Vrijedi li doplate? Kako funkcionira nadzor mrtvog

poruka: 13
|
čitano: 3.945
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Vrijedi li doplate? Kako funkcionira nadzor mrtvog".
14 godina

Vrijedi. 

Jeftinije je nego totalka na autu ili da netko pogine. 

vicious
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina

To je jedna od (vrlo rijetkih) jako korisnih dodatnih oprema. Ne treba mi cesto jer nisam retard odnosno gledam i retrovizor i fizicki, al dogodilo mi se do sad jednom otkad imam auto s nadzorom mrtvom kuta da je netko bio tocno u poziciji da ne mogu vidjet, a "izbacio" se od iza kombija koji je bio iza mene i po gasu, dakle "stvorio se od nikud" kako se kaze. Za takve 1 in 100 000 slucajeve, lifesaver.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
15 0 hvala 1
16 godina

Imao ga ne imao iz navike provjeravam okretom glave, ali svakako ne škodi. Senzori nisu jednako učinkoviti na svakom autu. Na nekima neće detektirati motociklista ako je točno ispred područja koje senzor pokriva i kreće se jednakom brzinom.

Moj PC  
4 0 hvala 1
18 godina
Re: Vrijedi li doplate? Kako funkcionira nadzor mr
Imam ga od 2016. i zbilja moze spasiti situaciju. A zanimljivo je da mi na autubiz 2016. radi pouzdanije nego na autu iz 2025. Na ovom novom nekad ima neke fantomske aute u mrtvom kutu.

2 0 hvala 0
13 godina

Vrijedi, ali ne 2000€ ili 3000€ ,koliko dođe dodatna oprema u višem paketu.

2 0 hvala 0
13 godina
xtimex kaže...

Vrijedi, ali ne 2000€ ili 3000€ ,koliko dođe dodatna oprema u višem paketu.

ha, ako gledaš da voziš već 30+ godina bez tog pomagala i nikad zbog toga nisi nastradao (ili netko drugi), čini se kao da jest preskupo dati dva soma eura samo za to

onome tko je doživio pizdariju radi mrtvog kuta, to i nije toliko preskupo

ali da, govna od proizvođača na takvim stvarima doista ne bi trebali zarađivat,jer vjerujem da pored svih mogućih pizdarija u autu, to u najbavnoj cijeni i nije nešto što košta više od parsto eura, pa je tih 2-3k eura zapravo čista pohlepa i način da te ogule uz sve ostalo čime te gule

jednostavno nađeš proizvođača i model gdje je taj fičr već ubačen u osnovnoj opremi ili barem onoj odmah iznad ili gdje je jednostavno jeftiniji

17 godina

-sto ljudi sto-dvjesto nečeg.. :) ...

-kad nešto prevenira nesreću, tad vrijedi.. a glavni faktor je ipak i dalje vozač... onaj tko je navikao provjeravati, koji čak daje žmigavac.. i onaj drugi, kako njih statistika broji?

-skupo-jeftino.. ima jeftin dodatak, mali-dodatni retrovizorić, riješava problem, dovoljno.. no to je za onog vozača koji rutinski provjerava, ne za onog koji ne gleda retrovizor i preko ramena... 

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

2 0 hvala 0
16 godina

Najveći problem je što pojedine, tj. većina marki takve stvari gura u skuplje pakete, u kojima ima gluposti koji većina vozača ne treba.

Evo primjer jednog vozila koji u paketu ispod najjačeg ima sve svjetla na auto Led, osim glavnog fara (dugo/kratko) koji je obična halogena žarulja, koji vrag će mi štop, žmigavci i sve ostalo led, a glavno svjetlo ne, trebalo bi biti suprotno.

Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
Meni taj senzor na Mondeu radi dobro 99% vremena, ali ponekad zasvijetli kad nema auta, a ponekad se ne upali kad ima auta u mrtvom kutu. Tako da ga ja potpuno ignoriram kao da i ne postoji.
Moj PC  
0 0 hvala 1
7 godina

Vrijedi, ali..

Ljudi se navikavaju na svu silu elektronike da ona razmišlja i gleda umjesto njih, a što kad to sranje zakaže? Netko pogine jer si život svoj i tuđi prepustio komadu žice i senzoru.

Gledam preko ramena mrtvi kut cijeli vozački vijek i nikad problema. Nema te elektronike koja može zamijeniti moje oči. Ta oprema neće odmoći, ali treba ju koristiti kao dodatak, a ne kao zamjenu.

Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
Trebao bi biti obavezan za automobile bez stražnjih prozora, zatvorena radna vozila.
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
forumaš kaže...
Trebao bi biti obavezan za automobile bez stražnjih prozora, zatvorena radna vozila.

Točno. Ja se u furgonu od firme pri provjeri desnog kuta kad je y raskrižje moram oslanjati na kolegu suvozača koji mora provjeravati stanje. Čovjek dobro vidi ali muca, pa dok izgovori "š..š..šibaj" opet moram stati. Vremenom se prilagodio pa krenem na prvo "š", sve dok jednom nije bilo "š.. šleper".

12 godina

Okej je kod brze vožnje, autoceste, brze ceste i slično. Vožnja gradom isključivo preko ramena.

Nadglednik dina
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice