hvala hvala, radi sad :)
Opera 10.5
- poruka: 43
- |
- čitano: 10.235
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
Vidim da je taj skin kao prošla Opera, ali ja bih htio ne skin kao prošla nego izgled (da mi nisu tabovi na vrhu), a skin neki drugi. Npr. da izgleda kao Firefox:
Dakle, želim da ima jedna ''crta'' iznad tabova, a ne da su tabovi skroz na vrhu. I želim da mogu stavljati skinove, ali da ostane takav 'izgled'
Stisni desni klik na prazno mijesto gdje dolaze tabovi - Customize - Appearance.. - Stavi kvačicu na Main Bar ili Personal Bar ovisi kako ti odgovara.
Main bar ti je klasični izbornik (Open, Save, Print etc.), a u Personal Bar ubacuješ linkove tj. shortcut-e na stranice...
Vidim da je taj skin kao prošla Opera, ali ja bih htio ne skin kao prošla nego izgled (da mi nisu tabovi na vrhu), a skin neki drugi. Npr. da izgleda kao Firefox:
Dakle, želim da ima jedna ''crta'' iznad tabova, a ne da su tabovi skroz na vrhu. I želim da mogu stavljati skinove, ali da ostane takav 'izgled'
Stisni desni klik na prazno mijesto gdje dolaze tabovi - Customize - Appearance.. - Stavi kvačicu na Main Bar ili Personal Bar ovisi kako ti odgovara.
Main bar ti je klasični izbornik (Open, Save, Print etc.), a u Personal Bar ubacuješ linkove tj. shortcut-e na stranice...
A-a, nije to to.
Želim da bude posebna crta na kojoj se nalaze 'minimize', 'maximize' i 'close', i ispod te 'crte' tabovi. Bez toga 'Main Bar'-a i slično
Evo mali update, već je izašla verzija 10.51 RC2 pa bi uskoro mogla i finalna, ako je netko sumnjao još je brža nego 10.50 .
Za one koji se osjećaju paranoično već u RC1 je ispravljen onaj sigurnosni bug pa mogu slobodno skinuti ovu verziju, iako mislim da ni konačna nije daleko.
Evo i par korisnih linkova za custom postavke:
http://www.opera.com/browser/tips/
Ako nekome treba prijenosna USB verzija - KLIK, samo raspakirajte i spremni ste, a prednosti su:
- there are no unwanted effects on IE or other browsers
- existing Opera versions are not affected
- make no entries to the registry
- works with every Windows PC (company,Internetcafe, friends,..)
- leave no data on the host computer
Opera je odlična. Koristio sam ju dugo vremena, onda prešao na FF i opet opera...
Evo mali update, već je izašla verzija 10.51 RC2 pa bi uskoro mogla i finalna, ako je netko sumnjao još je brža nego 10.50 .
Za one koji se osjećaju paranoično već u RC1 je ispravljen onaj sigurnosni bug pa mogu slobodno skinuti ovu verziju, iako mislim da ni konačna nije daleko.
Jel se rusi na yahoo.com? Prva 10.51 se rusila samo na yahoo.com
Update-o sam na verziju 10.51 RC2 i rade sve stranice za sada ok vrijedi isto i za yahoo stranicu, inace nisam bas osjetio vecu brzinu u testovima mi postize 2 boda vise u prosjeku no ja zadovoljan sa rezultatom java script testa (Max 159 Opera, Avg 153 / Max 140 Firefox, Avg 138), uglavnom ostajem pri operi.
Na nekim stranama gde je embedan youtube video (kao na BOL-u) ili neka web strana sa flash zezalicom "dozivim" 100% zauzece procesora od strane Opere, isto tako vidim da jako trosi RAM (sto nije bas neki problem) i isto tako vidm da ga ne oslobada sa gasenjem tabova (sto jeste problem)
Mozda curi memorija?
Kako je kod vas? Na primjer sada zauzece memorije je 144 Mb sa 3 taba, ovaj forum, tab sa RSS feedovima, i neka obicna HTML strana
Da, kada se otvori recimo 4 taba sa malo kompliciranijim html-om, zauzeće skoči na 170 MB i ne spušta se čak i nakon zatvaranja tabova...
Video na BOL-u zauzme 50% mog proca...
Da, kada se otvori recimo 4 taba sa malo kompliciranijim html-om, zauzeće skoči na 170 MB i ne spušta se čak i nakon zatvaranja tabova...
Video na BOL-u zauzme 50% mog proca...
Kod mene nema problema sa youtube videom zauzece je normalnih 20%-40% barem za moj cpu, za memoriju mi nije ni vazno jer sam odredio u postavkama 400mb ram-a da koristi tako da cak i kod vise tabova sve ukupno 6 njih, sve prosjecne stranice potrosnja ram-a ne prelazi 280mb, a sa kojim stranicama imas problema? (inace ja sam nadogradio sa 10.50 na 10.51 verziju, a nisam radio odvojenu instalaciju).
Ma ne stvara to meni nikakav problem..samo sam pogledao kad se Lazarus požalio..
Inače, ja koristim 10.5...