Hydra browser

poruka: 73
|
čitano: 10.122
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Hydra browser

Evo malo sam pogledao browser, radio na njemu 30-ak minuta, u njemu sada i pišem.

Na prvi dojam je dobar. Ugodno sam iznenađen.

Ima stvarno super korisne dodatke. Dobro je to što ne moram tražiti dodatne pluginove za sve.

Posebno mi se sviđa dodatak sa google prijevodom i FTP.

Messenger sidebar je isto guba.

Nemam nikakvih problema sa ribonima, lako ih je koristiti.

Imam jednu zamjerku ipak, na search box ispod ribbona. Ne prepoznaje mi hrvatske znakove, konkretno č, ć, đ itd.

Kada otvori novi tab piše npr za Đaković - ðakoviæ.

I osobno više volim kada sam otvaram tabove a ne da mi to radi search box niti išta drugo. Ali to je stvar pojedinca.

Pitanje, hoće li browser biti komercijalni kada bude završen ili?

Don't you see their bodies burning
Desolate and full of yearning
Dying of anticipation
Choking from intoxication

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hydra browser

Evo, taman se skinu i nakon 10ak minuta par opaski...

Kao prvo, za web adresu kad upises bug.hr ->"This program cannot display the webpage" , a kad stavis www.bug.hr onda je uredu...

(aje, to je vise do Bug servera, ali svejedno... mozda parsiranje adrese; trebala bi imat 2 tocke, a ako nema ucitas kako je upisano i ako dobije da ne postoji stranica, doda www. na pocetak i pokusa ponovno...)

Kao drugo, kad upises adresu, fokus ostane na unosu adrese. Znači, kad ti otvori stranicu, i krenes s kotacicem scroll-at (neznam kako se ovo rece na hrv!) on ide kroz listu adresa, a ne ucitanu stranicu...

Isto tako, provjeri encodinge koje koristis, ovo sto je Danny reka... Jeli koristis unicode ili ??

Nebi bilo lose, da cim pocne ucitavat stranicu, da odma promini naslov taba i programa.... Takodjer, ne pamti unesene stranice?? Niti ih daje u dropdown boxu!

Eto, zasad to, jos cu ga malo koristit, pa cu javit ako naletim na jos stogod...

AMD Phenom 9500 | Gigabyte GA-MA69GM-S2H(F4) | Chieftec 550W, GPS-550AB-A | 3 x 1GB KingMax DDR2 800MHz
PEAK Radeon HD3850 512MB DDR3 | Seagate 320 GB, 16MB, NCQ3, 7200

--
That's all from AmosSam

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Hydra browser
Hydra kaže...
naxeem kaže...

Ribboni su i ljepši i intuitivniji i lakši. Malo su teški za naviku starcima :D jer su visoki i neobični.

Cestitke na unapredjenju naxeem :)
Hehe, ja na to gledam više kao na dodatni posao i ograničenja u tome da ne smijem baš opsovat nekome svašta, ali kada se sjetim koliko me ponekad iritiraju trolovi, nije šteta dati nešto za zajednicu.

Nego, kad će ta 64-bitna. Pa samo prekompajliraj. :)

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina
neaktivan

E hvala na pohvalama :) Tek sad sam vidio ovo s dijakriticima (č.ć.š...). Moram to malo bolje istrazit (ali naci cemo rjesenje :) Sto se tice komercijalizacije, Hydra ostaje freeware (i ne samo to, Hydra je zapravo goodware ;)

17 godina
neaktivan
AmosSam kaže...

Evo, taman se skinu i nakon 10ak minuta par opaski...

Kao prvo, za web adresu kad upises bug.hr ->"This program cannot display the webpage" , a kad stavis www.bug.hr onda je uredu...

(aje, to je vise do Bug servera, ali svejedno... mozda parsiranje adrese; trebala bi imat 2 tocke, a ako nema ucitas kako je upisano i ako dobije da ne postoji stranica, doda www. na pocetak i pokusa ponovno...)

Kao drugo, kad upises adresu, fokus ostane na unosu adrese. Znači, kad ti otvori stranicu, i krenes s kotacicem scroll-at (neznam kako se ovo rece na hrv!) on ide kroz listu adresa, a ne ucitanu stranicu...

Isto tako, provjeri encodinge koje koristis, ovo sto je Danny reka... Jeli koristis unicode ili ??

Nebi bilo lose, da cim pocne ucitavat stranicu, da odma promini naslov taba i programa.... Takodjer, ne pamti unesene stranice?? Niti ih daje u dropdown boxu!

Eto, zasad to, jos cu ga malo koristit, pa cu javit ako naletim na jos stogod...

1. probaj hydrabrowser.com umjesto bug.hr (radi!)
2. Razmatram... (vidjet cemo u slijedecoj verziji)
3. Provjerit cemo...
4. e to je vezano za monitoring eventa (u mom slucaju to je DocumentCompleted event, mislim da ce ipak ostati kako je...)
5. Hvala na komentarima i prijedlozima :)
17 godina
neaktivan

Priznaj da se jednostavno lozis na moc ;) Sto se tice 64-bitne verzije stvar nije bas tako jednostavna... probleme mi pravi XML parser (odbija radit na 64 bita, a pola Hydre se bazira na upravljanju XML-om). Kontaktirao sam dobavljaca da vidimo u cemu je problem. Ako ne nadjem rjesenje, slijedi tezak i mukotrpan posao zamjene jednog koda drugim :(

17 godina
neaktivan
Hydra browser

Meni se browser čini odličan za ciljanu publiku. Osobno ga neću koristiti (vijeran Firefoxu do groba, ili barem katastrofalne verzije) ali svi koji koriste IE bi trebali prić na ovo. Čini mi se puno praktičnije i bolje, moćnije, itd... A što se tiče ribbona, nisu oni loši, kad se čovik malo privikne. Ne znam baš da su bolji od klasićnih menija (stvar ukusa), al da se s njima može radit jednako dobro, može.

Jedina zamjerka, browser ti se pali i gasi dugo ko Office, a to zlim umovima daje razlog da ti pametuju. Znam da vjerovatno ne utječeš na to, al eto da znaš. Al s druge strane, ko od nas može reć da browser ne upali pri paljenju računala, i ne zatvara ga više???

P.S.

Molim te dodaj middle-click za otvaranje linka u novom tabu. To je od esencijalne važnosti  Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.2.2008 14:59 (Cika Jova Zmaj).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hydra browser

Da, to sam bio izostavio. Jedina zamjerka preko koje nebi mogao preći je to ultra dugo podizanje.

Inače mislim da je već sada to solidan browser, koji bi uz još rada postao samo bolji. :-)

Samo nastavi tako, i uleti sa novim verzijama da malo testiramo za tebe i dodamo malo osobnih komentara.

Dying of anticipation

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cika Jova Zmaj kaže...

Meni se browser čini odličan za ciljanu publiku. Osobno ga neću koristiti (vijeran Firefoxu do groba, ili barem katastrofalne verzije) ali svi koji koriste IE bi trebali prić na ovo. Čini mi se puno praktičnije i bolje, moćnije, itd... A što se tiče ribbona, nisu oni loši, kad se čovik malo privikne. Ne znam baš da su bolji od klasićnih menija (stvar ukusa), al da se s njima može radit jednako dobro, može.

Jedina zamjerka, browser ti se pali i gasi dugo ko Office, a to zlim umovima daje razlog da ti pametuju. Znam da vjerovatno ne utječeš na to, al eto da znaš. Al s druge strane, ko od nas može reć da browser ne upali pri paljenju računala, i ne zatvara ga više???

P.S.

Molim te dodaj middle-click za otvaranje linka u novom tabu. To je od esencijalne važnosti  Smijeh

Vidjet cemo kad Hydra prijedje na Gecko :) To za novi link je ok (iako mozes drag&dropom povuci link na tabove, ili eventualno CTRL+klik...), ali svakako cu dodat i tu opciju. BTW, ne znam sto ljude sprjecava da koriste dva (tri, cetiri...) browsera na racunalu.
Za sporo podizanje i spustanje zasad nema lijeka (mozda se moze dodat jos par postotaka ubrzanja...), jer je stvar uglavnom u .Net Frameworku. Mozda napravim neki bootstrapper u buducnosti pa omogucim ljudima da podese da se bootstrapper automatski ucita po podizanju Windowsa, sto ce ubrzat i podizanje Hydre (naravno, to ce bit opcija koju ce korisnici po volji ukljucit i iskljucit).
Pozdrav!
17 godina
neaktivan

Za podizanje sam vec gore objasnio :) Sto se tice kvalitete Hydre, nije to jos uvijek to (a za mene valjda nikad nece ni bit), ali evo stavio sam prosli tjedan na sve vece download centre (download.com, snapfiles, freewarefiles...) i ljudi su opcenito vrlo zadovoljni. Zacudo, izgleda da se najvise svidja Indijcima (njihov tech portal je cak stavio program kao Download of the day), a imam dobru recepciju i kod Amera. Nazalost, za napravit pravu stvar treba puno vremena i truda (a to znaci i novca), a toga nema bez puno korisnika (citaj: entuzijasta koji u tome prepoznaju nesto novo i posebno...). Vidjet cemo, mozda Hydra s vremenom izraste u cudo od browsera.

Thx na podrsci! Bez ljudi koji Hydr isprobavaju i testiraju tesko da bih mogao uociti propuste i ispravit ih.

17 godina
neaktivan
Hydra browser

Samo dalje.

Jako podržavam i cijenim bilo kakav konstruktivan rad.

Veliki + za trud i ambicije.

Kako god mogu pomoći učinit ću to sa zadovoljstvom, a pretpostavljam i većina forumaša ovdje.

Dying of anticipation

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hydra browser

Evo još jedna primjedba danas.

Bilo bi dobro kada bi u right click meniju odma na početku bio 'gumb' za otvaranje linka u novom tabu a ne da to moram napraviti u 3 koraka.

Ili da namjestiš da se sam otvara u novom tabu kada se stisne scroll.

Dying of anticipation

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Evo još jedna primjedba danas.

Bilo bi dobro kada bi u right click meniju odma na početku bio 'gumb' za otvaranje linka u novom tabu a ne da to moram napraviti u 3 koraka.

Ili da namjestiš da se sam otvara u novom tabu kada se stisne scroll.

Cika Jova je to vec istaknuo u postu prije, ali hvala na sugestiji za kontekstni izbornik. Inace, namjeravam jos malo poradit na izbornicma, tako da se prilagode elementu na koji se klikne. U ovoj verziji link u novom tabu mozes otvorit tako da ga odvuces na traku s tabovima, ili da pritisnes CTRL dok klikas.
Thx!
17 godina
neaktivan
Hydra browser

To sam skužio kasnije... Ipak, vjerojatno zbog navike stalno stišćem taj desni gumb na linkove...

Još jedan prijedlog, skužio sam da se veličina taba mijenja ovisno o naslovu stranice na kojoj se nalazim. Mislim da je oku ugodnije ako su svi tabovi jednake veličine.

Evo cijelo jutro radim na tvom browseru i pomalo se navikavam. Zbilja nije loše.

Dying of anticipation
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.2.2008 14:37 (Danny_HR).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

To sam skužio kasnije... Ipak, vjerojatno zbog navike stalno stišćem taj desni gumb na linkove...

Još jedan prijedlog, skužio sam da se veličina taba mijenja ovisno o naslovu stranice na kojoj se nalazim. Mislim da je oku ugodnije ako su svi tabovi jednake veličine.

Evo cijelo jutro radim na tvom browseru i pomalo se navikavam. Zbilja nije loše.

I o tome vrijedi razmisliti :)  iako je to dosta stvar osobnog estetskog dozivljaja (estetika vs funkcionalnost, stari duel ;) Hvala sto se toliko trudis Danny, a drago mi je i da ti se browser dopada ;)
17 godina
neaktivan
Hydra browser

Pa znam koliko znači korisnička misao o projektu...

Budem i dalje radio na njemu pa ti javim ako još kaj uočim...

I da, istina, puno toga je stvar osobnog doživljaja.

Sigurno je da različita veličina tabova nije nešto šta bi me natjeralo da prestanem koristiti neki browser.

Dying of anticipation

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hydra browser

Evo mojih 2c..

Nakon što sam instalirao browser, prčkao sam jedno 5 minuta i mogu reći da mi je 'sjeo' bez problema.. Sve mi je pregledno, riboni omogućavaju brži pristup nego klasični izbornci - sve pohvale!

Dečki su već navodili što bi se još moglo dodati, pa ja neću tu sudjelovati.. za sada..

Ali, naletio sam na jedan problem: imam nekoliko stranica na koje se logiram tako što mi izbace POP-UP.. Isključio sam u hydri sve što se tiče blokiranja pop-up ova, ali ništa.. samo blank page koji stoji kao da nešto učitava..

Jesam li nešto propustio napraviti?

Never interrupt your enemy when he is making a mistake.
Napoleon Bonparte
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.2.2008 8:21 (SZKlemen).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SZKlemen kaže...

Evo mojih 2c..

Nakon što sam instalirao browser, prčkao sam jedno 5 minuta i mogu reći da mi je 'sjeo' bez problema.. Sve mi je pregledno, riboni omogućavaju brži pristup nego klasični izbornci - sve pohvale!

Dečki su već navodili što bi se još moglo dodati, pa ja neću tu sudjelovati.. za sada..

Ali, naletio sam na jedan problem: imam nekoliko stranica na koje se logiram tako što mi izbace POP-UP.. Isključio sam u hydri sve što se tiče blokiranja pop-up ova, ali ništa.. samo blank page koji stoji kao da nešto učitava..

Jesam li nešto propustio napraviti?

Prvo hvala za one pohvale gore :) Drugo - sto se tice pop-up logina, zanima me je li program uopce otvori pop-up s login okvirom ili odmah ode u blank? Nadalje, vraca li taj popup login podatke natrag u aktivni okvir browsera ili pokusava otvoriti novi okvir? U prethodnoj verziji je bio problem sa sessionom i naslijedjivanjem istoga, ali mislio sam da je to rijeseno :(
17 godina
neaktivan
Hydra browser

Evo mene opet...

Primjetio sam da na niti jednoj stranici ne radi i nije prikazan browse gumb za upload datoteka...

Provjerio sam na imageshacku, svojoj stranici, klanskom forumu, photobucketu i još nekim image hosting servisima.

Dalje, kada otvorim novi prazah tab, i maknem se na prije otvoreni bez da u taj novi upisujem adresu, taj novi tab se smanji, nije više preko cijelog Hydra prozora. Provjeri to, pokazao bi ti sliku ali ne mogu nigdje uploadat, a ftp mi se neda palit za screenshot... mogu ti poslat mailom da vidiš na kaj mislim.

Dying of anticipation

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hydra browser

I još nešto, desni klik na slike ne radi, ne mogu spremati slike, kopirati link do njih.

Također ne dozvoljava mi da kopiram link iz adress bara i zalijepim u browser u mail ili na forum...

još jedno, ne registrira mi delete gumb s tipkovnice, briše samo sa backspaceom, a ne i sa delete...

Samo mali feedback... Cool

Dying of anticipation
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.2.2008 10:24 (Danny_HR).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Evo mene opet...

Primjetio sam da na niti jednoj stranici ne radi i nije prikazan browse gumb za upload datoteka...

Provjerio sam na imageshacku, svojoj stranici, klanskom forumu, photobucketu i još nekim image hosting servisima.

Dalje, kada otvorim novi prazah tab, i maknem se na prije otvoreni bez da u taj novi upisujem adresu, taj novi tab se smanji, nije više preko cijelog Hydra prozora. Provjeri to, pokazao bi ti sliku ali ne mogu nigdje uploadat, a ftp mi se neda palit za screenshot... mogu ti poslat mailom da vidiš na kaj mislim.

Danny ti vrijedis ko vojska testera :) Vidim i ja ovo za upload slika Iznenađen Svasta... A sto se tice drugog (tab koji izgleda kao da je maksimiziran a nije...), na zalost nije moga greska, pa ne mogu popravit (cak ni nac workaround za to). Radi se o bugu u .netu (ako forma hosta COM objekt, a ujedno je ta forma MDI child, moze doc do problema pri smanjivanju/povecavanju forme tako da se forma ne prikazuje pravilno u MDI parentu).
Ovaj problem s uploadom slika je valjda rjesiv, ali ovo s formama ce cekat neko vrijeme (na zalost)
17 godina
neaktivan
Hydra browser

A eto, danas i jučer samo na Hydri radim...  :)

Dying of anticipation
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.2.2008 10:32 (Danny_HR).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

I još nešto, desni klik na slike ne radi, ne mogu spremati slike, kopirati link do njih.

Također ne dozvoljava mi da kopiram link iz adress bara i zalijepim u browser u mail ili na forum...

još jedno, ne registrira mi delete gumb s tipkovnice, briše samo sa backspaceom, a ne i sa delete...

Samo mali feedback... Cool

Jos jedan propust - Hydra preuzima aktivni element na stranici i prilagodjava konekstni izbornik sukladno elementu. Ukoliko je element ujedno i link i slika, dolazi do takvih problema.
Dao si mi materijala za jedan brzi Hotfix :)
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

A eto, danas i jučer samo na Hydri radim...  :)

Samo nastavi, popravim ja sve ovo ;) (a i jos toga cu ako bude trebalo)
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Evo mene opet...

Evo probao sam sad s imageshack.us, i kod mene se browse dugme ipak vidi!? Mozes li probat na imageshack s Explorerom? Ako radi tamo trebalo bi i u Hydri...
17 godina
neaktivan
Hydra browser

Probao sam sad sa IE i sa FF i radi normalno, ali sa Hydrom i dalje ne...

Gledaj kako to izgleda.

http://img401.imageshack.us/img401/315/15508309au0.jpg

Pogle tamo di bi trebao biti gumb browse...

Isto tako na ostalim stranicama sa tim gumbom...

A kaj je sa delete gumbom na tipkovnici?  I sa  kopiranjem iz adress bara u browser? Zašto to ne radi? Se može to riješit?

EDIT:

Evo ti paralelni screen...

http://img168.imageshack.us/img168/5726/10706293rj1.jpg

Dying of anticipation
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.2.2008 11:03 (Danny_HR).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Probao sam sad sa IE i sa FF i radi normalno, ali sa Hydrom i dalje ne...

Gledaj kako to izgleda.

http://img401.imageshack.us/img401/315/15508309au0.jpg

Pogle tamo di bi trebao biti gumb browse...

Isto tako na ostalim stranicama sa tim gumbom...

A kaj je sa delete gumbom na tipkovnici?  I sa  kopiranjem iz adress bara u browser? Zašto to ne radi? Se može to riješit?

EDIT:

Evo ti paralelni screen...

http://img168.imageshack.us/img168/5726/10706293rj1.jpg

Hm, idem se prebacit sad na drugu mašinu (Vista+IE7) pa cu isprobat (sad je XP+IE6). BTW tipka Delete mi uredno brise tekst u tekstnim okvirima. Mozes li mi pojasnit gdje ti tocno ne funkcionira? Sto se tice funkcionalnosti tipkovnickih precaca, mislim da se Copy/Paste/Cut/Delete operacije malo cudno ponasaju kad ih dodijelim kao tipkovnicke precace gumbima u Hydri. U slijedecoj verziji cu uklonit izravno dodjeljivanje precaca gumbima, pa bi se trebale ponasat standardno. Primjetio sam u screenshotu da koristis englesku verziju. Ako hoces hrvatsku, idi na Security&Setings->Country->Hrvatska (a mozes ucitat i package s hrvatskim favoritima - Home ribbon->Web Profiles->Europe->Croatia , sad zasad i jedini dostupan :) Samo pazi da ti ne pregazi sadasnje favorite ako si tu nesto mijenjao.
17 godina
neaktivan
Hydra browser

Sad sam u uredu i koristim XP + IE7.

I to se događa...

Gumb delete mi ne radi u tekstualnim okvirima unutar 'tijela' browsera. Znači sad na forumu, u googleu itd. Ali u adress baru radi normalno...

Možda da probam reinstall?

A kaj se tiče ribbona, ne ne želim hrv... :-)

Dying of anticipation
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.2.2008 11:19 (Danny_HR).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Sad sam u uredu i koristim XP + IE7.

I to se događa...

Gumb delete mi ne radi u tekstualnim okvirima unutar 'tijela' browsera. Znači sad na forumu, u googleu itd. Ali u adress baru radi normalno...

Možda da probam reinstall?

A kaj se tiče ribbona, ne ne želim hrv... :-)

Sad se moram vratit u XP pa cu i tamo napravit jedan (cisto da ne mislis da te zezam :)...
A za odabir eng sve ok, samo sam mislio da nisi pronasao opciju za HR (kad  ce vise taj help...;)
Doma imam XP + IE7 pa cu probat i tu kombinaciju.
17 godina
neaktivan
Hydra browser

http://img176.imageshack.us/img176/2241/screen2bt4.jpg

Evo i screenshot s IE6 (na XP)

Veceras cu vidjeti za kombinaciju XP + IE7.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice