Kod pokušaja mjerenja brzine hakometrom nikako mi ne dozvoljava unos datuma ugovora. Kada ga upišem (u obliku kako je navedeno) i pokušam pokrenuti program on izbriše datum i izbaci obavjest da je to polje obavezno popuniti. kada pritisnem OK polje za unos"po žuti) pa se onda to ponavlja do besvjesti. Pokušao sam sa reinstalacijom, pokretanjem sa računala i iz preglednika ali problem ostaje i dalje. Kako to riješiti?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nisi upisao točku iza godine.
i sam sebi se smijem (a kazu da covjek sa godinama postaje pametniji) :-)
Hvala vam
Hvala vam
Treba se smijati uhljebima iz HAKOMa, iza godine ne ide točka.
Hvala vam
U primjeru je navedena...
To ne znači da nije krivo.
To ne znači da nije krivo.
Znaš kako to ide ... plešeš kako gospodar svira
U banana državama da, jbga.
- ide, ide iza svakog rednog broja. (pa i rimskim..).
- opcija izbora delimetra je nešto drugo, format razdvajanja-oznake, npr uobičajeno za vrijeme je dvotočka, 16:45 .. dok datum može crta, kosa crta itd.. kao i redosljed-notacija, dan-mjesec-godina ili bilo koji drugi oblik, duži-kraći itd. (za sotriranje je logičniji godina-mj-dan).
- problem je čak i dodatna oznaka koja služi lakšoj čitljivosti brojave, grupiranje. USA ima za to zarez, dok je točka za decimale.. u skladu kao s rečenicom koja ima zareze i točku na kraju, mi imamo obrnuto (različito od pravopisne logike rečenice), točku koja grupira znamenke dok je zarez za decimale. Pošto su u PC svijetu glavni ameri, inči i sl. uz programske jezike, često se koristi američki standard, notacija itd.. no pravila su tu, postoje. Koje god primjenjujemo, po pravilima je :) .. a godina je redni broj i ima točku na kraju, pogotovo ako ne pišemo ostatak datuma (koji tad može biti u drugom formatu-delimetar).