Google Chrome

poruka: 3
|
čitano: 899
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Chrome, Sync usluga i Google Account pitanja

Zdravo svima.

Prije nekoliko dana sam poceo da koristim vise google-ovih usluga najvise zbog jednostavna sinhronizacija sa android telefon. Ali sada imam nekoliko pitanja. Kada google chrome vrsi sinhronizaciju na booksmarks, passwords i sl. dali ove informacije su koristene od google za "profiliranje" ili one su nedostapne za njih? Kod chrome ima opciju da kod sync usluga enkriptira sve stavke koje se sinhronizuju. Dali ove stavke su enkripitani i na google-ovih servera i sa samo to nedustupni za google ili enkripciju se koristi samo kod prenosa? Dali google chrome sa logirani korisnik omogucava da google prikupi vise informacija za korisnik nego firefox na primer?

Osim to u google dashboard vidio sam da na moj account ima prikaceno i google chat, calendars, picasa, youtube smetke koje nikada nisam otvorio. Dali postoji neka mogucnost da obrisem naloge za ove usluge?

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Chrome, Sync usluga i Google Account pitanja

Čim kreiraš acc za jednu google uslugu (gmail), odmah imaš i acc za ostale (youtube, google+, blogger..)

Ova enkripcija se odnosi na enkripciju u prijenosu (da nebi bilo sniffanja mreže i podataka). Google vidi sve tvoje kontakte, mailove, likeove na youtubeu i sve što ima veze sa njihovim uslugama. Iako tvrde da ne čitaju mailove, poprilično je jasno da koriste sve što imaju o tebi da bi ti prikazali odgovarajuće oglase tj. oglase za koje su najviše šanse da ih klikneš.

Za sada ne dijele podatke 3rd party korisnicima (a i zašto bi? skupljaju to godinama i masno ih je koštalo) ali vjerojatno ni neće nikad.

Ako si zabrinut za svoju privatnost, prvo si iskopčaj internet, baci mobitel, prelomi sve kartice koje imaš i zazidaj se u 2x2 bunker. Mada ni tada nije sigurno da te netko neće promatrati termalnim kamerama i tako narušavati tvoju privatnost.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
13 godina
neaktivan
Google Chrome

Ja sam svesan da na internet ne mozes biti anoniman. Samo instaliraj neka ekstenzija za kao disconect.me i videces da svaka strana ima neku varijantu na tracker-a. Ali sa sve informacije koje se cuvaju mnogo lesno neko ko dodje do passworda moze da ima kompletnu istoriju na web aktivnosti.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice