Britanci - doživotni zatvor za hackere

poruka: 28
|
čitano: 3.045
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Britanci - doživotni zatvor za hackere".
16 godina

Netko u njihovom pravosuđu je žešće butthurtan od hakera

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr

15 4 hvala 0
17 godina
neaktivan

Komunisti su pisali o "diktaturi proleterijata", a mi danas imamo diktaturu politicara/vlada.

Cudno da nisu u zakon ubacili banke. A mozda i jesu indirektno jer su one ipak njihovi nalogodavci.

Ne da odobravam hakeraj, ali politicari su daleko od cvijeca

3 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Britanci - doživotni zatvor za hackere

Ovisi kakva je šteta, nije isto očeš ugroziti nacionalnu sigurnost ili budeš samo malo nekoga trolao.

http://informacijsketehnologije.blogspot.com/
17 godina
neaktivan
77ari kaže...

Ovisi kakva je šteta, nije isto očeš ugroziti nacionalnu sigurnost ili budeš samo malo nekoga trolao.

Upravo to!

Hacker može nanjet veću štetu od bombaša pa ga treba prikladno i kaznit.

Ko drugom jamu kopa trećom šlajdra!
17 godina
neaktivan
Blue_Fatal1ty kaže...

Po toj logici Sanaderu, Kosorici, Liniću i ostatku naše bagre ne gine smrtna kazna streljanjem i familija naravno plaća metak...

Die Slawen haben uns besiegt. Sie haben unser Land, unsere Nation, unsere Ideologie zerschlagen... Das bedeutet sie sind eine arische Rasse und sie werden diese Welt in die Knie zwingen...
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.6.2014 12:25 (dark_wizz).
17 godina

U svetu u kome računari kontrolišu svakakva postrojenja i javne sisteme, apsolutno je moguće ubiti nekog hakerskim napadom i kazna za to i treba da bude stroga. Sa druge strane, ako se može dokazati da je nečija akcija dovela do gubitka života, ne vidim zašto se takvom krivcu ne bi moglo suditi po postojećim zakonima, to jest gde je potreba za novim?

I tu se dolazi do onog dela o "ugrožavanju nacionalne sigurnosti", koja je prekrasno neodređena i može se nategnuti i na DoS napad na javni sajt neke državne agencije (agencija je bitna za nacionalnu bezbednost, sajt je bitan za agenciju - uz dovoljno agresivnog tužioca i sudiju željnog da se proslavi postavljanjem presedana, apsolutno je moguće).

Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina

Ako uzmemo u obzir da je Snowden "ozbiljno ugrozio nacionalnu sigurnost" SAD-a, te da bi ga tamo rado pribili na kolac ako zbog ničeg onda zbog izdaje, nameće se pitanje jesmo li još uvijek na civilizacijskom stadiju nacionalnih država pa je ovaj uistinu kriminalac jer je izdao matičnu državu ili smo to nadrasli i polako ušli u eru čovječanstva te smo svi mi "Terani" što bi ga reklo da se gleda interes čovječanstva a to pak znači da je Snowden heroj koji je ukazao čovječanstvu koliko su neke interesne skupine i organizacije koje šire svoj utjecaj u raznim nacionalnim državama u stvari neprijatelji cjelokupnog čovječanstva i vode ga u novo mračno doba

Ja sam Teran, a vi?

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.6.2014 13:09 (Ges).

5 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

I ja imam nešto Terana u krvi...

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...
Blue_Fatal1ty kaže...

Po toj logici Sanaderu, Kosorici, Liniću i ostatku naše bagre ne gine smrtna kazna streljanjem i familija naravno plaća metak...

Ma za kroatistan vrijede druga pravila, ak si lopina frajer si!

Ko drugom jamu kopa trećom šlajdra!
12 godina

Pedofilima,ubojicama 40 godina zatvoda a hackeru dozivotna???Hebemti takvu logiku.Nije niti cudo sto u svjetu sve vise i vise ubojica.

Moj PC  
13 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Vidim neki to opravdavaju. Dakle, da se nalijem, ukradem auto i sa 150 km/h ubijem troje djece na pješačkom, pogotovo ako mi je tata neki baja, izvukao bih se s uvjetnom kaznom i školovanjem u inozemstvu. Ali, upadnem li u sigurnosne sustave neke imaginarne tvorevine kao što je država, koja ne diše, nema puls i ne osjeća, koja, pogotovo u vrijeme globalne ekonomije, služi nekolicini kao sredstvo ostvarivanja ciljeva, prijeti mi doživotni zatvor. Sva sreća pa sam nesposoban za učiniti takvo što. xD Ugl. fck logic. Onaj George Williams što u Chesterfieldu drka qrac u pubu će živjeti isto, hakirao netko nešto ili ne, tako i svaki drugi prosječan građanin.

Razumijem ljude koji opravdavaju takve rigorozne kazne, no nama koji ne pušimo svetosti države i njenih institucija je to samo jedna od vrlina današnjeg čovječanstva. Bolje pušit travu i žestoka jaja.

10 0 hvala 3
15 godina
CelticFrost kaže...

Vidim neki to opravdavaju. Dakle, da se nalijem, ukradem auto i sa 150 km/h ubijem troje djece na pješačkom, pogotovo ako mi je tata neki baja, izvukao bih se s uvjetnom kaznom i školovanjem u inozemstvu. Ali, upadnem li u sigurnosne sustave neke imaginarne tvorevine kao što je država, koja ne diše, nema puls i ne osjeća, koja, pogotovo u vrijeme globalne ekonomije, služi nekolicini kao sredstvo ostvarivanja ciljeva, prijeti mi doživotni zatvor. Sva sreća pa sam nesposoban za učiniti takvo što. xD Ugl. fck logic. Onaj George Williams što u Chesterfieldu drka qrac u pubu će živjeti isto, hakirao netko nešto ili ne, tako i svaki drugi prosječan građanin.

Razumijem ljude koji opravdavaju takve rigorozne kazne, no nama koji ne pušimo svetosti države i njenih institucija je to samo jedna od vrlina današnjeg čovječanstva. Bolje pušit travu i žestoka jaja.

A navedi mi jedan razlog zbog kojeg bi išta od toga išao učiniti?

Po čemu uopće TEBE osobno ovaj zakon o doživotnom zatvoru pogađa? Jesi haker?

Rješenje je vrlo vrlo jednostavno > Ne hakiraj. (i ne kradi auta!)

Swedish latin super funk.
12 godina
neaktivan

Nisam ja centar svijeta. Nepravda je nepravda, odnosila se ona na mene ili ne.

5 0 hvala 0
15 godina

==Phrack Inc.== Volume One, Issue 7, Phile 3 of 10 =-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

The following was written shortly after my arrest... \/\The Conscience of a Hacker/\/ by +++The Mentor+++ Written on January 8, 1986 =-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-= Another one got caught today, it's all over the papers.

"Teenager Arrested in Computer Crime Scandal", "Hacker Arrested after Bank Tampering"... Damn kids. They're all alike.

But did you, in your three-piece psychology and 1950's technobrain, ever take a look behind the eyes of the hacker?

Did you ever wonder what made him tick, what forces shaped him, what may have molded him?

I am a hacker, enter my world... Mine is a world that begins with school... I'm smarter than most of the other kids, this crap they teach us bores me... Damn underachiever. They're all alike.

I'm in junior high or high school. I've listened to teachers explain for the fifteenth time how to reduce a fraction. I understand it. "No, Ms. Smith, I didn't show my work. I did it in my head..." Damn kid. Probably copied it. They're all alike. I made a discovery today. I found a computer. Wait a second, this is cool. It does what I want it to.

If it makes a mistake, it's because I screwed it up. Not because it doesn't like me... Or feels threatened by me... Or thinks I'm a smart ass... Or doesn't like teaching and shouldn't be here... Damn kid. All he does is play games. They're all alike.

And then it happened... a door opened to a world... rushing through the phone line like heroin through an addict's veins, an electronic pulse is sent out, a refuge from the day-to-day incompetencies is sought... a board is found. "This is it... this is where I belong..." I know everyone here... even if I've never met them, never talked to them, may never hear from them again... I know you all... Damn kid. Tying up the phone line again.

They're all alike... You bet your ass we're all alike... we've been spoon-fed baby food at school when we hungered for steak... the bits of meat that you did let slip through were pre-chewed and tasteless. We've been dominated by sadists, or ignored by the apathetic. The few that had something to teach found us will- ing pupils, but those few are like drops of water in the desert. This is our world now... the world of the electron and the switch, the beauty of the baud.

We make use of a service already existing without paying for what could be dirt-cheap if it wasn't run by profiteering gluttons, and you call us criminals. We explore... and you call us criminals. We seek after knowledge... and you call us criminals. We exist without skin color, without nationality, without religious bias... and you call us criminals. You build atomic bombs, you wage wars, you murder, cheat, and lie to us and try to make us believe it's for our own good, yet we're the criminals.

Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. My crime is that of judging people by what they say and think, not what they look like. My crime is that of outsmarting you, something that you will never forgive me for. I am a hacker, and this is my manifesto. You may stop this individual, but you can't stop us all... after all, we're all alike.

+++The Mentor+++ _______________________________________________________________________________

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.6.2014 15:15 (Colossus7).
Moj PC  
5 0 hvala 2
15 godina
Ges kaže...

Ako uzmemo u obzir da je Snowden "ozbiljno ugrozio nacionalnu sigurnost" SAD-a, te da bi ga tamo rado pribili na kolac ako zbog ničeg onda zbog izdaje, nameće se pitanje jesmo li još uvijek na civilizacijskom stadiju nacionalnih država pa je ovaj uistinu kriminalac jer je izdao matičnu državu ili smo to nadrasli i polako ušli u eru čovječanstva te smo svi mi "Terani" što bi ga reklo da se gleda interes čovječanstva a to pak znači da je Snowden heroj koji je ukazao čovječanstvu koliko su neke interesne skupine i organizacije koje šire svoj utjecaj u raznim nacionalnim državama u stvari neprijatelji cjelokupnog čovječanstva i vode ga u novo mračno doba

Ja sam Teran, a vi?

po mojem iskustvu takozvani terani ili državljani svijeta su obično ljudi koji ne volu svoju zemlju iz očitog razloga jer pripadaju nekoj manjinskoj zajednici

nije važno sudjelovati važno je pobijediti
16 godina
neaktivan

U hackere spadaju oni koji rade za razne "organizacije" koje pod izlikom "nacionalne sigurnosti" špijuniraju svijet, pa tako oni i njihovi šefovi prvi zaslužuju zatvor ako ćemo već tako.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

s obzirom na to zbog čega osuđuju, čudi me da nema javnih vješanja, četvorenja, spaljivanja na lomači, giljotiniranja ili kamenovanja. kako nemaštovito pravosuđe! {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
CelticFrost kaže...

Nisam ja centar svijeta. Nepravda je nepravda, odnosila se ona na mene ili ne.

Ta nepravda se ovdje i pokušava ispraviti. Vidiš da su povećali kazne za hakiranje.

13 godina
neaktivan

Nevjerojatno koliko nelogičnosti u ovom svijetu ima. Da li će NSA dobiti kaznu što je možda hakirala u moje osobno računalo i podatke na internetu bez mog znanja ? Ne oni mogu sve i njima je sve dopušteno. Nabijem na qurac i Ameriku i Britaniju.
Kako hakiranje nečeg može  biti gore od ubojstva ili krađe?  

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.6.2014 17:23 (divac).

3 0 hvala 0
15 godina
divac kaže...

Nevjerojatno koliko nelogičnosti u ovom svijetu ima. Da li će NSA dobiti kaznu što je možda hakirala u moje osobno računalo i podatke na internetu bez mog znanja ? Ne oni mogu sve i njima je sve dopušteno. Nabijem na qurac i Ameriku i Britaniju.

Nije gore. U britaniji postoji i doživotni zatvor za ubojstvo.

16 godina
odjavljen
CelticFrost kaže...

Ako upadneš u sustav nadzora prometa, pa ugasiš na AC upozorenje i ograničenje zbog prometne, poremetiš rad semafora, ugasiš struju i agregat u bolnici, zaključaš ljude u sefu banke i ugasiš ventilaciju, digneš most na kojem je upravo autobus i sl. možeš ubiti puno više ljudi nego ako proletiš preko pješačkog.

S druge strane, s obzirom da sve ovo gore navedeno spada u opće opasne radnje koje su već pokrivene zakonom, a neke i protuterorističkim zakonima, bez obzira na koji način su izvedene, priklanjam se mišljenju da se tu zapravo radi o zaštiti države u slučaju veće pobune koja bi uključila i sabotažu IT sustava.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
17 godina
blackalbum kaže...
Ges kaže...

Ja sam Teran, a vi?

po mojem iskustvu takozvani terani ili državljani svijeta su obično ljudi koji ne volu svoju zemlju iz očitog razloga jer pripadaju nekoj manjinskoj zajednici

iz mog iskustva su to pak ljudi koji nevole ljude u zemlji u kojoj žive jer je mentalitet većine ljudi iz te države... štajaznam; primitivan, konzervativan, notorno zatucan, licimjeran... ima toga

13 godina
neaktivan

Da znam da ima, ali nisam uspoređivao s njima nego s ostalim državama. Nije da branim hakiranje i ostalo stranja koja rade, ali to je po meni nemjerljivo s ostalim zločinima i ne može biti u istom košu s ubjstvom ili tako nečim. Sve to zbog hebenog 11 rujna i njihovog patološkog straha za "nacionalnu sigurnost", a to što oni stoljećima rade po africi i aziji, to je ništa.
Sustavno uništavaju neke države, uzimaju naftu ,prirodna bogatstva. Zar to nije zločin. Sorry ja se malo napalim kad se spomene amerika ili britanija jer mi se gade poprilično zbog politike koju vode. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.6.2014 19:22 (divac).
13 godina
neaktivan
divac kaže...

Stvar je u tome da računala imaju pristup u sve više industrija. Sada računala ulaze u auto industriju, zamisli da neko u auto ubaci npr virus (iako smatram da su šanse minimalne/nemoguče).

Možeš ugroziti nacionalnu sigurnost, ili posvađati dvije države ako neki dokumenti izađu u javnost.

http://informacijsketehnologije.blogspot.com/
15 godina
divac kaže...

12 godina
neaktivan

"Nacionalna sigurnost". Koji pojam. Još jedna američka dosjetka koju pušimo.

2 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Joj...gdje su vremena starih James Bondova 007 kad su se krali Mikrofilmovi i MicroFishevi.

Danas svaki papak s dioptrijom +8 može upasti gdje god hoće.

Nije tjelesno spreman kao James Bond, ne zna sa ženama kao James Bond, ne zna lagati kao James bond..itd.

Dovoljno je imati 140 kg sala, malo mozga, interesa za budalaštine i već si faca na TV-u.

Jest da će te policija pronaći, no, što bi rekao pokojni Andy Warhol; "svaka budala će u budućnosti imati 15 minuta slave".

Greška Poštovani, proizvod koji tražite trenutno nije dostupan.

2 0 hvala 0
15 godina

Evo jedan solidan doc koji se bavi upravo elementima koji se spominju u članku.

U biti najveći problem leži u činjenicama koje onaj brkonja admin na početku docsa objašnjava kako su većina sigurnosnih mjera, procedura i elementarno edukacija/znanje o IT sigurnosti velikih igrača i infrastruktura živa sprdačina. Naravno da će klinac njuškat i upast radi znatiželje, i što je još veća glupost kada im dojave ; hej ekipa imate rupe u sistemu pokrpajte to! mogao vam je uletit netko tko stvarno želi nanijet štetu. Umjesto da im zahvale i daju im recimo posao ili slično, oni pošalju FBI da im pokuca na vrata pa u ćorku.

Koliko znam nije do sad nigdje zabilježen neki takav napad (uspiješan) sa nakanom da se recimo neznam bubam, lansiraju rakete ili da se podatci na ekranu kontrolora leta civilnog zrakoplova odjednom promijeni u lažne podatke, tj sa svrhom oduzimanja ljudskih života i nanošenja ogromne materijalne štete.

Da li ima takve ekipe sposobne za takvo što? Da, samo što to očito ne rade jer imaju malo više mozga i savjesti od toga. Kevin Mitnick i Adrian Lamo su recimo školski primjer toga, a vjerovatno i najviše medijski eksponirani.

U 90-tima tada klinac pod nickom Phiber Optic je isto primjer dovoljno sposobnog hakera koji je upao fakat tamo di nije smio pa nije radio štetu evo kratki klip:

Poanta je da postoji masu ekipe koja im upada u loše zaštićene sisteme, i nisu svi malicioznog karaktera. Znatiželja, izazov, ukazivanje na rupe u sigurnosti itd.  Ovi zakoni ih kao i do sad trpaju u isti koš sa tvz. Blackhatom. Umjesto da troše energiju i novac na poboljšanje sustava i edukaciju zaposlenika, oni vode svete ratove koji ne vode ničemu dobrom.

Ovakvi zakoni su u stvari samo ubijanje muhe sačmaricom, i zabijanje glave u pijesak. Srž problema ostaje. Uostalom pravi frikovi ulaze i izlaze bez tragova, kako će takve procesuirat kada su duhovi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice