Šef dizajna Mercedesa: AI stvara 99 posto 'smeće'

poruka: 7
|
čitano: 7.396
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Šef dizajna Mercedesa: AI stvara 99 posto 'smeće' ".
11 godina
protjeran

Kao i u svemu...bude postojala prva klasa i druga klasa. Prva liga i niže lige. Svakome prema potrebama i svakome prema mogućnostima.

Netko će voziti dizajn nekog automobila koji su dizajnirali AI il neki bezveznjaci, a drugi će furati cool automobil koji su dizjanirali vrhunski u svojem poslu.

Nekome Krleža, a nekome Aralica ako govorimo o književnosti.

Mac
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

Je, samo šta znači cool? većini ljudi je to auto, da te odveze pouzdano i sigurno od točke A do točke B.  Realno sve drugo nije auto, nego sredstvo za pokazivanje, dokazivanje...

0 1 hvala 0
17 godina

Daleko sam od toga da stanem na stranu AI-a, ali mogu reci da smo se nagledali odvratnih primjera dizajniranih od strane ljudi...

Truth in engineering.

3 0 hvala 0
18 godina
Re: Šef dizajna Mercedesa: AI stvara 99 posto 'sme
Batista kaže...

Daleko sam od toga da stanem na stranu AI-a, ali mogu reci da smo se nagledali odvratnih primjera dizajniranih od strane ljudi...

Baš to :)

Zanimljivo da takva tvrdnja dolazi od Mercedesa, toliko kičastih modela imaju u zadnjih 10 godina da bi čovjek rekao da ima samo AI sve ovo vrijeme radi styling.

18 godina

AI bude definitvno pojeo dizajn ali ne u smislu da budu dizajneri ostali bez posla nego bude se sve pretvorilo u definiranje te pisanje promptova, ono kaj oces, te finetune. AI moze puno brze, puno vise i poslije jednostavno definiras sitnice te dobijes isti proizvod ko da si radio nesto rucno.
Jednog dana bude sve prompt i stvaranje baze promptova. Ako znas kaj oces i kak se kvalitetno pise prompt mozes si visestruko ubrzat posao.

AI stvara 99% smece ako ne znas napraviti kvalitetan prompt i onda finetunat. Jos ako mu skiciras kaj oces onda je krajnji proizvod onak "sekunda posla".

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.9.2025 10:51 (NEW_MAN).
17 godina

Više se bojim korporativnog odlučivanja nego AI designa. 

Mercedesove gluposti kao Hyperscreen kojeg nitko nije tražio, micati predivne gumbe, Audi i VW sa štednjom do Dacia mjere... to nije AI tražila. To je korporativna odluka. 

AI sigurno neće predložiti odbaciti Jaguarovu prošlost... to sve rade prdonje sa 10mi+ plaćom koji se uliziva dioničarima sa "svježom perspektivnom". 

Ja ne bih imao ništa protiv da recimo Jaguar odradi novi E-type (što vjerniji originalu a ne novi design), a da novom tehnologijom osigura veću sigurnost, efikasnost. Da karbon omogući tanke A, B i C nosače, da je motor (pa makar i hibrid) dobar, LED/laser svjetla, da su kočnice odlične..

Stanisha ploftoi, gag mul pafuft
Moj PC  
1 0 hvala 1
18 godina
GranDaddo kaže...

Više se bojim korporativnog odlučivanja nego AI designa. 

Mercedesove gluposti kao Hyperscreen kojeg nitko nije tražio, micati predivne gumbe, Audi i VW sa štednjom do Dacia mjere... to nije AI tražila. To je korporativna odluka. 

AI sigurno neće predložiti odbaciti Jaguarovu prošlost... to sve rade prdonje sa 10mi+ plaćom koji se uliziva dioničarima sa "svježom perspektivnom". 

Ja ne bih imao ništa protiv da recimo Jaguar odradi novi E-type (što vjerniji originalu a ne novi design), a da novom tehnologijom osigura veću sigurnost, efikasnost. Da karbon omogući tanke A, B i C nosače, da je motor (pa makar i hibrid) dobar, LED/laser svjetla, da su kočnice odlične..

Mercedes kopira Kineze jer se ekrani prodaju u Kini te bez njih ne mogu opstat. Smart je isti sa dva ekrana i to je u biti Geely proizvod sa Mercedes dizajnom. VAG i njihova stednja je zato jer na EV modelima gube lovu i pokusavaju smanjiti gubitke, a osim toga imaju nekih 250 milijardi duga. Cijeli svijet gubi na EV a Njemci najvise jer ne proizvode nista od bitnih komponenti i ovisni su o Kini.

Bas me zanima kak bude zavrsila prica sa Jaguarom jer ova sad kampanja i dizajn su super ko prst u supak. Sad kak kome pase, nekome je super a nekome malo manje. Jaguar bude vrlo vjerojatno banktrotiral i eventualno ih spasi neki kineski brand kad ih kupe, ako ih kupe.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice