Forum.hr je blokiran, hackiran ili...?

poruka: 87
|
čitano: 30.593
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Forum.hr je hackiran ili?

Naime google me upozorava

Upozorenje- posjeta ovoj web lokaciji može štetiti računalu!

Dijagnostička stranica za forum.hr

Koji je trenutačni status web-lokacije forum.hr?

Web-lokacija nalazi se na popisu sumnjivih web-lokacija - posjetom ovoj web-lokaciji možete oštetiti svoje računalo.

Dio ove web-lokacije stavljen je na popis radi sljedećeg broja sumnjivih aktivnosti tijekom zadnjih 90 dana: 2.

Što se dogodilo kada je Google posjetio ovu web-lokaciju?

Ukupan je broj stranica koje smo na web-lokaciji testirali tijekom zadnjih 90 dana sljedeći: 7358. Od tog broja stranica zlonamjeran je softver bez pristanka korisnika preuzet i instaliran sa sljedećeg broja stranica: 33. Google je tu web-lokaciju zadnji put posjetio 2012-03-12, a zadnji je put sumnjiv sadržaj pronađen na toj web-lokaciji 2012-03-12.

Zlonamjeran softver obuhvaća sljedeći softver: 109 scripting exploit(s), 33 trojan(s). Uspješno instaliranje tog zlonamjernog softvera u prosjeku je na ciljnom stroju pokretalo sljedeći broj novih procesa: 3.

Zlonamjeran je softver hostiran na sljedećem broju domena: 9. Te domene obuhvaćaju sljedeće: monitor.hr/, mediapsytrans.in/, onnight.in/.

Čini se da je funkcija sljedećeg broja domena bila posredništvo u distribuciji zlonamjernog softvera posjetiteljima ove web-lokacije: 3. Te domene obuhvaćaju i sljedeće: monitor.hr/, yazvezda.in/, sanela.info/.

Ova je web-lokacija hostirana na mrežama AS5391 (T), odnosno na ukupno sljedećem broju mreža: 1.

Je li ova web-lokacija funkcionirala kao posrednička stranica što je dovelo do daljnje distribucije zlonamjernog softvera?

Čini se da web-lokacija forum.hr tijekom zadnjih 90 dana nije funkcionirala kao posrednik u distribuciji zlonamjernog softvera nijednoj web-lokaciji.

Je li ova web-lokacija hostirala zlonamjeran softver?

Ne. Ova web-lokacija nije sadržavala zlonamjeran softver tijekom zadnjih 90 dana.

Kako je do toga došlo?

U nekim slučajevima treće strane mogu dodati zlonamjeran kôd na valjane web-lokacije zbog čega ćemo u tom slučaju prikazati poruku o upozorenju.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Forum.hr je hackiran ili?

Jucer sam proveo pola sata uklanjajuci virus kod frienda koji je ignorirao upozorenje i spojio se na forum.hr. Pokupio je virus Smart Fortress 2012. Ocigledno je da imaju vecih problem...

16 godina

Od jucer popodne na Forum.hr jednostavno je problem doci, stalno se pokazuje doljni prozorcic, ako stisnes na Ignore this warning stranica foruma se digne ali dalje se nemoze.

Koji se vrag dogadja, jel to do stranice foruma ili do nasih kompova. Proskenirao svoj komp sa Eset NOD32 Antivirus; Malwarebytes Anti-Malware i Spybot - Search & Destroy pronasao je par gamadi, ali problem sa Forum.hr je i dalje prisutan.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Kad Opera kaže, onda je sigurno.

Mora da su čitali o onom tipu s lignjama.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
Moj PC  
13 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Meni ESET ne da na ovaj forum. Sad sam na drugom računaru. Domagoj, popravljaj ovo kako znaš i umiješ.

Dafuq I just read?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SaidSikiraX kaže...

Meni ESET ne da na ovaj forum. Sad sam na drugom računaru. Domagoj, popravljaj ovo kako znaš i umiješ.

Meni ništa ne javlja (imam Smart Security 5)

Doli doturi, doli medičina! Doli ignjoranstvo, živila filozofija!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.3.2012 18:20 (Cevi).
17 godina
prowler kaže...

Jucer sam proveo pola sata uklanjajuci virus kod frienda koji je ignorirao upozorenje i spojio se na forum.hr. Pokupio je virus Smart Fortress 2012. Ocigledno je da imaju vecih problem...

To zapravo nije nikakav Virus več Fake AV, koji ne uskače sam u komp več ga naivan korisnik ide instalirat kad se ponudi uglavnom sad je Forum.hr opet ok počistili su napasnike.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
14 godina

ne bi se složil baš da je ok

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
rambox kaže...
prowler kaže...

To zapravo nije nikakav Virus več Fake AV, koji ne uskače sam u komp več ga naivan korisnik ide instalirat kad se ponudi uglavnom sad je Forum.hr opet ok počistili su napasnike.{#}

Tocno je da je to fake AV, ali nije ga instalirao sam, barem tako tvrdi a i friend mi nije budala. Uglavnom kad je ignorirao upozorenja da ne ide na stranicu forum.hr, nakon 10-ak sekundi se firefox izgasio i smart fortress je poceo raditi. Pogasio mu je sve antiviruse, pola programa.... na kraju sam ga morao zeznuti sa process killerom.

15 godina
protjeran

Nije ni cudo kad je taj forum hr sav u k....

Navodno je bilo tam par likova koji su krali nickove upadali u privatne poruke,mailove itd

http://www.soundstream.com/

0 0 hvala 0
17 godina

Ne, baš sam se instalira - evo rekao mi još jedan kolega da ga je u surfanju kad je želio

pokupiti neku nagugalnu informaciju sa forum hr-a, sam napao taj lažni security, koji ga je

(bešga, čovjek dobrica pa nije baš upgradeao virus definicije na nekakvom besplatnom demo nodu32)

blokirao od ikakve kontrole nad kompom. Uglavno, "riješio" je zarazu vraćanjem

kompa 3 dana unatrag sa sistem restore. TO zvuči kao vrlo gadan napad, jer taj forum je prilično

poznato okupljalište, a kladim se da gomila posjetitelj(ic)a nema nekog pojma o sigurnosti.

Čudi me stoga da nitko ne objavljuje takvu vijest?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Meni je MSE javljao trojan js/iframe.ap kad bi posjetio taj forum dok je još radio.

0 0 hvala 0
16 godina

prowler@

Nakon sto si mu uklonio tu tvrdjavu sa process killerom, jel sad bez problema moze ici na stranice Forum.hr ili ...........

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.3.2012 21:05 (Bugov moljac).
17 godina

uglavnom, kaže

Smart Fortress 2012 virus manual removal:

Smart Fortress 2012 files to be removed:
%UserProfile%\Application Data\[random digits]\[random digits].exe
Smart Fortress 2012 virus registry entries to be removed:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce “[random digits].exe″

Ako je to taj koji napada računala posjetom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dijagnostička stranica za forum.hr

Koji je trenutačni status web-lokacije forum.hr?

Web-lokacija nalazi se na popisu sumnjivih web-lokacija - posjetom ovoj web-lokaciji možete oštetiti svoje računalo.

Dio ove web-lokacije stavljen je na popis radi sljedećeg broja sumnjivih aktivnosti tijekom zadnjih 90 dana:2.

Što se dogodilo kada je Google posjetio ovu web-lokaciju?

Ukupan je broj stranica koje smo na web-lokaciji testirali tijekom zadnjih 90 dana sljedeći: 7358. Od tog broja stranica zlonamjeran je softver bez pristanka korisnika preuzet i instaliran sa sljedećeg broja stranica: 33. Google je tu web-lokaciju zadnji put posjetio 2012-03-12, a zadnji je put sumnjiv sadržaj pronađen na toj web-lokaciji 2012-03-12.

Zlonamjeran softver obuhvaća sljedeći softver: 109 scripting exploit(s), 33 trojan(s). Uspješno instaliranje tog zlonamjernog softvera u prosjeku je na ciljnom stroju pokretalo sljedeći broj novih procesa: 3.

Zlonamjeran je softver hostiran na sljedećem broju domena: 9. Te domene obuhvaćaju sljedeće: monitor.hr/, mediapsytrans.in/, onnight.in/.

Čini se da je funkcija sljedećeg broja domena bila posredništvo u distribuciji zlonamjernog softvera posjetiteljima ove web-lokacije: 3. Te domene obuhvaćaju i sljedeće: monitor.hr/, yazvezda.in/, sanela.info/.

Ova je web-lokacija hostirana na mrežama AS5391 (T), odnosno na ukupno sljedećem broju mreža: 1.

Je li ova web-lokacija funkcionirala kao posrednička stranica što je dovelo do daljnje distribucije zlonamjernog softvera?

Čini se da web-lokacija forum.hr tijekom zadnjih 90 dana nije funkcionirala kao posrednik u distribuciji zlonamjernog softvera nijednoj web-lokaciji.

Je li ova web-lokacija hostirala zlonamjeran softver?

Ne. Ova web-lokacija nije sadržavala zlonamjeran softver tijekom zadnjih 90 dana.

Kako je do toga došlo?

U nekim slučajevima treće strane mogu dodati zlonamjeran kôd na valjane web-lokacije zbog čega ćemo u tom slučaju prikazati poruku o upozorenju.

EDIT: izvor google dijagnostika{#}

PS...sad tek vidim da ima i u prvom postu .... ali nije mi jasno kako nakon toga jos ljudi pitaju jel sigurno ili je problem kod njih {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.3.2012 22:17 (generic9974).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Izgleda da je problem rijesen. {#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Malware detect :P :P :D

15 godina
neaktivan
Bugov moljac kaže...

Mislim da nije rijeseno jel mozilla i dalje izbacuje upozorenje ono svoje znano,a opera neda pristupiti i dalje doticnom forumu.Navodno da se stvari riješavaju.{#}

http://slikaricaliky.weebly.com/
16 godina
TonyM kaže...
Bugov moljac kaže...

Mislim da nije rijeseno jel mozilla i dalje izbacuje upozorenje ono svoje znano,a opera neda pristupiti i dalje doticnom forumu.Navodno da se stvari riješavaju.{#}

Od jutra se preko Mozille spajam na Forum.hr i sa kompa preko servera i sa laptopa preko mobilnog tele2, bez ikakvih problema.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.3.2012 12:18 (Bugov moljac).
16 godina
neaktivan

Preko Chroma javlja upozorenje..bla bla itd

Fitness osobni trener - Više informacija na PM //Trenutno treniram: tnakir
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Bugov moljac kaže...

Krivo. Vatra je ugašena, a problem - ponovno - pometen pod tepih.

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.
15 godina
neaktivan

AD plugin radi probleme na 2 domene:

monitor.hr

forum.hr

riješava se problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Upravo vidjeh.

No matter where you go, there you are.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Svi koju su imali instaliran Adblock nisu imali takvih problema.Ja nisam na forumu primjetio problem dok adblock nije ugasen tek mi se onda kaspersky javio.Mislim da je dobro bez obzira na forum hr staviti Adblock pa onda nema vise reklama i takvih stvari.

http://slikaricaliky.weebly.com/

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
smiglcro kaže...

AD plugin radi probleme na 2 domene:

monitor.hr

forum.hr

riješava se problem.

kakav AD
mislis na ABP?

ABP sigurno neradi nikakave probleme jer niti preko IE-a se nemoze na forum.hr 

http://www.soundstream.com/
17 godina
soundstream kaže...

Nije ni cudo kad je taj forum hr sav u k....

Navodno je bilo tam par likova koji su krali nickove upadali u privatne poruke,mailove itd

Vidi se da si jako loše upučen ili si spavaš,{#} takve gamadi kao ova na Forum.hr ima i na Fejsbruk kolko hočeš i neiskusni su pokupili svašta pa to se zna jel i Fejs onda u k...... uglavnom tak baš i je.{#}

A ti se tu sad čudiš jednom Forum.hr, pa to nije nije ništa cudno na gotovo svaku stranicu spretni maheri vrlo lako okače svašta nema tu pomoči.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
14 godina
neaktivan

iz iskustva, skoro sam siguran da im je openx  ( ads2.monitor.hr ) bio "supalj" :)

Ali da, trebalo im je par dana da to rijese...turbo fail :/

16 godina

Evo konacno se Forum.hr otvara bez onog prozora upozorenja.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bugov moljac kaže...

jos stoji to upozorenje, jel pametno kliknuti - Ignore this warning?

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.3.2012 2:13 (Yoroshii Takeshi).
16 godina
neaktivan
Yoroshii Takeshi kaže...
Bugov moljac kaže...

jos stoji to upozorenje, jel pametno kliknuti - Ignore this warning?

Ja jesam i Trend micro internet security 2012 AV je javio da je blokirao trojan downloadera. Nakon toga je pristup stranici normalan. Skenirao sam komp s vise toga i nema gamadi.

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb:Hvalaili Thumb Up, nego pisati nepotrebni(spam) post sadrzaja Hvala
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice