Da li i vi imate problem da vam Firefox nakon nekog vremena od cca. 50-100MB RAM-a pocne zauzimati 500, 600 pa i vise MB RAM-a?
Ako da, kako ste to rijesili?
Da li i vi imate problem da vam Firefox nakon nekog vremena od cca. 50-100MB RAM-a pocne zauzimati 500, 600 pa i vise MB RAM-a?
Ako da, kako ste to rijesili?
Koristim firefox odavno i nikada nisam imao takvih problema. Jeli ti pomogao reinstall? Možda je se kakav gadan virus uvukao pa skeniraj sistem.
Probaj staviti AdBlock plus addon, koji blokira reklame. A reklame najvise trose memorije i cpu jer su najcesce napravljene od flesha ili anmirianih gifova.
ili
Probaj stavit Firefox 3, kojeg su eto u zadnjoj beti nahvalili da savrseno hendla memoriju.
Koristio sam firefox 3 beta 4. do neki dan dok se nije skroz sasadio (znao je zaledit), sada ga ne mogu pokrenuti pa koristim operu, kad pokušam pokrnuti izbaci mi obavijest da ima problem i da se ruši, da restartam firefox u smislu da će nakon toga pokušati vratiti tabove i vindoze...
I da pošaljem izvještaj da bi oni mogli rješiti taj problem itd. Normala dok je beta da ima problema, ali nisam mislio da će imati ovakvih.
Idi u task manager i tamo pogledaj što ti se vrti,meni nakon nekog vremena realPlayer radi full i to mi ždere memoriju i isključim na end process i stvar riješena,nije samo što mi memoriju ždere nego mi iskorištava i 50% procesora i kad se maknem s neta i zato ga tamo isključim kad to primjetim,nije to tako često ali eto ne škodi ti zaviriti u procese!
meni se to isto događalo u firefoxu 2.(ne znam točno sad koja verzija),ali ja sam maknule add-one,instaliral sam firefox 3 beta 4 i clearam private data kad se napuni (to ti se meni baš i nedogađa z novim firefoxom ali sa starim da).Pa ak ti tolko mem. uzima kupi si vellki hard disk i deni si flat kaj neš puno plačal za to kaj puno mem. skineš ,al sam ak ti ne dobro radilo na taj način.
stoge probaj novi firefox i makni add-one te redovito čisti private data-meni je to upalilo
Ja koristim Firefox otkad je prva verzija izasla i nikada nisam imao takvih problema.
I meni zauzme dosta rama kada recimo otvorim u tabovima par slika visoke rezolucije ali cim ih zatvorim ram se i oslobodi. Meni se cini da vi kada otvorite stranicu i kada se ucita u RAM i kad je zatvorite da se ne obrise iz RAMA nego ostane tamo nagomilavajuci podatke koji su zapravo nepotrebni.
AKo reinstalacija Firefoxa nije pomogla, mozda je stvar u nekoj postavki u Windowsu, internet postavkama ili slicno... AKo nista pricekaj Firefox 3 mozda kod njega poprave!
Ovo je poznata stvar i u nekim slučajevima (ne znam točno kada) Firefox zauzima enormne količine memorije i čini se da do toga dolazi postepeno. Moguće da je do nekih addonova (ja ih koristim nekoliko) ali također je i moguće da do toga dolazi radi velike količine tabova i stranica koje se ne brišu pravilno iz memorije.
Možda može pomoći neka postavka u naprednim opcijama (about:config) no to preporučam samo naprednim korisnicima. Imao sam dosta problema s ovime i nakon dana i dana traženja po internetu nisam našao rješenje osim - čekaj da poprave.
Jedan savjet svim hrabrima koji misle da je firefox savršen - pokušajte selektirati nekoliko megabajta (recimo 5) teksta i napravite copy/paste u neki text box na bilo kojoj stranici (uz uvjet da može primiti toliko teksta) i promatrajte što će se dogoditi. Ja sam na 3 megabajta kopiranog teksta na taj način imao zauzeća memorije od preko 500 megabajta na friškoj instalaciji firefoxa i samo jednoj otvorenoj stranici. ^^
Jedan savjet svim hrabrima koji misle da je firefox savršen - pokušajte selektirati nekoliko megabajta (recimo 5) teksta i napravite copy/paste u neki text box na bilo kojoj stranici (uz uvjet da može primiti toliko teksta) i promatrajte što će se dogoditi. Ja sam na 3 megabajta kopiranog teksta na taj način imao zauzeća memorije od preko 500 megabajta na friškoj instalaciji firefoxa i samo jednoj otvorenoj stranici. ^^
E sad mi jos cudnije.
Bas sam isao provjeriti koliko memorije pozdere Firefox na poslovnom laptopu. Isti Add-onovi instalirani i iste stranice otvorene i nakon cca. 5-6h upotrebe, zauzece od oko 250MB.
Dok kod kuce obicno se nagomila oko 500-650 MB u tom vremenskom intervalu.
Jucer je cak uspio narasti na 750 MB i toliko se usporio da vise nije bilo moguce normalno raditi.
Uglavnom je do sada bilo rjesenje restart Firefox-a, pa onda do iduceg puta dok ne naraste na >600 MB.
Nikada nisam primjetio da mi troši preko nekih 200MB i to sa više otvorenih tabova istovremeno. Istina, ne provjeravam svaki dan koliko mi memorije troši pa je moguće da koji dan i 'pocucla' malo više
(mada, koga briga kad su tu 4GB rama za trošit, hehehe...)
Ja ti imam portabilnu verziju koju koristim doma, isto je 2.0.0.x something, problem sa memorijom isključivo imam kada
loadam cca. 200-300 tabova, onda drmne 600 MB memorije, i to su txt tabovi, da su slike nebih ni zamišljao što se onda događa
Ja ti imam portabilnu verziju koju koristim doma, isto je 2.0.0.x something, problem sa memorijom isključivo imam kada
loadam cca. 200-300 tabova, onda drmne 600 MB memorije, i to su txt tabovi, da su slike nebih ni zamišljao što se onda događa
Online tekstualne igrice :P
Znam da sam negdje na netu vidio neku aplikaciju za Firefox koja sreže memorijske zahtjeve u korijen, čak je i negdje
bio screenshot kao koristi 64kb memorije :P prilikom prvog starta.
Zaboravih nažalost gdje :)
Online tekstualne igrice :P
OT : upiši free MMORPG games u Google :P
ja ti prosječno gutam 250 tabova svaki sat, sada ih je oko 220, negdje oko 450 megi, neko bi podijelio 2 sa 2
i rekao da je prosjek 2 mega po tabu lol
To ti je Memory Leak, poznat bug u firefoxu, radi se na popravljanju ovog propusta u verziju 3. samo jos moras cekat da izade puna verzija.
Najednostavnije rijesenje ti je restartirat firefox, i stvar rijesena za narednih nekoliko sati.... a mozes probati i ovo ispod...
http://internetducttape.com/2006/12/02/how-to-fix-the-firefox-memory-leak-firefox-hack.htm