IPhone X - [Rasprava] izdvojena tema

poruka: 1.314
|
čitano: 498.755
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: IPhone X - [Rasprava]
Mirko: nemam pojma kako to radi na BB, nisam ih duuugo vidio a kamoli probao. Dakle, uparen je s Gearom, podigneš ga sa stola ne diraš nikqkvu tipku ili ekran a on sam prepozna da je dignut, upali ekran i prikaže početni ekran, nazovimo ga home screen ili desktop ili radna površina? PictureLock je ono kad povučeš broj na određeno mjesto na slici?
Ja rekoh
15 godina
neaktivan
Feudalac kaže...
Mirko: nemam pojma kako to radi na BB, nisam ih duuugo vidio a kamoli probao. Dakle, uparen je s Gearom, podigneš ga sa stola ne diraš nikqkvu tipku ili ekran a on sam prepozna da je dignut, upali ekran i prikaže početni ekran, nazovimo ga home screen ili desktop ili radna površina? PictureLock je ono kad povučeš broj na određeno mjesto na slici?

Da, za jedno i drugo. Smart Lock inače postoji na svim Androidima, može biti otključan kad je u blizini nekog BT uređaja, kad je na određenoj lokaciji itd.

9 godina
neaktivan
Aha, to prepoznavanje podizanja je tvornički fičer ili ga dobivaš s aplikacijom? Drugo, što radiš s notifikacijama, npr propušteni poziv obzirom da te odmah baci na desktop?
Ja rekoh
7 godina
odjavljen
IPhone X - [Rasprava]

eto počastio se Rhinoshield kejsom te lensom makro plus wide. 

svidja mi se sto se moze ovaj backplate skinuti te uzeti novi ako bude potrebe. 

jedini mali downside je sto kad stavljate adapter za lens morate skinuti backplate i staviti ga pa tek onda vratiti backplate, a opet dobro sto se jako lako skida. :D 

ukratko prezadovoljan. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.2.2018 15:19 (_itsmoriarty).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
_itsmoriarty kaže...

jedini mali downside je sto kad stavljate adapter za lens morate skinuti backplate i staviti ga pa tek onda vratiti backplate, a opet dobro sto se jako lako skida. :D 

ukratko prezadovoljan. 

Leća se lako skida?

Ja rekoh
7 godina
odjavljen
Feudalac kaže...
_itsmoriarty kaže...

ukratko prezadovoljan. 

Leća se lako skida?

da, lako i jednostavno, ova je 2 u 1 ima wide + macro, odvrnes prvu ( wide ) i dobijes makro, ili obje u isto vrijeme i skinu se komplet. ako adapter ostavis, nema neke prevelike osjetne razlike ali kad npr stavis mob na stol, vec ima mali nagib, ali kao sto rekoh nista previse osjetno. 

9 godina
neaktivan
_itsmoriarty kaže...

da, lako i jednostavno, ova je 2 u 1 ima wide + macro, odvrnes prvu ( wide ) i dobijes makro, ili obje u isto vrijeme i skinu se komplet. ako adapter ostavis, nema neke prevelike osjetne razlike ali kad npr stavis mob na stol, vec ima mali nagib, ali kao sto rekoh nista previse osjetno. 

Super. Kakve su fotke, šta bi rekao gdje se najviše vidi razlika u odnosi na "goli" telefon?

Ja rekoh
11 godina
neaktivan
Robi1992 kaže...
Da ne kuzim cemu vrijedanje?
I jel citas gore za to kopiranje sam napisao bas iz tog razloga jer se svi smiju na appleov racun sta god da napravi tako i za taj notch i za animoji i nakraju ga svi kopiraju

Smijali su mu se i smijat će se. Kao što se svi smiju svakome tko je smiješan i daje za to povoda. Tako su se Crappleu smijali i jer nije imao:

-ekran veći od 4"

-običnu funkciju copy-paste

-sijaset drugih elementarnih funkcija za koje je tvrdio da korisnicima ne trebaju.

Onda je to sve "prekopirao" od drugih kad je vidio da mu se tržišni udio smanjuje.

Smiješan je bio i Štef Posel kad se u počecima računalstva utrkivao s Commodoreom i u svim oglasim tvrdio da je Apple broj 1. na tržištu, a bio je de facto tek treći po prodaji i to su svi znali.

Bullshit marketing praktički je najoriginalnija invencija Applea. Koju su nažalost svi prekopirali.

I što sad?

Ako si sretan što onime što si kupio, ne cvili što netko ima iste fičre, bili oni korisni ili ne, prekopirani ili originalni, za manje pare.

9 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
Feudalac kaže...

Da, za jedno i drugo. Smart Lock inače postoji na svim Androidima, može biti otključan kad je u blizini nekog BT uređaja, kad je na određenoj lokaciji itd.

Još čekam odgovor....

Ja rekoh
15 godina
neaktivan
Feudalac kaže...

Još čekam odgovor....

Polako, neće pobjeći

Feudalac kaže...
Aha, to prepoznavanje podizanja je tvornički fičer ili ga dobivaš s aplikacijom? Drugo, što radiš s notifikacijama, npr propušteni poziv obzirom da te odmah baci na desktop?

Tvornički, zašto? S kojom aplikacijom misliš?

Kako misliš šta radim s notifikacijama?

8 godina
neaktivan
Feudalac

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Mirko, tvrdiš da mobitel samo podigneš i bez da išta napraviš on upali ekran i baci te na home screen (dok je aktivan smartlock). Prvo ne znam koliko mobitela ima rise to wake tvornički, a drugo pitanje o notifikacijama. Primjer, tel na stolu, ne stignes se javiti na poziv ili dođe poruka. Ti podigneš tel koji je odmah na home screenu i onda ides u imenik pogledati tko te zvao ili u sms i slicno da vidis poruku i odgovoriš na nju. Ili otvaraš notifikacije odozgo pa onda uzvraćaš akciju. Ozbiljno pitam, zanima me taj workflow
Ja rekoh
7 godina
odjavljen
Feudalac kaže...
_itsmoriarty kaže...

Super. Kakve su fotke, šta bi rekao gdje se najviše vidi razlika u odnosi na "goli" telefon?

a gle, makro kida, to u svakom slucaju, wide je takodjer jako dobar ali nije bas za low light, jer fotke u uglu ne budu bas jako ostre, pa kontam da je to vise outdoor lens. inace jako dobar wide da na odnosu na ' golu kameru ' :) 

mislim da 24 dollara koliko sam dao samo za lece i nije neka velika cifra. mene sad zanima onaj sto kosta 60 on je par puta veci wide, ali njega necu jos neko vrijeme uzimati. 

evo jedan macro sample uvenulog cvijeta. haha

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.2.2018 21:40 (_itsmoriarty).
15 godina
neaktivan
Feudalac kaže...
Mirko, tvrdiš da mobitel samo podigneš i bez da išta napraviš on upali ekran i baci te na home screen (dok je aktivan smartlock). Prvo ne znam koliko mobitela ima rise to wake tvornički, a drugo pitanje o notifikacijama. Primjer, tel na stolu, ne stignes se javiti na poziv ili dođe poruka. Ti podigneš tel koji je odmah na home screenu i onda ides u imenik pogledati tko te zvao ili u sms i slicno da vidis poruku i odgovoriš na nju. Ili otvaraš notifikacije odozgo pa onda uzvraćaš akciju. Ozbiljno pitam, zanima me taj workflow

Ne znam ni ja koliko ih točno ima, ali Priv ima i to i double tap to wake. Mene još čudilo kako Apple toliko kasni s tim, ali nećemo u to da ne ispadnem opet pljuvač

Vrlo su rijetke situacije u kojima me netko zove ili šalje nešto a da ne primijetim ili ne znam tko je i što je dok ne uzmem mob u ruku jer, kao što rekoh ranije, imam smartwatch. Ako želim, pročitam poruku, stisnem na satu opciju Show on phone i čim uzmem mobitel već mi je na poruci i spreman za odgovaranje na nju. Ako nije ništa hitno, ostavim i onda kasnije u šusu 5-6 takvih stvari odgovaram. A ako je nešto što traži simple odgovor, mogu i na satu istipkati poruku pa ni ne moram do moba gdje god on bio. Kad nemam sat na ruci, što je rijetko, ako mi je Flip cover zatvoren, mogu i kroz onaj prozorčić vidjeti tko što kako zašto i ako ga otvorim dok je na toj notifikaciji odmah ulazi u app. Mob ima i onu foru Ambient display tako da mi se ekran probudi kad netko nešto pošalje i crno-bijelo prikaže notifikacije itd.

U najgorem slučaju bih, kako kažeš, povlačio odozgo notifikacije umjesto da ih gledam na lockscreenu. Opet, vjerujem da češće krećem koristiti mobitel samoinicijativno nego da bih odgovorio na nešto tako da čak ni u tom slučaju ne bih "uzvraćanjem akcija" došao na nulu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.2.2018 21:51 (Mirko935).
8 godina
neaktivan

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo, opet ćemo uletjeti u kopija-nekopija rasprave 

A šta su te nevjerojatno revolucionarne geste na iPhoneu X nego kopiranje BB10 pet godina kasnije?

https://crackberry.com/apple-brings-some-blackberry-10-flavor-iphone-x

Btw, kakav je to smiješni sajt smartphonehrvatska? Kad god tamo zalutam imam osjećaj k'o da je to sajt dvojice klinaca od 16 godina.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.2.2018 10:02 (Mirko935).
13 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Evo, opet ćemo uletjeti u kopija-nekopija rasprave 

A šta su te nevjerojatno revolucionarne geste na iPhoneu X nego kopiranje BB10 pet godina kasnije?

Btw, kakav je to smiješni sajt smartphonehrvatska? Kad god tamo zalutam imam osjećaj k'o da je to sajt dvojice klinaca od 16 godina.

Nokia N9 s MeeGo je imala prva revolucionarne geste.

Uzdizes taj BB kao 8 svjetsko čudo i uspoređujes ga s iPhone X.Suludo.

15 godina
neaktivan
R36 kaže...

Ne znam gdje je došlo do greške u komunikaciji, ali ne uspoređujem ništa osim tih gesti s iPhone X.

Kaj bih ga uzdizao... Uzdizanje ičega je to što ovi dječji smartphone portali sad svaki mob koji ima ikakve geste naziva kopijom iPhonea X iako su i BB i Nokia koju spominješ i bogznatko još imali to godinama ranije.

13 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
R36 kaže...

Ne znam gdje je došlo do greške u komunikaciji, ali ne uspoređujem ništa osim tih gesti s iPhone X.

Kaj bih ga uzdizao... Uzdizanje ičega je to što ovi dječji smartphone portali sad svaki mob koji ima ikakve geste naziva kopijom iPhonea X iako su i BB i Nokia koju spominješ i bogznatko još imali to godinama ranije.

Ja se uopće ne zamaram s tim tko je bio prvi...ali vidim da ti naglašavala BB kao prvi u nečemu....

Ekipa iz Finske je imala ideje ispred svog vremena ali su ih Ameri ciljano unistili...

Ameri su narod koji uvijek moraju biti prvi u nećemo a na kraju se ustanovi "BB a poslje iPhone" da su to kopirali i samo u bolji ukrasni papir zamotali.

Tako bi bilo nepošteno reci da Apple nije napravio prvi funkcionalni smartphone s aplikacija i odličnim touchscreen zaslonom (prvi iPhone)

Nema smisla se više vraćati u proslost.

Što uvijek ponavljam - Apple ima lojalne kupce i to im je najveća prednost.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.2.2018 11:30 (R36).
10 godina
neaktivan
IPhone X - [Rasprava]

Jel iko vidio moje pitanje? Sta je sa slikama u zatvorenoj prostoriji,dosta su tamnije nego na drugim mobitelima?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Besana kaže...

Jel iko vidio moje pitanje? Sta je sa slikama u zatvorenoj prostoriji,dosta su tamnije nego na drugim mobitelima?

A šta da ti odgovorimo. Ima iPhone 8 i Pixel 2 XL i nisam navedeno primjetio.

Mogu slobodno reći da iPhone ima najtočniji prikaz boja.

Preporucujem ti onda da upalis  blic ili svjetlo u prostoru.

9 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Slažem se, 99% tih sajtova su očiti produkt pubertetlija.

Kao i onaj nokia fansite i onaj appleovski.

Retardacija na kvadrat....

R36 kaže...

Kad smo se toga dohvatili, od androida 2.2 na dalje ako se točno sjećam je gmd gesture control mogao bez problema imati custom geste i ja sam si baš i napravio neke slične ovima još na xperiji x10 mini.

A N9 nemoj ni spominjati, brzo to napreduje u istu bolest kao WP fanatici.

I kaj napadate mirka?

Pa u pravu je glede BB-a, i to ne samo sad s androidom, oduvijek su imali rješenja koja drugima nisu padala na pamet nikad pa ni tad, a neka od njih se danas prodaju kao "revolucija".

I nisu oni jedini, bilo je toga kroz povijest, ali kupci nikad ne žele ono kaj je bolje i/ili drugačije, nego ono što im PR prodaje kao bolje.

Nisu samo iOvci ovce, to je masovni sindrom.

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.2.2018 12:00 (fer-de-lance).
15 godina
neaktivan
R36 kaže...

Ja se uopće ne zamaram s tim tko je bio prvi...ali vidim da ti naglašavala BB kao prvi u nečemu....

Ekipa iz Finske je imala ideje ispred svog vremena ali su ih Ameri ciljano unistili...

Ameri su narod koji uvijek moraju biti prvi u nećemo a na kraju se ustanovi "BB a poslje iPhone" da su to kopirali i samo u bolji ukrasni papir zamotali.

Tako bi bilo nepošteno reci da Apple nije napravio prvi funkcionalni smartphone s aplikacija i odličnim touchscreen zaslonom (prvi iPhone)

Nema smisla se više vraćati u proslost.

Što uvijek ponavljam - Apple ima lojalne kupce i to im je najveća prednost.

U prijevodu, gluposti za mase. Mnogi dumb OS-ovi i mobiteli su u mnogočemu bili moćniji, da ne spominjemo tadašnje smart OS-ove. iPhone u početku nije imao podršku za aplikacije, samo je bio ekstracool shiny, iako na ekranu nevjerojatno niske rezolucije. Amerikancu dovoljno da vrišti kako je to nevjerojatna revolucija. A tek kad su Angry Birds došli, jebote...

Realno, nebitno. Ali iPhone je postao popularan zbog toga što je dobra gaming i fejs/instač platforma za prosječnu osobu, ne zato što je smart u bilo kojem smislu ili namijenjen za "naprednije" korisnike. Nemojmo se lagati.

10 godina
neaktivan
R36 kaže...
Besana kaže...

A šta da ti odgovorimo. Ima iPhone 8 i Pixel 2 XL i nisam navedeno primjetio.

Mogu slobodno reći da iPhone ima najtočniji prikaz boja.

Preporucujem ti onda da upalis  blic ili svjetlo u prostoru.

Ima on najrealnije boje .kao prirodne ali su slike dosta tamne u odnosu na samsung s8 s kojim sam ga direktno poredila.Na Samsungu  slike ispadnu puno svjetlije

14 godina
odjavljen
IPhone X - [Rasprava]

S8 ima poprilicno veci senzor i veci otvor blende. S obzirom na velicinu senzora na iP8 ne ocekuj cuda, ali ima sasvim korektnu kameru.. ponavljam ne najbolju na trzistu, ali sasvim okej

0 0 hvala 0
13 godina
IPhone X - [Rasprava]

Fora što nije najbolja kamera na tržištu u iphoneu, a mnogima je to primaran razlog za kupovinu istog :P

Hearthstone: Maks0806#2960
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.2.2018 13:38 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
maks0806 kaže...

Fora što nije najbolja kamera na tržištu u iphoneu, a mnogima je to primaran razlog za kupovinu istog :P

S tom velicinom senzora jednostavno ne moze biti najbolja, bez obzira koliko je softver dobro napisan.. Video snimanje je dobro, ali opet mono zvuk?

13 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Kamera je vrhunska za ono što normalnim korisnicima treba.

Ako ga netko uzima zbog kamere - ne može pogriješiti.

9 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Vrlo su rijetke situacije u kojima me netko zove ili šalje nešto a da ne primijetim ili ne znam tko je i što je dok ne uzmem mob u ruku jer, kao što rekoh ranije, imam smartwatch. Ako želim, pročitam poruku, stisnem na satu opciju Show on phone i čim uzmem mobitel već mi je na poruci i spreman za odgovaranje na nju. Ako nije ništa hitno, ostavim i onda kasnije u šusu 5-6 takvih stvari odgovaram. A ako je nešto što traži simple odgovor, mogu i na satu istipkati poruku pa ni ne moram do moba gdje god on bio. Kad nemam sat na ruci, što je rijetko, ako mi je Flip cover zatvoren, mogu i kroz onaj prozorčić vidjeti tko što kako zašto i ako ga otvorim dok je na toj notifikaciji odmah ulazi u app. Mob ima i onu foru Ambient display tako da mi se ekran probudi kad netko nešto pošalje i crno-bijelo prikaže notifikacije itd.

U najgorem slučaju bih, kako kažeš, povlačio odozgo notifikacije umjesto da ih gledam na lockscreenu. Opet, vjerujem da češće krećem koristiti mobitel samoinicijativno nego da bih odgovorio na nešto tako da čak ni u tom slučaju ne bih "uzvraćanjem akcija" došao na nulu.

Najbolje da si ga implantiraš u mozak.

Vidiš, to je tvoj način upotrebe. Imaš povezani sat, reagiraš odmah, super za tebe. Međutim, još uvijek je sve to kompicirano, puno klikanja i puno različitih postupaka za istu stvar.

Ja sam se malo odvikao ekrana, samo par sati korištenja dnevno :(

Ne odgovaram na svaki poziv odmah, a pogotovo ne na poruke i mailove iako je mobitel uz mene uvijek, jer nemam slobodne ruke ili nije pristojno tipkati dok razgovaraš s nekim ili milion drugih razloga koji mogu biti. Broj ljudi koji ima pametni sat je zanemariv.

Potez desno za odgovor na poziv - dakle jedan klik. Ista stvar sa odgovaranjem na poruke svih vrsta. Želiš obaviti nešto drugo - jedan klik za otklučavanje ekrana i autentifikaciju bez obzira na kontekst (povezani uređaj, jelte, geo itd). Identično ti je na desetki samo je autentifikacija potpuno automatska i ne traži baš nikakvu akciju. Ti samo biraš hoćeš li reagirati na notifikacije direktno na zaključanom ekranu ili ideš obaviti nešto drugo... Uvijek jednako, uvijek kratko, znači uvijek jednostavno. Tvoja rješenja koja su kakti jednostavna su posljedica nepraktične autentifikacije korisnika; razlog zašto Apple nikada neće staviti FP odostraga. Ljepota FP čitača u home tipki ili FaceID-a je upravo u tome što taj korak autentifikacije zapravo nije dodatni korak kao PictureLock/Uzorak/Pin. Rise to wake je logičan dodatak koji nadopunjuje sve ovo prikazujući notifikacije samo kada je potrebno, dupli tap dakođer.

Nisi dokazao da imaš praktičnije rješenje s manje koraka do tipičnih radnjih, nisi dokazao da je to rješenje sigurnije pa zaključujem da trolaš temu taman kad je zadnjih 4-5 stranica poruka postalo normalno.

Ja rekoh
14 godina
odjavljen
R36 kaže...

Kamera je vrhunska za ono što normalnim korisnicima treba.

Ako ga netko uzima zbog kamere - ne može pogriješiti.

Definitivno. Ono sto ja zelim reci da nije u rangu sa recimo Pixel 2/U11 ili Note 8, ali da je dobra? Dobra je, point and shoot

Jedino ponavljam taj mono zvuk bode u oci, ali sto je tu je

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice