SpaceX obavio probno sastavljanje najveće rakete n

poruka: 20
|
čitano: 3.397
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "SpaceX obavio probno sastavljanje najveće rakete n".
9 godina
offline
SpaceX obavio probno sastavljanje najveće rakete n

Ahem, Super Heavy ga nece podici do orbite. Prvo, orbita nije visina nego je 90 i vise posto brzina. Orbital velocity i te spike. Drugo, 1. Stage bilo koje rakete sluzi da se izadje iz veceg dijela atmosfere kako bi vakuum optimizirani motori 2. Stagea stabilno radili. Horizontalna komponenta brzine koju 1. Stage donese je jako jako mala. Treba oko 25,000 km/h horizontalne brzine a 1. Stage tu donese nekih 6000 km/h ukupno, dakle horizontalna brzina je jos manja.

 
4 0 hvala 1
5 mjeseci
offline
SpaceX obavio probno sastavljanje najveće rakete n

aha - a gdje je Kina u cjeloj priči, čekamo da se jave Kineski simpatizeri ...

 
0 0 hvala 0
6 godina
offline
SpaceX obavio probno sastavljanje najveće rakete n

Megadildo.

 
1 1 hvala 0
12 godina
offline
Re: SpaceX obavio probno sastavljanje najveće rake
Zechina kaže...

Megadildo.

 .. sve je u očima promatrača? meni više liči na raketu ili skupu igračku-legiče, a pošto nije igračka tad je raketa :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
offline
Re: SpaceX obavio probno sastavljanje najveće rake
Svatko vidi ono što ga veseli, ja recimo vidim moguće putovanje na Mars. A šta druge vidi, to je ono što njih veseli 😅
Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina
offline
SpaceX obavio probno sastavljanje najveće rakete n

Referirao sam se na dosadašnje, nedavne civilizacijske uspješnice  (zaigrane multimiljardere).
I da, svatko vidi što ga veseli. Mene dječja razigranost spomenutih, druge navodni altruizam istih.

 
2 3 hvala 0
11 godina
offline
Re: SpaceX obavio probno sastavljanje najveće rake
Zechina kaže...

Referirao sam se na dosadašnje, nedavne civilizacijske uspješnice  (zaigrane multimiljardere).
I da, svatko vidi što ga veseli. Mene dječja razigranost spomenutih, druge navodni altruizam istih.

 
Musk je pokrenuo SpaceX kada nije bio niti blizu "milijardera", tj bilo je "all in" type of project

6 godina
offline
Re: SpaceX obavio probno sastavljanje najveće rake
Nemon kaže...
Zechina kaže...

Referirao sam se na dosadašnje, nedavne civilizacijske uspješnice  (zaigrane multimiljardere).
I da, svatko vidi što ga veseli. Mene dječja razigranost spomenutih, druge navodni altruizam istih.

Musk je pokrenuo SpaceX kada nije bio niti blizu "milijardera", tj bilo je "all in" type of project

 

Musk je rođen sa zlatnom žlicom, nije on izmislio ni PayPal već ga dobro unovčio (kao i "Zip2" - dot com bubble priča).
https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/elon-musk-birthday-ceo-tesla-b1874017.html

 

S parama od PayPala je su-osnovao SpaceX i Teslu (2002-3), pobrao ogromne "start-up" pare investitora a u roku od par godina milijarde ugovorima s državom, NASAom itd.
1,8 milijardi dolara samo od NASA (2008).

Your point is?

12 godina
offline
Re: SpaceX obavio probno sastavljanje najveće rake
Zechina kaže...
Nemon kaže...
Zechina kaže...

Referirao sam se na dosadašnje, nedavne civilizacijske uspješnice  (zaigrane multimiljardere).
I da, svatko vidi što ga veseli. Mene dječja razigranost spomenutih, druge navodni altruizam istih.

Musk je pokrenuo SpaceX kada nije bio niti blizu "milijardera", tj bilo je "all in" type of project

 

Musk je rođen sa zlatnom žlicom, nije on izmislio ni PayPal već ga dobro unovčio (kao i "Zip2" - dot com bubble priča).
https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/elon-musk-birthday-ceo-tesla-b1874017.html

 

S parama od PayPala je su-osnovao SpaceX i Teslu (2002-3), pobrao ogromne "start-up" pare investitora a u roku od par godina milijarde ugovorima s državom, NASAom itd.
1,8 milijardi dolara samo od NASA (2008).

Your point is?

 Ispravak: Musk nije suosnovao Teslu. On je investicijom ucijenio da ga se upise kao osnivatelja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2021 19:46 (konjRR).
11 godina
offline
Re: SpaceX obavio probno sastavljanje najveće rake
Zechina kaže...
Nemon kaže...
Zechina kaže...

Referirao sam se na dosadašnje, nedavne civilizacijske uspješnice  (zaigrane multimiljardere).
I da, svatko vidi što ga veseli. Mene dječja razigranost spomenutih, druge navodni altruizam istih.

Musk je pokrenuo SpaceX kada nije bio niti blizu "milijardera", tj bilo je "all in" type of project

 

Musk je rođen sa zlatnom žlicom, nije on izmislio ni PayPal već ga dobro unovčio (kao i "Zip2" - dot com bubble priča).
https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/elon-musk-birthday-ceo-tesla-b1874017.html

 

S parama od PayPala je su-osnovao SpaceX i Teslu (2002-3), pobrao ogromne "start-up" pare investitora a u roku od par godina milijarde ugovorima s državom, NASAom itd.
1,8 milijardi dolara samo od NASA (2008).

Your point is?

 
Kao prvo Musk nije su-osnovao TESLA - doslovno je dosao kasnije i financirao je sve iz svojeg djepa. Sto se tice SPACEX mislim da je on bio prvi i jedini osnivac, a kasnije su dosli, Tim Draper, Peter Thiel, Fidelity, Google etc.

Musk je rodje kako je rodjen, stari mu je bio neki krkan teski, medjutim on nije dosao sa bogatstvom u Kanadu niti je imao puno novaca. 

NASA nije dala lovu Musk-u nego je dala SPACEX-u koji ima odradio dobro lansiranje, tako da su zasluzili taj ugovor sa teskim radom i "risk it all" stavom. NASA je i te kako dobila natrag i zaradila (ustedila) na SPACEX uslugama.

Opcenito taj stav da je Musk-u sve palo sa neba i da frajer je idiot je totalno debilna. Frajer je definitivno mentalno poremecen (ovo mislim bez uvrede, nego cinjenicno stanje), ali rezultati su sve, a Musk ima pun kurac rezultata. Ja ne znam nikoga tko ima toliko pogodaka a toliko malo promasaja. (A sve kompanije ih imaju, ukljucujuci i Apple, Google, Microsoft, Facebook etc).

 


6 godina
offline
Re: SpaceX obavio probno sastavljanje najveće rake
Nemon kaže...
Zechina kaže...
Nemon kaže...
Zechina kaže...

Referirao sam se na dosadašnje, nedavne civilizacijske uspješnice  (zaigrane multimiljardere).
I da, svatko vidi što ga veseli. Mene dječja razigranost spomenutih, druge navodni altruizam istih.

Musk je pokrenuo SpaceX kada nije bio niti blizu "milijardera", tj bilo je "all in" type of project

 

Musk je rođen sa zlatnom žlicom, nije on izmislio ni PayPal već ga dobro unovčio (kao i "Zip2" - dot com bubble priča).
https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/elon-musk-birthday-ceo-tesla-b1874017.html

 

S parama od PayPala je su-osnovao SpaceX i Teslu (2002-3), pobrao ogromne "start-up" pare investitora a u roku od par godina milijarde ugovorima s državom, NASAom itd.
1,8 milijardi dolara samo od NASA (2008).

Your point is?

 
Kao prvo Musk nije su-osnovao TESLA - doslovno je dosao kasnije i financirao je sve iz svojeg djepa. Sto se tice SPACEX mislim da je on bio prvi i jedini osnivac, a kasnije su dosli, Tim Draper, Peter Thiel, Fidelity, Google etc.

Musk je rodje kako je rodjen, stari mu je bio neki krkan teski, medjutim on nije dosao sa bogatstvom u Kanadu niti je imao puno novaca. 

NASA nije dala lovu Musk-u nego je dala SPACEX-u koji ima odradio dobro lansiranje, tako da su zasluzili taj ugovor sa teskim radom i "risk it all" stavom. NASA je i te kako dobila natrag i zaradila (ustedila) na SPACEX uslugama.

Opcenito taj stav da je Musk-u sve palo sa neba i da frajer je idiot je totalno debilna. Frajer je definitivno mentalno poremecen (ovo mislim bez uvrede, nego cinjenicno stanje), ali rezultati su sve, a Musk ima pun kurac rezultata. Ja ne znam nikoga tko ima toliko pogodaka a toliko malo promasaja. (A sve kompanije ih imaju, ukljucujuci i Apple, Google, Microsoft, Facebook etc).

 

Daj, prestanimo mitove stvarati. 
Nije ni Kutle sve firme odjednom kupio niti sve na svoje ime.
Dio sa dot com prijevarom si preskočio, a tu je zgrnuo bogatstvo (Zip2).

on nije dosao sa bogatstvom u Kanadu niti je imao puno novaca

Da, to je taj mit koji je dijelom istinit - jer ih je stari odyebao nakon rastave, zbog njihove pohlepe i gluposti ( - napušavanja). Što ne znači da mu stari nije pomagao kad god mu je trebalo (ne i njoj).

Ono, piše ti gore kako je stari kupio rudnik smaragada. Siroček, morao je prodati OBITELJSKI MLAŽNJAK... da bi višestruko zaradio.

Ne tvrdim da je Musk idiot itd, dapače: jedan je od najuspješnijih prevaranata ikad. 
Toliko je prodao nemogućih i neisplativih projekata kao nitko do sad.
"Boring company" LOL - pa to je već imenom na razini bezobrazne genijalnosti poput "Great Rocknroll Swindle" Malcolm McLarena i Sex Pistols itd. Ono, oklada da će od ljudi koji ne znaju svirati ni pjevati prijevarom napraviti megazvijezde - i još to ljudima javno obznaniti imenom albuma a ljudi će opet popušiti... 

Do Muska mi je favorit bio Brock Pierce, praotac kriptovaluta, koji je poput Muska (pa i više od njega) prve pare namlatio u dot com mega-prevarama a nikad nije bio uhapšen. On je još uvijek milijarder ili blizu, također poput Muska manipulira kriptom ali mu ne pada napamet zaebavati se sa "1 startup tjedno" pričom - jer to kad tad dolazi na naplatu.
Međutim, ta odluka ga je koštala privida filantropa, inovatora i - u konačnici influensa koji Musk ima.
Adam Neumann (WeWork) je možda ipak najjači od njih, ako gledamo uloženi trud kroz dobiveno i količinu vremena za isto.

Iljf i Petrof se pak okreću u grobu, koliko  su bili naivni sa Ostap Benderom ("Ideje naše, benzin vaš") naspram ovih današnjih morskih pasa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.8.2021 23:50 (Zechina).
11 godina
offline
Re: SpaceX obavio probno sastavljanje najveće rake
Zechina kaže...
Nemon kaže...
Zechina kaže...
Nemon kaže...
Zechina kaže...

Referirao sam se na dosadašnje, nedavne civilizacijske uspješnice  (zaigrane multimiljardere).
I da, svatko vidi što ga veseli. Mene dječja razigranost spomenutih, druge navodni altruizam istih.

Musk je pokrenuo SpaceX kada nije bio niti blizu "milijardera", tj bilo je "all in" type of project

 

Musk je rođen sa zlatnom žlicom, nije on izmislio ni PayPal već ga dobro unovčio (kao i "Zip2" - dot com bubble priča).
https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/elon-musk-birthday-ceo-tesla-b1874017.html

 

S parama od PayPala je su-osnovao SpaceX i Teslu (2002-3), pobrao ogromne "start-up" pare investitora a u roku od par godina milijarde ugovorima s državom, NASAom itd.
1,8 milijardi dolara samo od NASA (2008).

Your point is?

 
Kao prvo Musk nije su-osnovao TESLA - doslovno je dosao kasnije i financirao je sve iz svojeg djepa. Sto se tice SPACEX mislim da je on bio prvi i jedini osnivac, a kasnije su dosli, Tim Draper, Peter Thiel, Fidelity, Google etc.

Musk je rodje kako je rodjen, stari mu je bio neki krkan teski, medjutim on nije dosao sa bogatstvom u Kanadu niti je imao puno novaca. 

NASA nije dala lovu Musk-u nego je dala SPACEX-u koji ima odradio dobro lansiranje, tako da su zasluzili taj ugovor sa teskim radom i "risk it all" stavom. NASA je i te kako dobila natrag i zaradila (ustedila) na SPACEX uslugama.

Opcenito taj stav da je Musk-u sve palo sa neba i da frajer je idiot je totalno debilna. Frajer je definitivno mentalno poremecen (ovo mislim bez uvrede, nego cinjenicno stanje), ali rezultati su sve, a Musk ima pun kurac rezultata. Ja ne znam nikoga tko ima toliko pogodaka a toliko malo promasaja. (A sve kompanije ih imaju, ukljucujuci i Apple, Google, Microsoft, Facebook etc).

 

Daj, prestanimo mitove stvarati. 
Nije ni Kutle sve firme odjednom kupio niti sve na svoje ime.
Dio sa dot com prijevarom si preskočio, a tu je zgrnuo bogatstvo (Zip2).

on nije dosao sa bogatstvom u Kanadu niti je imao puno novaca

Da, to je taj mit koji je dijelom istinit - jer ih je stari odyebao nakon rastave, zbog njihove pohlepe i gluposti ( - napušavanja). Što ne znači da mu stari nije pomagao kad god mu je trebalo (ne i njoj).

Ono, piše ti gore kako je stari kupio rudnik smaragada. Siroček, morao je prodati OBITELJSKI MLAŽNJAK... da bi višestruko zaradio.

Ne tvrdim da je Musk idiot itd, dapače: jedan je od najuspješnijih prevaranata ikad. 
Toliko je prodao nemogućih i neisplativih projekata kao nitko do sad.
"Boring company" LOL - pa to je već imenom na razini bezobrazne genijalnosti poput "Great Rocknroll Swindle" Malcolm McLarena i Sex Pistols itd. Ono, oklada da će od ljudi koji ne znaju svirati ni pjevati prijevarom napraviti megazvijezde - i još to ljudima javno obznaniti imenom albuma a ljudi će opet popušiti... 

Do Muska mi je favorit bio Brock Pierce, praotac kriptovaluta, koji je poput Muska (pa i više od njega) prve pare namlatio u dot com mega-prevarama a nikad nije bio uhapšen. On je još uvijek milijarder ili blizu, također poput Muska manipulira kriptom ali mu ne pada napamet zaebavati se sa "1 startup tjedno" pričom - jer to kad tad dolazi na naplatu.
Međutim, ta odluka ga je koštala privida filantropa, inovatora i - u konačnici influensa koji Musk ima.
Adam Neumann (WeWork) je možda ipak najjači od njih, ako gledamo uloženi trud kroz dobiveno i količinu vremena za isto.

Iljf i Petrof se pak okreću u grobu, koliko  su bili naivni sa Ostap Benderom ("Ideje naše, benzin vaš") naspram ovih današnjih morskih pasa.

 
Ah, ti si jedan od tih, jalnih ljudi.

Daj mi reci koje prevare tocno? Jel SpaceX rakete lete? Jel TESLA auti voze? Sto se tice Boring company da li se tuneli u Vegasu koristi? (Odradjeno i isporuceno). Da li ce sve ideje od Muska biti dobro? Naravno da ne, neke ce biti losije, neke ce biti bolje. Kada imas startup kompanija, od njih 100, mozda 3-4 nesto naprave. It's normal. 

Sto se tice starog od Musk-a, ako imas kakve dokaze da je dao lovu (bilo kome) napisi, medjutim djeca nisu odgovorna radi grijehova svojih roditelja, znaci tabula rasa. Isto tako i Rimca stalno napadaju u CRO, kao da mu je stari sve zivo napravio i dao (A nije).

Musk-a treba samo suditi po rezultatima, a rezultata ima na tone. Naravno to neke ljude (kao tebe) zbilja mentalno jebe.


6 godina
offline
Re: SpaceX obavio probno sastavljanje najveće rake
Nemon kaže...
Zechina kaže...
Nemon kaže...
Zechina kaže...
Nemon kaže...
Zechina kaže...

Referirao sam se na dosadašnje, nedavne civilizacijske uspješnice  (zaigrane multimiljardere).
I da, svatko vidi što ga veseli. Mene dječja razigranost spomenutih, druge navodni altruizam istih.

Musk je pokrenuo SpaceX kada nije bio niti blizu "milijardera", tj bilo je "all in" type of project

 

Musk je rođen sa zlatnom žlicom, nije on izmislio ni PayPal već ga dobro unovčio (kao i "Zip2" - dot com bubble priča).
https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/elon-musk-birthday-ceo-tesla-b1874017.html

 

S parama od PayPala je su-osnovao SpaceX i Teslu (2002-3), pobrao ogromne "start-up" pare investitora a u roku od par godina milijarde ugovorima s državom, NASAom itd.
1,8 milijardi dolara samo od NASA (2008).

Your point is?

 
Kao prvo Musk nije su-osnovao TESLA - doslovno je dosao kasnije i financirao je sve iz svojeg djepa. Sto se tice SPACEX mislim da je on bio prvi i jedini osnivac, a kasnije su dosli, Tim Draper, Peter Thiel, Fidelity, Google etc.

Musk je rodje kako je rodjen, stari mu je bio neki krkan teski, medjutim on nije dosao sa bogatstvom u Kanadu niti je imao puno novaca. 

NASA nije dala lovu Musk-u nego je dala SPACEX-u koji ima odradio dobro lansiranje, tako da su zasluzili taj ugovor sa teskim radom i "risk it all" stavom. NASA je i te kako dobila natrag i zaradila (ustedila) na SPACEX uslugama.

Opcenito taj stav da je Musk-u sve palo sa neba i da frajer je idiot je totalno debilna. Frajer je definitivno mentalno poremecen (ovo mislim bez uvrede, nego cinjenicno stanje), ali rezultati su sve, a Musk ima pun kurac rezultata. Ja ne znam nikoga tko ima toliko pogodaka a toliko malo promasaja. (A sve kompanije ih imaju, ukljucujuci i Apple, Google, Microsoft, Facebook etc).

 

Daj, prestanimo mitove stvarati. 
Nije ni Kutle sve firme odjednom kupio niti sve na svoje ime.
Dio sa dot com prijevarom si preskočio, a tu je zgrnuo bogatstvo (Zip2).

on nije dosao sa bogatstvom u Kanadu niti je imao puno novaca

Da, to je taj mit koji je dijelom istinit - jer ih je stari odyebao nakon rastave, zbog njihove pohlepe i gluposti ( - napušavanja). Što ne znači da mu stari nije pomagao kad god mu je trebalo (ne i njoj).

Ono, piše ti gore kako je stari kupio rudnik smaragada. Siroček, morao je prodati OBITELJSKI MLAŽNJAK... da bi višestruko zaradio.

Ne tvrdim da je Musk idiot itd, dapače: jedan je od najuspješnijih prevaranata ikad. 
Toliko je prodao nemogućih i neisplativih projekata kao nitko do sad.
"Boring company" LOL - pa to je već imenom na razini bezobrazne genijalnosti poput "Great Rocknroll Swindle" Malcolm McLarena i Sex Pistols itd. Ono, oklada da će od ljudi koji ne znaju svirati ni pjevati prijevarom napraviti megazvijezde - i još to ljudima javno obznaniti imenom albuma a ljudi će opet popušiti... 

Do Muska mi je favorit bio Brock Pierce, praotac kriptovaluta, koji je poput Muska (pa i više od njega) prve pare namlatio u dot com mega-prevarama a nikad nije bio uhapšen. On je još uvijek milijarder ili blizu, također poput Muska manipulira kriptom ali mu ne pada napamet zaebavati se sa "1 startup tjedno" pričom - jer to kad tad dolazi na naplatu.
Međutim, ta odluka ga je koštala privida filantropa, inovatora i - u konačnici influensa koji Musk ima.
Adam Neumann (WeWork) je možda ipak najjači od njih, ako gledamo uloženi trud kroz dobiveno i količinu vremena za isto.

Iljf i Petrof se pak okreću u grobu, koliko  su bili naivni sa Ostap Benderom ("Ideje naše, benzin vaš") naspram ovih današnjih morskih pasa.

 
Ah, ti si jedan od tih, jalnih ljudi.

Daj mi reci koje prevare tocno? Jel SpaceX rakete lete? Jel TESLA auti voze? Sto se tice Boring company da li se tuneli u Vegasu koristi? (Odradjeno i isporuceno). Da li ce sve ideje od Muska biti dobro? Naravno da ne, neke ce biti losije, neke ce biti bolje. Kada imas startup kompanija, od njih 100, mozda 3-4 nesto naprave. It's normal. 

Sto se tice starog od Musk-a, ako imas kakve dokaze da je dao lovu (bilo kome) napisi, medjutim djeca nisu odgovorna radi grijehova svojih roditelja, znaci tabula rasa. Isto tako i Rimca stalno napadaju u CRO, kao da mu je stari sve zivo napravio i dao (A nije).

Musk-a treba samo suditi po rezultatima, a rezultata ima na tone. Naravno to neke ljude (kao tebe) zbilja mentalno jebe.

 


Pa nemam ja ništa protiv Muska, on je primjereni vrhunac ove civilizacije. Ne moraš to tak osobno uzimati. :D
Ne smatram ga pomaknutim luđakom koji se samo napušava.
Ovo što veliš - ima rezultate; pa da, ima i RImac. Odličan njuh za biznis. Niti jedan pravi muljator niti je glup, niti samo mulja. Nešto i radi.
Sjeti se Todorića; on je stvarno od npr propalog unikonzuma napravio kvalitetan Konzum (ad acta plj. privatizacija itd); Belje je digao (makarga jedobio samo za 1 kunu) itd.


Evo, i žičara za Sljeme postoji - ne možeš reći da netko nije napravio posao :D
Da si ti to  radio, a da imaš parsto miljona čega na dispoziciji, siguran sam da bi to kvalitetnije uradio.
Da se ti napušiš i odlučiš napraviti, štajaznam, cjevovod kojim će se transportirati svježi sir iz mišine iz Dalmatinske zagore direktno do restorana na obali... da imaš image IronMana, uz pametan startup digao bi parsto milja od investitora (koji bi ti vjerovali kao što vjeruju Musku), država bi ti dala bar još toliko; platio bi trust mozgova koji bi to tehnički izveli i - svi bi se divili.

Previše je tog već napisano i zna se da bi ja sad nešto pametno nadodao.
Ako znaš dovoljno o Musku, znaš i koji su mu glavni izvori prihoda (zarade). To nema veze sa Teslom ili SPACEX.
Sa SPACEX je napravio monumentalan posao, svaka čast. Koliko je on tu pak sam zaslužan, manje je bitno: on je Zaphod Beeblebrox, ono što ljudi žele; Ameri žele Tony Starka i imaju ga.
Boring company je debilana po svim poslovnim i funkcionalnim aspektima. No ako netko zapne i napravi priču - a ima stotine milijuna da se malo poigra, plus talent da proda priču i da to ne bude za njega financijski neisplativo - zašto ne?

 

Provjeri priču oko Hyperloopa - to je pravo Muskovo čedo. Realna prosječna brzina vožnje tih projekata je oko 200km/h (ne propagirana). Za pogon bi pak trebali toliki izvori energije da održavaju te pumpe itd da to ne može biti isplativo bez primjenjenog fuzionog reaktora. I opet bi bilo dokaz čega? Ustrajnosti?
Fizika je dokazala da je to neodrživ koncept - nemoguće je, ikako isplativo, imati "cevku" dužu od par desetaka km. A toliko je potrebno samo za ubrzanje i usporavanje... 
...ali UK, emirati itd ozbiljno to guraju i uopće ne sumnjam da će i to zaživjeti bar u nekom obliku.

Vidjet ćemo kolliko će gigafactorya za Teslu biti sagrađeno, ova u Njemačkoj je sve upitnija. Kinezi već sad proizvode el. automobile koji su jeftiniji a kvalitetniji od Tesli; čitava Azija se prebacuje na vodikove gorive ćelije umjesto baterija (pa i šire - npr Volvo & co)... ali dok traje- traje. Sa svojim kapitalom Musk si može priuštiti stvarati i luđe stvari. Dok još ima vjernu sljedbu koja će to dodatno finacirati i ogroman support države, nebo je granica.
Nek nam dugo živi Musk. 

6 godina
offline
Re: SpaceX obavio probno sastavljanje najveće rake

Evo ti kako stoje stvari s Teslom u Kini, a to je Musku trebalo biti najveće tržište:

Snažan pad Tesline prodaje u Kini

https://www.index.hr/vijesti/clanak/snazan-pad-tesline-prodaje-u-kini-ulagaci-jos-nisu-zabrinuti/2296471.aspx

11 godina
offline
Re: SpaceX obavio probno sastavljanje najveće rake
Zechina kaže...

Evo ti kako stoje stvari s Teslom u Kini, a to je Musku trebalo biti najveće tržište:

Snažan pad Tesline prodaje u Kini

https://www.index.hr/vijesti/clanak/snazan-pad-tesline-prodaje-u-kini-ulagaci-jos-nisu-zabrinuti/2296471.aspx


Jedan mjesec nije dovoljno podatak za godisnji trend. Evo ti bolji izvor informacija pa si prevedi

https://www.xchuxing.com/article/36406

Ukratko vidjet ces sljedece "However, it is worth noting that Tesla's wholesale sales (domestic sales + export sales) reached 32,968 vehicles in July, a year-on-year increase of 199%."

Ti zvucis kao oni ljudi koji kazu da ce Bitcoin propasti kada cijena sa $40.000 padne na $36.000 - a ignoriraju da je u godinu dana narastavo 400% (or whatever).

6 godina
offline
Re: SpaceX obavio probno sastavljanje najveće rake

Otprilike isto ti piše i u gornjem članku:
No izvoz automobila proizvedenih u Teslinoj tvornici u Šangaju u srpnju je skočio na 24.347, u usporedbi s 5017 u lipnju.

 

Ono što je relevantno ovdje jest

Za razliku od drugih proizvođača automobila, Tesla ne raščlanjuje svoju prodaju prema tržištima i izvještava o prodaji samo tromjesečno, a ne i mjesečno. Dakle, brojke iz CPCA nisu potvrđene od strane kompanije

 

 gubi poziciju na najvećem svjetskom tržištu i za konvencionalna i za električna vozila

Sada se čini jasnim da je Tesla pretjerao s kineskim kapacitetima (...) S obzirom na to da bi Kina trebala biti Teslino rastuće tržište (...)

Zaključke izvedi sam.

Kutle je rekao da ne padaš s bicikla dokle god okrećeš pedale. Kina je za Muska trebala biti konačna konsolidacija. To se neće desiti.

 

 

 

 

11 godina
offline
Re: SpaceX obavio probno sastavljanje najveće rake
Zechina kaže...

Otprilike isto ti piše i u gornjem članku:
No izvoz automobila proizvedenih u Teslinoj tvornici u Šangaju u srpnju je skočio na 24.347, u usporedbi s 5017 u lipnju.

 

Ono što je relevantno ovdje jest

Za razliku od drugih proizvođača automobila, Tesla ne raščlanjuje svoju prodaju prema tržištima i izvještava o prodaji samo tromjesečno, a ne i mjesečno. Dakle, brojke iz CPCA nisu potvrđene od strane kompanije

 

 gubi poziciju na najvećem svjetskom tržištu i za konvencionalna i za električna vozila

Sada se čini jasnim da je Tesla pretjerao s kineskim kapacitetima (...) S obzirom na to da bi Kina trebala biti Teslino rastuće tržište (...)

Zaključke izvedi sam.

Kutle je rekao da ne padaš s bicikla dokle god okrećeš pedale. Kina je za Muska trebala biti konačna konsolidacija. To se neće desiti.

 

 

 

 

 

Znaci ti citavu analizu jedne kompanije (Bilo koje) radis na temelju 30 dana? Jel to? Jel to tako radis ili sto tocno? Jer sto ako sljedeci mjesec prodaja opet naraste? Glupo je gledano samo 30 dana u ovakvim kompanijama, to je kao da gledas cijenu neke dionice svakih 10 sekundi, moras se malo odmaknuti i uzeti veci time frame.

Ako ce prodaja auti u Kini padati 4-6 mjeseci za redom, onda ce to nesto znaciti, jedan mjesec manje, ne znaci nista, jer ako usporedujes prodaju sa mjesecom prije kada je bilo puno isporucenih automobila (i obratno) doslovno ne dobijes nikakvu sliku.

Ti ako si siguran da ce Kina biti fail za TESLA, shortaj dionice pa zaradi hrpu para. Talk is cheap!

6 godina
offline
Re: SpaceX obavio probno sastavljanje najveće rake

Smiješan si. Kojih mrtvih mjesec dana?
"The brakes don't work" protest je bio prije 4 mjeseca, nakon skoro godine dana što se ljudi u Kini bune zbog loših i zapaljivih baterija, kočnica i uopće loše kvalitete Tesli.
Pa pada im prodaja u Kini bar od početka godine; osim toga, kompletna Azija prelazi na gorive ćelije, već sad od mini truckova do naravno kamiona i autobusa (Koreja).

Druga je stvar što se u Kini proizvodi a - dila dalje (što Tesla mudro skriva); a to ti je već u svim navedenim članicma objašnjeno.

Kina već jest fail za Teslu, a nisam neo-boomer da drkam na Muska i kriptovalute.

10 godina
offline
Re: SpaceX obavio probno sastavljanje najveće rake
Zechina kaže...

 

Jel shortas Teslu? Trebao bi, s toliko informacija kojima raspolazes trebas to unovciti. Postani i ti milijarder kao Elon pa ces moci i ti podmititi nekog u NASI da ti da jos love pa napravis tunel za sir do Dalmacije.

22 mjeseca
offline
Re: SpaceX obavio probno sastavljanje najveće rake
zoki.zlikowski kaže...
Zechina kaže...

 

Jel shortas Teslu? Trebao bi, s toliko informacija kojima raspolazes trebas to unovciti. Postani i ti milijarder kao Elon pa ces moci i ti podmititi nekog u NASI da ti da jos love pa napravis tunel za sir do Dalmacije.

 

Za takvo shortanje treba puno novaca, uz to, dionica moze jako dugo moze biti van korekcije, mnogo duze nego si vecina to moze priustiti.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice