Povrat novca Roblox zlouporaba.

poruka: 34
|
čitano: 6.798
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav ljudi trebam jedan savjet.

Dijete od 10 godina je uzelo karticu roditelju i potrošilo u mjesec dana  na "besplatnu" igricu ROBLOX  800eur.Zanima me da li postoji ikakva pravna mogućnost za povrat novca? 

Pokrenuo sam postupak preko Robloxa banka mi je rekla da prvo sačekam njihov odgovor.

Kakva su iskustva u tim slučajevima,bila je 21 transakcija ukupno 800eur.Imam pbz visu i net benking nije mi jasno kako mi nije ni jednom došla push notifikacija koju trebam odobriti a inače redovno dolazi. 

Znam da sam kriv koliko i djete ali nisam očekivao da je to spreman uraditi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Povrat novca Roblox zlouporaba.
kaw_liga kaže...

..

Znam da sam kriv koliko i djete ali nisam očekivao da je to spreman uraditi.

-ne.. nisi kriv koliko i dijete.. jer dijete je dijete, kriv si (samo) ti.

-mjesec dana nisi pazio... banka će suosjećajno odbiti, jer realno-pravno nije odgovorna, nije kriva, + važnije, ne žele 'presedane' tj čak da je banka kriva borili bi se pravnim timovima protiv.. i upravo suprotno od mogućnosit da kao presedan nešto postane praksa, tj da oni moraju vraćati-odgovarati za ono što je tvoja odgovornost .. (kao i odnos vlasti-države i privatnosti, kad ne želimo da se država u sve petlja, u krevet, u 4-zida.. privatnost-anonimnost..).

-realnost, bankovnu karticu si mogao dati bilo kome i mogao je potrošiti na bilo što.. dok 'besplatne igrice' nema.. jer je svaki biz=komercijala, neka zarada ili mogućnost i možeš uvjek potrošiti novac ako ništa drugo na narudžbu ćevapa dok igraš i ovisno tumačenju to tad ima-nema veze s igrom ili 'igricom' ..

-banka, odgovor koji čekaš... bit će negativan, tj da je to jedna kupnja, potrošen neki konkretan iznos, transakcija.. tad bi banka mogla to stopirati, vratiti-stornirati.. + pogotovo za međunarodni promet koji ima 'kašnjenje' od par dana.. upravo zato to 'kašnjenje' i služi, no kad prođe par dana, tad je kasno i za takvu mogućnost.. odnosno, što si radio mjesec.. i jednako kao da izgubiš karticu, isti čas, što prije je moraš blokirati.. ne čekati, tj to čekanje je 'tvoja krivica'.. odnosno jednako kao da vatrogasac čeka da vidi što će se dogoditi s požarom i možda se sam ugasi.. pročitaj pravila, uvjete, sigurno ćeš u njima pronaći upute za slučaj gubitka.. kao i savjet da karticu ne daješ nikome kao ni pin.. mada svi 'mrzimo' banke, objektivno oni rade svoj posao a posao roditelja je ... ne čekati mjesec i možda ovo kao školu-lekciju prihvatiš na pozitivan način, jer svaka škola se plaća.. a to da nešto djeca neće napraviti, moraš biti pametniji :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina

Jasno je meni da su oni u pravu gledano pravno ali ima dosta slučajeva gdje su vratili iznos a i dosta gdje nisu..

Zadnje transakcije tj najviše ih je bilo jučer.

Više me brine što nema nikakvih push notifikacija koje inače imam.

15 godina

Zeznuta situacija, ali teško da ćeš dobiti novce natrag. Možda samo neki "we are sorry" mail od Robloxa jer im se cijeli biznis temelji na tome. Nema baš niti neke osnove, budimo realni. Biti ćeš pametniji za ubuduće.

Ako se igra na konzoli staviš da se svaka transakcija potvrđuje posebno lozinkom npr. Ima načina da se spriječi tak nešto. Notifikacije od banke pretpostavljam nisi dobio jer su sve bili mali iznosi. A i ako mjesec dana nisi skužio da imaš 800 eura manjka onda ti to valjda i nije iznos bez kojeg nećeš preživjeti. Djetetu nek ovo bude za ovogodišnji rođendan, Sv. Nikolu i Božić i nisi tak puno u minusu.  

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

-gle.. za sve u eu postoji zakon, mogućnost... npr kupnja na daljinu 15 dana.. i po toj osnovi neovisno o banci (banka s tim 'nema veze', samo je posrednik u poslu..) možeš ostvariti povrat, no to ovisi o robi-usluzi, jer posotje izuzetci od tog prava npr karte za koncert kao primjer.. i to za firme-transakcije na području eu, a to je divlji zapad što se tiče pravila i jurisdikcije, eu-usa-kina-... gdje se što nalazi, sjedište i time nadležnost za spor ili ostvarivanje prava. .. ako je u eu, možda imaš pravo na povrat 15 dana.. provjeri. .. možda imaš sreće. :)

-sve ostalo, banka 'ne smije' pristati, čak da osobno suosjeća, u razgovoru da djelatnik izrazi takvu želju pomoći ti.. ne smije, politika banke i svih pravnih odnosa prema svim klijentima, transakcijama.. otvaranje pandorine kutije ako to učine jednom klijentu.. banka to neće, ne smije, nije važna dobra volja, zakon itd.. tj prije da bi ti neki bankar iz vlastitog džepa nadoknadio gubitak kao recimo djedmraz.. dok profesionalno to jednostavno ne smije unutar pravila bankarske struke.

-iznos.. iznos je prvno 'ni vrit ni mimo'.. tj bankarski gledano zanemariv, sitniš, čak za pojedinu osobu nije neki izos iz klase životno važnog, jedna manja plaća, nije klasa 'jackpota' .. nije nešto o čemu ovisi život.. naprotiv, ako djetetu daš u ruke nešto, moraš biti svjestan rizika-odgovornosti.. može to biti auto-pištolj, može biti novac, može biti bilo što.. recimo proces odrastanja-učenja pa ćeš jednog dana djetetu dati nož da sam nareže kruh-sendvič.. možda se poreže-ozljedi, možda napravi loš sendvič.. no tako se uči, voziti bicikl-pasti i razbiti koljena-nos.. digneš se, otreseš prašinu i ideš dalje.. važno je samo da pad nije koban .. nešto što je u granici podnošljivog. .. i podsjetnik zašto se djeci ne daju npr bankovne kartice pa i to zašto su maloljetnici do ponoljetnosti upravo to što jesu i što znači biti roditelj.. odgovornost, posljedice.. ne u dobrim namjerama, u najboljim koje bilo koji roditelj može zamisliti za svoje dijete... no suprotnost tog je držati djete pod staklenim zvonom, ne dati mu da vozi bicikl ili kasnije auto.. ne dati mu nož za sendvič.. i novac je samo dio života, prihvati, razmisli i ideš dalje.. problem je samo ako ni ti ni dijete iz ovog niste nešto naučili, kako biti odrasla osoba i što je život...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina

Odgovorili su mi da im pošaljem transkacije koje su neovlašteno odrađene zadnjih par znamenki sa kartice itd,možda nešto i bude.

Morao sam poslati novi mail ali sam u naslovu stavio tiket sa proslog razgovora razlog što sam transkacije skinuo sa pbz a na google disk a sa njega nikako nisam mogao prikačiti sve vec jednu po jednu,onda sam nekako našao opciju da direkt sa gogle diska proslijedim cjeli folder na novi mail.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Moja šogorica je imala prije desetak godina sličnu situaciju. Kćer od 5-6 godina je trošila na neke in game kupnje. Uglavnom dobila je povrat. 

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina

Tražili su mi da im pošaljem sve transakcije prije 10tak dana i da ce mi odgovoriti iz refund odjeljenja sad je već prešišan rok prošlo je 13 dana bez odgovora.Prekjučer sam im poslao podsjetnik u istu temu gdje su mi odgovarali i nema odgovora.

Dal me zavlače ili da odem u banku spasiti što se spasiti da a prije toga im poslati zadnju poruku.

Naglasili su da ne pokrećem preko banke refund dok traje proces?

13 godina

Moja mala je zaboravila otkazat predplatu. Platili smo za jedan mjesec radi nekih bonusa, ali je i u idućem mjesecu  došlo na naplatu. Ok, tu se radilo o nekih cca 20-25€. Ja sam naravno pop****o i reko maloj da se sad izvoli dopisivat s njima i nek isposluje da vrate te pare na  račun. I bome uspjela je to sama riješit za par dana. Refundirali su bez problema. 

https://www.youtube.com/watch?v=C0aWrDcM988&amp
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Možda zavlače dok ne prođe roku kojem možeš tražiti povrat od banke. U slučaju moje rodbine plaćanje je bilo putem Google paya, ali je povrat napravljen putem lokalne banke. Traži refund od banke da te ovi ne zeznu. 

14 godina

Nisam pametan što nisu odmah odbili ako nisu mislili refundirati toliko zarađuju a cigane se oko sitniša za njih.

Mogao bi pitati na ROBLOX forumu sve se bojim kad odem do banke da su mi taman mislili vratiti sredstva i oni..

14 godina

10 veljače 2026. kontaktirao sam Roblox support zbog neautoriziranih kupnji na računu. Poslao sam sve tražene informacije, uključujući bankovne izvatke i detalje transakcija, nakon čega je slučaj proslijeđen Billing Departmentu na pregled.

Od tada je prošlo gotovo mjesec dana, a nisam dobio nikakav odgovor niti informaciju o statusu slučaja, iako sam poslao nekoliko upita za status.

Pokušavam ovo riješiti direktno s Robloxom, jer bih radije izbjegao pokretanje postupka preko banke, ali trenutno nemam nikakvu povratnu informaciju.

Da li je sad još "rano" ici u banku radje bi direkt sa njima rješio oni su naglasili da ne idem u banku ali nikakav odgovor ne daju poslao sam više mailova kome se još obratiti

Moj PC  
0 1 hvala 0
7 godina
kaw_liga kaže...

10 veljače 2026. kontaktirao sam Roblox support zbog neautoriziranih kupnji na računu. Poslao sam sve tražene informacije, uključujući bankovne izvatke i detalje transakcija, nakon čega je slučaj proslijeđen Billing Departmentu na pregled.

Od tada je prošlo gotovo mjesec dana, a nisam dobio nikakav odgovor niti informaciju o statusu slučaja, iako sam poslao nekoliko upita za status.

Pokušavam ovo riješiti direktno s Robloxom, jer bih radije izbjegao pokretanje postupka preko banke, ali trenutno nemam nikakvu povratnu informaciju.

Da li je sad još "rano" ici u banku radje bi direkt sa njima rješio oni su naglasili da ne idem u banku ali nikakav odgovor ne daju poslao sam više mailova kome se još obratiti

Koji crni Roblox forum?

Prvi dan kad si to shvatio, trebao si javiti u banku da je kartica ukradena, zatim blokirati karticu, a sve transakcije koje mogu nek se storniraju, te dijete ukorit.

13 godina
Iskreno sumnjam da ćeš išta uspjeti riješiti jer je njihov support (pun botova) stvarno užasan. Prošle godine za Božić kupio sam klincima dva Roblox poklon bona i slučajno sam oba aktivirao na istom računu.

Pokušao sam to riješiti preko njihove podrške, ali iskustvo je bilo katastrofa. Dopisivanje s njima me samo dodatno iznerviralo jer stalno dobivaš generičke odgovore od botova. Na kraju sam odustao i jednostavno kupio novi bon jer sam s njihovim supportom skoro dobio živčani slom.
*# @Frk #*/
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Za roblox ne znam, ali frend je imao sličnu situaciju i dobio od PBZ-a lovu nazad... na priču da mu ne mogu naplatiti nešto što on nije autorizirao (2FA)... što je i bilo istina. Samo broj kartice i CVV nije dovoljno za autorizaciju - znam da će netko tvrditi suprotno, ali ja samo iznosim situaciju koja se desila i način na koji je riješena. Definitivno odi u banku i sretno.

20 mjeseci
kaw_liga kaže...

Da li je sad još "rano" ici u banku...

Je, rano je, pričekaj barem još 3 godine da ti se netko javi, nema smisla kontaktirati banku.

14 godina

Roblox support me odbio nakon dugog razmišljanja cca 40 dana nakon što sam mu poslao sve transakcije,podatke i sve,to su i tražili kad su me prebacili svom billing timu.

Napisali su mi samo 

"We are unable to provide you a refund for your purchase. Please contact your financial institution for assistance in disputing any unauthorized transactions."

Nakon toga odlazim u banku gdje me napadaju skoro na šalteru da šta mi je na pameti kako to oni da vrate pa gospodine kad kupite šunku u pojedete kako da vam vrate ?

Inače PBZ banka. Nakon mog inzistiranja daju mi mail na koji da pošaljem reklamaciju i govore da se đžabe nadam.

Sad čekam odgovor pa javim nadanja na 1% 

:))))

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
kaw_liga kaže...

Roblox support me odbio nakon dugog razmišljanja cca 40 dana nakon što sam mu poslao sve transakcije,podatke i sve,to su i tražili kad su me prebacili svom billing timu.

Napisali su mi samo 

"We are unable to provide you a refund for your purchase. Please contact your financial institution for assistance in disputing any unauthorized transactions."

Nakon toga odlazim u banku gdje me napadaju skoro na šalteru da šta mi je na pameti kako to oni da vrate pa gospodine kad kupite šunku u pojedete kako da vam vrate ?

Inače PBZ banka. Nakon mog inzistiranja daju mi mail na koji da pošaljem reklamaciju i govore da se đžabe nadam.

Sad čekam odgovor pa javim nadanja na 1% 

:))))

Reci ti PBZu da su retardirana banka, jer uopce ne salju notifikacije o potrosnji. Revolut mi salje notifikacije, irska banka mi salje notifikacije, od PBZa nikada nisam dobio jednu jebenu notifikaciju da sam ista potrosio. 

Nije da sam se jednom posvadjao s njima da su nesposobni. Poslali su mi i onaj token na svoj racun brzom postom u Irsku, jer sam popizdio s njima buduci da nisam mogao namjestiti mobile banking bez odlaska u banku kada sam kupio novi mobitel. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2026 23:43 (SamoPitam3).
17 godina

Koja je situacija sada?

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina

Spriječite dijeci pristup na 

1 0 hvala 0
14 godina

Današnji mail se svodi na to koliko sam razumio da se mogu žaliti na da nisam dobio traženu robu u robloxu npr štap a platio sam leteći tepih

"Nastavno na Vašu reklamaciju transakcija prodajnog mjesta ROBLOX.COM 18888582569 uvidom u sustav utvrdili smo da je prodajno mjesto tražilo i dobilo odobrenje za sve navedene transakcije.

Transakcije su autentificirane unosom ispravnih kartičnih podataka.

Temeljem dobivenog odobrenja plaćanje prema prodajnom mjestu izvršila je njihova inozemna poslovna banka i mi nismo u mogućnosti navedeni trošak automatski poništiti bez prethodno pokrenutog procesa reklamacije.

Međutim, ukoliko niste zaprimili naručenu robu/uslugu, u mogućnosti smo pokrenuti postupak rješavanja s naše strane, tj. ishođenja povrata preko Visa mreže, ali potrebna nam je relevantna dokumentacija.

Potrebni su nam detalji narudžbe (što je naručeno – vrsta robe/usluge, iznos narudžbe, rok isporuke – print screen narudžbe).

Dodatno, potreban nam je Vaš pisani zahtjev za povratom sredstava upućen Internet trgovcu sa navedenim razlogom zahtjeva, koji morate uputiti na prodajno mjesto bilo preko maila, linka ili chat-a, bez obzira da li ćete od njih zaprimiti povratno očitovanje. Ukoliko ćete zahtjev za povratom napisati preko linka ili chat-a, prije nego isti pošaljete, molimo da napravite screen shot prije nego pošaljete poruku, te nam ga dostavite.

Obavezno navedite iznos povrata. Ne morate čekati odgovor prodajnog mjesta, već nam nakon što zahtjev uputite, isti proslijedite. Nije nam potreban odgovor prodajnog mjesta, već Vaš upit prema njima. Na zahtjevu za povrat sredstava potrebno je navesti svaku transakciju i datum posebno.

Bez pisane korespondencije kupca, tj. korisnika kartice prema prodajnom mjestu iz koje je vidljivo da ga je obavijestio o traženju povrata sredstava, uz razlog, mi na žalost nismo u mogućnosti pokrenuti postupak za ishođenje povrata preko Visa Global mreže.

Trošak možemo osporiti samo uz pismenu dokumentaciju koja potvrđuje da je prodajno mjesto postupilo suprotno Ugovoru s Vama kao korisnikom njihovih usluga, te da je korisnik i osobno pokušao ishoditi povrat.

Nastavno na navedeno, Vaš zahtjev trenutačno ne možemo prihvatiti kao osnovan, te Vam i nadalje stojimo na raspolaganju za podršku.

S poštovanjem, PBZ "

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

A ništa napiši sve kako su ti rekli, ne košta ništa svima nama koji imamo djecu neka ovo bude lekcija.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Poslali su mi iz Pbz a da ce poceti proceduru kao neovlaštene transakcije. Sad ce mi poništiti karticu i pin takva je procedura. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
unky kaže...

A ništa napiši sve kako su ti rekli, ne košta ništa svima nama koji imamo djecu neka ovo bude lekcija.

Mene zanima kakvu je lekciju dobio dotični desetogodišnjak.

8 godina
Punti kaže...

Ide u svoju sobu na tri dana. 

11 godina
Punti kaže...
unky kaže...

Zašto bi tebe zanimalo kako sam npr. ja kaznio svoje dijete... jel to neki fetiš?

16 godina

Pitanje nije bilo upućeno tebi.

11 godina

To ne mijenja stvar.

8 godina

Ali pokreće zanimljivu raspravu. 

Kako je došlo do situacije da je dijete potrošilo toliku hrpu novaca, zašto nije naučilo značenje novca, disciplinska mjera... sve redom zanimljive teme. 

11 godina

Ma ja se zezam sa izvrtanjem teza... osjetljiva tema pa malo trolam. Nadam se da kolega ne zamjeri... previše.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice