Zlatne ribice i dalje koriste shitter unatoc Musketalu. Propala buna, vratio se kmet na svoje mjesto.
Preostali zaposlenici Twittera desetkovani u novom
- poruka: 11
- |
- čitano: 9.919
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nije jednu stvar uspio kako spada od kad ih je preuzeo. Rijetko velik debakl.
Balavac s milijardama. Da je bar i meni tata imal rudnik dragog kamenja.
Ne bih se slozio. Bar sto se finance tice, sve veci debili imaju plavu kvacicu i algoritam im gluposti gura vise.
A Elonove tweetove nemoguce izbjec.
Po meni se dovode u situaciju gdje su potpuno otvoreni za konkurenciju...kao sto je Instagram bio pao i otvorio prostor za Tiktok. Za novu viralnu platformu, moras fundamentalno promjenit content. Tiktok je to napravio Instagramu tako sto je uzeo concept Vinea i napravio bolji recommendation stack.
A sad za Twitter...cak i neka kraca verzija Mediuma ima vise smisla u zadnje vrijeme.
Po meni se dovode u situaciju gdje su potpuno otvoreni za konkurenciju..
Troth Essential odnosno Truth Social?
Jednostavnije ne može.
Sve je jednostavno. Onda odjednom trebas skalirati pa propadne plan.
Ne bih se slozio. Bar sto se finance tice, sve veci debili imaju plavu kvacicu i algoritam im gluposti gura vise.
Po meni se dovode u situaciju gdje su potpuno otvoreni za konkurenciju...kao sto je Instagram bio pao i otvorio prostor za Tiktok. Za novu viralnu platformu, moras fundamentalno promjenit content. Tiktok je to napravio Instagramu tako sto je uzeo concept Vinea i napravio bolji recommendation stack.
A sad za Twitter...cak i neka kraca verzija Mediuma ima vise smisla u zadnje vrijeme.
O cemu pricas ti? Pa Twitter je bio teski gubitas kad ga je Musk preuzeo, ove godine bi trebali biti prvi put pozitivni s profitom.
Na tebi ja da si podesis koje ces debile s plavom kvacicom pratit, a koje neces. One koje neces mozes stavit na mute i rijeseno. Ili stavis da te odredjene teme ne zanimaju i nece ti ih algoritam vise preporucivat.
O cemu pricas ti? Pa Twitter je bio teski gubitas kad ga je Musk preuzeo, ove godine bi trebali biti prvi put pozitivni s profitom.
Na tebi ja da si podesis koje ces debile s plavom kvacicom pratit, a koje neces. One koje neces mozes stavit na mute i rijeseno. Ili stavis da te odredjene teme ne zanimaju i nece ti ih algoritam vise preporucivat.
Hahah ne znam na kojem ti planet zivis, ali Twitter je izgubio 60% prometa od kad je on dosao i samo je u donjoj spirali sto se tog tice. Ad productsi im nikako ne rade, Twitter Blue ce im odrzat payroll na zivotu, ako uopce itko ostane radit tamo.
Realna brojka je i veca od 60%, a mediji prenose 40...https://www.reuters.com/technology/heres-what-twitter-lost-advertising-revenue-final-months-2022-2023-01-19/
Znam jer imam kolege koje su presli tamo prije 2-3 god, pokusavaju prec nazad...
P.S. Ako ides racunat Twitterovu valuaciju preko trenutnih bondova koje nudi Morgan Stanley -> s 44B koje je platio pala je vrijednost na nekih 6-8B od kad je preuzeo. To je nize i od 2017 kad su masovno gubili.
Uc u firmu koja gubi i napravit RIF je nesto najlakse moguce. Implementirat RIF a da ne izgubis krucijalne dijelove firme (promet i user sessions) je vec teze. A on to jednostavno nije uspio.
Njihov eng je svakako trebao pocistit i 30-40% su overhireali svakako. Imali su ljude za formu rasta koju jos nisu ni na papir stavili. Da je uspio nac optimalan broj ljudi gdje zadrzi 99% prometa bez utjecaja na UX, vec bi bila drugacija prica.
A da ne pricamo da ce ih ostatak big techa pojest i u researchu (LLM, RLHF, troskovi warehousinga itd) i u time to market za nove stvari...
I sto se tice tema - Pratim odredene long/short fondove i neke profile za alt data. Od kad su uveli Twitter Blue vidi se znacajna regresija u kvaliteti sadrzaja jer kvaliteta contenta vise ne igra ulogu za recommendation onih koje ne pratim.