Google Chrome - Web browser iz googlea

poruka: 29
|
čitano: 3.771
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

http://googleblog.blogspot.com/2008/09/fresh-take-on-browser.html

Glavne novosti:

Tabovi na vrhu stranice, svaki tab kao zasebni proces, JavaScript virtual machine za brži javascript, Webkit backend, integrirani Google gears.

Također, posuđeno iz drugih browsera "pametan" url bar i neka vrsta "fast dial-a" kao homepage.

Sve novosti na gornjem linku ili prezentirano u stripu koji možete naći ovdje: http://www.google.com/googlebooks/chrome/

Danas bi trebala izaći beta verzija za Windowse... stand by... screenshot je u attachmentu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2008 9:53 (Jeebt).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa...   ovo me potpuno iznenadilo..

Mogu reći da izgleda i radi dobro, a još s onim što obečaju za konačnu verziju - wow!

Možda nakon nekoliko godina pređem s FF-a na novi browser Namigiva

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Po izgledu mi nije nes posebno..mozda bude po funkcionalnostiNamigiva

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Google Chrome - Web browser iz googlea

Ma fućkaš izgled..  ionako je pri surfanju najbitniji sadržaj samih web stranica.

Ako radi kao podmazano i puno efikasnije od ostalih browsera - bring it on! Smijeh

Nemoj mi reči da kod surfanja webom gledaš izgled svog browsera?!?

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
Jeebt kaže...

http://googleblog.blogspot.com/2008/09/fresh-take-on-browser.html

Glavne novosti:

Tabovi na vrhu stranice, svaki tab kao zasebni proces, JavaScript virtual machine za brži javascript, Webkit backend, integrirani Google gears.

Također, posuđeno iz drugih browsera "pametan" url bar i neka vrsta "fast dial-a" kao homepage.

Sve novosti na gornjem linku ili prezentirano u stripu koji možete naći ovdje: http://www.google.com/googlebooks/chrome/

Danas bi trebala izaći beta verzija za Windowse... stand by... screenshot je u attachmentu.

Zgodno je pročitati strip o svim tehnologijama i novostima u Google Chrome koji su napravili na gore navedenom linku...
17 godina

instalirao sam ga i moram priznati da usisava stranice (bug-ovu stranicu je otvorio iz daha!), brzina je nadmasila vec sve preglednike sigurno za 3 puta.... izgled mu je svjez i drukciji od dosadasnjih preglednika.... nema puno funkcija ali navodno ce raditi na tome.... upitno je koliko je siguran... u prvu ruku dosta dobar...

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2008 17:12 (igy).
17 godina

Ovako brz browser još nikada nisam vidio, na njemu sve jednostavno leti , na bug-ove još nisam naletio, kakva li će tek finalna verzija biti ako je ovo rana beta.... (mada google uvijek drži software u beti :D).

Imam samo jednu zamjerku a to je zumiranje stranica, nije dobro riješeno kao npr. u operi ali nadam se da će i to popraviti..

q9300@3,00/Gigabyte X48-DQ6/ OCZ Reaper DDR2 @ 1066/ASUS 4870/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jeeeeeee,

sada radi i ovdje na BUGovom forumu Smijeh

Svaka čast Google-u na ovako dobroj beti!  

P.S. Ovakvu brzinu otvaranja web stranica nisam vidio još niti na jednom browseru..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sam browser uopće nije nešto posebno brz, dapače, u nekim stvarima je dosta sporiji od ostalih. Od IE-a je u otvaranju stranica osjetno sporiji, brži je od FF3 malo i nešto od FF2. Otprilike je brz kao Safari, znači nešto sporiji od IE-a.

Međutim u javascriptu je bolesno brži od svih što je očito zbog specijalizirane V8 VM-a.

Private Baldrick: You know my dad was a nun. Captain Blackadder: No he wasn't, Baldrick. Private Baldrick: He was too, sir. Cause whenever he was up in court and the judge asked "occupation", he'd say "none".
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Brz je, stvarno je brz, to je prvo što sam primijetio i po čemu se izdvaja (za razliku od ostalih koji kao  prvi adut  najavljuju brzinu  a od brzine ni B), a drugo- dosta handy, ergonomičan. No možda bi  tabovi  trebali bit negdje drugdje, ne na vrhu.  Ovo je prva, brza ocjena, nisam stigao skužit jel podržava RSS feedove, mislim da jedino to manjka.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo pišem s chromea, stvar jednostavno leti...Najbolja stvar mije cijepanje tabova na procese pa ako se i skrši da ne potegne sve ostalo sa sobom nego samo taj jedan tab...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nije sve bilo tako bajno vi koji ste ga koristili niste procitali TOS

evo pogledajte

http://gadgetspot.co.uk/2008/09/03/google-chrome-privacyip-concerns/

u suštini google

Naime, o cemu se radi?
Radi se o ToS, to jeste Terms of Service. Uslovi koristenja. Pri instaliranju bilo kog softvera, vi morate prihvatiti ToS. Inace to i nije neki problem jer se uglavnom govori o tome da se ne smije kopirati softver, porgram. Ali sta je sa ovim?
Kratko i jasno. Prihvacajuci ove uslove koristenja, vi prihvatate da Google.inc ima vlasnistvo na sva intelektualna dobra koja vi postavite na net preko njihovog borwsera. Sta to znaci?
To znaci, da oni imaju pravo da sve sto vi postavite preko njihovog browsera, mijenjaju, prevode, brisu, prodaju i jos mnogo toga. To ukuljucuje i to da ukoliko napravite site koristeci njihov brovser, taj site pripada Google-u, bez obzira sto ste ga vi pravili. Goolgle moze da cita svaki mail koji vi posaljete, svaki post koji postujete, svaku sliku koju uploadenujete... ukoliko ste to radili pomocu Chrome-a.

Google Chrome jeste postao bolji od Firefox-a. Vec je proglasen kao bolji, brzi, sigurniji...
Medjutim, sva ta prednost nad Firefox-om, nije ni priblizan dovoljan dobitak u odnosnu na gubitke koje prihvatate sa ToS-om.
Moj prijedlog jeste da ga izbrisete, da se vratite na staro, a ako google promjeni ToS, onda se moze razmisljati o povratku na Chrome.
Nadam se da cete ovo procitati, jer sa ovim ToS-om, vi dopustate Google-u da duboko zadire u vasu privatnost.

evo sa jednog foruma pa isti autor malo kasnije piše

Zvog malog broj dl-a i velikih prigovora od stranje korinika, Google je pristao da izmjeni ToS.
Tacka 11.1 je potpuno promjenjena i sada pise da korisnik zadrzava sva autorska prava nad intelktualnim dobrima.
Adresa:
Na crilici: http://www.google.com/chrome/intl/sr/eula_text.html
Na latinici: http://www.google.com/chrome/intl/hr/eula_text.html
I originalna engleska verzija:
http://www.google.com/chrome/intl/en/eula_text.html
Sada mozete slobodno koristiti ovaj program.

A sto se tice zalbi da im stopa komp i da nesto update-uje, to je bilo bas zbog izmjene ToS-a. Update-ovan je program da ne prikuplja sve informacije, tako da u buduce nebi trebalo doci do nekog "stopanja

eto mili moji pokazao se i google sa svojim motom "dont be EVIL" kak ja znam

0 0 hvala 0
17 godina

Predpostavljam da će uslijediti i mobilna verzija Google-ovog briowsera Chrome. Mislim da će se prvo predstaviti verzija za Android OS (Google-ov OS) te zatim za Symbian i WM uređaje, nebih se čudio da izbace i za iPhone. Vrlo vjerojatno već u sljedećoj verziji Android OS moguće je očekivati Google Chrome.

هردسري & سبيدسري

0 0 hvala 0
17 godina

Meni je bitno brzo otvaranje stranice i koristit cu onaj browser koji mi to omogucuje.... ono sto ja radim na internetu ne moram kriti , a ostalom nisam neka "faca" da bi bas googleu bio zanimljiv (ipak se slazem da je google pretjerao ali to nije razlog da na ne koristim) Povreda privatnosti je jako rastezljiv pojam i google se mozda zbog tih svojih uvjeta koristenja uskoro naci na sudu, a onda ce biti sretan onaj cija su prava povrijedena za cijeli zivot

17 godina
HCSC kaže...

Predpostavljam da će uslijediti i mobilna verzija Google-ovog briowsera Chrome. Mislim da će se prvo predstaviti verzija za Android OS (Google-ov OS) te zatim za Symbian i WM uređaje, nebih se čudio da izbace i za iPhone. Vrlo vjerojatno već u sljedećoj verziji Android OS moguće je očekivati Google Chrome.

Neće, ali browser u Androidu je sličan, baziran je na istom rendereru (WebKit).
17 godina

Evo nešto o vezi izlaska Google Chrome-a na Android OS.

هردسري & سبيدسري

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

pokusavam saznati da li i drugi imaju problema sa Chromom vezanih sa facebook-om,myspaceom.

Zapravo kod svih slicnih servisa !

Naime,kada želim pogledati nekakav album (slike) sa necijeg profila kad kliknem next nista se ne dogodi.

mislio sam da je do servisa ali sa IE7 mi uredno radi.

Slicna iskustva mozda netko ???

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina

iman taj chrome i ono nije los...ma sve je to meni isto (mozzila,IE,opera itd) samo da mi otvara stranice odma i ja san happy

Hocu hd 4870 X2 da dode na 3000 kn :'( aaaaaaaa grrrrrrrrrr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ja nemam problema s faceom na chromu

16 godina
neaktivan

Mah, navikao sam na Firefox, ne pustam ga iz ruku. A i ovaj TOS je malo zapao za oko :D

Moze se i bez potpisa. Svakako da moze :D.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bok svima!

Upravo sam instalirao Google Chrome prije 1h.

I vec cu ga deinstalirati

Procitao sam:

http://news.cnet.com/8301-17939_109-10033296-2.html

i zapravo samo potvrdio ono sto je bilo ocigledno.

a to da je Firefox daleko najbolji od svih.

Najvaznije od svih je da www.delicious.com usluga ne radi u Chrome-u, a za FireFox postoji plug-in!

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.9.2008 9:35 (hmerki).
17 godina
neaktivan
u aeru(visti) google chrome je prekrasan, dok na xp-ima nije loas ali ni blizu areu.
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx+
17 godina
neaktivan

Meni na xp-u radi bez greške dok na visti 64bit stalno dolaze neke greške.

Dakle deinstaliro.

Ipak firefox radi kak treba

C2D E8400@3.9ghz,Asus P5Q Deluxe,Mushkin Redline 2x2gb@1000mhz 5-5-5-15 Gigabyte radeon HD 3870,WD320gb+WD640gb-AAKS
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Meni sve radi odlično na Visti x64.

I Aero izgleda odlično :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nemojmo zaboraviti da je stvar još u debeloj beti..   stigne se Chrome razviti u 'pravu stvar' još..   treba se strpiti i vidjeti Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Nemojmo zaboraviti da je stvar još u debeloj beti..   stigne se Chrome razviti u 'pravu stvar' još..   treba se strpiti i vidjeti Namigiva

to se nadam.
Inace je super.
Samo da ga dovrše i naprave kak treba
C2D E8400@3.9ghz,Asus P5Q Deluxe,Mushkin Redline 2x2gb@1000mhz 5-5-5-15 Gigabyte radeon HD 3870,WD320gb+WD640gb-AAKS
17 godina
neaktivan

Chrome sam po sebi je brz,jednostavan iako tek u beti,no Firefox je ipak miljama ispred,no sve u svemu dobra vijest iz Googla.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mene samo brine da li je u oba preglednika sigurno koristiti integrirani Password Keeper (Manager) ili ga je bolje ne koristiti?!

1. da li Mozilla i/ili Google imaju opciju da moja korsinicka imena i passworde za razne stranice (poput intenet bankarstva ili sl. ) prikupljaju i zlorabe?

2. da li je enkripcija dobra ili dovoljna?

3. da li virusi, crvi i ostala gamad mogu preuzeti te moje podatke?

Hvala!Nevinašce

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja nisam probao na fejsu, ali recimo ne može mi se spojit na GMX mail...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice