Omg 
Nvidia predstavila DLSS 5, za novu razinu vizualne
- poruka: 42
- |
- čitano: 6.192
- |
- moderatori:
vincimus
Nvidia je također potvrdila blisku suradnju s vodećim razvojnim studijima kako bi osigurala brzu implementaciju DLSS 5 tehnologije u nadolazeće blockbustere
ono što bi u ovom kontekstu bilo puno važnije - jesu li potvrdili suradnju s vodećim svjetskim studijima kako bi osigurali brzu implemenaciju DLSS 5 tehnologije u starijim blockbusterima
jer ako ti je glavni argument i fokus prezentacije kako dlss 5 mijenja izgled starijih igara da izgledaju dobro kao i one novije, onda nas boli kujac za integraciju dlss 5 u nadolazeće blockbustere u kojima i bez dlss 5 grafika izgleda fantastično
AMD je oddavno papa što najuvjerljivije pokazuje njihov udjel na tržištu koji je trenutno jadnih 5%.
Što je da se razumjemo najgora stvar što se mogla dogodit gejmerima, jer sad zelena gov...a mogu i ubiti rade šta god im padne na pamet! Neshvatljiva mi je AMD letargija da naprave jednom sve kako treba i to po nekakvoj konkurentno normalnoj cijeni. Jedina nekakava nada je Intel, ali izgleda da će i oni outsorcat polako sve zelenima ili možda kakav skriveni igrač iz kine - iako nema ništa konkretno na vidiku uskoro!
Što je da se razumjemo najgora stvar što se mogla dogodit gejmerima, jer sad zelena gov...a mogu i ubiti rade šta god im padne na pamet! Neshvatljiva mi je AMD letargija da naprave jednom sve kako treba i to po nekakvoj konkurentno normalnoj cijeni. Jedina nekakava nada je Intel, ali izgleda da će i oni outsorcat polako sve zelenima ili možda kakav skriveni igrač iz kine - iako nema ništa konkretno na vidiku uskoro!
pa nije to ništa novog ili neobičnog, sjeti se samo vremena majninga kad se amd sprdao sa nevidijinim antimining limiterima u drajverima i serijama grafa na kojima je majnanje bilo organičeno
što je konkretno amd radio u to vrijeme - apsulutno ništa, osim što je uživao u povećanoj prodaji grafa za majnanje
danas nevidija drži 90% ai tržišta i može glatko sve proizvodne kapacitete kod tsmc prebaciti na ai, jer je potražnja veća od proizvodnje
amd i dalje kao underdog na gejming tržištu bi to trebao iskoristiti i biti taj koji će biti predvodnik u prednostima za gejmere, bilo hardverskim ili softverskim, a što rade - samo se šlepaju za nevidijom i njihovim softverskim rješenjima za gejmere
jel onda čudno da amd zaostaje sve više na gejmerskom tržištu...
jadna su vremena kad su nama gejmerima zelena govna bolja od amd-a
Znači najbolje za sve je onda da samo opstanu Nevidija i Intel?
pa uz ovakvu politiku babe su, bolje je ra radeon diviziju prodaju nekom kome će to biti prioritet, a ne tek trinaesto prase kakvo je radeon postao u sustavu amd-a
Baš sam malo čitao komentare na Redditu i YouTubeu , nevjerojatno koliko ima ekipe koja pljuje po DLSS 5!
Valjda imaju Radeone 9250 i GeForce 2 , pa se boje da neče vrtit ovo čudo.
Toliko komentara AI Slop i slično, sve djeca i YT influenceri koji vrte pare na pogledima kad se djeca svađaju.
Pa zar nije logično kome se neče sviđati NE MORA koristiti , lijepo uključi DLSS 4.5 ili FSR 4.1 i ne sračkaj.
Veselim se Jeseni.
Ovo je garant zaključano za seriju 5....To ne žele objaviti...
Ja prvi navijam da amd propadne i da nvidija još digne cijene....jer ak navijate za amd samo kako bi spustio cijenu nvidiji onda bolje da propadnu he he
Pa ako ti za ovo vrtiti trebaju dvije 5090, što trebaju napravit, omogućiti da se vrti na 5-6 4080?
Piše da je samo za to. Bojim se da će za normalno igranje trebat imat rtx6090.
Pa ako ti za ovo vrtiti trebaju dvije 5090, što trebaju napravit, omogućiti da se vrti na 5-6 4080?
Pa jel svrha DLSSa dati bolje vizuale i preformanse nego raster??
Meni je desna fotka oštra s detaljima na radeonu u svakoj igri.
Netko od Nvidija fanova koji to puše pravi idiote.
Ovo izdaju samo za 5 seriju - nisu ludi da ponude isto starim serijama jer se onda nova ne bi prodavala.
Ovo je apsolutna katastrofa i pokazatelj koliko je Nvidia odvojena od stvarnosti i gaminga.
Izgleda kao oni katastrofalni AI filteri na socijalnim mrežama,ako ovo zaživi to je kraj PC gaminga.
I sam sam prešao sa AMD na Nvidia kad sam vidio koliko je DLSS bolji u prikazu od FSR. Jednostavno AMD mora ili spustit cijene ili nešto napraviti da sustigne NVIDIA. No kako mi se čini da AMD cilja na prjenosne konzole i općenito konzole. Ako ih i tu NVIDA pobijedi AMD je gotov
Ne vjerujem u najave. Prvo, dvije RTX 5090s grafulje su koištene za demonstraciju. Drugo, obećavaju 100x bolje performanse. Treće, pogledajte slike: mutna lica se odjednom pojavljuju sa velikom količinom detalja. To bi značilo da se pojedini dijelovi renderiraju u punoj nativnoj rezoluciji. Treba biti oprezan sa najavama koje služe da održe firmu na vrhu lanca
Kakav kraj pc gaminga,imaš on off opciju u postavkama,nije kraj svijeta.Ak propadne AMD kao budget opcija pc gaminga isplivat će netko drugi..i tako u krug.Boro baca kokice..
Ajme koje plakanje crvenih

Koristim Ryzen CPU sa integrušom + decidirana NVidia grafulja. AMD je sa zadnjom varijantom FSR-a dostigao DLSS. Ovo što je najavila Nvida može napraviti i AMD: lice renderirano u nativnoj rezoluciji i to predstaviti kao napredak u upscalingu. Budimo realni: ovakve najave služe za odžavanje statusa
Ovo je sigurno jedna od najglupljih najava u gaming svijetu. Izgleda užasno.
Ostao sam zapanjen masovnim zapomaganjem po internetu. Kraj gaminga, motaj kablove, kako se samo usuđuju, dolje Nvidia.
Ekipa, ovo je opcija u settingsima. Uključit ćete je ili nećete. Simple as that.
I stvarno je nevjerojatno licemjerno da se već godinama i godinama u nebesa dižu modderi koji npr. od GTA 5 ili Cyberpunka naprave fotorealistične simulacije s teksturama koje je teško razaznati od stvarnosti. Ali kad Nvidia napravi to isto na razini hardvera, e to ne može, to se kosi s umjetničkim izričajem tvoraca igara. Daj odjebite. 
Danas su ljudi stvarno jebene mimoze, samo čekaju na što će se novo naljutiti i zakvačiti i što će im povrijediti osjećaje. Majke mi, svima bi nam koristilo par mjeseci bez interneta.
I sam sam prešao sa AMD na Nvidia kad sam vidio koliko je DLSS bolji u prikazu od FSR. Jednostavno AMD mora ili spustit cijene ili nešto napraviti da sustigne NVIDIA. No kako mi se čini da AMD cilja na prjenosne konzole i općenito konzole. Ako ih i tu NVIDA pobijedi AMD je gotov
Rx 9070XT i RTX 5070Ti dvije graficke kartice iste snage i cca 200 eura razlike ti ne bi nazvao spustenom cijenom?
I ja sam prešao s Nvidie na AMD pa ne vidim nikakvu razliku između DLSSa i FSRa. Vjerovatno bi ju vidio da uspoređujem piksel po piksel na screenshotovima, ali u samoj igri razlika se ne vidi.
Imas obje grafe i onda usporedjujes ili?
Znamo da ima jednu kutiju.
I te kako se vidi na većim ekranima. Možda na 27" se ne vidi, ali već na 55" razlika se i te kako vidi pogotovo na ultra performance modu koji daje najviše FPS. DOk je na FSR zrnasta grafika, na DLSS je puno čistije gotovo neprimjetno od nativne rezolucije
I te kako se vidi na većim ekranima. Možda na 27" se ne vidi, ali već na 55" razlika se i te kako vidi pogotovo na ultra performance modu koji daje najviše FPS. DOk je na FSR zrnasta grafika, na DLSS je puno čistije gotovo neprimjetno od nativne rezolucije
A tek da kod mene vidiš na 127" ekranu
koji su ljudotine debilosi...dlss5 nije realan...jerbo svi ti svjetovi izvideo igara temelje se na stvarni događajima iz ljudske prošlosti...sadašnjosti....budućnosti...inventory u kojem imaš opreme u težini od 500 kg i to vučeš sa sobom na leđima je super realno...diabo 2 je rekonstrukcija stvarnih događaja....doom.quake...to je sve iz stvarnog života...stoga je bezobrazno od dlss5-a da iskrivljuje stvarnost