Gašenje Radio Nacionala skrenulo je pozornost na n

poruka: 10
|
čitano: 16.029
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Gašenje Radio Nacionala skrenulo je pozornost na n".
17 godina

Jedini koji rade u tunelu su programi HR-a, ALI ne zato što funkcioniraju preko DAB-a nego se vraćaju na FM. Auto tako i prikaže, doslovno zasjeni DAB, a doda FM oznaku.

Ostali koje sam probao samo izgube signal i ćao.

Doslovno u trenutku kad izađeš iz tunela počne primati DAB i kada se prebaci, očita je razlika u kvaliteti i kao da se vrati malo unatrag (pretpostavljam da DAB ima određeni delay).

Ne mogu garanirati da je ovako svima, ali Ford godište 2024. se ovako ponaša.

4 0 hvala 0
21 mjesec

Ugledati se na SLO, hrpetina programa u svakom multiplexu.

Daleko smo mi od EU po svemu, vjerovatno smo na dnu.

No, negdje ipak prednjačimo, a to je broj općina i gradova po broju stanovnika, te količini administracije po stanovniku. Tu smo valjda prvi u svijetu.

127.0.0.1
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.9.2025 10:03 (yoko999).
Moj PC  
16 0 hvala 0
17 godina

Danas je sve više toga mobile first.

DAB+ je, kao i FM, kriv proizvod za današnje vrijeme. Treba poveliku antenu, što znači da se sluša samo u statičkim okruženjima: auto, kuća, posao (u autu je slušatelj statičan u odnosu na antenu). Kad bi i postojala neka EU regulativa koja zahtjeva DAB+ u mobitelu, to ne bi prošlo jer nema mjesta za antenu.

I sad, na umirućem konceptu radio prijemnika kriviti jednu njegovu implementaciju, čini mi se krivo. Zvuči kao "Nitko više ne sluša kratkovalni radio, čak je i radio Vatikan prestao odašiljati, sigurno sabotaža... Vlada, Srbi ili masoni?"

Ja vidim ovdje vidim neuspjeh automobilske industrije da serijski ugrađuje LTE/5G u automobile.

Radio Nacional sam slušao jedino kao podcast.

1 0 hvala 0
14 godina
Re: Gašenje Radio Nacionala skrenulo je pozornost
yoko999 kaže...

No, negdje ipak prednjačimo, a to je broj općina i gradova po broju stanovnika, te količini administracije po stanovniku. Tu smo valjda prvi u svijetu.

Mozda u EU, ali u svijetu ipak Bosna prednjaci. 

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
18 godina
Ovo je kraj kaže...

Danas je sve više toga mobile first.

DAB+ je, kao i FM, kriv proizvod za današnje vrijeme. Treba poveliku antenu, što znači da se sluša samo u statičkim okruženjima: auto, kuća, posao (u autu je slušatelj statičan u odnosu na antenu). Kad bi i postojala neka EU regulativa koja zahtjeva DAB+ u mobitelu, to ne bi prošlo jer nema mjesta za antenu.

I sad, na umirućem konceptu radio prijemnika kriviti jednu njegovu implementaciju, čini mi se krivo. Zvuči kao "Nitko više ne sluša kratkovalni radio, čak je i radio Vatikan prestao odašiljati, sigurno sabotaža... Vlada, Srbi ili masoni?"

Ja vidim ovdje vidim neuspjeh automobilske industrije da serijski ugrađuje LTE/5G u automobile.

Radio Nacional sam slušao jedino kao podcast.

Sasvim očekivano, uostalom čim sve prebaciš na DAB+ sva stara tehnikalija i radio prijemnike moš bacit u smeče.U Hrvatskoj DAB+ nikad se neče raširit, nego če eto pomalo životarit u budučnosti, onako eto samo da netko ne kaže da je mrtav ili propao itd.

Vezano za Radio Nacional, pa nek samo kao i do sad nastave na Jubitu tu se nema kaj ugasit ili krepat itd.

https://www.youtube.com/@radio.nacional/videos

AMD,........is that Epyc or what?
7 godina

Sve to lijepo zvuci u teoriji, no evo mog iskustva sa DAB-om.

U Istri ne funkcionira nikako do vrlo slabo. 

Kako je OiV uhljebnicka firma koja nikad pametno nista ne napravi, tako nisu ni u ovom slucaju.
Nikad nisu rijesili problem prijema radija i TV kanala u Istri.

Talijani nabijaju svoje televizijske i radiopostaje sa ogromnom snagom, namjerno kako bi gazili nase, a OiV samo skruseno suti i ne poduzima nista.

Naravno, sa analognim FM-om ipak mozes slusat domacu radiopostaju, uz sumove, no, sa DAB-om, prijem samo nestane i nema, do daljnjeg.

Dok god se OiV ne trgne i ne sredi problem sa prijemom, nece se moci slusati ni lokalni radio, a kamoli DAB koji ima odasiljac samo na Ucki.

73 DE 9A3BGG
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.9.2025 18:42 (JTAG).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Pa nismo mi savladali ni RDS na FM. Naziv pjesme i izvođača u HR misaona imenica, za razliku od naših EU susjeda. Tip iz OIV kaže da nije do njih, nego do radio postaja  koje  puštaju samo fiksni tekst. 

Inače, vezano za Norveško ukidanje FM to mi liči kao i njihovo forsiranje EV. Kako su riješili ako imaš auto novije generacije koji ima samo FM radio kao dio tvornički integrirane multimedije. - Daju ti lovu za novi auto? 

2 0 hvala 0
15 godina
yoko999 kaže...

Slovenci imaju masu više DAB postaja nego mi. Pa samo njih i slušam u autu: rock radio, 80es, 90es, evo neki "retro" radio je iskočio neki dan. I svaki od njih jedno 10x kvalitetniji od bilo čega u HR. 

A radio nacional je susramlje teško, sa svojim isforsiranim komedijaškim jinglovima i komentarima. Neka se ugasio, bili su neslušljivi. 

21 mjesec

Potpisujem, samo se sluša u autu Rock radio.. i Radio1 Rock.

No, bitno je kod nas da EXTRA ima cjelodržavnu koncesiju. Ne znam kako je to netko uopće dozovolio u ovoj državi??!!!

127.0.0.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice