Ne moras ga gasiti vec samo promijenis IP adresu i to mora raditi. Koliko sam vidio mreza ti nije zasticena.
Jesi probao približiti router računalu, čisto radi testiranja? Jer si rekao da ti preko sticka radi užasno sporo, a gore na ss-u imaš samo dvije crtice snage signala. Imao sam sličnih problema, rijetko sam se mogao spojiti, a i kada bih uspio dobivao bih možda jednu petinu brzine, i sve se riješilo kada sam premjestio router malo bliže. Ništa te ne košta da probaš, jer sve postavke koje su ti rekle kolege su ispravne i nema razloga ne raditi.
Ako imaš opciju u routeru možda možeš pojačati snagu signala, recimo moj router koji sam dobio od optime je po defaultu na low.
Moglo bi to biti sa signalom jer mi je baš komp obrnut prema zidu skupa sa karticom premjestit ču onda komp bliže routeru.
Jesi probao približiti router računalu, čisto radi testiranja? Jer si rekao da ti preko sticka radi užasno sporo, a gore na ss-u imaš samo dvije crtice snage signala. Imao sam sličnih problema, rijetko sam se mogao spojiti, a i kada bih uspio dobivao bih možda jednu petinu brzine, i sve se riješilo kada sam premjestio router malo bliže. Ništa te ne košta da probaš, jer sve postavke koje su ti rekle kolege su ispravne i nema razloga ne raditi.
Ako imaš opciju u routeru možda možeš pojačati snagu signala, recimo moj router koji sam dobio od optime je po defaultu na low.
A kako mogu vidjet i gdje dali imam tu opciju za pojačati signal ?
kod mene je to pod interface setup -> wireless , pa tu imam transmit power. Ali imamo različite routere pa ne mora biti tako i kod tebe, moguće da čak ni nemaš takvu opciju. Jesi pokušavao približiti uređaje, je li se što promijenilo?
kod mene je to pod interface setup -> wireless , pa tu imam transmit power. Ali imamo različite routere pa ne mora biti tako i kod tebe, moguće da čak ni nemaš takvu opciju. Jesi pokušavao približiti uređaje, je li se što promijenilo?
Nisam još u petak dođe frend u jutro kod mene pa bumo premestili cijelu sobu a komp bumo stavili najbliže routeru tj.omah kod vrata.
Koja je poenta wireless mreze ako ces naslanjati antenu na antenu.
A da isprobaš samo je li u tome stvar? Premjestiš router u sobu ili najbliže što možeš, na par minuta, i isprobaš radi li onda. Moguće je da ni to ne pomogne, i onda si bzvz premjestio cijelu sobu. Poanta je čisto da testiraš je li slučajno u tome problem.
@logic Kod mene je situacija bila da je računalo bilo na katu, a router dolje u dnevnoj kod STB-a, premjestio router u hodnik i sve pet.
A da isprobaš samo je li u tome stvar? Premjestiš router u sobu ili najbliže što možeš, na par minuta, i isprobaš radi li onda. Moguće je da ni to ne pomogne, i onda si bzvz premjestio cijelu sobu. Poanta je čisto da testiraš je li slučajno u tome problem.
@logic Kod mene je situacija bila da je računalo bilo na katu, a router dolje u dnevnoj kod STB-a, premjestio router u hodnik i sve pet.
Pa i meni je komp na katu a router na polukatu
Pa i meni je komp na katu a router na polukatu
Evo sad sam kupio WLAN USB STICK ew-7711usn i signal mi je oko 50 % ali opet se neželi spojiti na internet opet sve po starom što da radim ??????
-zato jer su pogrešne postavke. (kao i prije).
Uopće nije problem u signalu (na starim slikama ti je svih pet crtica..).
-zato jer su pogrešne postavke. (kao i prije).
Uopće nije problem u signalu (na starim slikama ti je svih pet crtica..).
A koje to postavke
općeniti koraci, trebaš znati neke osnove, kao na kojim adresama je router.
-spoji se žcom na router.
-Posedis sve, konkretnije reset na factory default, nakon tog potrebno user i password ..
-Aktiviraj wireless, wap2-psk, save and reset (ili kako je već u routeru..).
-spoji se wirelesom.
za svaki korak, ako postoji neki problem, postoji i način kako otkriti i rješiti (nema unaprijed).
recimo ping-anjem, pogledom na ipconfig itd.
Problemi mogu biti zbog signala, pogrešnih postavki ili recimo antivirusa-firewalla koji blokiraju promet.
-korak-po-korak...
Nekužim se ja u te stavi pa me strah da nešto ne s*ebem,sada imam složeno preko mac adresa jel ti to kaj pomaže ?
-MAC je jedinstveni (serijski) broj svake kartice (može se i soft. klonirati..), neznači ništa u konkretnom pitanju. Osim ako si u routeru uključio MAC filtriranje... tad je logično da nemožeš na net...
Opet, logično, odeš u postavke routera, dodaš novu MAC ili isključiš filtriranje i to je to.. (ako je u tom problem).
-zato treba nešto znati, kad se daju savjeti, isto tako moraš prepoznati koje savjete treba slušati.
Imam uključeno mac filtriranje
Sampion. mi se satrasmo oko podesavanja a ti sam sebi ogranicio izlaz na net ;)
Sampion. mi se satrasmo oko podesavanja a ti sam sebi ogranicio izlaz na net ;)
Možeš mi pomoči ?
Pa ihush ti je gore sve napisao. Odeš u postavke routera i ili deaktiviraš mac adress filtering ili dodaš pod adrese kojima je dopušteno spajanje MAC adresu svoje mrežne kartice.
Pa ihush ti je gore sve napisao. Odeš u postavke routera i ili deaktiviraš mac adress filtering ili dodaš pod adrese kojima je dopušteno spajanje MAC adresu svoje mrežne kartice.
Ja sam napišem MAC adresu koju ja oču ?
Ne, MAC adresa je jedinstvena mrežnom sučelju. Znači tvoja mrežna kartica ima svoju, moja ima svoju itd.. Moraš upisati MAC adresu one kartice kojoj želiš dati pristup, dakle jedinstvenu adresu TVOJE kartice. Idi start -> run -> cmd i ondje upiši: ipconfig /all stisni enter i pogledaj mac adrese te ih prepiši u routeru ondje gdje ti je mac adress filtering.
Adresa koja te zanima trebala bi biti pod wireless lan adapter wireles lan connection ili tako nešto.
Ne, MAC adresa je jedinstvena mrežnom sučelju. Znači tvoja mrežna kartica ima svoju, moja ima svoju itd.. Moraš upisati MAC adresu one kartice kojoj želiš dati pristup, dakle jedinstvenu adresu TVOJE kartice. Idi start -> run -> cmd i ondje upiši: ipconfig /all stisni enter i pogledaj mac adrese te ih prepiši u routeru ondje gdje ti je mac adress filtering.
Adresa koja te zanima trebala bi biti pod wireless lan adapter wireles lan connection ili tako nešto.
Imam win 7 nemam RUN
Ja sam napišem MAC adresu koju ja oču ?
and we got the - shapion!
- ne, upišeš MAC adresu kartice kojoj dozvoljavaš pristup. Sve ostale adrese (ima ih poprilično) su nedozvoljene.
-Sad sljedi pitanje ... a kak' vidim.. - ipconfig /all u CMDu, ... a CMD? win tipka+R, CMD+enter.
ili u search utipkaš run i enter
btw:
...
stisni windows tipku na tipkovnici + slovo r
ili stisni start pa upiši u search cmd i klikni na cmd.exe
Dečki radiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
LUD SAM kako je internet brz
hvala vam jako puno...bez vas nebi bilo ovoga
-prvo.. kad splasne oduševljenje, ... sasvim normalno je da radi.
Da i ti dobiješ 'dio zaslužene slave' za ovaj uspjeh, jer bez tebe nebi mogli klikati po opcijama..
- tako da si ti najzaslužniji, OK? ;-)
Nakon tog, provjeri postavke routera, jer ako je uključeno MAC filtriranje (a znamo da je.., što je sasvim nepotrebno i komplicira ovakve slučajeve) onda je moguće i problem sa zaštitom (WAP->WPA). Provjeri i podesi ako treba.
U tom trenutku ćeš opet izgubiti liniju, obrišeš wireless seting i ponovo se spojiš..
Da i ti dobiješ 'dio zaslužene slave' za ovaj uspjeh, jer bez tebe nebi mogli klikati po opcijama..
Nakon tog, provjeri postavke routera, jer ako je uključeno MAC filtriranje (a znamo da je.., što je sasvim nepotrebno i komplicira ovakve slučajeve) onda je moguće i problem sa zaštitom (WAP->WPA). Provjeri i podesi ako treba.
U tom trenutku ćeš opet izgubiti liniju, obrišeš wireless seting i ponovo se spojiš..
Na laptopu imam win xp pa nešto je*e kad stavim na wap jer su neki problemi sa lozinkom
Još jenput hvala
Na laptopu imam win xp pa nešto je*e kad stavim na wap jer su neki problemi sa lozinkom
Još jenput hvala
Nije wap vec wpa. Stavi SP3 na xp i radit ce ti i to. I ne ukljucuj nista po routeru ako ne znas cemu sluzi.
ok
Pozdrav kolege,moj frend ima problem s netom, signal mu je na 5 crtica(do kraja,pun) ima http://www.realtek.com.tw/products/productsView.aspx?Langid=1&PNid=21&PFid=48&Level=5&Conn=4&ProdID=228 - to je dobio od optime a net ima 5 dana.Problem je u tome da mu je internet jako spor ali signal je pun,dali je to do tog wlan sticka ? Od tog sticka do modema je oko 10 metara
MOŽE LI POMOČ ?