ma ja sam , kao i po obicaju , brzoplet pa sam si i s reklama maknuo kvacicu tak da sam moro ukljucivat opet
Firefox 4.0 beta
- poruka: 2.401
- |
- čitano: 602.265
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ova beta 11 mi se pocela stalno rušit npr gledam slike na google.u i odjednom se srusi ja gledam WTF nit pita da prijavim ili tak nest ni nist i sad opet drugi put u razmaku od 5 minuta na razlicitim stranicama :S
Niti sam sta prcko po opcijama ni nist sve je isto profil addonsi itd...
Mislim kuzim ovo je beta al jucer i danas do sad je sve normalno radilo
about:crashes i kopiraj linkove ovde :)
Otvoriš ta dva linka i kopiraš url ovde :)
nemogu...stalno odbrojava od 30 sec prema 0 i tak stalno u krug.....
Pa daj mu malo vremena. (probaj oba)
Ili ponovo napravi taj crash pa probaj otvoriti treći link koji će se stvoriti nakon tog crasha.
Btw. Win 64bit buildovi su upravo dobili na značaju - planirani su za prvi četvrtinu 2011te.
Verovatno će se odmah raditi na njima nakon finalne verzije četvorke.
Što znači da će biti u Firefoxu 5.
ma kakvi nece
zanimljivo je to sto sad sve radi normalno,sta god da radim na koju god stranicu da odem nece se srusit....
U današnjem nightly-u još par ispravki oko memorije i potrošnje.
Mozilla F1 dodatak je napredovao i verovatno će biti integrisan u Firefoxu 5. (Simple Sharing UI)
Za one kojima nedostaju tekstovi u titlebaru i mogućnost uređivanja :
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/titlebar-text/
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/personal-titlebar/
Firefox 4 još nije ni dovršen a već se pojavio mockup Firefoxa 5, sviđa mi se :)
Pa pošto su im planovi da se proces izdavanja Firefoxa ubrza, mora se početi i na planiranju sledeće verzije :)
Btw. izgleda da je stanje sa memorijom poboljšano.
Da su mrvicu više stisnuli mogli su izbaciti beta12 danas.
Firefox 4 još nije ni dovršen a već se pojavio mockup Firefoxa 5, sviđa mi se :)
Simpa su oni meni sa svojim mockupima, prije nego se krene u razvoj preglednika sve je gotiva, fensi i fazoni, a onda samo jedno po jedno otpisuju, tj. odgađaju za neke naredne verzije.
Zato sto ti mockupi nisu konacni. Netko stavi sliku na net i korisnici odmah pomisle da je to konacno, a zapravo je to samo predlozak oko kojeg se vode rasprave.
Što se tiče bete 12:
http://groups.google.com/group/mozilla.dev.planning/browse_thread/thread/005fed6ac7da3888
Zato sto ti mockupi nisu konacni. Netko stavi sliku na net i korisnici odmah pomisle da je to konacno, a zapravo je to samo predlozak oko kojeg se vode rasprave.
Oni kojima to nije jasno ni ne prate razvoj Firefoxa. Naravno da se može mijenjati dok nije gotov proizvod ali od neke ideje se mora krenuti. Mockup za Firefox 4 se nije puno mijenjao, samo su ga pomalo poboljšavali. Isto tako je i ovaj Mozillin roadmap samo smjernica za razvoj Firefoxa 5, 6 i 7 ali korisnicima koji vole pratiti razvoj je to zanimljivo za pročitati.
Oprostite što upadam ovako kao padobranac, ali neda mi se sad pretraživati cijela tema.
Dali se zna točan datum izlazaska Firefoxa 4?
Tačan datum - ne :)
25og bi trebao RC, no verovatno će kasniti malo.
Pošto je MS najavio IE9 za 14.3, pretpostavljam da će Mozilla požuriti da izbaci pre četvorku.
A do tog datuma je preostalo dobre 3 nedelje, tako da možda i bude nešto od toga.
dali mogu paralelno koristi firefox 3.6 i firefox 4. ako da kako?
naime, pokušavao sam instalirati prije firefox 4 al noda nisam mogao koristit 3.6
naime, pokušavao sam instalirati prije firefox 4 al noda nisam mogao koristit 3.6
Možeš, samo pogledaj koja je ikonica za 3.6, a koja za betu jer su iste...tako sam i ja prije mislio da koristim 64 bitni Minefield dok nisam skužio da ikona pokazuje na 32 bitnu :D
Možeš, samo pogledaj koja je ikonica za 3.6, a koja za betu jer su iste...tako sam i ja prije mislio da koristim 64 bitni Minefield dok nisam skužio da ikona pokazuje na 32 bitnu :D
Samo da dodam da bi bilo dobro da napravi novi profil za 4.0.
Za svaki slučaj da nešto ne krene po zlu ;)
U Windows Run (⊞ Win+R ) ukucaj: C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe -profilemanager i tamo napravi novi profil za Firefox 4.
Beta 12 samo što nije, ostao je 1 bug koji je ispravljen u tracemonkey branchu i čeka spajanje nightly buildom.
A čini mi se da developeri rade i preko vikenda kako bi Firefox 4 bio završen pre IE 9 .
Za sada 18 hard blockera.
jedno pitanje
dal netko od vas koristi onaj autohide addon za ff, ja sam ga sad si složio kak bi mo odgovarao i imam problem da mi nema tipke za bookmare gore desno kako se vidi na slici
a kad idem na izbornik nemogu birat da editiram taj dio prozora, tj koje tipke da mi budu gore...
(options, strelica desno, toolbar layout - toga nema za birat kad sam u full screen)
Ostalo jos 16 hardblockera.
Nigdje nisam mogao nac informaciju sta je to hardblocker,pa dali je netko voljan odgovoriti?
Kada googlam,hardblocker,sve se svodi na FF 4.0,ali nigdje informacije i tome.
Ostalo jos 16 hardblockera.
Nigdje nisam mogao nac informaciju sta je to hardblocker,pa dali je netko voljan odgovoriti?
Kada googlam,hardblocker,sve se svodi na FF 4.0,ali nigdje informacije i tome.
Važan bug zbog kojeg se ne može izdati sljedeća beta/RC/finalna verzija.
Hmm, na Bugzilli kaže 20 hardblockera, a analiza s mozillazine kaže:
Od 20 hardblockera, 7 ne zahtjeva nikakvu promjenu u kôdu, 6 ih je skoro gotovo, 7 trebaju zakrpe.
Tako da pretpostavljam da je realna mogućnost da Firefox 4 izađe prije ili usporedno s IE9/Chrome10 pod uvijetom da u Beta12 ne pronađu još bugova koje ne stignu pokrpati do onda.
jedno pitanje
dal netko od vas koristi onaj autohide addon za ff, ja sam ga sad si složio kak bi mo odgovarao i imam problem da mi nema tipke za bookmare gore desno kako se vidi na slici
a kad idem na izbornik nemogu birat da editiram taj dio prozora, tj koje tipke da mi budu gore...
(options, strelica desno, toolbar layout - toga nema za birat kad sam u full screen)
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/bug582139/
Nadam se da pomaže :)
Stablo je zatvoreno!
Stablo je zatvoreno!
nema za skinut beta ff sa njihovih stranica, bližimo se kraju
Konačno spajanje sa Tracemonkey branchom!
Još ispravki oko memorije \o/
Nadam se da neće biti potrebe za trinaestom betom.
nema za skinut beta ff sa njihovih stranica, bližimo se kraju
Pa tek treba da se spoje buildovi (nightly i Tracemonkey) i da se naprave novi sa tagom za betu 12 :)
Btw. oko 2.3 miliona korisnika na beti 11.
Prošle nedelje bilo oko 1.8.