Hvala SAD! Nadam se da su vrlo političari potpisali i da moramo naftu kupovati od vas!
Cijene goriva probile rekorde: Evo koliko od danas
- poruka: 32
- |
- čitano: 11.828
- |
- moderatori:
vincimus
ni kapi ruske nafte, ni prdac ruskog plina !!!
Go Great Orange Ape, TACO full on !!!!
Šta je? Sad nema rezervi koje su kupljene po manjoj cijeni??? To vrijedi samo kad treba pojeftiniti??? A????????
Neki ljudi nikako da shvate.
Europa se nalazi na engleskom "between rock and a hard place".
- Ako uzmemo Rusku naftu, postajemo Ruska kuja, plus razj..at če nam naftovod. Probali su Mađari i Slovaci pa im nešto ne ide. Družba i Sjeverni tok, ne rade nešto.
- Ako uzmemo Američku naftu postati čemo američka kuja.
- Hormuz je tehnički zatvoren a ovi koji navijaju za Iran dok im isti raketira EU teritorij na Cipru, su posebna sorta ljudi.
Dakle tu prolazi samo Zelena i obnovljiva energija. Kad to naučimo što prije biti če nam lakše.
Cijene goriva narasle za 2 centa po litri i to je strašno?
O moj bože...
Sad je 2 centa, za pola godine bit će 20 centa.
Uostalom, kad je cijena barela pala ispod 80 dolara, ovi pokemoni iz INA-e pravdali su se kako imamo neko imaginarno mediteransko tržište koje nije baš identično svjetskom kad su cijene u pitanju. Ali raketiranja 2000km daleko od RH očito trenutno utječe na cijenu nafte, a osobito kad INA nabavlja veliku većinu svoje nafte i derivata iz sjeverne Afrike i nema veze sa zaljevskom naftom. Ah...
...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
O moj bože...
u njemackoj je dizel otisao sa 1.55/1.60 na preko 1.90.
benga E10 je sa 1.60/1.65 isto na preko 1.85
edit:
blue me preteko
sva sreća da smo zaostali za Njemačkom...
nama će poskupiti za 2 tjedna...
bogovi novca, sjeme uništenja, stoljeće rata zanimiljiva trilogija povijest se ponavlja, nikako na zelenu granu
Pripremite tašne momci....
ne, tako ide samo za pojeftinjenje.. poskupljenje ide instantno
Čekajte sad i naše trgovce da nanjuše krv... Cijena išla gore gorivu pa moramo dizati pa ovom, onom kurcu palcu, bla bla...
Super mi je kad se nešto dogodi da je razlog za poskupljenje to ide instantno ali kad taj isti razlog nestane onda cijena ipak ostane na skupljem, tako to funkcionira jelte.
Još jedan razlog za preći na EV + solari kombo - tko god može. 
Navodno americka mornarica bude otpratila tankere iz hormuza.. doduse sumnjam da ce to rijesit problem kad je dubai pod napadom i ono njihovo cvoriste
Navodno americka mornarica bude otpratila tankere iz hormuza.. doduse sumnjam da ce to rijesit problem kad je dubai pod napadom i ono njihovo cvoriste
dubai je i glavni trade/shipping/warehouse hub za DHL i DB Schenker za cijelu aziju (u oba smjera, logicno).
moglo bi puno toga otici kvragu ako se nastavi
Ovo će kratkoročno biti sranje, ali dugoročno dobro. Jer je samo još jedan od pokazatelja da ustvari moramo biti energerski samodostatni. Srećom tehnologija ide naprijed, to je jedini put.
no biti ćeš enertgetski samodostatan...
a što s klopom, jebemu zemlja nam je neiskorištena tj. ISKORIŠTENA - za poticaje bez ali bez davanja uroda...
Termo elektrane na termalnu vodu - crkava nam projekt u Karlovcu...
dubai je i glavni trade/shipping/warehouse hub za DHL i DB Schenker za cijelu aziju (u oba smjera, logicno).
moglo bi puno toga otici kvragu ako se nastavi
Nema više DB Schenker, sad je DSV. Prošle godine su ih kupili i sve ide pod DSV.
O moj bože...
u njemackoj je dizel otisao sa 1.55/1.60 na preko 1.90.
benga E10 je sa 1.60/1.65 isto na preko 1.85
edit:
blue me preteko
Iskreno, više sam se fokusirao na ove bombastične naslove kastastrofe, nego same cijene. Općenito sam alergičan na doomsday postove, pa zato 
Mala je to cijena za širenje demokratije u Iranu!
Lijepo li je danas Iračaninom biti!
Hvala, predsjedniče Trump!
Ne bih raketiranje američke baze nazvao raketiranjem EU teritorija, uostalom ne bi ni to raketirali da nisu ilegalno napadnuti. Možda su oni koji navijaju za Iran "posebni", ali ovi što puše mainstream su najopasniji za mir u regiji jer ako se nastavi podržavati američki/izraelski terorizam onda bi Iran mogao stvarno i početi raketirati EU teritorij.
To je super, možda konačno bude manje auti u Zagrebu pa ćemo i moći konačno izaći van na friški zrak bez smoga.
To je super, možda konačno bude manje auti u Zagrebu pa ćemo i moći konačno izaći van na friški zrak bez smoga.
Nema šanse, da za euro poskupi, prije će se ljudi odreć ručka nego odlaska autom na job.
Nema šanse, da za euro poskupi, prije će se ljudi odreć ručka nego odlaska autom na job.
Znaš kako ide ona dobra stara izreka: "Meni je svejedno, ja uvijek 200 kn natočim." 
sva sreća da smo zaostali za Njemačkom...
nama će poskupiti za 2 tjedna...
Aha, sad kad nam Magyari ućeraju mam fletno ima da se dimi.
Sifra Janaf. Nosit cu karanfil u zapucku i Vecernjak pod pazuhom.
Nije baš da je preko noći poskupjelo ... Još nije dostignuta cijena goriva koja se formirala na početku "specijalne operacije" prije 4 godine. Nakon shtf eventa, najprije naglo reagira cijena nafte\benzina, zatim slijedi ista takva reakcija nafte u suprotnom smjeru - pad ...