Iphone 6 - Rasprava

poruka: 2.188
|
čitano: 448.664
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Iphone 6

10.400 za mobitel kroz 2 godine

Layla, you've got me on my knees.

1 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Iphone 6
Hornet_93 kaže...

10.400 za mobitel kroz 2 godine

Ne mozes tako racunati. Izbaci pretplatu (250kn), jer nju valjda i uzimas kako bi ju trosio i jer ti treba?

No bez obzira na to, uzimati pretplatu radi mobitela je neisplativo. Lihvarski ugovori.

Osobno imam pretplatu jer mi ista treba. No ne potpisujem ugovore, niti uzimam mobitele od operatera. Bas iz razloga jer su im cijene presmijesne. A i zadnji put kad sam potpisao ugovor racuni su mi bili u najmanju ruku cudni. Ovako bez ugovora kad mi dodje 'cudan' racun bunim se, trazim ispis, trazim sve moguce i nemoguce ako mislim da toliko nisam potrosio. I uvijek mi prodje. Dok sam bio pod ugovorom to mi nije prolazilo, bio sam doslovno ovca za sisanje.

Ugovore vise ne potpisujem, no ima dosta ekipe koja ce potpisati ugovor samo kako bi 'jeftinije' kupili mobitel. Samo ih na taj nacin isti ispadne kud i kamo skuplje. Radije na rate kupite ako nemate kesha, a ako nemate kartice, imate roditelje/prijatelje koji imaju, upitajte da vam pomognu. Iako iskreno, ako nemate kesh za mobitel, radije isti ne kupujte ni na rate, niti preko operatera.

17 godina
Hann kaže...

No bez obzira na to, uzimati pretplatu radi mobitela je neisplativo. Lihvarski ugovori.

Osobno imam pretplatu jer mi ista treba. No ne potpisujem ugovore, niti uzimam mobitele od operatera. Bas iz razloga jer su im cijene presmijesne. A i zadnji put kad sam potpisao ugovor racuni su mi bili u najmanju ruku cudni. Ovako bez ugovora kad mi dodje 'cudan' racun bunim se, trazim ispis, trazim sve moguce i nemoguce ako mislim da toliko nisam potrosio. I uvijek mi prodje. Dok sam bio pod ugovorom to mi nije prolazilo, bio sam doslovno ovca za sisanje.

Ugovore vise ne potpisujem, no ima dosta ekipe koja ce potpisati ugovor samo kako bi 'jeftinije' kupili mobitel. Samo ih na taj nacin isti ispadne kud i kamo skuplje. Radije na rate kupite ako nemate kesha, a ako nemate kartice, imate roditelje/prijatelje koji imaju, upitajte da vam pomognu. Iako iskreno, ako nemate kesh za mobitel, radije isti ne kupujte ni na rate, niti preko operatera.

@trolljegeren 700€ s tim da je to bilo u 10om mj kad ih se kod nas nije moglo nac ispod 1000€ na njuskalu.. Ako ti se neide na izlet u austriju fino na njusci imaš zapakiranih za 4600-4700kn što je čisto ok jer realno toliko bi iskrcao u kešu kod operatera za neku tarifu od 150kn u kojoj nemaš ništa + dodatne "rate". Ako imaš nekog sa bosanskom putovnicom povedi ga i uzmi si i povrat poreza
@Hann istina ali prije se isplatilo (mislim prije cca 2god jer zadnji iphone koji sam uzeo na ugovor je 5ica) pošto na bonove nisi mogao dobiti nikakav internet pretplata ti je bila jedino rješenje a uređaji su se dobivali jeftinije. To što je bilo genijalaca koji bi birali pretplatu tako da uređaj plate što manje i onda cvile poslije jer mj plaćaju 400kn od kojih ne potroše 100 to je njihova stvar. S ovim zadnjim se apsolutno slažem ako nemaš nemoj. Nisam ni ja dizao kredit ili uzimao mobitel na rate nego mi je fino stajala sa strane neka lova s kojom sam se počastio i uzeo si mobitel od 700€ jer je to luksuz a ne potreba i većina ljudi to ne razumije.
He who is brave is free.
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 14:09 (Dwyane Wade).
16 godina
odjavljen
Dwyane Wade kaže...
Nisam ni ja dizao kredit ili uzimao mobitel na rate nego mi je fino stajala sa strane neka lova s kojom sam se počastio i uzeo si mobitel od 700€ jer je to luksuz a ne potreba i većina ljudi to ne razumije.

Vecina ljudi mobitel povezuje sa statusnim simbolom, iako isti to nikako nije. Kakav je statusni simbol gadget kojeg ionako vecina posjeduje? Ako zelis statusni simbol, kupi si nekog ferraria, bentleya, mercedesa, bmw-a, itd. Njih rijetko tko ima, jer ih ne mozes uzeti na 6000 rata. Mobitel si pak uzimaj po potrebi i mogucnostima. Naravno, ima ekipe koja iskeshira i zadnju kunu na mobitel jer vole gadgete. To mi je cak i ok, no takvi su manjina.

17 godina
Hann kaže...
Dwyane Wade kaže...
Nisam ni ja dizao kredit ili uzimao mobitel na rate nego mi je fino stajala sa strane neka lova s kojom sam se počastio i uzeo si mobitel od 700€ jer je to luksuz a ne potreba i većina ljudi to ne razumije.

Vecina ljudi mobitel povezuje sa statusnim simbolom, iako isti to nikako nije. Kakav je statusni simbol gadget kojeg ionako vecina posjeduje? Ako zelis statusni simbol, kupi si nekog ferraria, bentleya, mercedesa, bmw-a, itd. Njih rijetko tko ima, jer ih ne mozes uzeti na 6000 rata. Mobitel si pak uzimaj po potrebi i mogucnostima. Naravno, ima ekipe koja iskeshira i zadnju kunu na mobitel jer vole gadgete. To mi je cak i ok, no takvi su manjina.

Dobro kažeš ali to vjerojatno i je statusni simbol većini zato što se za auto od 200 000€ nema a za naše plaće i trenutno stanje jedan iPhone košta jako puno. Ja obožavam gadgete i za tako nešto se nadam da ću uvijek imati sa strane. Ali da ću dati zadnju kunu i uvuć se u nekakve dugove bome neću. Niti će se kod mene taj isti gadget vidjeti na stolu u birtiji..

He who is brave is free.
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 14:28 (Dwyane Wade).
17 godina
protjeran
Dwyane Wade kaže...

@trolljegeren 700€ s tim da je to bilo u 10om mj kad ih se kod nas nije moglo nac ispod 1000€ na njuskalu.. Ako ti se neide na izlet u austriju fino na njusci imaš zapakiranih za 4600-4700kn što je čisto ok jer realno toliko bi iskrcao u kešu kod operatera za neku tarifu od 150kn u kojoj nemaš ništa + dodatne "rate". Ako imaš nekog sa bosanskom putovnicom povedi ga i uzmi si i povrat poreza

@Hann istina ali prije se isplatilo (mislim prije cca 2god jer zadnji iphone koji sam uzeo na ugovor je 5ica) pošto na bonove nisi mogao dobiti nikakav internet pretplata ti je bila jedino rješenje a uređaji su se dobivali jeftinije. To što je bilo genijalaca koji bi birali pretplatu tako da uređaj plate što manje i onda cvile poslije jer mj plaćaju 400kn od kojih ne potroše 100 to je njihova stvar. S ovim zadnjim se apsolutno slažem ako nemaš nemoj. Nisam ni ja dizao kredit ili uzimao mobitel na rate nego mi je fino stajala sa strane neka lova s kojom sam se počastio i uzeo si mobitel od 700€ jer je to luksuz a ne potreba i većina ljudi to ne razumije.

Koliko sad vrijedi iPhone 6(64GB) u Austriji/Njemačkoj ?
Znači bez ugovorne obveze u dućanu...

Long Live Freedom
16 godina
Iphone 6

Imam kolegu ciji stari vozi Lambo Veneno...covjek je zubar u NY

A pogodite koji telefon koristi lol....BB Storm od prije par godina..nista drugo

tako da telefoni definitivno nisu statusni simbol, osim ako imate Neymarov :D

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Iphone 6

ja se rješavam svoje 6+ i uzimam običnu šesticu. Nakon pola godine ipak smatram da mi je prevelik, nije mi praktičan i žrtvovat ću ekran i bateriju za manje zahtjevan mob 

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

nek ga gledaju u americi, samo nek ga ne šalju u HR hahahahahahahaha 

17 godina
neaktivan
Iphone 6

Jel može neka preporuka za stalak za auto kao netko ima iskustava za 6+?

Hvala :)

everybody lies

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Iphone 6

Pozdrav imam problem, gornja volume tipka kao da je malo upala ne cuje se skljocanje kao kod donje iako se na oko cine u ravni? Jel ko imao slicnih problema?

0 0 hvala 0
14 godina
miikaa77 kaže...

Pozdrav imam problem, gornja volume tipka kao da je malo upala ne cuje se skljocanje kao kod donje iako se na oko cine u ravni? Jel ko imao slicnih problema?

Kod mene, "so far" ništa takvog za prijaviti, da kucnem u glavu, i u kakvo tvrdo drvo!!!! 

ATJ Lučko
10 godina
neaktivan
Iphone 6

Jucer mi se kolega zalio vezano za volume gumbe...oba su uvucena i nema osjecaja pritiska. Ocito je to boljka i6 :(

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
robee1 kaže...

Jucer mi se kolega zalio vezano za volume gumbe...oba su uvucena i nema osjecaja pritiska. Ocito je to boljka i6 :(

Eto vidis, kod mene je samo gornji, ali normalno rade, ne pojacavaju zvuk same od sebe vec jedino kad ja pritisnem, jel i kod njeg tako?

12 godina
Iphone 6 - Rasprava

To mi se dogadalo na 4s al je bio stariji od dvije godine. Gumb jednostavno nije radio klik nego koda je bio skroz stisnut. Nosi to na servis jer ce ti bit sve gore.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Iphone 6 - Rasprava

Evo budim se ujutru klikcem i ponovo se vraca na normalu, vjerovatno se prasina nakupila.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Iphone 6 - Rasprava

Rade mu normalno kada ih pritisne, samo sto su propali unutra i nemaju klik. Kod mene sve normalno.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Iphone 6 - Rasprava

Ma rade i meni normalno nego eto sto ke gornja kao malo propala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Iphone 6 - Rasprava

Evo pušten je update 8.4 ali nažalost ništa od Apple musica za nas. :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Iphone 6 - Rasprava

Ja sam za sada skinuo na iPhone, kasnije ću i na iPad! 

Je li do sada netko još skinuo najnoviji update?!

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Iphone 6 - Rasprava
ATJLučko kaže...

čekam prve dojmove pa budem onda skinuo, čisto da nisu šta zasrali, ako sve radi kao na 8.3 onda skidam odmah

14 godina
Re: Iphone 6 - Rasprava
kale_fotograf kaže...
ATJLučko kaže...

čekam prve dojmove pa budem onda skinuo, čisto da nisu šta zasrali, ako sve radi kao na 8.3 onda skidam odmah

Moj dojam na iPhone-u je da radi čak i podosta uglađenije i kako bi se neki ljudi rado odrazili "fluidnije"!!!! 

Trenutno punim iPhone, pa ću za kojih pola sata sat staviti i na iPad 8.4 verziju, sve sam sigurniji da se jednostavno ne može pogriješiti!

ATJ Lučko
12 godina
Iphone 6 - Rasprava

Ja stavio skidat nemre bit lose

Evo i video

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Iphone 6 - Rasprava

ja čekam samo prve dojmove ekipe koja ga je instalirala i onda ga i ja stavljam (čit. sutra u toku dana ili prekosutra ;) )

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Iphone 6 - Rasprava

Upravo sam započeo skidanje nove verzije OS-a na iPad!

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Iphone 6 - Rasprava

kad gledas mi nismo nista dobili sa 8.4, eventualno bug fixove ali apple music nemozes koristit bas nista, znaci music player je samo promjenio ui i to je to, imas svoje pjesme i playliste, zalosno sta kod nas u hrvata nema tih mogucnosti (beats, itunes store, etc.)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Iphone 6 - Rasprava

sve za amere, ja bi rado i apple pay imao, ali nis od toga

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Iphone 6 - Rasprava

Nadam se da ce JB raditi bolje na 8.4 (na 8.3 je bio dosta los). Stvarno steta sto music player ne mozemo full koristiti :(...lijepo je redizajniran.

0 0 hvala 0
12 godina
Iphone 6 - Rasprava

Ja za sad ne primjecujem nekakvu razliku. Mozda ali mozda je jos malo brzi mobitel al vrlo vjerojatno si brijem. Najvise me zanima baterija jer je lik u ovom videu sto sam postavio rekao da je baterija malo bolja. Vidjet cu na kraju dana ili sutra ujutro ovisi kad ju potrosim.

0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice