Facebook- Objava slike bez dopuštenja zaključana tema

poruka: 249
|
čitano: 74.941
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Facebook- Objava slike bez dopuštenja
Danny_HR kaže...

Interesantno ali u ustavu ne stoji da se ne smije objavljivati fotografija, samo tvoji osobni podaci.

A fotografija nije osobni podatak.

Ustav ni zakon te ne štite.

Da se ne smiju objavljivati fotografije snimljene na javnoj površini svi bi novinari bili u zatvoru već odavno.

Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na fizičku osobu koja je identificirana ili se može identificirati na temelju obilježja koja su specifična za njezin identitet. Stoga osobni podaci mogu biti bilo koji podaci koji identificiraju pojedinca, kao što su primjerice Vaša e-mail adresa, telefonski broj ili fotografija.

http://azop.hr/download.aspx?f=dokumenti/Stranice/publikacija_BROSURA_ZA_GRADANE.pdf

Članak 131. Kaznenog zakona Republike Hrvatske
 (1) Tko neovlašteno i kriomice snimi drugoga filmski, televizijski, videokamerom ili fotoaparatom, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine. 

Fotoaparat mora biti korišten na način da je vidljiv onima koje se fotografira.

Na javnoj površini nije potrebna dozvola (dopuštenje) za snimanje, osim ukoliko ne postoji znak zabrane.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.6.2011 16:08 (klimama).
14 godina
Facebook- Objava slike bez dopuštenja

Javi se onima s youtuba,das im broj kreditne oni tebi password od frendovog face,radi 100% provjereno!

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski

2 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ja ne znam kako neki ne kuže, nije ovdje problem što je slika objavljena na internetu, već što je objavljena na smeću od Facebooka.

Ja ne bih na Facebooku niti sliku desne cipele objavio...

EDIT: Za lijevu bih još i razmislio...

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.6.2011 16:16 (Ergo).

0 5 hvala 0
17 godina
passat kaže...
...

Dont understand

Javnu ličnost kao što je političar po zakonu smeš da slikaš na javnom mestu koliko hoćeš. Imaju i oni određena prava na privatnost, no smatra se da javnost/narod ima interes i pravo da zna gde idu, šta rade, s kim se sastaju itd i to naše pravo je priznato kao jače i važnije od njihovog prava na privatnost.

Kada su u pitanju obični građani, pojedinci, taj interes koji bi nadvladao pravo na privatnost ne postoji, i zato je njihova, tj naša privatnost jače zaštićena. Novinar i dalje ima pravo da, na primer, slika za reportažu publiku na koncertu ili šetalište puno ljudi po lepom vremenu i da tu sliku objavi. Tu on nije slikao nikog posebno nego su se neki tamo ljudi naprosto našli u kadru, i dalje sasvim anonimno. Sa druge strane, ako želi da slika baš tebe - pojedinca, a ne gomilu, onda imaš pravo da mu kažeš da to ne želiš, a svakako ne bi smeo da objavi takvu sliku sa sve imenom bez saglasnosti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.6.2011 16:15 (Ivan(4)).
17 godina

U biti, to je zanimljiv problem, iako je povod bezveze. Tako da me zanima slijed, ako se što poduzme.

Pogledajmo samo koliko će sad, kad krene sezona kiselih krastavaca,

žena u toplessu bez dopuštenja biti uslikano na plaži,

a da su se možda samo presvlačile, i završit će na naslovnici 24sata, story i sličnih,

bez barem naknade kakvu uplaćuju za stock footage da ne spominjem naknadu nagim modelima.

Jedini je spas biti prosječan, neupadljiv, nezanimljiv i ružnjikav. Ja nisam te sreće.

:P

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
klimama kaže...
Danny_HR kaže...

Interesantno ali u ustavu ne stoji da se ne smije objavljivati fotografija, samo tvoji osobni podaci.

Da se ne smiju objavljivati fotografije snimljene na javnoj površini svi bi novinari bili u zatvoru već odavno.

Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na fizičku osobu koja je identificirana ili se može identificirati na temelju obilježja koja su specifična za njezin identitet. Stoga osobni podaci mogu biti bilo koji podaci koji identificiraju pojedinca, kao što su primjerice Vaša e-mail adresa, telefonski broj ili fotografija.

http://azop.hr/download.aspx?f=dokumenti/Stranice/publikacija_BROSURA_ZA_GRADANE.pdf

Članak 131. Kaznenog zakona Republike Hrvatske
 (1) Tko neovlašteno i kriomice snimi drugoga filmski, televizijski, videokamerom ili fotoaparatom, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine. 

Fotoaparat mora biti korišten na način da je vidljiv onima koje se fotografira.

Na javnoj površini nije potrebna dozvola (dopuštenje) za snimanje, osim ukoliko ne postoji znak zabrane.

I fino dolje pise da se na javnoj povrsini smije fotografirati. Uostalom zasto mi tu jedni drugima kontriramo, nek proba i vidjet cemo. Ali zakon ga ne moze pokrivati u ovom slucaju jer bi to bio apsurd, pogotovo jer nije sam na fotografiji.
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
14 godina
protjeran

ma cura se zaljubila u tebe pa zat stavlja tvoju sliku...

4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
777u kaže...

ma cura se zaljubila u tebe pa zat stavlja tvoju sliku...

Da znaju da je njen dečko.

Nenad
15 godina

Nakon dosta trollanja po komentarima(oko 60 komentara u kojima piše makni sliku) i slanja dosta privatnih poruka, napokon je izbrisala slike.

Open Source!

3 0 hvala 0
14 godina
captain_soap_McTawish kaže...

Nakon dosta trollanja po komentarima(oko 60 komentara u kojima piše makni sliku) i slanja dosta privatnih poruka, napokon je izbrisala slike.

Nisi je valjda prejako tukao

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski
17 godina

a šit, sad neznamo kako je to tužit nekog državi i međunarodnom sudu u strasburu za slikanje na fejsbuku :(

Slijedeći put ja otvaram temu "kako prikriti na ulici da si lijep, bogat i slavan"

:P

16 godina
neaktivan
Hahahaha koje gluposti . Postoje tri razloga zasto je cura stavila tvoje slike na fejs 1. Zeli se prasnuti sa tobom 2. Ruzan si i nest si joj se zamjerio pa te zeli javno ismijat 3. U vezi si sa drugom curom, a na slici se vidi kak radis nest sa ovom. Ako je prvi ja stvarno neznam sta ti toliko trebalo? Ako je drugi, hebiga sta ces. Ako je treci, drugi put pazi kaj delas. Al iskreno mislim da si jedan trol koji nema pametnijeg posla.
I'll be back
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
microman kaže...
Hahahaha koje gluposti . Postoje tri razloga zasto je cura stavila tvoje slike na fejs 1. Zeli se prasnuti sa tobom 2. Ruzan si i nest si joj se zamjerio pa te zeli javno ismijat 3. U vezi si sa drugom curom, a na slici se vidi kak radis nest sa ovom. Ako je prvi ja stvarno neznam sta ti toliko trebalo? Ako je drugi, hebiga sta ces. Ako je treci, drugi put pazi kaj delas. Al iskreno mislim da si jedan trol koji nema pametnijeg posla.

Na slikama se uopće ne vidi ništa sramotno. Ja sam ih samo htio ukloniti i u tome sam uspio.

Ovo žuto mi nije jasno. Što je prvo?

Open Source!
15 godina
neaktivan

1. Zeli se prasnuti sa tobom

Mes que un Club! FCBarcelona!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako zenska zeli seks s tobom prihvati ga bez trunke razmisljanja. ustvari, razmisli imas li kondom. ako nemas odi do obliznje trgovine i nabavi. onda...3.2.1 akcija. to ti je covjek htjeo reci.

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ma dajte molim vas tko ce s njim ista zeljeti kad je tako jadan...

Mene bi bilo sramota napisati nesto ovako...
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
16 godina
neaktivan

Ajde sad sumiraj posljedice svoga drama queen ponasanja...

1. Svi ili 99% na Bugu misle da si smijesan

2. Cura koju si spamao misli da si smijesan

3. Svi kojima isprica sta si u stanju uraditi zbog jedne slike, pomislice u najmanju ruku da si smijesan ako ne i patetican.

Je li vrijedilo??

He who dares, wins
Moj PC  
20 0 hvala 0
15 godina
Metallicaa kaže...

Ako zenska zeli seks s tobom prihvati ga bez trunke razmisljanja. ustvari, razmisli imas li kondom. ako nemas odi do obliznje trgovine i nabavi. onda...3.2.1 akcija. to ti je covjek htjeo reci.

Ma to je bio album u kojima se nalaze slike cijeloga razreda tako da nema tih elemnata

EnlightenedPhoenix kaže...
Ma dajte molim vas tko ce s njim ista zeljeti kad je tako jadan...

Mene bi bilo sramota napisati nesto ovako...

Ja jadan!? Pa ti ovdje pokušavaš isprvocirati mene koji imam 15 godina i usto ne odgovaram na tvoje prvokacije. Pa tko je tu jadan? Ja ili ti?

malina22 kaže...

Ajde sad sumiraj posljedice svoga drama queen ponasanja...

1. Svi ili 99% na Bugu misle da si smijesan

2. Cura koju si spamao misli da si smijesan

3. Svi kojima isprica sta si u stanju uraditi zbog jedne slike, pomislice u najmanju ruku da si smijesan ako ne i patetican.

Je li vrijedilo??

Vrijedilo je!

Zahvaljujem se svima koji su mi pomogli. Zahvaljujem se i onima koje su me cijelo vrijeme izazivali i ismijavali(EP i naxeem konkrento).

Open Source!
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.6.2011 18:35 (captain_soap_McTawish).
14 godina
neaktivan
Metallicaa kaže...

Ma to je bio album u kojima se nalaze slike cijeloga razreda tako da nema tih elemnata

Hoćeš reći da si curu natjerao da skine cjeli album na kojem su svi iz razreda, samo zbog tebe?!? I zbog toga si gnjavio curu?

15 godina

Možda je dečko jednostavno peder pa se boji da će netko preuzeti sliku sa facea i staviti je na homopopis.com

Moj PC  
9 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Autor teme je naglasio da je slika nastala u školi.U ustanovi poput škole lijepo piše u pravilniku da je ZABRANJENO korištenje mobilnog telefona.Dakle, ima pravo se tužiti.

Ali moje mišljenje je da je cap.soap.jedna vrsta"debila".U albumima cijelog razreda, koji nastaju prvenstveno radi nekih sjećanja na sve to, i uspomena, ti tražiš da se izopći tebe.Tek mi je sada jasnije; tvoj život se svodi na bugov forum i školu.A znaš li da ni to nije baš normalno? Međutim ovo je već offtopic.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.6.2011 18:52 (AtomicBomb).
16 godina
odjavljen
AtomicBomb kaže...
Danny_HR kaže...

Autor teme je naglasio da je slika nastala u školi.U ustanovi poput škole lijepo piše u pravilniku da je ZABRANJENO korištenje mobilnog telefona.Dakle, ima pravo se tužiti.

Ali moje mišljenje je da je cap.soap.jedna vrsta"debila".U albumima cijelog razreda, koji nastaju prvenstveno radi nekih sjećanja na sve to, i uspomena, ti tražiš da se izopći tebe.Tek mi je sada jasnije; tvoj život se svodi na bugov forum i školu.A znaš li da ni to nije baš normalno? Međutim ovo je već offtopic.

Da, ali tijekom nastave. Mogao ga je za vrijeme odmora uslikati?

Ovaj lik je samo malo preparanoičan, inače kasnije će to sve doći na svoje i shvatit će kakvu je glupost napravio.

...
17 godina
neaktivan
AtomicBomb kaže...
Danny_HR kaže...

MOGU LI dobiti TOČNO gdje piše (izričito) da je zabranjeno rabljenje mobitela ZA SLIKANJE, te također uporište u USTAVU da to nije ogranicavanje sloboda...

Svi se pozivate na pravilnike i slične stvari... Zar ste toliko glupi pa ne vidite da kad se jednom pocnete pozivati oni koji znaju vise od vas o tome (a to je vecina ostalih) pobjedjuju...

Drzati se pravila slijepo = gubiti...

Pola foruma (ukljucujuci i moju malenkosti iako kad tad procuri nesto pametno iz mene) trebalo bi zabraniti da išta pišu bilo gdje... ALI CAPTAINU... to jednostavno ne mogu komentirati... i ne... ne radim ad hominem nego kritiziram njegove presmijesne postupke...

Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
15 godina
protjeran
naxeem kaže...
Ako je slikan na javnoj povrsini, nema nikakvo pravo traziti uklanjanje slike. Da se rodio ljepsi, nebi mu smetalo.

Ma nemoj!!!

Najgore od svega je to što je to slikano u školi. Ja sam još prijavio profesoru da me slikaju no profesor im je rekao da samo prestanu. Meni jednostavno smeta da se moje slike uopće načaze na internetu. Ovo je prvi put uopće da je neka moja slika objavljena na internetu, pa mi zato smeta.

Ma razbu chillout samo,de nam barem natukni sta radis na toj slici i o cemu je rijec,ako je to samo tvoja slika bez ikakvih smijesnih,seksistickih ili eksplicitnih radnji zasto bi brisao to ???

14 godina
neaktivan

Mislim da bi bilo najbolje da se ova tema locka. čovjek je rješio problem i sada se samo stvaraju trollovi.

14 godina
neaktivan
@EnlightenedPhoenix

Oprosti, ti si najpametniji čovjek kojeg sam ikad ugledao, makar samo preko monitora, ali i to je dovoljno...

Lijepo su nam čitali pravilnik na početku školske godine.Nađite taj pravilnik i bit će vam sve jasno.U svakoj školi, svake godine se čita.

0 6 hvala 0
15 godina
protjeran
AtomicBomb kaže...
@EnlightenedPhoenix

Oprosti, ti si najpametniji čovjek kojeg sam ikad ugledao, makar samo preko monitora, ali i to je dovoljno...

Lijepo su nam čitali pravilnik na početku školske godine.Nađite taj pravilnik i bit će vam sve jasno.U svakoj školi, svake godine se čita.

Aj' sut staromodni rodjace ;)

15 godina
Metallicaa kaže...
  Hoćeš reći da si curu natjerao da skine cjeli album na kojem su svi iz razreda, samo zbog tebe?!? I zbog toga si gnjavio curu?

Rekao sam samo da makne moju sliku i ništa više. Osim toga nisu bili svi iz moga razreda na slici.

P.S. Slikano je za vrijeme nastave.

Open Source!
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.6.2011 18:56 (captain_soap_McTawish).
16 godina
neaktivan

vidite da je lik iskompleksirani pubertetlija nevrijedi se svađati s njim

@atomicbomc, ti si dijete koje se bavi pravilnikom, i još kazeš da si ga proičitao 

One bright morning when my work is over I will fly away home ...Bob Marley
Moj PC  
1 3 hvala 0
17 godina
neaktivan

čekamo mentalistov komentar na sve ovo.

Sic semper tyrannis.
Moj PC  
6 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail: