravo ono sto ja trazim i ono sto meni treba.

Samo neka se Symbian ne mijenja drasticno kao WM i ja sam sretan. :D

Ovim konkretnim mobitelom i nisam nesto posebno impresioniran.

Razocaran sam sto nema zamjenjivu bateriju, jos k tome bateriju koju ima u sebi je navodno slabasna.

Nokije su barem uvijek imale nenormalne baterije. :S

- Psiho246
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
brkix kaže...

n97 nakon 3 mjeseca zgleda ko da je 2 godine star...oguli se plastika oko ruba...a tak je unazad 4-5 godina sa svim skupim nokijama.

imao sam redom n80,n95, n95-8gb, i na kraju n97...jedino je n95-8 ličila na nekaj, jedino kaj je u startu ju trebalo selotejpom ljepit kolko je rasklimana bila.

bio sam zbilja nokia fanboy, al di su oni zaostali i po kvaliteti i po softveru...tamo u 2005-o godini su odprilike. ugaslii su ovi files, ugasili su sports tracker, prije toga su razjebali odlični ovi share..

tragikomedija...pa onda n900 maemo...pa nema više maema...pa sad n8, koja je zadnja n serija sa symbianom, pa meego..

Stari moj, ti toliko seres da to nisu istine...

Prvo, Nokia nije jedini proizvodac koji se sluzi plastikom za izradu mobitela (ovaj konkretan uredaj je od aluminija), a drugo - plastika se ne guli.

Opcenito vidim ne pratis ni situaciju sa softwareom...al nema veze.

Osobno mi se neda prepirat sa trollom...

- Psiho246
15 godina
Isprobali smo Nokiju N8

Po informacijama sa nekih rewieva, baterija se lagano može zamijeniti.

Na kućištu postoje su vijci čijim odvijanjem se lagano dolazi do unutrašnjosti, tj. baterije.

6 1 hvala 1
17 godina
Isprobali smo Nokiju N8

Sad malo gledam po netu i vidim da su se BUGovci malo zeznuli.

N8 ima zvjersku bateriju koja moze pruziti do 50h music playa i oko 400 sati na stand by-u.

To je hebeno...

Usporedno s tim, iPhone 4 pruza oko 40 sati music playa sto je takoder impresivno, tako da ja uopce ne znam od kud vam ta informacija da je baterija slaba...

Edit: Dokaz i usprodedba

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.9.2010 13:30 (Psiho246).
Moj PC  
6 2 hvala 0
15 godina
ITman kaže...

Sve super ali ovo da nemoš' sam bateriju zamjenit... epic fail, totalno bezveze!

Steveov virus se širi .....

16 godina
Isprobali smo Nokiju N8

pa nisu rekli koliko traje baterija u korištenju

samo da je 1200mAh, šta je i na tvome linku navedeno..

samo u zadjne vrime na Bolu dosta loše su stvari recenzirane

te pišu neke doslovno poluinformacije..

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
Kreso75 kaže...

Po informacijama sa nekih rewieva, baterija se lagano može zamijeniti.

Na kućištu postoje su vijci čijim odvijanjem se lagano dolazi do unutrašnjosti, tj. baterije.

Tako je..baterija se može promijeniti..istina nije baš jako jednostavno kao na ostalim uređajima, ali može se..

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\
15 godina
neaktivan
Ne mogu vjerovat, Android ulazi u svoju 3 generaciju, Apple je izdao iPhone 4 sa novim revolucionarnim iOS-om, Microsoft kuca na vrata sa WP7, a oni izdaju uređaj na zastrjelom sustavu, za koji već mjesecima znaju da mu nema spasa u višoj klasi smartphone-a , zbilja vrjedno divljenja :) palac dole za dečke iz Finske.
http://graffiti-jam.blogspot.com/
17 godina
moderator
Psiho246 kaže...

N8 ima zvjersku bateriju koja moze pruziti do 50h music playa i oko 400 sati na stand by-u.

Pa na ovom linku piše isto što i kod nas, 1200 mAh... Nismo impresionirani.

drpetric
16 godina
Psiho246 kaže...
brkix kaže...

Stari moj, ti toliko seres da to nisu istine...

Prvo, Nokia nije jedini proizvodac koji se sluzi plastikom za izradu mobitela (ovaj konkretan uredaj je od aluminija), a drugo - plastika se ne guli.

Opcenito vidim ne pratis ni situaciju sa softwareom...al nema veze.

Osobno mi se neda prepirat sa trollom...

Vjerovatno je brkix mislio na cinjenicu da se boja sa plastike guli a ne sama plastika. Ja imam takvo lose iskustvo. Imam N82 koji je (kao i N95) bio top model, dakle nikalo jeftin. Nakon 4 mjeseca sto sam ga koristio boja oko kamere koaj je imitirala srebro se totalno zgulila i provirila je bez plastika. Sa prednje strane su se takoer brzo izlizali rubovi tipki i svjetlo je pocelo prosijavati kroz njih. Uglavno moj skupi telefon je urzo poceo izgledati kao da sam ga zavezao koncem i vukao automobilom okolo. Nazalost pazio sam na njega i uvjek je bio na relaciji Dzep-ruka-stol. Takoder imam par frendova sa N97 (takoder nejeftin mobitel) i rubovi su redovito zgrebani. Jako ruzno izgleda. SE W810 je za svoj drugi rodenda izgledao ko nov, a nedavno je proslavio i svoj 4 rodendan. Sad je vec ogreban ali i dalje radi. (Naravno SE danas i ona su nebo i zemlja).

16 godina
Isprobali smo Nokiju N8

Ja se veselim ovom mobitelu. Jedino mi je zao sto nema qwerty tipkovnicu, ali tesko da cu naci model koji ima i qwerty i pravu bljeskalicu na koju sam se naviko na N82. Nadam se da cu ga moci uskoro detaljnije isprobati.

Neznam zasto je recenzentu u ovom clanku mana sto je izbornik ostao isti? Trenutno koristim HTC Desire i iako sam zadovoljan sa Androidom fali mi mogucnost sortiranja aplikacija u foldere sa Symbiana. 

Symbian je u nacelu dobar OS samo sto je uvjek bio nekako kilav i spor. Mislim da je to ispravljeno na N8 (probao sam ga na 5 minuta). Druga stvar je sto bi bateriaj trebala raditi duze jer je u igri 600Mhz proc a ne 1GHz (bar se nadam).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
woodgamesfx kaže...
Ne mogu vjerovat, Android ulazi u svoju 3 generaciju, Apple je izdao iPhone 4 sa novim revolucionarnim iOS-om, Microsoft kuca na vrata sa WP7, a oni izdaju uređaj na zastrjelom sustavu, za koji već mjesecima znaju da mu nema spasa u višoj klasi smartphone-a , zbilja vrjedno divljenja :) palac dole za dečke iz Finske.

Ovo je Symbian^3, ili ti novi Symbian.

drpetric kaže...
Psiho246 kaže...

Imas pravo, no svejedno ta baterija od 1200 mAh traje duze nego neka od 1400 u nekom drugom uredaju.

Vjerojatno zato jer je Symbian vise "power friendly".

- Psiho246
16 godina
neaktivan
Isprobali smo Nokiju N8

Symbian je mozda dobar software, ali nemoze iskoristit potencijale novih uredaja, mislim da je ipak malo zastario i mislim da je vrijeme da nokia izbaci neki novi software.

A i ovako estetski nije bas nesto (software), android je ljepsi i ovaj procesor od 680mhz mi se cini slab na papiru, nadam se da nije i u praksi.

Moglo je bolje to.

When you are sad and you dont know what to do , just remeber that life starts at 8000 rpm. KTM <3 Husky <3
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.9.2010 14:12 (luka_cro).
Moj PC  
0 10 hvala 0
17 godina
Isprobali smo Nokiju N8

Kupujem :D

0 0 hvala 0
16 godina
Isprobali smo Nokiju N8

pravo je pitanje - koliko će koštati?!

ako je istina da će cijena biti oko 370€, konkurencija će pojesti N8 u tom cjenovnom rangu.

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Isprobali smo Nokiju N8

Jedino ga cijena moze spasiti, da bude jeftin. :)

When you are sad and you dont know what to do , just remeber that life starts at 8000 rpm. KTM <3 Husky <3
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
JosephBullet kaže...

Ja se veselim ovom mobitelu. Jedino mi je zao sto nema qwerty tipkovnicu, ali tesko da cu naci model koji ima i qwerty i pravu bljeskalicu na koju sam se naviko na N82. Nadam se da cu ga moci uskoro detaljnije isprobati.

Neznam zasto je recenzentu u ovom clanku mana sto je izbornik ostao isti? Trenutno koristim HTC Desire i iako sam zadovoljan sa Androidom fali mi mogucnost sortiranja aplikacija u foldere sa Symbiana. 

Symbian je u nacelu dobar OS samo sto je uvjek bio nekako kilav i spor. Mislim da je to ispravljeno na N8 (probao sam ga na 5 minuta). Druga stvar je sto bi bateriaj trebala raditi duze jer je u igri 600Mhz proc a ne 1GHz (bar se nadam).

Možda bi ovaj n9 mogao biti za tebe. Još službeno nema ništa o tom uređaju, ali meni osobno je jako zanimljiv jer isto nikad nebi kupio mobitel bez tipkovnice.

16 godina
odjavljen
luka_cro kaže...

Symbian je mozda dobar software, ali nemoze iskoristit potencijale novih uredaja, mislim da je ipak malo zastario i mislim da je vrijeme da nokia izbaci neki novi software.

A i ovako estetski nije bas nesto (software), android je ljepsi i ovaj procesor od 680mhz mi se cini slab na papiru, nadam se da nije i u praksi.

Moglo je bolje to.

Jedna od glavnih karakteristika Symbiana je da nije gladan MHz-a. Na starim Symbianima je procesor od 434 MHz, a ovaj je 50 % brži + mobitel ima za razliku od starih Nokia grafičku akceleraciju što dodatno rasterečuje procesor.

Što se samog mobitela tiće, ovako na papiru djeluje impresivno. To što se baterija ne može promijenit bez odvidavanja poklopca je bez veze, ali jedna od manje važnih stavki. Što se izgleda Symbiana tiće, razni efekti i eye candy gluposti rade razliku možda prva dva dana korištenja uređaja, a poslje više i ne primječujem. Meni su važniji funkcionalnost i multitasking nego razne estetske gluposti.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
16 godina
protjeran
drpetric kaže...
Psiho246 kaže...

Nokia hoce reci da je ta mala baterija nekim cudom snazna kao i velika. (yea right)

16 godina
woodgamesfx kaže...

Jos nigdje nisam vidio objasnjenje zasto je taj iOS revolucionaran?

I po cemu je symbian toliko zastario u odnosu na spomenute kada jos uvijek nudi dosta toga sto doticni ne nude?

16 godina
neaktivan
Isprobali smo Nokiju N8

Mene bas i ne muci ta baterija, tak i tak na svojoj 5800 jos nikad nisam vadio bateriju a i svaki dan ga punim tako da se na zamarujem previse baterijama na mobitelima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
konjRR kaže...

Jos nigdje nisam vidio objasnjenje zasto je taj iOS revolucionaran?

I po cemu je symbian toliko zastario u odnosu na spomenute kada jos uvijek nudi dosta toga sto doticni ne nude?

Pa kako ne kužiš: It's all nice and shiny!

luka_cro kaže...

Mene bas i ne muci ta baterija, tak i tak na svojoj 5800 jos nikad nisam vadio bateriju a i svaki dan ga punim tako da se na zamarujem previse baterijama na mobitelima.

E vidiš, sad si me sjetio jedne big deal stvari s Nokijom i baterijom - nakon flasha s Phoenixom moraš skiniti bateriju da bi mogao upalit mobitel. Znaći da će CFW uključivati i rastavljanje mobitela što mi se ne sviđa.

S druge strane, možda to motivira nekog da napravi emulaciju servera za NSU tako da sam ubaciš soft koji će NSU povući (ako je to moguće bez da se na taj naćin ubije mob).

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
17 godina
Isprobali smo Nokiju N8

Osobno mi ova Nokija nije ništa posebno (kao što već neko vrijeme nijedna Nokija nije ništa posebno bila). Jedino vrijedno spomena je ova kamera od 12mpix, dok je odabir OS-a (očekivano) razočaravajući. Koliko god Symbian (možda) bio stabilan (zastario != stabilan) ono što trenutno prodaje mobitele su aplikacije (u protivnom bi ionako svi kupovali LG-eve za 100 kn). Na području razvoja aplikacija Symbian stagnira, dok Andriod i iOS lete prema naprijed. Jedina utjeha bi Nokijcima mogla biti to da (prema mojoj procjeni) MS čak ni sa 1 milijardom dolara ulaganja neće sa WPh7 premašiti Symbian Namigiva

There's no business like showbusiness
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Tony kaže...

Možda bi ovaj n9 mogao biti za tebe. Još službeno nema ništa o tom uređaju, ali meni osobno je jako zanimljiv jer isto nikad nebi kupio mobitel bez tipkovnice.

Ha, ha, ovo mora da je šala, pa izgleda kao MacBook Air koji se otvara na slide. SmijehSmijeh

There's no business like showbusiness
16 godina
neaktivan
Isprobali smo Nokiju N8

Prije 10 godina Nokia je bila najčešći mobitel u Hrvata, a 10 godina poslije jedva da čujem nešto o njoj. Još su mi se i zamjerili s baterijom.

Čista savjest vrijedi tisuću svjedoka.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Isprobali smo Nokiju N8

"zastarijeli Symbian" kako neki pricaju sigurno nije, jer je N8 prva Nokia sa Symbian ^3 OS koji je potpuno drugaciji od Symbian ^1 kojeg imaju 5800, N97... Potpuno drugaciji mislim na potpuno novi core OS-a. Ocito gledate UI, koji se, istna, nije nesto promijenio i to je ozbiljan problem kod Nokiae. MIslim da je trebala vise ulagati u UI, koji ljudi sve vise primjecuju, narocito kada se trziste smartphonea prosirilo, da tako velim, na noobove. Zahtijeva se intuitivno, user friendly, elegantno sucenje kojeg si korisnik moze promijeniti. MIslim da to, za sad, najbolje pruza Android OS, a dokaz tomu je njegov rast. I naravno, ako imate smartphone, trebate aplikacije. Cim vise njih. A To sto Nokia ima i Symbian (dvije vrste), Maemo 5, sad MeeGo...  NIje cudno kaj niti za jednu platformu nema puno pravih aplikacija. Al zato N8 konkurira sa 12 megapixela, HD, ... sto je za svaku pohvalu!Mislim da N8 moze jedino spasiti ako bude cijenovno prihvatljiva....

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice