Digitalna gradnja po novom zakonu: hoće li građevi

poruka: 4
|
čitano: 1.540
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Digitalna gradnja po novom zakonu: hoće li građevi".
15 godina

Evo iz prakse jer se e-dozvola u ZG koristi već duže vrijeme:

Referent i za posebne uvjete (preduvjet za izradu glavnog projekta) i za građevinsku e-dozvolu otvara e-konferenciju a ona je sada sa  15 dana povećana na 30 dana (dakle proces je usporen,a ne ubrzan.)

Citiram M.graditeljstva: Od 15.12.25 sve konferencije će se pokretati u trajanju od 30 dana, a za već pokrenute konferencije Ministarstva trajanje konferencije će se produžiti.

Dovoljno je dan netko u lancu zaustavi e-konferenciju i ona se ne zatvara (tj. ako se zatvori mora se ponovno otvoriti na rok od 30 dana). Tek kada od svih učesnika dobije potvrdu ili se ne oglase u 30 dana, Referent može pisati rješenje - tj. građ. dozvolu. 

3 0 hvala 4
16 godina

Moje iskustvo:

Početkom godine mi je bio projektant da napravi projekt manje rekonstrukcije kuće. Do sada ništa nije napravljeno jer nitko ništa ne zna nakon promjene zakona. Niti projektanti niti nadležne državne službe. Projektantu je stao projekt veće stambene zgrade jer je sustav trenutno blokiran.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Izgradite kaj mislite, pravite se blesavi i to legalizirajte via legalizacija 2.0. Kakve ekonferencije, referenti i rokovi. Amateri.

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

Sve u konačnici ovisi o tome gdje se nalaziš i kakva je gužva za određenu vrstu zahtjeva. Prošle godine sam podnio zahtjev za montažnu kuću. Projektant je dostavio svu potrebnu dokumentaciju i po staroj proceduri sve je bilo gotovo za otprilike 45 dana– bez nekih posebnih komplikacija.

Nakon što sam dobio pravomoćnu građevinsku dozvolu, predao sam zahtjev za energetsku suglasnost kako bih mogao spojiti građevinsku struju. Voda i struja su preduvjet za početak radova, pa sam očekivao da će to ići relativno brzo.

Na kraju sam čekao 5 mjeseci, i to tek nakon što sam osobno kucao na vrata, podnio niz pritužbi. Situacija će se kaj se tiće e-dozvola vjerojatno s vremenom “popeglati”, ali što to vrijedi kada onda s druge strane, kao u ovom slučaju s HEP‑om, opet zapne i čekaš mjesecima.

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice