Problem s virusima na email-u

poruka: 15
|
čitano: 2.545
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Molim za pomoć ak netko zna nešto o sljedećem:

imam novu email adresu, i za razliku od stare nigdje nije objavljivana-ni na forumima, ni frendovima, no ipak, istog dana kada je napravljena na nju su počeli svakodnevno stizati desetci čudnih emailova od npr. nekih inozemnih tvrtki,raznih javnih i privatnih osoba(svi nepoznati), od raznih agencija za veze,tarot i koješta i većina s prilozima(virusi,pretpostavljam)

Dakle,pitanje je mogu li ih se kako rješiti i sprječiti ih da mi šalju, ja ih redovito brišem bez čitanja pa ne znam ni što piše niti mi se komp dobiva viruse, no problem je što ih svakodnevno dolazi puno, a ne mogu ni izbrisati taj email, jer mi je vrlo važan..

pa eto,ako netko zna kako da ih se rješim pliz nek pomogne,tnx.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem s virusima na email-u

Najobičniji spam , i to se jednostavno ne može spriječiti. Imaš neke "bolje emajil" i "loši emajil" servise. Dobri , oni koji imaju anti spam filtere i bolje mogućnosti , odnosno većinom od poznatih tvrtki. Loši , većinom suprotno. Dakle , što se tiče prestanka spamanja.... no idea

16 godina
neaktivan

to znači da ja svaki dan moram brisat od 20-50 beskorisnih poruka?! štamesnađe.. grrrrr!

ok,tnx

17 godina
neaktivan

a cuj. to ti je do providera.

meni na gmail racunu spam filter radi savrseno, dok se to ne bi moglo reci za neke hr providere.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

meni je od svega najčudnije što mi dolaze poruke iz prošlosti i budućnosti..npr.jučer prije nego što sam išla van obrisala sam sve te gluposti i jutros ja idem provjerit(čitaj:obrisat ponovo), a ono poruke s datumima od jučer poslijepodne(što je nemoguće) i od danas u 15h, a obje adrese što imam su s net.h-ra, i na 1. nikad ništa nije takvo mi nije stiglo,a na novoj samo od jučer u 10 navečer do jutros je došlo 20 poruka(doslovno) da sam dobila milijun i sl..

a taj mail nemogu izbrisat bar sljedećih godinu dana,a kad mi počnu predavanja ih neću stić brisat svakodnevno njih 50..

gamad

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Upravo tako, postoje bolji i lošij davatelji mail usluga.

Najbolje ti je da zatvoriš taj mail i otvoriš gmail.

I tamo će ti stizati spam poruke. Tada ju označiš (bez otvaranja) i odabereš "Prijavi neželjenu poštu".

Gmail inače ima jedan od najboljih spam filtera.

Uđe Bruce Willis u HGSpot i kaže: Daj Hard...od 500MB
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2009 12:29 (Quark).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

možda izgleda kao u tv-shop programima , ali zbilja ...

..odkad koristim gmail, preporodio sam se. primanje e-maila je postalo moguće, bez traženja istog kroz šumu spama. a i nema ništa ljepše od "delete all spam messages" i jednim klikom obrišeš preko 1000 spam poruka iz spam foldera.

ja sam se zaljubio ... http://crunchbanglinux.org/
16 godina
neaktivan
Quark kaže...

Najbolje ti je da zatvoriš taj mail

ne mogu ga zatvoriti, ukloniti, izbrisati, ignorirati niti na bilo koji način obustaviti taj email..jer mi treba

duga je to priča, al trebo mi je novi mail iako mi je stari radio dobro ali počele su mi odmah 1 dan stizat te poruke na taj novi,no nažalost bilo je prekasno da ga obrišem

zato sam vas pitala ako neko zna jel moguće sprječiti dolazak tih mailova ili barem ograničiti primanje mailova na samo 1 adresu-zbog koje mi i treba ovaj mail

17 godina
neaktivan
2ka kaže...
Quark kaže...

Najbolje ti je da zatvoriš taj mail

ne mogu ga zatvoriti, ukloniti, izbrisati, ignorirati niti na bilo koji način obustaviti taj email..jer mi treba

duga je to priča, al trebo mi je novi mail iako mi je stari radio dobro ali počele su mi odmah 1 dan stizat te poruke na taj novi,no nažalost bilo je prekasno da ga obrišem

zato sam vas pitala ako neko zna jel moguće sprječiti dolazak tih mailova ili barem ograničiti primanje mailova na samo 1 adresu-zbog koje mi i treba ovaj mail

otvori gmail i preusmjeri taj e-mail na gmail. nitko neće znati da koristiš gmail, a ti ćeš imati filtrirane poruke

16 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

otvori gmail i preusmjeri taj e-mail na gmail. nitko neće znati da koristiš gmail, a ti ćeš imati filtrirane poruke

jel se naplaćuje otvaranje tog vašeg gmaila  i ajd ako imaš vremena pliz mi objasni kako

jbg,žensko sam,neznam Sramim se

16 godina
neaktivan

Ne naplaćuje se, GMail je u potpunosti besplatan. Odi na stranicu 

https://www.google.com/accounts/ServiceLogin?service=mail&passive=true&rm=false&continue=http%3A%2F%2Fmail.google.com%2Fmail%2F%3Fhl%3Dhr%26ui%3Dhtml%26zy%3Dl&bsv=zpwhtygjntrz&scc=1&ltmpl=default&ltmplcache=2&hl=hr  

i klikni na "Otvorite račun". Znam da link izgleda božemiprosti, ali usmjeriti će te na hrvatsko sučelje za GMail. Također, ukoliko u Google tražilicu ukucaš "Gmail", prvi rezultat na vrhu stranice će biti rezultat za GMail na hrvatskom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2009 13:21 (BobbyZero).
17 godina
neaktivan
2ka kaže...

jel se naplaćuje otvaranje tog vašeg gmaila  i ajd ako imaš vremena pliz mi objasni kako

jbg,žensko sam,neznam Sramim se

lol za boldano, da te čuju feministice. odi na gmail.com o otvori account. besplatno je. onda prvi e-mail preusmjeri na gmail. sve poruke čitaj na gmailu, a sa gmaila možeš i slati poruke, ali da izgleda kao da si poslala s onog prvog e-mail accounta. tako da nitko ne zna da koristiš gmail

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2009 13:23 (hrvooje).
16 godina
neaktivan

tnx Osmijeh

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mogu li preusmjeriti svoju elektroničku poštu s Net.hr freemaila na neku drugu e-mail adresu?
Besplatne @net.hr adrese nije moguće preusmjeravati.

-to piše na net.hr-u u rubrici najčešća pitanja i odg.

i šta sad jel to znači da ne mogu preusmjerit na gmail ili ipak postoji način? sorry što sam dosadna,ali ubija me 50 mailova dnevno

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
2ka kaže...

Mogu li preusmjeriti svoju elektroničku poštu s Net.hr freemaila na neku drugu e-mail adresu?
Besplatne @net.hr adrese nije moguće preusmjeravati.

-to piše na net.hr-u u rubrici najčešća pitanja i odg.

i šta sad jel to znači da ne mogu preusmjerit na gmail ili ipak postoji način? sorry što sam dosadna,ali ubija me 50 mailova dnevno

hm .. postoji na gmailu da tamo postaviš primanje s drugih accounta. dakle ne bi trebala intervenija na prvom e-mail accountu.probaj to pod settings ----> accounts ---- get mail from other accounts

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice