Toliko štete po okoliš, a korist za čovječanstvo na razini nule. Svima puna usta ekologije, električnih auti i sličnih gluposti, ali kad smo kod halucinirajući papagaja, onda ekologija i očuvanje okoliša pada u 5 plan, ne samo drugi. A halucinirajući papagaji su samo dio te slagalice.
AI troši struje kao New York i vode koliko se godi
- poruka: 17
- |
- čitano: 4.634
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
“But in the end it's only a passing thing, this shadow; even darkness must pass.”
leopard 2 ima četiri spremnika goriva koji imaju ukupni kapacitet od 1.160 litara goriva, što osigurava cestovni doseg kretanja tenka do 500 km. Potrošnja goriva kreće se na oko 300 litara na 100 km po cesti i 500 litara na 100 km po terenu. Četiri tanka benzina imaju ukupni kapacitet od 1160 litara što je dovoljno za oko 500 km vožnje. Ukupna težina motora i prijenosa teži 6120 kg.
AP naručio 44 komada
Malo je narucio.
Sve ispod sto komada je malo.
Na tragu onoga što je Entry Point rekao, nikad nisam ni jednu kritiku čuo od zelenih o AI, a sad je već svima poznato koliko struje i vode troše data centri za njihov rad. Glavno da su nas maltretirali s plavim vrećicama za otpad i takvim stvarima koliko ljudi troše/emitiraju CO2 u atmosferu.
Obozavam skocit tu i tam na chatgpt i pitat ga kaj ima, kak je i kak se osjeca. Povremeno ga znam koristiti da mi preporuci raclett grill, nadje neki monitor, ili zakaj ne vidim neki film/seriju na amazon primeu i takve stvari, sve jedno pametnije od drugog. Aha, cak sam ga pital da mi zracuna i penziju jednog dana. E da, neki me dan zena pitala el znam kak se kurje oko veli na eng ili njem...pffff reko, sec da pitam frenda chatgpta.
Sve me strah i pomislit kolko energije to trosi, al bitna je elektrifikacija sad i odma, da ne bi slucajno neko imal neku ideju i plan pametne provedbe.
Toliko štete po okoliš, a korist za čovječanstvo na razini nule. Svima puna usta ekologije, električnih auti i sličnih gluposti, ali kad smo kod halucinirajući papagaja, onda ekologija i očuvanje okoliša pada u 5 plan, ne samo drugi. A halucinirajući papagaji su samo dio te slagalice.
Prije bi bilo da je korsti od tvojeg komentara na razini nule. AI je jako korisna i bitna stvar, naravno, ako se baviš ići pametnim, a da troši, troši, sve mašine troše, avioni troše, grijanje troši, industrija troši, sve se nešto troši pa bi mogli sve ukinuti.
No, načelno nije bitno što tko misli. Bitno je da će efikasni pojesti manje efikasne. Nisu automobili nadvladali konje zato što su zagovornici automobila u nekakvoj diskusiji pobjedili, uvjerili, tako nešto zagovornike konja nego zato što su automobili bili efikasniji pa su pojeli konje i zagovornike konja.
Ukratko, nije bitno što ti misliš nego je bitno tko ima moć, on koji imaju AI ili oni koj nemaju.
Rekao bih da tvoj avatar odlično opisuje tvoje, pa recimo - značajke. (Ružni luzerski avatar ružnog luzerskog razmišljanja. )
Prije bi bilo da je korsti od tvojeg komentara na razini nule. AI je jako korisna i bitna stvar, naravno, ako se baviš ići pametnim, a da troši, troši, sve mašine troše, avioni troše, grijanje troši, industrija troši, sve se nešto troši pa bi mogli sve ukinuti.
No, načelno nije bitno što tko misli. Bitno je da će efikasni pojesti manje efikasne. Nisu automobili nadvladali konje zato što su zagovornici automobila u nekakvoj diskusiji pobjedili, uvjerili, tako nešto zagovornike konja nego zato što su automobili bili efikasniji pa su pojeli konje i zagovornike konja.
Ukratko, nije bitno što ti misliš nego je bitno tko ima moć, on koji imaju AI ili oni koj nemaju.
Rekao bih da tvoj avatar odlično opisuje tvoje, pa recimo - značajke. (Ružni luzerski avatar ružnog luzerskog razmišljanja. )
E moj kolega, moje mišljenje je formirano nakon sad već skoro 4 godine rada s LLM-ovima. Od istraživanja, razvoja na dalje. Ja sam svjestan ograničenja te tehnologije, te da je došla do zida (zbog same prirode te tehnologije). Jedino konzumenti odnosno oni kojima se to prodaje pod sveti gral to ne vide. Dakle obični svakodnevni korisnici, firme i ostali koji su pali pod hajp tzv AI-a, odnosno LLM-ova. Bržu propast su spasili sa agentima, ali to neće biti dovoljno da balon ne pukne. A kad pukne, odzvanjat će godinama. Pa do sljedećeg hajpa i zgrtanja miljardi.
Do pravog AI ima još dosta jahanja. Prvo trebamo shvatiti i osmisliti što je zapravo umjetna inteligencija i kako do nje. 
Jos malo pa ce AI morat stvarat profit za te firme i onda ce bit sranja.
Kad ce trebat placat uslugu onda mislim da im Mbappe na baušteli nece bit tolko bitan
If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Obično kad "pukne balon", sve propada.
Ti vidiš AI propast i prestanak korištenja LLM-ova?
Čisto sumnjam da če se to desit.
Mene zanima kako se to potroši "312,5 do 764,6 milijardi litara vode godišnje za hlađenje servera i proizvodnju struje"? Zna li autor na koji način se hlade ovi sustavi?
Obično kad "pukne balon", sve propada.
Ti vidiš AI propast i prestanak korištenja LLM-ova?
Čisto sumnjam da če se to desit.
Jel sa pucanjem dot.com balona nestao internet i tehnološke kompanije? Tako da, ne, kad pukne balon ne propada sve, dolazi do ozbiljne korekcije tržišta.
Tako je ali i bude jako puno kolateralnih žrtava , bankrotira jako puno tvrtki i tvrtkica koje nisu niti malo pridonijele tom balonu.
A tvrtke koje stvore balon ako dođu u probleme budu spašene "našim" novcem zato što su prevelike da bi propale.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Realnost je vrlo kompleksna i komplicirana stvar, i ako se ne budemo obazirali na sve njene aspekte, jednoga dana će nas sačekati iza ugla i opaliti toljagom po glavi nemilosrdno poput norveškog lovca na tuljanovo krzno.
Mislim, događalo se to već sa problemima kao npr. azbest, dioksin, talidomid, olovni benzin, uranij itd... a globalna klimatska ravnoteža je jedan od najtežih problema koji i dalje uglavnom ignoriramo ili tek kozmetički popravljamo.
Načelno se s podcrtanim slažem.
Ostatak komentara ti je bezobrazan, odlika neodgojenoga balavca, isfrustriranoga djeteta, a ne vjerujem da si tako mlad, da kolegi s foruma upućuješ takve glupave uvrede.
Kakva korist od tvojih uvreda ?
Bolje se osjećaš poslije ?
Je li ti sad žao ?