Firefox 2.0.0.x - Problem s memorijom

poruka: 19
|
čitano: 3.060
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
pitanje

Da li i vi imate problem da vam Firefox nakon nekog vremena od cca. 50-100MB RAM-a pocne zauzimati 500, 600 pa i vise MB RAM-a?

Ako da, kako ste to rijesili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koristim firefox odavno i nikada nisam imao takvih problema. Jeli ti pomogao reinstall? Možda je se kakav gadan virus uvukao pa skeniraj sistem.

CORE 2 DUO E4300 @ 1.8GHZ
2 GB RAM 667MHZ
ASUS 7300 GT @ 475/920
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Firefox 2.0.0.x - Problem s memorijom
autorov komentar
Reinstall je prvo sto osam ucinio, pa sam posumnjao u neke add-onove, pa sam i njih poiskljucivao ili maknuo. No ni to nije pomoglo. Jednostavno kako surfam, ako se radi o intezivnijem surfanju, nakon par sati bude potpuno neupotrebljiv jer pozne zderati prosjecno 600MB RAM-a.

U virus cisto sumnjam posto mi se komp redovito skenira i antivirus (iz Norton Internet Security-a) se redovito update-a.

Cuo sam da jos neki ljudi imaju slicne probleme, ali nitko nije nasao rjesenje.
17 godina

Probaj staviti AdBlock plus addon, koji blokira reklame. A reklame najvise trose memorije i cpu jer su najcesce napravljene od flesha ili anmirianih gifova.

ili

Probaj stavit Firefox 3, kojeg su eto u zadnjoj beti nahvalili da savrseno hendla memoriju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.3.2008 12:59 (kowach).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Koristio sam firefox 3 beta 4. do neki dan dok se nije skroz sasadio (znao je zaledit), sada ga ne mogu pokrenuti  pa  koristim  operu,  kad  pokušam  pokrnuti  izbaci  mi  obavijest  da  ima  problem  i  da  se  ruši,  da  restartam  firefox  u  smislu  da  će  nakon  toga  pokušati  vratiti  tabove  i  vindoze...

I  da  pošaljem  izvještaj  da  bi  oni  mogli  rješiti  taj  problem  itd. Normala dok je beta da ima problema, ali nisam mislio da će imati ovakvih.

17 godina
neaktivan

Idi u task manager i tamo pogledaj što ti se vrti,meni nakon nekog vremena realPlayer radi full i to mi ždere memoriju i isključim na end process i stvar riješena,nije samo što mi memoriju ždere nego mi iskorištava i 50% procesora i kad se maknem s neta i zato ga tamo isključim kad to primjetim,nije to tako često ali eto ne škodi ti zaviriti u procese!

v_maxcpp
17 godina
autorov komentar
@ v_maxcpp: Real Player nije ni instaliran na racunalu nego Real Alternative

@kowach: Nijedna od stranica koje posjecujem nema reklama, a i spomenuti plugin mi je instaliran. Googlao sam malo danas i vidim da jos puno ljudi ima slican problem, ali nisam uspio naletiti na rjesenje. Navodno se problem poceo javljati u verzijama nakon Firefox v1.5.
17 godina
neaktivan

meni se to isto događalo u firefoxu 2.(ne znam točno sad koja verzija),ali ja sam maknule add-one,instaliral sam firefox 3 beta 4 i clearam private data kad se napuni (to ti se meni baš i nedogađa z novim firefoxom ali sa starim da).Pa ak ti tolko mem. uzima kupi si vellki hard disk i deni si flat kaj neš puno plačal za to kaj puno mem. skineš ,al sam ak ti ne dobro radilo na taj način.

stoge probaj novi firefox i makni add-one te redovito čisti private data-meni je to upalilo

H-MAN RULES!!!11
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja koristim Firefox otkad je prva verzija izasla i nikada nisam imao takvih problema.

I meni zauzme dosta rama kada recimo otvorim u tabovima par slika visoke rezolucije ali cim ih zatvorim ram se i oslobodi. Meni se cini da vi kada otvorite stranicu i kada se ucita u RAM i kad je zatvorite da se ne obrise iz RAMA nego ostane tamo nagomilavajuci podatke koji su zapravo nepotrebni.

AKo reinstalacija Firefoxa nije pomogla, mozda je stvar u nekoj postavki u Windowsu, internet postavkama ili slicno... AKo nista pricekaj Firefox 3 mozda kod njega poprave!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovo je poznata stvar i u nekim slučajevima (ne znam točno kada) Firefox zauzima enormne količine memorije i čini se da do toga dolazi postepeno. Moguće da je do nekih addonova (ja ih koristim nekoliko) ali također je i moguće da do toga dolazi radi velike količine tabova i stranica koje se ne brišu pravilno iz memorije.

Možda može pomoći neka postavka u naprednim opcijama (about:config) no to preporučam samo naprednim korisnicima. Imao sam dosta problema s ovime i nakon dana i dana traženja po internetu nisam našao rješenje osim - čekaj da poprave.

Jedan savjet svim hrabrima koji misle da je firefox savršen - pokušajte selektirati nekoliko megabajta (recimo 5) teksta i napravite copy/paste u neki text box na bilo kojoj stranici (uz uvjet da može primiti toliko teksta) i promatrajte što će se dogoditi. Ja sam na 3 megabajta kopiranog teksta na taj način imao zauzeća memorije od preko 500 megabajta na friškoj instalaciji firefoxa i samo jednoj otvorenoj stranici. ^^

music is my first love and will always be my last

0 0 hvala 0
17 godina
V00D00 kaže...

Jedan savjet svim hrabrima koji misle da je firefox savršen - pokušajte selektirati nekoliko megabajta (recimo 5) teksta i napravite copy/paste u neki text box na bilo kojoj stranici (uz uvjet da može primiti toliko teksta) i promatrajte što će se dogoditi. Ja sam na 3 megabajta kopiranog teksta na taj način imao zauzeća memorije od preko 500 megabajta na friškoj instalaciji firefoxa i samo jednoj otvorenoj stranici. ^^

sto se dogodilo kad sam pastao 5MB teksta i nakon sto sam zatvorio taj tab:
307 MB -> 387 MB (cpu 100% 30ak sec) -> 337 MB

17 godina
autorov komentar

E sad mi jos cudnije.

Bas sam isao provjeriti koliko memorije pozdere Firefox na poslovnom laptopu. Isti Add-onovi instalirani i iste stranice otvorene i nakon cca. 5-6h upotrebe, zauzece od oko 250MB.

Dok kod kuce obicno se nagomila oko 500-650 MB u tom vremenskom intervalu.

Jucer je cak uspio narasti na 750 MB i toliko se usporio da vise nije bilo moguce normalno raditi.

Uglavnom je do sada bilo rjesenje restart Firefox-a, pa onda do iduceg puta dok ne naraste na >600 MB.

17 godina
neaktivan

Nikada nisam primjetio da mi troši preko nekih 200MB i to sa više otvorenih tabova istovremeno. Istina, ne provjeravam svaki dan koliko mi memorije troši pa je moguće da koji dan i 'pocucla' malo više Namigiva

(mada, koga briga kad su tu 4GB rama za trošit, hehehe...)

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan

Ja ti imam portabilnu verziju koju koristim doma, isto je 2.0.0.x something, problem sa memorijom isključivo imam kada

loadam cca. 200-300 tabova, onda drmne 600 MB memorije, i to su txt tabovi, da su slike nebih ni zamišljao što se onda događa

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ian kaže...

Ja ti imam portabilnu verziju koju koristim doma, isto je 2.0.0.x something, problem sa memorijom isključivo imam kada

loadam cca. 200-300 tabova, onda drmne 600 MB memorije, i to su txt tabovi, da su slike nebih ni zamišljao što se onda događa

Pa cemu otvaras 200-300 tabova? Sve ima svoje granice, i treba u softveru gledati ono dobro a ne samo greske ili nedostatke pa makar oni bili fizicki određeni!
17 godina
neaktivan

Online tekstualne igrice :P

Znam da sam negdje na netu vidio neku aplikaciju za Firefox koja sreže memorijske zahtjeve u korijen, čak je i negdje

bio screenshot kao koristi 64kb memorije :P prilikom prvog starta.

Zaboravih nažalost gdje :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ian kaže...

Online tekstualne igrice :P

Znam da je offtopic al ajd reci pokoju online text igricu bas da probam sta je to. 
17 godina
neaktivan

OT : upiši free MMORPG games u Google :P

ja ti prosječno gutam 250 tabova svaki sat, sada ih je oko 220, negdje oko 450 megi, neko bi podijelio 2 sa 2

i rekao da je prosjek 2 mega po tabu lol

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

To ti je Memory Leak, poznat bug u firefoxu, radi se na popravljanju ovog propusta u verziju 3. samo jos moras cekat da izade puna verzija.

Najednostavnije rijesenje ti je restartirat firefox, i stvar rijesena za narednih nekoliko sati.... a mozes probati i ovo ispod...

http://internetducttape.com/2006/12/02/how-to-fix-the-firefox-memory-leak-firefox-hack.htm

Zlo i Naopako
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice