Opera, par pitanja

poruka: 29
|
čitano: 4.232
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Opera, par pitanja

Dakle, radi se o Opera-i 11.10.

Kako da rijesim slijedece probleme:

• Ponekad mi ne ucita editor teksta na BUG-i iz prve (poslije refresh-a otvori svaki put)
  • Ne zeli mi skinuti torrent, javi : "No registered application for this extension."
  • Kad kliknem 2 tipke misa (glavne) brzo jednu za drugom aktiviram forward ili back
  • Kad kliknem 2 tipke misa (glavne) u isto vrijeme, ucita mi neku sliku sa stranice

2 zadnje opcije zelim samo iskljuciti (iskljucio sam geste u potpunosti).

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Opera, par pitanja
Mentalist kaže...

Kako da rijesim slijedece probleme:

• Ponekad mi ne ucita editor teksta na BUG-i iz prve (poslije refresh-a otvori svaki put)
  • Ne zeli mi skinuti torrent, javi : "No registered application for this extension."
  • Kad kliknem 2 tipke misa (glavne) brzo jednu za drugom aktiviram forward ili back
  • Kad kliknem 2 tipke misa (glavne) u isto vrijeme, ucita mi neku sliku sa stranice

2 zadnje opcije zelim samo iskljuciti (iskljucio sam geste u potpunosti).

Prvi problem se i meni isto javljao.

od 0:32

15 godina
neaktivan

Ajde da pokušamo barem dio problema riješiti:

• Također i meni i to od ver.11.10, ne uvijek ali većinom da.
  • Ovdje nisam siguran što ti se dešava, probaj još jedanput skinuti. (dva puta zaredom). Hoću samo napomenuti da kod mene se to ne dešava(win xp)

• Trebalo bi učiniti ovako:

• Također se i meni to dešavalo, ali u zadnje vrijeme ne. 
17 godina
neaktivan
Opera, par pitanja

Mislim da nije to to sto on trazi

@Mentalist

editiraj Keyboard shortcuts

[edit]

Sad sam se sjetio

Ovak

Idi na: Tools > Pref > Advanced > Shortcuts

Odaberi "opera standard" u Mouse Setup klik na Edit i trazi“Flip” i obrisi FlipBack i FlipForward

Naravno da necu imati djece, najvise zbog toga jer znam da bi imali moje gene. Zasto unistavati zivote? by Mentalist
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2011 11:24 (Lazarus Long).

3 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Kako je sada?

Naravno da necu imati djece, najvise zbog toga jer znam da bi imali moje gene. Zasto unistavati zivote? by Mentalist
16 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...

Mislim da nije to to sto on trazi

@Mentalist

editiraj Keyboard shortcuts

[edit]

Sad sam se sjetio

Ovak

Idi na: Tools > Pref > Advanced > Shortcuts

Odaberi "opera standard" u Mouse Setup klik na Edit i trazi“Flip” i obrisi FlipBack i FlipForward

Hvala, imam ovaj mis koji ima osjetljive tipke, pa mi se ponekad desi da pritisnem desnu slucajno (imam ogromne ruke).

Ako ponovo instaliram Opera-u (sto nije problem, jer instalacija traje 5 sekundi), imam problem, jer sad mi ova fino cuva sifre i ostalo.

Sacekati cu, mozda netko odgovori na torrent pitanje.

17 godina
neaktivan

Za torrent stelaj kao na slici

A ako zelis da preinstaliras Operu i sacuvas passworde pre nego sto obrises instalaciju idu i

C:\Users\TVOJE_IME\AppData\Roaming\Opera\Opera i trazi sledece:

wand.dat <-- ovdje su ti passwordi

cookies.dat <--ovdje su ti cookiesi

operaprefs.ini <--ovde su razna stelanja [izostaviti ako zelis sve iz pocetka]

i najbitnije

bookmarks.adr <---- tu su favorites

Ili jos jednostavnije.  Kopiraj cijeli folder [onaj u C:\Users\Tvoje_ime....] pa vracaj po volji

Kda reinstaliras nemoj zaboraviti da obrises i folder koji se nalazi u   C:\Users\TVOJE_IME\AppData\Local\Opera\

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2011 11:54 (Lazarus Long).
16 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...

Za torrent stelaj kao na slici

A ako zelis da preinstaliras Operu i sacuvas passworde pre nego sto obrises instalaciju idu i

C:\Users\TVOJE_IME\AppData\Roaming\Opera\Opera i trazi sledece:

wand.dat <-- ovdje su ti passwordi

cookies.dat <--ovdje su ti cookiesi

operaprefs.ini <--ovde su razna stelanja [izostaviti ako zelis sve iz pocetka]

i najbitnije

bookmarks.adr <---- tu su favorites

Ili jos jednostavnije.  Kopiraj cijeli folder [onaj u C:\Users\Tvoje_ime....] pa vracaj po volji

Kda reinstaliras nemoj zaboraviti da obrises i folder koji se nalazi u   C:\Users\TVOJE_IME\AppData\Local\Opera\

Iako imas 5 zvjezdica dat cu ti hvala.

17 godina
neaktivan
Mentalist kaže... 

Iako imas 5 zvjezdica dat cu ti hvala.

Hvala ti puno!

Ja cu imati puno milosti prema tebi kada postanem moderator na ovom forumu. Obecavam

15 godina
neaktivan

U mom skromnom isustvu, sto se torrenta tice, meni uredno OPERA prepoznaje BitLord. Takodjer kada skidam torrent, ponudi mi hoce li ga spremiti ili otvoriti BitLord-om. Medjutim, ako BitLord nije bio aktivan za vrijeme skidanja torrent-a, onda ce OPERA samo pokrenuti program, ali nece staviti torrent i aktivirati ga. Tada moram ponovo skinuti torrent. Ali ako je BitLord radio za vrijeme ok je torent skinut, i ako sam ga odabrao iz ponudjene opcije skidanja, onda se torrent uredno ucita u BitLord i stvar sljaka bez problema.

16 godina
protjeran
Opera, par pitanja

Kako da mi Desni klik>Search Google otvori u novom tab-u?

Moze li to?

Rijesio.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2011 21:35 (Mentalist).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Opera, par pitanja

Da li se vama desi da kad izadjete iz opere ne mozete je ponovo pokrenuti jer je proces jos upaljen?

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Mentalist kaže...

Da li se vama desi da kad izadjete iz opere ne mozete je ponovo pokrenuti jer je proces jos upaljen?

Nope, koju verziju koristiš?

Uvijek kad poletiš nebu nešto snažno vrati te na zemlju.Ne bilo vam to baš prema volji, prava ljubav nigdje ne postoji. Znam, ja to dobro znam. Šta da radi insan kad ostane sam? || Slab karakter x)
17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Da, meni se desi ponekad ali nista strasno. Ne cesto, ali desi se.

Nije bolest za umrjeti! Ubij Operu preko Task Managera i deri.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2011 10:57 (Lazarus Long).
17 godina
Lazarus Long kaže...
Mentalist kaže...

Da, meni se desi ponekad ali nista strasno. Ne cesto, ali desi se.

Nije bolest za umrjeti! Ubij Operu preko Task Managera i deri.

Meni se događalo ranije, zato što se Unite vrtio ili je Link nešto sinkronizirao. Međutim na ovoj Next se to ne događa više.

Uvijek kad poletiš nebu nešto snažno vrati te na zemlju.Ne bilo vam to baš prema volji, prava ljubav nigdje ne postoji. Znam, ja to dobro znam. Šta da radi insan kad ostane sam? || Slab karakter x)
15 godina
Opera, par pitanja

Meni se to događalo, ali priko task managera delete i gotovo.

I don't give a fu*k
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Opera, par pitanja

Desava li se vama da kad predjete kursorom preko Youtube videa, video zastopa? Meni uvijek.

P.S.

Kako da pokrenem zadnju sesiju Operom (nakon restart-a Opera-e)?

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 21:28 (Mentalist).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
I ja imam jedno pitanje. Dali je ikako moguće promjenit onaj menu koji se pokaze kad se klikne desni klik?
16 godina
protjeran
Marko :D kaže...
I ja imam jedno pitanje. Dali je ikako moguće promjenit onaj menu koji se pokaze kad se klikne desni klik?

Zasto bi to mijenjao i u sto bi mijenjao?

17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Kako da pokrenem zadnju sesiju Operom (nakon restart-a Opera-e)?

Ako je prisiljno ugasena Opera sama ponudi sto ces raditi nakon restarta (ona ce misliti da se srusila usled greske iako je ugasena preko task managera, jel?)

Inace sesije se managiraju na File -Sessions - Save This Session ili Manage Sessions

15 godina
neaktivan
1.Zato što ima puno opcija koje mi ne trebaju 2.onaj desni klik menu(koji se pojavi kada kliknem desni klik na nekoj stranici)
17 godina
neaktivan
Opera, par pitanja

Evo sto se tice torrenta.

Istina ovo je verzija 11.11, ali ne bi trebalo biti razlike.

Odes u Settings, Preferences. Advaced i onda na downloads.

Prilazem i sliku sta i kako treba izgledati.

Ako nemas tu aplikaciju, tj. povezani torrent onda napravi novu sa Add i

podesi kako pise na kartici pored. Ako vec imas, onda podesi ovako.

Mozes ako otvaras sa qtorrentm onda postaviti izbor: Open with other application i

sa browse odabrati qtorrent...

I to bi onda moralo raditi...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@Mentalist

Ovo se i kod mene dešava, ali samo dok ne kliknem na video koji ide i tada više ne šteka kad se kursor miče.

Plin je za kuhanje, dizel je za traktore, a benzin je za aute!
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.6.2011 13:39 (Joka).
16 godina
Opera, par pitanja

Evo da ne otvaram novu temu.

Postoji li mogučnost da prilikom downloadanja bilo čega sa interneta operin download manager se automatski otvori u novom "mini" prozoru kao u firefoxa, a ne u novom tabu? Ili možda da mi se download progress prikazuje na dnu?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Opera, par pitanja

Imao sam u opcijama uključeno da me kod svakog pokretanja pita da li želim da nastavim prošlu sesiju, da li želim da otvorim novu i da li želim da pokrenem Opera-u bez add-on-a.

Slučajno sam jednom označio bez ekstenzija i sad ne znam kako da ih uključim (zasivljene su opcije što se njih tiče).

Kako da ih uključim?

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Stisni Ctrl+Shift+E i onda pored svake ekstenzije klikni na "Enable".

16 godina
protjeran
Opera, par pitanja

Skinuo sam Firefox da probam i nedostaje mi par stvari iz Opera-e, ali primjetio sam da je brži.

Je li to inače tako ili je problem u mojoj Opera-i (imam par add-ona: Lightshot, WOT, Preview pop-up, Fastesttube)?

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Opera, par pitanja

Opera 11.64

Vratio sam se na Operu sa Chromea. Zasad par stvari koje mi ne pašu. Zatvaram tabove srednjim klikom.

Na Chromu bi mi učitalo taj klik dok je kursor u samom vrhu ekrana iznad taba, a u Operi je potrebno spustiti kursor malo niže.

Postoji li kakvo rješenje za to?

tw@antejuki || YT/vaporCRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vapor kaže...

Opera 11.64

Vratio sam se na Operu sa Chromea. Zasad par stvari koje mi ne pašu. Zatvaram tabove srednjim klikom.

Na Chromu bi mi učitalo taj klik dok je kursor u samom vrhu ekrana iznad taba, a u Operi je potrebno spustiti kursor malo niže.

Postoji li kakvo rješenje za to?

Instaliraš skin 11 clean i to je to.

Doli doturi, doli medičina! Doli ignjoranstvo, živila filozofija!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice