"Da i ne kažem da se nove zgrade moraju raditi sa vlastitim parkirnim mjestima."
Dobra fora, di ti živiš ?
Malo si pogledaj nove zgrade, evo ti opet primjer Trešnjevka u ZG, zgrada za 50 ljudi sa 4 (četiri) parkirna mjesta,a ostali di ulove.
Nije cijeli svijet Trešnjevka :)
Ako je ta zgrada rađena iza 2004 rađena je van zakona i kupci su nasanjkani.
Zašto bi se gradski mali električni automobili punili na brzom punjaču? Pa moj se na običnom kućnom napuni za 3,5h.
Faktor istovremenosti? To ništa?
Ne zagovaram elektrifikaciju svega odmah sada. Ponavljam ima dosta obitelji koje imaju 2 mali gradski auto. Zašto taj ne bi bio na struju?
Pa svaki koji ti proda električni auto ga i popravlja. Šta bi ti išao kod nekog u lokalnu garažu?
Kako nije bitno mjesto, tebi je isto grad od 800 000 ljudi i gradić od 5000 ?
Kako će ekipa u Mamuticama (sklop zgrada od 5k duša) punit auto, onaj sa 19 kata će bacit kabel kroz prozor ?
Stanovnik manjega grada će parkirat auto u svoje dvoriše i upiknut ga u zid/garažu/šupu.
"Ne zagovaram elektrifikaciju svega odmah sada", nego kako, u sljedećih 20 godina ? Sada je frka, ako se sada stvari ne isprave,za 20 godina je možda kasno.
Nema tu pomaka dok se politika ne uključi 100%, dok se ne lupi šakom o stol i kaže dosta, idemo ulagati sada odmah, sutra je već kasno.
"Šta bi ti išao kod nekog u lokalnu garažu?", apsolutno, ovlašteni servisi su najveći lopovi i mutikaše, bar je to moje loše iskustvo zadnjih 30 godina, čast iznimkama.
Nemrem reć kako stvari idu sa el. vozilima, nisam niti jednog servisirao, al cijenim da te oderu ko traper dabra.
Jer je nebitno. Pa jebemu što nije jasno. Govorim o ljudima koji imaju dva auta i imaju ih gdje puniti.
Kako možeš sve riješiti odmah? Zabraniti svima da se voze i koriste javni prijevoz ili podijeliti svima električne aute. Ne mislim da je ni jedno od tga realno riješenje.
A to što ideš u lokalnu garažu to još nisa vidio. Pa moj stari koji ima razdrndanog Seata starog 10 godina ide u olašteni servis. Ako ništa dobiješ garanciju. I ako misliš da ovi po garažama ne muljaju - jako si naivan. Servis električnog je negdje upola jeftiniji za aute od prilike iste klase.