Vidim da u Thunderbirdu ima master password, međutim nejasno mi je šta radi - jesu li prikazani već prije skinuti mailovi, pa traži lozinku samo kako bi skinuo nove, ili je onemogućeno uopće pregledavanje svih mailova dok se ne unese lozinka?
Naime, imam amice kojoj se sviđa Thunderbird, al ne bi da joj netko čita mailove. Imaju zajednički komp.
Hvala
Edit: kad sam već kod Thunderbirda, kako da napravim ovo na Windowsima (2 x Xp, 1 x 7, lan) - zajednička mapa na glavnom računalu, svaki Thunderbird na 3 računala čita iste mailove? Koju mapu trebam staviti pod shared i označiti Thunderbirdu na drugim računalima kao default? (To sam na Linuxu napravila symlinkom na .thunderbird između glavnog i drugih, ne znam koju mapu moram tražiti na Win).
Edit2: da malo revidiram temu kad već nema odgovora. Pročitah sve uzduž i popreko oko LAN-a Win7 + WinXP, i naravno - Win7 vidi od igle do lokomotive na WinXP, obratno "acess denied". Radi se o 3 računala u mreži (2xXP, 1x7), i jako mi je bitno da sve bude dostupno svima, jer:
1. imamo 2 programa koji su zapravo instalirani na računalu s Win7 a s WinXP se pokreće shortcutom (Synesis tako funkcionira).
2. cure zbilja spremaju sve po svuda, i mora im biti omogućeno da pristupe svemu od svuda (3 kompa, 3 osobe, seljakanja samo tako, nema da je fiksno osoba po kompu).
Interesantno mi je, pošto su žicom spojeni, da Win7 može bez beda pristupiti XP, ali XP ne može sedmici.
E da, sedmicu recimo koristimo kao "server", znači sve bitno ide tamo, tako da je važno da xp može pristupiti sedmici. Jel zbilja moram folder po folder share ili ima neki način da omogućim da je D zajednički?
(Mreža i IP adrese su pristojno postavljene, printeri spojeni na sedmicu rade sa xp, jedino se nema pristup folderima).