Nije bilo aplikacija ni cash-outa, samo teletekst, nada i nervoza.
Ako si to preživio, zaslužio si mirovinu ranije.
RIP legendo!
gašenje teletexta...najveća glupost za napraviti...rtl-ov je bio sranje po sadržaju u startu a ni novin nije dalek po tom pogledu...tako da...široko im polje...recimo mene uhvati želja da prolistam teletext od prije 30 i više godina...to je moguće ako se program snimio sa videorekorderom
Što je teletekst?
Jos kad cekas neku livu ligu pa stranica ima 4 page-a a tvoja utakmica je na trecem, pa cekaj svako malo da se izvrte page-evi do tvog.
e kad se sjetim kad mi je to bio glavni i jedini izvor informacija, na hrt još, nova i rtl nisu ni postojali
Bezgranično - glup potez jer da , nedaj Bože, dođe do velikog rata internet možete zaboraviti jer će prvi biti na meti .. :( .. :( ..
Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
Mnogi ne znaju i nije ih briga za teletekst, ali postoji veliki broj starijih koji redovito prate teletekst. Od vijesti, prognoze vremena, izvučenih brojeva lota do vodostaja rijeka. Njima je to prozor u svijet jer ne mogu i ne znaju koristiti pametne telefone i Internet.
A druga stvar je način distribucije informacija - netko je gore spomenuo. Kad stane Internet onda ostaje samo broadcast: radio, TV i teletekst. A to u ovakvom nesigurnom svijetu postaje sve važnije.
Zato nije loše imati kod kuće i tranzistorski radio koji ne ovisi o struji iz utičnice. Za situacije koje ne želimo da se dogode ali se ipak mogu dogoditi.
to je bio internet mog djetinjstva..... nisam znao da postoji internet ali znao sam da je taj teletekst nesto veliko!!!
umjesto da se teletekst pretvorio u multimedijalni centar pojedinih programa, oni to gase, uzas....
Svaki put kad dođem starcima u goste, stari gleda teletekst. Tako da ne samo da postoji, nego postoje i ljudi koji ga temeljito konzumiraju.
Bezgranično - glup potez jer da , nedaj Bože, dođe do velikog rata internet možete zaboraviti jer će prvi biti na meti .. :( .. :( ..
za takve stvari postoji javni servis.
u slucaju visegodisnjeg rata, nova tv nebi dugo izdrzala svakako
Neki jos salju i SMS-ove..
Ode teletext u zaborav, kao pager-i, u slučaju izvanrednog stanja lako se nacionalizira radijski spektar nove tv i ponovo se odašilje teletext, pa i internet ako treba.
Ode teletext u zaborav, kao pager-i, u slučaju izvanrednog stanja lako se nacionalizira radijski spektar nove tv i ponovo se odašilje teletext, pa i internet ako treba.
Jedna je stvar nacionalizirati spektar, a druga imati sustave koji rade.
Kao što više nemamo kratkovalni i srednjevalni radio (SW i AM odašiljači su ugašeni prije puno godina), jednom kad ugase telekst i opremu koja služi dobavljanju, pripremi i objavi informacija, neće imati čime to raditi ako zatreba.
Stvari su tehnički malo složenije nego ti se čine na prvi pogled.
Znam na primjer da postoji tehnički precizan protokol slanja informacija o vodostajima gotovo u realnom vremenu (svakih pola sata ili sat) iz Hrvatskih voda na HRT. Ako se to ugasi nema više tih informacija. Tako je i za sve drugo.
za takve stvari postoji javni servis.
u slucaju visegodisnjeg rata, nova tv nebi dugo izdrzala svakako
Što ne bi bila neka šteta, jer, s obzirom na valsničku strukturu, vjv. ne bi bila na našoj strani.
Mnogi ne znaju i nije ih briga za teletekst, ali postoji veliki broj starijih koji redovito prate teletekst. Od vijesti, prognoze vremena, izvučenih brojeva lota do vodostaja rijeka. Njima je to prozor u svijet jer ne mogu i ne znaju koristiti pametne telefone i Internet.
A druga stvar je način distribucije informacija - netko je gore spomenuo. Kad stane Internet onda ostaje samo broadcast: radio, TV i teletekst. A to u ovakvom nesigurnom svijetu postaje sve važnije.
Zato nije loše imati kod kuće i tranzistorski radio koji ne ovisi o struji iz utičnice. Za situacije koje ne želimo da se dogode ali se ipak mogu dogoditi.
Jadna li nam majka ako država ovisi o teletekstu privatne televizijske kuće.
Neki jos salju i SMS-ove..
Salju. Moj auto na primjer ;) (Alarm)...
Nema ni C1....