Svinjogojstvo na blockchainu: pokrenut je hrvatski
- poruka: 27
- |
- čitano: 9.752
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Not you keys, not your pigs.
Ništa novo pod suncem. Evo, moj je otac (još u komunizmu!) dao novac nekom pčelaru da kupi košnice, a on mu je zato daput godišnje donosio bačvu meda (negdje oko 30 kg). Znam po tome što sam se tim medom itekako slastio!
Jel dobiješ svoju svinjetinu i ako se sa svinjom dogodi svinjska kuga ili neka druga boleština ili bankrot prouzvođača ili neka nezgoda treće ili ne znam koje vrste ...
Stranica https://www.agroporc.eu/ izgleda blago rečeno užasno.
Netko uzeo free temu i zalijepio tekst. Ne ulijeva povjerenje, što bi trebalo ustvari biti poanta stranice.
Oink
Ekšuali dobra ideja ako je ugovor dobro odrađen.
ovo treba u građevini sa stanovima napraviti
skupit lovu i gradit stanove
em prihod em smanjenje cijana najma koje je poludilo zadnje vrijeme
LMAO kaj je ovo, klasični scam. Uloži 250 EUR i mi ti obecavamo 3% kamata godišnje na temelju čega? I moraš čekati min 2.5 god da si "isplatiš" svinjetinu, a do onda budu " Agroporc, Byondi i Blok Be" vec tri puta zatvorene ili promijenile ime, a vlasnici zbrisali u UAE.
Na ovo mogu nasjesti jedino kupci Celsius ili FTX tokena.
nekakav token za gradjevinu? uf to je dobra ideja! kakav bi to cirkus bio u APNu :)
Jel PigNFT vezan drito na jedinku ili na količinu mesa?
Ako na jedinku, što u slučaju ako jedinka umre prije/mora biti ubijena zbog bolesti?
Ako na kg mesa, kojeg dijela svinjetine? Što će klanje biti drito kad svinja dostigne 100kg?
I jel će ulagač morati uzeti svo meso u komadu ili može dio po dio jer ne znam tko može utrpat 100kg u frižider/škrinju...
Zvuči zanimljivo ali zvuči kao previše problema za izvedbu za male količine
Inače vrlo slične ideje su išle tamo 2000.-ih pojavom Facebooka i OPG-ova kad su pojedinci nudili mogućnost za voće i povrće "ti plati sad a kad rodi dobiješ toliko kg uroda". Ne vidim da se model zadržao čisto jer kome treba 5kg paradajza i 3kg tikvica u komadu kad rodi, radije se ide u dućan po onoliko liko trebaš. To je cijena gradskog života...
Stranica https://www.agroporc.eu/ izgleda blago rečeno užasno.
Netko uzeo free temu i zalijepio tekst. Ne ulijeva povjerenje, što bi trebalo ustvari biti poanta stranice.
Oink
Rekao bih masna skemčina
Čim vidiš stranicu gdje piše "dipl.ing. Poljoprivrede" treba ti se upaliti alarm.
Sve i da nije scam s namjerom, jako rizično ulaganje.
Kad dojde svinjska gripa,trebalo bu poubijat sve svinje.
To znači...ostal si bez 250 eura ili više (ovisi koliko si svinji kupil).
Daj me,naj me.. uzmi pare i kupi EOS,AVAX,LTC..ili neš drugo.
Šanse za 5X ili veču zaradu su ogromne.
Bolje nego kupit svinje pa ih gripa pokosi..
https://goagro.eu/hr/pig-nft
Ovo mi izgleda malo više legit stranica nego link u tekstu
250e kupi ODMAH daleko vise od 100 kila rasporedjenih u 2 svinjske polovice.....
250e kupi ODMAH daleko vise od 100 kila rasporedjenih u 2 svinjske polovice.....
Hmmm, 100 kila mesa za 250e, ali baš mesa, zanemarimo sad sve ostalo u vezi svinja, nft-a i ostalih gluposti, je poprilicno jeftino
Za 250 eura ti nema šanse da dobiješ 100 kila MESA u dvije svinjske polovice kod nekih domacih farmera tj sa sela. Živim na selu, imamo svinje, svaku godinu uzgajamo za sebe par i par za prodaju, i cijene su se dosad kretale od 15 do 17kn po kili zive vage, znaci ne čisto meso. Ove godine, tj zime, kak se čini, će cijene biti i preko 20 kn (zabrana prometa, kuga, inflacija...)
E sad, 2.5e ili cca 19kn po kili.... nekako sumnjam da se ne moze kupiti....
No, sve i da je nesto skuplje, platis, nosis, ovako financiras nekoga da bi eventualno jednog dana.....
Mislim, koja je poanta osim mlacenja prazne slame i punjenja necijih djepova..
Evo, za 100e ja vam uzgojim glistu, 2 godine traje proces, nakon toga dobivate kolicinu glisti za 100 pecanja.... :)
Hmmm, 100 kila mesa za 250e, ali baš mesa, zanemarimo sad sve ostalo u vezi svinja, nft-a i ostalih gluposti, je poprilicno jeftino
Za 250 eura ti nema šanse da dobiješ 100 kila MESA u dvije svinjske polovice kod nekih domacih farmera tj sa sela. Živim na selu, imamo svinje, svaku godinu uzgajamo za sebe par i par za prodaju, i cijene su se dosad kretale od 15 do 17kn po kili zive vage, znaci ne čisto meso. Ove godine, tj zime, kak se čini, će cijene biti i preko 20 kn (zabrana prometa, kuga, inflacija...)
kako jeftino? pa skuplje je od tvoga: 17kn * 100kg = 1.700 kn/kg / 7,53 = cca 225€
i dalje si jeftiniji od 250€ za 100kg žive vage što oni trže uz to da uzimanjem od tebe nema nikakvog rizika niti čekanja 2 god
Tko garantira da bi dobio baš tu svinju koju su oni uzgojili? Kad dođe vrijeme za isplatu, kupiti će neku jakuševačku ili černobilsku svinju za 30-40% manje love i to ti dati a sebi će uzeti svoju prvoklasnu.
Jedino ako bude live stream moje svinje da mogu vidjeti da je paze i dobro hrane.
Tko garantira da bi dobio baš tu svinju koju su oni uzgojili? Kad dođe vrijeme za isplatu, kupiti će neku jakuševačku ili černobilsku svinju za 30-40% manje love i to ti dati a sebi će uzeti svoju prvoklasnu.
možda će imat vođene ture po farmama gdje ćeš moć vidjet svoje svinjče i njegov QR kod na uhu koji garantira da je on dio block chain-a
I onda samo tom svinjčetu odrežu uho i pridruže ga ovom černobilskom ostatku leša. Svinja frankenštajn. Jedino ako ćeš moči doći osobno zaklati prase i odnijeti ga.
kako jeftino? pa skuplje je od tvoga: 17kn * 100kg = 1.700 kn/kg / 7,53 = cca 225€
i dalje si jeftiniji od 250€ za 100kg žive vage što oni trže uz to da uzimanjem od tebe nema nikakvog rizika niti čekanja 2 god
kako sam i napisao, na stranu sve ove gluposti oko nft-a, čekanja uzgoja, prodavanja bla bla, konkretno sam pričao samo o cijeni MESA. Nisam u tekstu odmah primijetio da piše da dobiješ polovice već sam se referirao na 100 kg svinjskog MESA. 100 kg svinjske polovice nije jednako 100 kg mesa.
Naravno, slažem se u svemu ostalom. Sad je jedino pitanje da li se isplati trenutno tih 250/500e itd., uložiti u neki etf, s&p ili crypto pa kupiti svinjetinu nakon 3 godin sa profitom (ako će ga biti) ili će cijena svinjetine za 3 godine biti veća nego dobit iz navedenih oblika investicija?
evo detalja: https://www.tportal.hr/tehno/clanak/proizvodnja-hrane-za-buducnost-kako-funkcionira-ulaganje-u-kripto-svinju-foto-20230908
znači ulaže se u svinjske obveznice u blockchainu a novac od tih svinjskih obveznica će oni ulagati u farme koje se bave svinjogojstvom. No nitko ne spominje da li te farme moraju uistinu i uzgojiti toliko svinja niti da li ćeš dobiti polovice od baš tih svinja, kao niti što kada moraju potamaniti cijelu proizvodnju zbog kuge. Dakle ulaže se u obećanje da će eto sve uvijek biti super te da možeš nakon 900 dana dići 100kg svinjetine od tko zna kud.
Svinjogojstvo i blokchain ide na ruku naših poštenjačina i ulizica eu. Ministar Radman, njegov brat Ivica i sestra Irena imaju u većinskom vlasništvu Agroproteinku. Onda Ministarstvo naloži ljudima ubijanje svinja - preko 12.200‼️ Zatim Država(mi) plaća ogromna sredstva svome Ministru da sredi situaciju.Farmerima će trebati tri god da se oporave, stvara se nestašica i ekstremni rast cijene .Dok tamo neki ukrajinski ratni profiter sa 25 mil nesilica gradi megafarme u Slavoniji, Lukaču ubijaju 300 000 koka.
Evo ovo je prava slika hrvatskog blockchaina, nema straha dok je nama našeg pkimuna.
https://www.24sata.hr/news/uzas-u-slavoniji-pobili-su-mi-svinje-i-ostavili-ih-pred-kucom-933992