Sada je i u Hrvatskoj pokrenuta inicijativa za zab

poruka: 44
|
čitano: 9.734
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sada je i u Hrvatskoj pokrenuta inicijativa za zab".
15 godina
Re: Sada je i u Hrvatskoj pokrenuta inicijativa za
Daj malo više detalja, nemoj da ostane visjeti u zraku, odakle to točno dolazi?
17 godina

Ovdje se radi o uvođenju digitalne osobne koju moraš dat na uvid da koristiš određenu platformu.

Lagano uvođenje sve većeg nadzora pod krinkom zaštite djece.

Djeci definitivno treba ograničit online pristup sadržaju no pravi cilj je zapravo nešto sasvim drugo.

Navedena stranka je bila najglasnija po pitanju cijepljenja za vrijeme covid plandemije.

Uglavnom su najglasniji za guranje globalističkih trendova.

Ovo je jedna od puzzla zajedno sa uvođenjem digitalnog eura itd...

Da vjerujem da sistem i vladavina EU-a ide u dobrom smjeru ne bih imao ništa protiv...

Truth in engineering.

5 3 hvala 0
18 godina
Batista kaže...

Ovdje se radi o uvođenju digitalne osobne koju moraš dat na uvid da koristiš određenu platformu.

Djeci definitivno treba ograničit online pristup sadržaju no pravi cilj je zapravo nešto sasvim drugo.

Navedena stranka je bila najglasnija po pitanju cijepljenja za vrijeme covid plandemije.

Da vjerujem da sistem i vladavina EU-a ide u dobrom smjeru ne bih imao ništa protiv...

vidjeli smo za vrijeme covid ludila koliko im je stalo do mentalnog i fizickog zdravlja djece. hebeni retardi su djecja igralista na otvorenom prostoru zatvarali i zagradjivali, nazivali su ih vrecama virusa i bakoubojicama... i sad nam misle prodavati novootkrivenu brigu za djecu? F OFF!

16 godina
captain_soap_McTawish kaže...

Ova tema in nutshell:

In nutshell - tko je gledao a tko nije social dilemma dokumentarac (plus ima li djecu).

16 godina

a propos zaštite privatnosti (svojoj klinki odavno tupim o "igrama" koje zahtijevaju snimku lica, bilo za personalizaciju avatara, bilo za fore tipa kako ćete izgledati s 50 g.):

https://hrtprikazuje.hrt.hr/dokumentarci/vase-lice-pripada-nama-0-12542183

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Hrža kaže...

Podržavam. Klinci 8 i 14 god, koriste smartphone oboje međutim sa ograničenjima. Preko google family linka sam im omogućio odnosno onemogućio određene app između ostalog fejs, snapchat, instagram, itd. vrijeme provedeno na telefonu nakon škole, za vrijeme škole, itd... 2-step verification na moj telefon i mail. Možda zvuči kao da im oduzimam neku slobodu, istraživanje i suočavanje sa stvarnim svijetom na društvenim mrežama, ali ne želim da moja djeca gledaju takav sadržaj. Neću ih moći spriječiti ni štiti od toga zauvijek, ali mogu barem donekle sad dok su djeca.

Samo ti spadaš u 1% koji to zna napraviti i u 5% koji to želi napraviti pošto ti je stalo do djece. 

7 godina
Batista kaže...

Što je to krajnji cilj? Ali prije nego odgovoriš, pazi, čuo sam mnogo debilnih ideja, od toga da čemo se spojit s računalom, pa nadalje...

16 godina
KIKI3ooo kaže...

Ova tema in nutshell:

In nutshell - tko je gledao a tko nije social dilemma dokumentarac (plus ima li djecu).

The AIs begin recommending him radical centrist content to keep him engaged, which quickly devolve into propaganda and conspiracy theories by the anti-democratic "Extreme Center" movement, radicalizing Ben and affecting his daily life to the point of near-isolation. Ultimately, Ben attends an Extreme Center rally that escalates when similarly radicalized counter-protestors arrive. Cassandra learns Ben is there and searches for him, but both are detained by riot police. At the end of the narrative, the AIs merge into one entity while Ben's avatar becomes a human representation of himself, and they stare at each other

Ja bih ovako mogao napraviti "dokumentarac" gdje imamo uzornu katolicku obitelj, onda djeca vide gay pride u stvarnosti, i najednom sva djeca postanu neke karikature LGBTQ, osim jednog djeteta koje ide na crkveni vjeronauk i moli se svaku vecer. I onda bi u konzervativnim krugovima mogli na to upirati i govoriti in nutshell - tko je gledao... jer bi to gotovo savrseno rezoniralo sa strahovima konzervativnih roditelja.

16 godina
KIKI3ooo kaže...

Ova tema in nutshell:

The AIs begin recommending him radical centrist content to keep him engaged, which quickly devolve into propaganda and conspiracy theories by the anti-democratic "Extreme Center" movement, radicalizing Ben and affecting his daily life to the point of near-isolation. Ultimately, Ben attends an Extreme Center rally that escalates when similarly radicalized counter-protestors arrive. Cassandra learns Ben is there and searches for him, but both are detained by riot police. At the end of the narrative, the AIs merge into one entity while Ben's avatar becomes a human representation of himself, and they stare at each other

Ja bih ovako mogao napraviti "dokumentarac" gdje imamo uzornu katolicku obitelj, onda djeca vide gay pride u stvarnosti, i najednom sva djeca postanu neke karikature LGBTQ, osim jednog djeteta koje ide na crkveni vjeronauk i moli se svaku vecer. I onda bi u konzervativnim krugovima mogli na to upirati i govoriti in nutshell - tko je gledao... jer bi to gotovo savrseno rezoniralo sa strahovima konzervativnih roditelja.

Pricas gluposti.

16 godina
Ovo je kraj kaže...

Ako policajac vidi maloljetnika s vodkom u ruci, tu nema prekršaja. Najviše policajac smije pitati, tko ti je prodao alkohol?

Policajac bi trebao oduzeti alkohol i kontaktirati socjalne sluzbe da procijene situaciju, jeli potrebna njihova intervencija ili ne. 

Nisi ti kriv sto to neznas nego oni koji svoj posao neznaju i ne obavljaju.

17 godina
konjRR kaže...

Policajac bi trebao oduzeti alkohol i kontaktirati socjalne sluzbe ...

Naravno, ovisno o situaciji, policajac može reagirati različito. Ali, po osnovi posjedovanja alkohola, ne može napisati kaznu, ni djetetu ni roditelju.

Ovdje smo u kontekstu želje zaštite mladih od štetnih utjecaja. Pitam se kako? Meni je poučna usporedba s alkoholom, jer ne regulira same maloljetnike, nego punoljetne. Ne roditelje, ne proizvođače alkohola, nego trgovce. Pohvalno je kod ovog modela to, što su trgovci dobili i alat za mjerenje starosti: osobnu iskaznicu.

Sa strepnjom iščekujem koje alate žele koristiti kod zaštite mladih od online usluga. 

- Australija ima (za mene maglovito definiran) zahtjev od davaoca usluge  da "poduzme razumne mjere" kontrole starosti. Tu se pravnici mogu svađati što to znači.

- EU ima inicijativu stvaranja digitalne potvrde starosti. To je već malo konkretniji alat.

- u HR imamo Certilia, djeluje kao logična opcija

- možda zakonodavac obaveže davaoca internet usluge (telekom, A1, ...), ipak je on taj koji maloljetnika uopće pušta na internet (usporedba s trgovcem alkohola)

Kao informatičara zanimaju me tehnička rješenja ovog izazova.

16 godina
Ovo je kraj kaže...

- Australija ima (za mene maglovito definiran) zahtjev od davaoca usluge  da "poduzme razumne mjere" kontrole starosti. Tu se pravnici mogu svađati što to znači.

Australija je de facto institucionalno još uvijek kažnjenička kolonija zapakirana u državu. 

15 godina

Podržavam, stvarno kancerogena stvar. Svjestan sam koje je to smeće i opet se znam uhvatit da odem na youtube neku pjesmu pustit ili nešto ciljano pogledat, a završim na ne znam kojem kratkom videu, i onda se osjećam ko govno. A kakve onda tek djeca imaju šanse. Majka mi radi u školi u razrednoj nastavi već skoro 40 godina i kaže da je ova zadnja generacija noćna mora. Takav nemir i odsustnost pažnje i koncentracije, ali ne možeš naravno krivit djecu. Kaže da ih roditelji pošalju u školu s čipsima i coca colom za gablec, i evo ti mobitel pa se igraj, i to ti je recept za to da nemreš 3 sekunde bit na miru ni s tijelom ni s glavom. Sad koliko bi takva zabrana bila učinkovita i kako će se provesti, vidjet ćemo. Držim fige.

3 0 hvala 0
16 godina
Ovo je kraj kaže...
konjRR kaže...

Policajac bi trebao oduzeti alkohol i kontaktirati socjalne sluzbe ...

Naravno, ovisno o situaciji, policajac može reagirati različito. Ali, po osnovi posjedovanja alkohola, ne može napisati kaznu, ni djetetu ni roditelju.

Ovdje smo u kontekstu želje zaštite mladih od štetnih utjecaja. Pitam se kako? Meni je poučna usporedba s alkoholom, jer ne regulira same maloljetnike, nego punoljetne. Ne roditelje, ne proizvođače alkohola, nego trgovce. Pohvalno je kod ovog modela to, što su trgovci dobili i alat za mjerenje starosti: osobnu iskaznicu.

Sa strepnjom iščekujem koje alate žele koristiti kod zaštite mladih od online usluga. 

- EU ima inicijativu stvaranja digitalne potvrde starosti. To je već malo konkretniji alat.

- u HR imamo Certilia, djeluje kao logična opcija

- možda zakonodavac obaveže davaoca internet usluge (telekom, A1, ...), ipak je on taj koji maloljetnika uopće pušta na internet (usporedba s trgovcem alkohola)

Kao informatičara zanimaju me tehnička rješenja ovog izazova.

Rješenja su poznata samo treba primjeniti najprikladnije. 

Najveci je problem sto sami davaoci usluge mrze privatnost u svakom obliku.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice