Firefox 4.0 beta

poruka: 2.401
|
čitano: 598.668
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
RE: Firefox 3.7 alpha
icecold kaže...

Novi addon manager se vratio, iako idalje ima bugova. :D

Samo, izgleda očajno u kombinaciji s All in one Sidebarom.

http://www.pc44.byethost31.com/
16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha

Planovi za betu: https://wiki.mozilla.org/Firefox/4/Beta

Za nekih dobrih mesec/mesec i po dana stiže nam beta.Osmijeh

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Firefox 3.7 alpha

Jedva čekam! Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Firefox 3.7 alpha

Novi update i Tab Mix Plus opet ima problema. Još jedan update Firefoxa i opet radi. Čudno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Firefox 3.7 alpha

zadnji build i prvi put počinje stalno rušenje flasha pri bilo kakvoj interakciji(FB igre recimo)...stanje crasha poslano da riješe :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha

Da privremeno popravite problem uradite sledeće: about:config i u filteru ukucati: dom.ipc.plugins.enabled i staviti da bude false.

Verovatno će ovo brzo rešiti, možda današnjim updateom (20100524) .

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha

Izgleda da nam danas dolazi nazad Aero.Osmijeh (20100524 )

# 556967 [Firefox:Theme]-Re-enable aero glass once bug 555182 is fixed [Win]

Naravno trebaće još da se poprave bugovi, i problemi sa Direct2D i Aero Glassom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.5.2010 13:22 (icecold).

0 0 hvala 0
17 godina
icecold kaže...

Naravno trebaće još da se poprave bugovi, i problemi sa Direct2D i Aero Glassom.

stigao aero Osmijeh, ali flash je još osjetljivo čeljade...klikni ga i gotov je Smijeh

17 godina
Morag kaže...
icecold kaže...

stigao aero Osmijeh, ali flash je još osjetljivo čeljade...klikni ga i gotov je Smijeh

još je malo aero osjetljiv sa tabovima i meniem, ali flash je proradio kako spada :)

15 godina
protjeran
Firefox 3.7 alpha

evo ja sad instaliro i nema nikakve razlike sto se tice vizualnog djela.....nema nikakvog aera ni nekih tam tabova kak tu pise.....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha

^ Koji operativni sistem koristiš?

Btw. flash radi redovno :D

A i 10.1 RC 6 izašao.Osmijeh

Sada još čekamo fix za aero i D2D bug.

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Firefox 3.7 alpha

windows xp....
al ovo sa tabovima je isto kao i na 3.6.3

al zato osjeti se da je 3.7 brza a sto se tice flasha sve super radi....

Nekuzim sta je taj direct2D ili kako vec...jel njega moram sam ukljucit ili sta?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha

Windows XP ne podržava Direct2D jer Direct2D radi na DX 10+ grafičkim karticama. A DX 10 je moguć samo na Visti ili 7.

Direct2D ti je Cairo pozadina koja koristi grafičku akceleraciju za sve što se prikazuje u Firefoxu.

Na nekim web stranicama se ne vidi neko ubrzanje, ali ima na kojima se vidi.

A tu su i Layeri koji donose akceleraciju u  full screen videu.

I naravno prebacuju neke operacije na grafičku.

http://blog.mozilla.com/joe/2010/05/25/hardware-accelerating-firefox/

Btw. slika je bez uključenog Direct2D jer sa uključenim ima problema.

Aero Glass Aero Glass

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Firefox 3.7 alpha

Hvala na odgovoru

evo sad vidim na tvojoj slici isto tabovi su normalni pa jel nije prije bilo da su bili iznad poredani?
Jel znas mozda kad izlazi 3.6.4 verzija?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha

Ima i ta opcija. Ali ja je ne koristim dok ne bude tema skroz gotova.

Dodali cu opciju da možeš birati kako hoćeš tabove i gde hoćeš da ti bude address bar i ostale stvari kod menu bara.

3.6.4 je planiran za 1 lipanj.

Donosi OOPP (out of process plugins, par sigurnosnih i ispravke vezane za stabilnost)

Kako navode 3.6.4 se ruši otprilike kod jednog na 100 njih. Dok 3.6 se ruši kod 5 od 100 njih.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Firefox 3.7 alpha

aaaa zakon

jedva cekam

1 0 hvala 0
15 godina
Firefox 3.7 alpha

Bok ! Ja otkad imam comp  koristim Firefox,samo sam u par navrata testirao Operu (9) i bio razočaran njom(zbog brzine ali i još stvari).IE 7 imam reda radi,gotovo da ga i ne upotrebljavam.

Inače uvijek isključim update svim programima koje instaliram,i također svom operativnom sustavu XP sp2.To mi je neki princip,ne želim da mi se stvari mijenjaju bez mog znanja pogotovo zato jer rade odlično a sa updateom mogu nastati i problemi (sigurnost koja je time zakinuta me ne brine,tu sam jak)....uglavnom brzinom svog Firefox-a3.0.7 sam vrlo zadovoljan.Procesor mi je 1.6 GH,a ram 1.5 GB,ništa posebno,tako da mi je vjerovatno bilo najvažnije ubrzati Firefox preko onih raznih preporučenih postavki.

Testirao sam sad taj firefox i IE 7 na onom zanimljivom testu koji ste dali ( JSBenchmark) : Firefox 3.0.7 = 80    ; IE 7 = 25   Velika brzinska razlika u korist Firefoxa što i osjećam surfajući.

Imam par pitanja pošto vidim da dobro primjećujete razlike u brzini,izgledu itd...

1. Dal baš svi addoni za Firefox usporavaju surfanje? Recimo NoScript i AdBlock Plus bi po nekoj logici trebali ubrzavati otvaranje stranica jer blokiraju očitavanje tih nekih sadržaja stranice.Inače ja imam 7 addona i ako postoji neko usporavanje ja ga ne primjećujem,a imam 20 tabova uvijek otvorenih.Jedino je bitno ne držati stalno otvorene ''žive'' stranice,tj.one koje imaju puno pokretnih reklama i refreshaju se same od sebe tipa Jutarnji List,tada se RAM i procesor opterećuju i kreće usporavanje.Znači dal ste primjetili usporavanja trpajući neke određene addone ?

2. Hoće li valjati ako cijeli Firefox profile folder kopiram za backup i onda kad za koji mjesec želim vratiti nazad postavke firefoxa samo kopiram nazad na mjesto taj backup folder a onaj koji je već tamo obrišem ? (naravno ako su obe iste verzije firefox-a)

3. Ima li još koja stranica za testiranje brzine browsera ?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Firefox 3.7 alpha

pa yasto koristis Firefox 3.0.7 ,predi na 3.6.3 tj jos malo pa ce 3.6.4 .....

i addonsi ne usporavaju firefox al niti ubrzavaju tak da.....

1 0 hvala 0
17 godina
soundstream kaže...

Hvala na odgovoru

evo sad vidim na tvojoj slici isto tabovi su normalni pa jel nije prije bilo da su bili iznad poredani?
Jel znas mozda kad izlazi 3.6.4 verzija?

izašla je 3.6.4 b6 verzija (zadnja prije finalne:) i radi kako treba...ipak to nije 3.7 Smijeh

http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/nightly/3.6.4-candidates/build6/win32/en-US/Firefox%20Setup%203.6.4.exe

16 godina
neaktivan

Kao prvo, uvek koristi poslednje verzije.Isto bi bilo lepo da imaš SP3.

Donose poboljšanja. I samo unapređivanja.

Ako ima neki problem sa novom verzijom ti vrati na staru. Pa sačekaj dok se to ne popravi.
Firefox 3.6.4 je više od 3 puta brži nego 3.0.x tako da ćeš osetiti ubrzajnje. A i koristi manje memorije, brži start-up, manje se ruši i bolje reaguje. Naravno ima tu i drugih stvari koje su poboljšane i dodate.

SunSpider je odličan test za brzinu. (JavaScript)

1: Ne. Neki uspore neki da. Mozilla planira da kod svakog addona postoji informacija koliko utiče na performanse. Adblock Plus lično meni zna ubrzati i nikada mi ne uspori otvaranje stranica. Pogotovo je mnogo bolje bez flash reklama. Naravno nepotrebni addoni ne trbaju biti instalirani.

2: Backupuješ history i bookmarkse i napraviš novi folder. (to ako budeš upgredovao na 3.6.4) Dakle friški profil.

3. http://www2.webkit.org/perf/sunspider-0.9/sunspider.html

By the way, preporučujem ti da updejtuješ flash na 10.1 RC 6 verziju.

15 godina
protjeran
Firefox 3.7 alpha

ma znam da ima 3.6.4 b al iskreno nisam nikakve razlike skuzio izmedu 3.6.4 i 3.6.3 cak bi mogao rec da je 3.6.3 brza....

A ovo o stabilnosti i rusenju meni se nikad FF nije rusio nisi nista slino tak da.....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha

Pa razlika je samo taj OOPP (out of process plugins) .

Glavni baja je Firefox 4.0.

Naravno priča kod OOPP ne staje, već se nastavlja. Electrolysis project.

Polako se izdvajaju procesi. Tabovi, vršenje operacija (JS, grafika) itd.

0 0 hvala 0
16 godina
Firefox 3.7 alpha

Kad si već kod četvortke, šta predstavlja trenutna alpha verzija (3.7)? Pitam zbog toga što je Firefox 3.7 otkazan, pa jel' ovo treba biti četvorka ili?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

http://www.mozilla.org/projects/devpreview/releasenotes/

Ovako značajnije jeste Direct2D, brže gašenje ( i malo brže startovanje, naravno to će se još ubrzavati), OOPP, novi add-ons manager, aero tema [naravno to je samo početak izmena]  (Vista, 7), HTML 5 parser, Layeri, full screen video akceleracija, brža JavaSripta (ali prava stvar će biti JaegerMonkey)

Firefox 3.7 nije otkazan već je to 3.6.4 (OOPP)

A ovaj sad 3.7 alha 5 pre koji koristimo je Firefox 4.0, samo što će broj biti promenjen kada izađe beta.

A ono što bi trebalo biti u 4.0 je:

App tabs - tabs for web applications stickied to the tab strip and lacking the traditional navigation toolbars.

Customizable tab strip - this is already in the trunk, you can move all of your navigation buttons down to the tab strip!

Permissions manager - allows you to control cookies/site settings/logins etc on a per-site basis.

Dialogs locked to tabs - instead of forcing the user to close-out a site-specific dialog before using the rest of the browser, the new dialogs will live in the tab and the user is free to navigate other tabs.

Install add-ons without restart - not all add-ons require restart to install and developers will be able to mark their extensions as not needing a restart. I'm not sure if this will also apply to enabling/disabling those add-ons but that would be cool. Note that this is separate from Personas/Jetpack and there was no mention in the video of switching themes without restart.

Web Inspector - similar to the DOMinspector, the new Web Inspector will actually be built-in to Firefox, a boon for developers!

Official 64-bit builds - for Windows and OSX.

JagerMonkey - for faster JavaScript base code interpretation.

Aero Peek - support for Windows.

MultiTouch - for both Firefox Mobile and for desktop Firefox for use with touch monitors.

WebM - new Google video format.

Direct Write/Direct 2D - Hardware support for graphics and text acceleration.

Electrolysis - full multi-process support including OOPP, OOP Tabs, and possibly OOP Applications.

Možda neke neće uspeti, ali će sigurno biti u 4.x verziji.

15 godina
icecold kaže...

Kao prvo, uvek koristi poslednje verzije.Isto bi bilo lepo da imaš SP3.

Donose poboljšanja. I samo unapređivanja.

Ako ima neki problem sa novom verzijom ti vrati na staru. Pa sačekaj dok se to ne popravi.
Firefox 3.6.4 je više od 3 puta brži nego 3.0.x tako da ćeš osetiti ubrzajnje. A i koristi manje memorije, brži start-up, manje se ruši i bolje reaguje. Naravno ima tu i drugih stvari koje su poboljšane i dodate.

SunSpider je odličan test za brzinu. (JavaScript)

1: Ne. Neki uspore neki da. Mozilla planira da kod svakog addona postoji informacija koliko utiče na performanse. Adblock Plus lično meni zna ubrzati i nikada mi ne uspori otvaranje stranica. Pogotovo je mnogo bolje bez flash reklama. Naravno nepotrebni addoni ne trbaju biti instalirani.

2: Backupuješ history i bookmarkse i napraviš novi folder. (to ako budeš upgredovao na 3.6.4) Dakle friški profil.

3. http://www2.webkit.org/perf/sunspider-0.9/sunspider.html

By the way, preporučujem ti da updejtuješ flash na 10.1 RC 6 verziju.

Evo instalirao sam najnoviji stabilni firefox 3.6.3. i odmah sam primjetio da neće očitavati Javu iako je ubacio neku sviježu debilnu java consolu instaliranu među addonima.Naravno imam i instaliranu neku stariju komplet verziju jave još otprije na compu i Internet Explorer pomoću nje normalno prolazi java test ,kao što mi je i firefox prije update-a. Probat ću instalirati novu verziju jave iako čitam na netu da su i drugi firefox korisnici bili nezadovoljni nekim java addonom,nije radio,rušio im je sustav.

Brzina na onom testu je sad skočila na 105 i to je o.k. (Iako gotovo uopće ne primjećujem razliku prilikom surfanja.)Za doseći veće brzine kao što ste neki od vas koji ste testirali mi je vjerovatno nemoguće jer mi je procesor samo 1.6 GHz, čini se da test ovisi o tome,ili je stvar u tom flashu 10.1 RC 6 ,šta misliš ?   (btw.SP3 neću nadograditi jer sam čuo da naknadno ubacivanje nije toliko kvalitetno kao kad instaliraš sve pakove istovremeno s OS-om.-Slipstreamano je znači bolje a trenutno mi se neda ponovo instalirati OS)

15 godina
Firefox 3.7 alpha

Evo još jedna neugodna stvar koja mi se događa u j novom firefoxu !  Ne mogu nikako podesiti da mi vraća sve tabove od zadnjeg korištenja nazad kad opet otvorim firefox.Ne pomaže ni extenzija save session .... svaki put se iznova postavlja kao homepage ona google tražilica ,a tabove ne pamti .... do sada sam izgubio bar sat vremena a nisam se pomakao sa mjesta ... sad vidiš zašto općenito  izbjegavam update

0 0 hvala 0
15 godina
Firefox 3.7 alpha

O.K. našao sam razlog zašto ne pamti tabove pa zato postavlja uvijek svoj homepage. Još od svoje prethodne verzije firefoxa (3.0.7) imam namještenu opciju da mi briše browsing history automatski čim zatvorim firefox.Tamo to brisanje nije smetalo pamćenju tabova,međutim u ovoj verziji smeta....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Napredovanje u sVakoj novoj verziji je primjetno...
16 godina
neaktivan
ALVIN kaže...

Evo instalirao sam najnoviji stabilni firefox 3.6.3. i odmah sam primjetio da neće očitavati Javu iako je ubacio neku sviježu debilnu java consolu instaliranu među addonima.Naravno imam i instaliranu neku stariju komplet verziju jave još otprije na compu i Internet Explorer pomoću nje normalno prolazi java test ,kao što mi je i firefox prije update-a. Probat ću instalirati novu verziju jave iako čitam na netu da su i drugi firefox korisnici bili nezadovoljni nekim java addonom,nije radio,rušio im je sustav.

Brzina na onom testu je sad skočila na 105 i to je o.k. (Iako gotovo uopće ne primjećujem razliku prilikom surfanja.)Za doseći veće brzine kao što ste neki od vas koji ste testirali mi je vjerovatno nemoguće jer mi je procesor samo 1.6 GHz, čini se da test ovisi o tome,ili je stvar u tom flashu 10.1 RC 6 ,šta misliš ?   (btw.SP3 neću nadograditi jer sam čuo da naknadno ubacivanje nije toliko kvalitetno kao kad instaliraš sve pakove istovremeno s OS-om.-Slipstreamano je znači bolje a trenutno mi se neda ponovo instalirati OS)

Instaliraš poslednju verziju Jave i u Addons -> Plugins isključiš (Java Development Toolkit) .

Inače kod 3.6.4 ti se neće srušiti browser, već samo addon, pa samo odradiš refreš i ponovo se pokrene flash.

Probaj 3.0.x i 3.6.x da testiraš u SunSpideru pa vidi koja je razlika u brojevima.

Ali da, i procesor zna da utiče na brzinu.

Nisam mislio da nadogradiš, ja uvek stavim novu frišku instalaciju.

A sada ako je tebi mrsko onda ok :D Meni je to časkom posla :)

Edit: Oficijalni 64bit buildovi za Windows su izašli: http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/nightly/latest-trunk/

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.5.2010 15:08 (icecold).
15 godina
Firefox 3.7 alpha
Svi problemi sa Javom su riješeni s update-om,poslije sam isključio 2 plugina u firefoxu,pa zatim 2 njena startup servisa u windowsima,pa treći njen startup sam ugasio preko TuneUp-a,pa sam isključio par stvari preko Javinog control panela i za kraj sam pomoću revo uninstalera deinstalirao Java Updater. Instalirao sam onaj Adobe Flash RC,radi ok.Update-ao sam addone,stavio i neke simpa nove ( EHTip,Fission,Flagfox)Sve radi odlično....btw.Onaj spider test ne mogu testirati sa starom verzijom firefoxa jer mi je ona prošlost.Kasnije ću testirati ovaj novi FF pošto sad nisam na svom brzom netu doma.

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice