Internet ne radi !?

poruka: 33
|
čitano: 20.712
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Internet ne radi !?
pitanje

Ovako, frend mi ima problema, pa se ja za njega tu raspitujem.

Pa ovako:

Prije neka 3 tjedna je kupio novi hard,i sve to ok...ali od tada mu neće nikako na internet (sve je dobro pospajano, isprobavano na sve načine, nije mu ukinut ili nešto slično)...i svaki put kad hoće bilo šta preko interneta - jednostavno mu neće ništa pokrenut, otvorit i slično!!!

Pa jel imate sugestija oko čega bi mogao biti problem?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Internet ne radi !?

ADSL ili dial-up?

Mario
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Internet ne radi !?
autorov komentar

ADSL...

Do prije mjesec mu je sve super radilo,nije ga ni isključivao (osim na procesoru),sam kad je novi hard stavljao, onda mu nakon kojeg dana jednostavno sve više i više nije htjelo ulazit,i sad nikak neće...na koju god da stranicu hoće otići neće da mu otvori,kao da internet konekcije nema...

Pa ako znate moguće uzroke!!?

16 godina
neaktivan
Internet ne radi !?

koji ima router, koje mu lampice svijetle trenutno????

Bio sam ljudsko biće dok nisam dobio ADSL!!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

normalan adsl bijeli router...

Svjetle mu normalno sve 4 lampice: power, dsl, act i lan...

Ali mu ne radi internet nikako...kao, uđe mu u browser i sve,ali mu neće ništa pokrenut od stranica !!!

u čemu je problem ?

17 godina
Internet ne radi !?

sta znaci da ga je iskljucivao na procesoru?

je li to kazaa adsl modem?

neka upise u browseru 192.168.1.1 i neka ude u konfiguraciju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Internet ne radi !?

Da nije u browseru namjesteno work offline???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Internet ne radi !?

Ištekaj router na 5 min iz utičnice, pa ga ponovo uštekaj.

Ništa ne ostavljaj nedvrš

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Internet ne radi !?

neka udje u router i vidi dali mu je korisnicko ime i zaporka dobri?... dali mu pise na statusu u routeru da je spojen? to je najgore kad znas da je sve u redu a nece...uvik bude neka glupa caka sta je nisi predvidija

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

ok, danas il sutra se viđam sa njim pa ću mu reć ovih nekoliko opcija da isproba, pa vam javim...

17 godina
neaktivan
Internet ne radi !?

neka nazove sluzbu za korisnike iradi sta mu kazu a ako ni onda ne bude radilo neka se zali kod opretatera :D

Necu zvaku , hocu kusur !!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovdje se ne zna tko je pametniji od koga..   bez uvrede..

Prvo, daj neke minimalne podatke o modemu/routeru ( model ), operativnom sustavu i konfiguraciji lana ( da li je komp direktno spojen na router ili je u mreži i sl.)

Kad to napišeš, možeš očekivati suvisli odgovor, ovo sve je pogađanje..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan
ferovca1 kaže...

Ovdje se ne zna tko je pametniji od koga..   bez uvrede..

Prvo, daj neke minimalne podatke o modemu/routeru ( model ), operativnom sustavu i konfiguraciji lana ( da li je komp direktno spojen na router ili je u mreži i sl.)

Kad to napišeš, možeš očekivati suvisli odgovor, ovo sve je pogađanje..

Dobro kaže ferovca.
Za sada znamo samo jednu jedinu (i k tome apstraktnu) informaciju: da ima novi hard... Iako ne kužim baš kak bi hard mogao uzrokovati probleme s ruterom, al ajde...
Ako zapravo postoji problem (ako nas lik ne navlači za nos), onda je problem u konekciji između mrežne/USB-a (ovisi preko čeg se spaja) i rutera... Jel je taj tvoj frend instalirao drivere i softver za mrežnu/USB?

EDIT: na pitanje 'koji ima ruter?' se nemre odgovorit 'normalan ADSL bijeli ruter'... Ne znam dal da se smijem il da plačem??? SmijehPlač
Stan: Mr. Garrison, haven't you noticed that Timmy is retarded? Mr. Garrison: Don't call people names Stan!
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.4.2009 11:52 (i_rambo_plache).
17 godina
neaktivan
Internet ne radi !?

Taj "bijeli router" je vjerojatno kasda. Nek prijatelj nazove službu za korisnike i nek se stalno žali. Treba prijaviti kvar. Tako je i meni bilo s kasdom pa mi je došo lik iz t-coma zamijenit za novi. Sada je sve super.

A za te kasde sam čula su to jedni od najstarijih i najlošijih routera i da ih je t-com dijelio novim pretplatnicima jer su ih imali u skladištu mada su trebali dati modernije uređaje (a kolko ima istine u tome ne znam, al ne bi me čudilo da je stvarno tako)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Internet ne radi !?

ma nek zove ove iz T-coma ..oni će mu to sredit...meni jesu...

Hajduk živi vječno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Internet ne radi !?

Pozdrav, moj drug ima slican ako ne i isti problem...  Naziv modema je ADSL CPE MT882 i sa mreznom kartom je povezan preko ethernet kabla...Zvao je operatere i nakon brojnih podeseavnja ip adresa i sl. nije uspio da otkloni problem, explorer nije mogao cak ni da otvori adresu samog modema za provjeru korisnickog imene i lozinke... Naravno, oni su rekli da ce poslati tehnicara za par dana pa mene u stvari interesuje sta moze da bude problem? Da li mozda nesta u tools-ima treba da se promjeni ili je jednostavno kvar do samog routera? Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

tak je i meni bilo....... mrežna kartica

...Hajduk Živi Vječno Bog i nitko više...
16 godina
neaktivan
Internet ne radi !?

ipak je problem bio u tome sto je imao dva antivirusa instalirana na komp... kada sam izbrisao jedan net je proradio...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ja sam rijesio reinstallom windowsa pozeljno je kad se metne novi hardwer da se reinstalla windows
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
16 godina
neaktivan
Internet ne radi !?

Iman i ja problem. Meni brzina nece da se popne preko 40 kb/s. Sad neznam do cega je to. Koristim kasdu i 2 pc, tako da dok je jedan na netu drugi nije i obrnuto. Nemogu ni uci u router preko 192.168.1.1. Sad neznam da li je to do routera ili do T-coma. Oni lik iz t-coma mi je rekao da kad mi istekne ugovor da dobijem novi router. A frend mi ima neki D-link router i brzina mu je 400kb/s cim se spoji i raste. 

EDIT- prije nego sto sam prespojio novi pc brzina starog (i sada je valjda ugl oko 70kb/s) to je stvarno jadno

Spirit...
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2009 14:10 (Neutral).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Neutral kaže...

Iman i ja problem. Meni brzina nece da se popne preko 40 kb/s. Sad neznam do cega je to. Koristim kasdu i 2 pc, tako da dok je jedan na netu drugi nije i obrnuto. Nemogu ni uci u router preko 192.168.1.1. Sad neznam da li je to do routera ili do T-coma. Oni lik iz t-coma mi je rekao da kad mi istekne ugovor da dobijem novi router. A frend mi ima neki D-link router i brzina mu je 400kb/s cim se spoji i raste. 

EDIT- prije nego sto sam prespojio novi pc brzina starog (i sada je valjda ugl oko 70kb/s) to je stvarno jadno

rjesenje ti je prilicno ocito... od prijatelja (ako ste dobri) posudi taj router, spoji ga kod sebe (ne triba nista minjat u postavkama - koristice se njegov pass i korisnicko ime za probu), pa ako ti radi brze, onda je do uredjaja, ako je i sa tim sporo, onda je do veze, jako jadne veze...
16 godina
neaktivan

a sa čime miriš brzinu...

14 godina
neaktivan
Internet ne radi !?

da ne otvaram novu temu

internet ne radi samo preko tražilice(updati rade, a preko chroma mozille iexplorera ne radi)

sve dok ne isključim antivirus probao sam s avastom i nod32

imam adsl na optimi sam imam dlink modem i imam win xp pro

radeon rulz
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.12.2010 17:31 (radeonxd).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Internet ne radi !?

koji firewall koristiš...

pogledaj da nisi slučajno tamo blokirao izlaz na net {#}

sve se mijenja, samo mi je google konstanta...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

radeonxd,

da nije work offline, ili zaštita?{#}

PUC GA MEDO
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.12.2010 17:36 (jurek95).
16 godina
neaktivan
Internet ne radi !?

Evo problem pa molim neki savjet.

Kolegi ne radi internet, operater nam je rekao da je od nji sve u redu i da po njima interneta ima. Pozornost sam obratio na program Skype koji cca 10 sec radi pa 5sec neradi pa onda 1m online pa onda ne i tako u nedogled????

Nikakve dodatne programe nije ubacivao niti išta čačkao u postavkama i tome slično .....???

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
najjače kaže...

Kolegi ne radi internet, operater nam je rekao da je od nji sve u redu i da po njima interneta ima. Pozornost sam obratio na program Skype koji cca 10 sec radi pa 5sec neradi pa onda 1m online pa onda ne i tako u nedogled????

Nikakve dodatne programe nije ubacivao niti išta čačkao u postavkama i tome slično .....???

o kojem davatelju usluge se radi??? koji router???

jeste li pokušali resetirati router?? dali se na njega može spojiti??

''Znam da ništa ne znam.''
14 godina
neaktivan
najjače kaže...

hvala bogu da interneta uvijek ima{#}

a kako radi Internet Explorer?{#}

16 godina
neaktivan
Internet ne radi !?

I Explorer i Modzila rade... otvaraju početnu stranicu oko 10-12 min.... ono po malo

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
najjače kaže...

I Explorer i Modzila rade... otvaraju početnu stranicu oko 10-12 min.... ono po malo

niste na dial-up pretpostavljam{#}  

kako ste spojeni,žićno ,bežićno?? koji provider?

koji pc,koji windowsi? kako rade drugi ,offline programi??

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice