iPhone će i u Europi uskoro podržavati samo eSIM

poruka: 17
|
čitano: 3.815
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPhone će i u Europi uskoro podržavati samo eSIM".
10 godina

To nije dobra ideja dok se e-sim ne napravi da bude praktičan. 

Ja koristim broj za poslovnu pretplatu i nemam punomoč ako treba promjeniti mob, fizička sim mi daje praktičnost promjene.

Navodno google radi na nečemu sto bi omogučilo da se esim učita iz google računa, mob samo treba internet poput wifi. Dok ne dobimo nesto takvo, esim ne dolazi u obzir

4 3 hvala 0
16 godina
Re: iPhone će i u Europi uskoro podržavati samo eS
Može zakaj ne

1 0 hvala 0
2 godine
Je li to neka fora na Bug-u kada su u pitanju slova č i ć, ili je u pitanju samo nepismenost? Jeste vi ljudi učili abecedu u prvom razredu osnovne škole? Svaki drugi komentar koji pročitam č i ć se pogrešno koristi...

1 2 hvala 0
15 godina

U godini Gospodnjoj 2019 sam bio tijekom ožujka mjeseca u Switzerland, konkretno u Geneve, što kazati, imao sam  iskustava sa eSIM karticom na tada iPhoneu Xs Pro Max! 

Ukratko, svi su mi sve objasnili (i u Hrvatskoj i u Switzerland) ali NIJE funkcioniralo! 
Za deset nepunih dana sam platio (original račun oko 39€ura pljus rata iPhonea) oko 79% veći račun 
U mobitelu sam imao Hrvatsku eSIM i Switzerland fizičku, ali nikako podesiti! 

Nikada više eSIM, makar dok ne odreguliraju funkcionalnost aktivacije i eventualno dvije u jednom mobilnom gadgetu, kada nisam na području EU ili Europe uopće! 

ATJ Lučko
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Ja sam imao jedno vrijeme fizicku i esim u iphone-u jer sam imao sluzbeni i privatni broj, a nisam htio 2 mobitela nositi.

I fino je funkcioniralo. Posebice dio gdje za svaki broj mogu unaprijed definirati koju karticu koristiti za pozive prema tom broju. Jedino mislim da za data promet mora biti jedna definirana.

Nisam tada isao u roaming van EU, pa nemam s time iskustva.

Sada imam samo esim jer imam Iphone Air koji ne podrzava fizicki sim. IMHO, ne vidim nikakvu razliku, ali ne mijenjam mobitele, pa kada ju jednom aktiviram onda ona u tom mobitelu "traje" 

A aktivacija je jednostavna (na A1), dobis onaj papiric sa bar code-om, skeniras i to je to.

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2026 7:43 (Mauro).
Moj PC  
2 0 hvala 0
5 godina
suspendiran
T700 kaže...

To nije dobra ideja dok se e-sim ne napravi da bude praktičan. 

Ja koristim broj za poslovnu pretplatu i nemam punomoč ako treba promjeniti mob, fizička sim mi daje praktičnost promjene.

Navodno google radi na nečemu sto bi omogučilo da se esim učita iz google računa, mob samo treba internet poput wifi. Dok ne dobimo nesto takvo, esim ne dolazi u obzir

To je za njih super ideja jer je to manje djelova, dakle veca zarada i u pitanju nije apsolutno ništa drugo.

16 godina
Kak manje dijelova? Pa valjda je neki esim chip skuplji nego plastična ladica. Te fobije i gunđanje protiv tehnologije i napretka obožavam. Isto kao do nedavno kemcecanje za 3.5 jack i nekog bojkota takvih modela pa di ste danas?

2 4 hvala 0
16 godina

ja obozavam ljude koji se opiru novim stvarima,i zivciraju bez potrebe...ispadate smijesni

"nece mene niko na ovo natjerat,nece!"

naravno esim je odlicna stvar 

...potpis nije potreban...
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2026 10:45 (DaNiTo).
Moj PC  
1 2 hvala 0
5 godina
suspendiran
Memphis kaže...
Kak manje dijelova? Pa valjda je neki esim chip skuplji nego plastična ladica. Te fobije i gunđanje protiv tehnologije i napretka obožavam. Isto kao do nedavno kemcecanje za 3.5 jack i nekog bojkota takvih modela pa di ste danas?

čipovi se rade od "zemlje" za tvoju informaciju fizicki sim zahtjeva čitac+čip+ladicu+materijali+prostor kao što rekoh sjetili su se kako povečati zaradu i ništa više ovce jedne, e sim nikako nije bolji od fizickog esima niti ima više prednosti

14 godina
Memphis kaže...

Tehnologija napreduje a cijena ide gore. Kako to? Jebeni nam je napredak kad je mobitel otisao u 1000+ cifre. Za kaj? Slajsanje instagrama i reelsa, poruke i pozivi. 

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
16 godina
Boris grozni kaže...
Memphis kaže...

čipovi se rade od "zemlje" za tvoju informaciju fizicki sim zahtjeva čitac+čip+ladicu+materijali+prostor kao što rekoh sjetili su se kako povečati zaradu i ništa više ovce jedne, e sim nikako nije bolji od fizickog esima niti ima više prednosti

Ma da čipovi su besplatni. Sigurno je to sve zajedno skuplje koji je sastavni dio svakog glupog ili pametnog telefona već desetljećima od nekoj modernog chipa. Zarada ili ne eSIM je novi standard di je samo pitanje vremena kad će zamijenit fizički sim. A ovim potezom Applea bit će prihvaćen te ubzo uveden kao standard. Nemaš pojma. Prednosti eSIM su više brojne jedina mana je kaj nećeš više moći sam tak switchat u drugi phone a i to će se riješit. I naravno za terorizam i kriminalne radnje te za Jameson Bourna. Tu će i dalje biti glupi telefoni kao prioritet a bili su i do sad.

SimeKZ kaže...
Memphis kaže...

Tehnologija napreduje a cijena ide gore. Kako to? Jebeni nam je napredak kad je mobitel otisao u 1000+ cifre. Za kaj? Slajsanje instagrama i reelsa, poruke i pozivi. 

Pa da ne napreduje svi bi imali iste telefone od 100€. Jel hoćeš tak? Nećeš, onda ne kenjaj.

5 godina
suspendiran

ti o tome pricas kao da su ti poklonili rtx 5090 čip skupa s 128gb rama a ne nesto oduzeliapple

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2026 11:26 (Boris grozni).

0 0 hvala 0
16 godina

Ma klasično kmečanje. Isto kao za namom, punjačem, 3,5 jack sad SIM a svi trčite se odmah predbilježit kad se najavi novi model. Tipično sranje. 

2 0 hvala 0
14 godina
Memphis kaže...

Ma klasično kmečanje. Isto kao za namom, punjačem, 3,5 jack sad SIM a svi trčite se odmah predbilježit kad se najavi novi model. Tipično sranje. 

Koristim S23U koji je nakon svih popusta placen 500e. Dok ne rikne ga imam. Nakon njega, nemam pojma. Mozda izvucem P20 Pro iz ladice i njega koristim ponovno. Ovo danas je komedija postala. Zadnji napredak je bio prije 5g. 

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
16 godina

na kraju krajeva,svi cete koristit esim,samo se nastavite pjeniti :D 

...potpis nije potreban...
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2026 11:57 (DaNiTo).
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
@SimeKZ
Koristiš s23 koji ima eSIM. Ne vidim poantu.

0 0 hvala 0
18 godina
Kupio sam 17 Pro u New Yorku u 11. mjesecu, imam "unutra" dva esim-a i ne fale mi fizički simovi niti najmanje.
Btw koštao me 880€ sa malo popusta kolege koji radi u applu 😜
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice