Ništa kontra Spliiita
Spliiit - platforma koja omogućuje dijeljenje troš
- poruka: 4
- |
- čitano: 2.496
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Drugi su već kroz praktične primjere izrazili uzrok moje skepse spram ove aplikacije.
Imam pretplatu na Netflix, odem na tjedan dana na drugu lokaciju i već mi kvoca da neovlašteno koristim Netflix negdje te jesam li to ja, jesam li se preselio, putujem li samo, itd.
Kako bi to onda trebalo raditi na Spliiitu?!?!?
Osim toga, obiteljska pretplata ima nižu cijenu jer ima ljudi koji imaju obitelji s 2-3 djece, supružnicima naravno i odgovara im platiti skupnu pretplatu za nižu cijenu od, recimo, četiri individualne.
Pretplata košta koliko košta - tko ne želi toliko platiti, ne mora.
Ovo što se izvodi s dijeljenjem računa zapravo je prijevara kao i piratstvo - obiteljski račun predviđen je za (užu) obitelj, a ne za Mirka iz Prijedora.
Kao posljedicu takvih prijevara, dobijamo restriktivne algoritme koji procjenjuju i precjenjuju uporabu pretplata ili čak i ukidanje obiteljskih pretplata ako ponuđač usluge nema mogućnosti boriti se protiv piratstva.
Za sve koji krenu pljuvati po mojoj objavi - Netflix, Spotify i što se već nudi u Spliiitu, nisu vam nužni za život!
Ako nemate pretplatu na Netflix, nećete biti zakinuti za kvalitetno obrazovanje (štoviše!), nećete izgubiti priliku za zapošljavanje, pristup stvarnim životnim potrebama (voda, hrana, odjeća, stanovanje)...
Ovaj sindrom je sastavni dio popriličnog udjela čovječanstva.
Zbog toga i na forumu imamo 6-7 tema gdje se pojedinci ubijaju kako bi se "očešali" upo-cijene.
Neće pristat na opciju, skupo mi je i ne treba mi... već, ne treba mi, ali ću ckackirat i vlastiti wc ako će biti upo-cijene.
Svi imamo te poznanike.
Netko se ne saginje da na putu pokupi 5 centi..no, netko traži štap od metle i podvlači se pod betonski mixer koji istovara betona, kako bi dohvatio 5 centi.
To mu uljepšava dan i unosi smisao unutar življenja.