Facebook- Objava slike bez dopuštenja zaključana tema

poruka: 249
|
čitano: 74.937
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Facebook- Objava slike bez dopuštenja
captain_soap_McTawish kaže...
naxeem kaže...

Onda, jel' autor gol na slici? Jel' jako ružan? Zašto se boji da ga ljudi vide?

Ovo tvoje provciranje stvarno ne razumijem. Ne želim da mi se slike objavljuju i to je to. To je moje pravo zajamčeno ustavom RH. 

Najvjerojatnije ću je tužiti AZOP-u. 

a to ti je neka cura stavila {#}

One bright morning when my work is over I will fly away home ...Bob Marley
15 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
Bahahahahaha... tuzit se AZOP-u...

Decko, boli me briga hocu li sada dobiti zuti zbog vrijednjanja ali ti nisi normalan...

NEMAŠ NIKAKVE ZAKONSKE OSNOVE za micanje slika... Ama baš nikakve...

I sva ta pravila na koja se ti zoveš objesi mačku o rep...

Budi sretan ako te ne stjeraj tamo gdje trebaš biti u AZOP-u...

Člankom 37. Ustava Republike Hrvatske propisano je sljedeće:

„Svakom se jamči sigurnost i tajnost osobnih podataka. Bez privole ispitanika, osobni se podaci mogu prikupljati, obrađivati i koristiti samo uz uvjete određene zakonom.

Zakonom se uređuje zaštita osobnih podataka te nadzor nad djelovanjem informatičkih sustava u državi.

Zabranjena je uporaba osobnih podataka suprotna utvrđenoj svrsi njihovoga prikupljanja“.

Temeljem ustavne odredbe o pravu na zaštitu osobnih podataka donesen je Zakon o zaštiti osobnih podataka (Narodne novine, br. 103/03., 118/06., 41/08.).

Zakon uređuje zaštitu osobnih podataka fizičkih osoba i nadzor nad prikupljanjem, obradom i korištenjem osobnih podataka u RH.

Kao podzakonski akti u području zaštite osobnih podataka u RH u primjeni suUredba o načinu vođenja i obrascu evidencije o zbirkama osobnih podataka(Narodne novine, br. 105/04.) i Uredba o načinu pohranjivanja i posebnim mjerama tehničke zaštite posebnih kategorija osobnih podataka (Narodne novine, br. 139/04.).

RH je kao članica Vijeća Europe potpisnica Konvencije o zaštiti osoba glede automatske obrade osobnih podataka (Konvencija 108) i Dodatnog protokola uz Konvenciju 108 u vezi nadzornih tijela i međunarodne razmjene podataka.

Primjena odredbi navedenih akata Vijeća Europe omogućena je donošenjem Zakona o potvrđivanju Konvencije za zaštitu osoba glede automatizirane obrade osobnih podataka i Dodatnog protokola uz Konvenciju za zaštitu osoba glede automatizirane obrade osobnih podataka u vezi nadzornih tijela i međunarodne razmjene podataka (Narodne novine, br. 04/05, Međunarodni ugovori).

Zakon o zaštiti osobnih podataka, kao temeljni akt u području zaštite osobnih podataka u RH također je u svim bitnim odredbama sukladan Direktivi 95/46/EZ o zaštiti pojedinaca glede obrade osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka.

Open Source!
15 godina
Facebook- Objava slike bez dopuštenja

Toliko muke oko jedne fotografije {#}

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
protjeran
dv14 kaže...

Toliko muke oko jedne fotografije {#}

neka :) barem nije dosadno :D 

i posluzit ce ovo ,proslo to njemu ili ne 

17 godina
neaktivan
Ti si se slikao NA JAVNOJ povrsini tako da ti zakon mozes objesiti macku o rep...

ŠKOLA je JAVNA USTANOVA...

da te slikalo u tvojoj kuci jadnog golog, bio bi prekrsaj zakona...

PLUS... policija i sve ostale institucije nemaju pametnijeg posla nego se zahebavati s nedohebanim malcem poput tebe...

Da sam ti ja roditelj i ovo vidim sad bi te nalemao...
Ocito nisi prilagodjen da normalno funkcioniras u društvu...
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
15 godina

A jesi stvarno uporan. Gle, jednostavno je. Nebreš nikome ništ. 

2 0 hvala 0
15 godina

Još je dobro dok znaš da ima tvoju sliku... šta bi bilo da ne znaš? Zapitaj se koliko još ima slika koje nije objavila? {#}

Peace means I'm reloading my gun.
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
protjeran

@EnlightenedPhoenix

a da sam ja tvoj roditelj isto bi te nalemao jer guras nos tamo gdje ti nije mjesto 

pusti ga neka radi sta hoce 

on je odgovore na svoja pitanja dobio i to je to

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.6.2011 13:31 (hrvatskafarkasevec).
Moj PC  
3 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

Haha, da, mozda te potajno slika :D.

Ali cuj prikupljanje osobnih informacija, jedna tvoja slika, untaggaj se s nje i zaboravi na nju, jest nekog briga za to...

Mes que un Club! FCBarcelona!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

ma preboli to,teško ćeš to riješiti na pravni način,jedino da nekako nagovoriš tu osobu da makne sliku.I ja sam bio taggan u dosta slučajeva bez pitanja,ali me nije briga,ne živciram se za takve stvari,a isto ne volim stavljati svoje slike na Facebook,sada ih imam samo nekoliko.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.6.2011 13:41 (antimadridista).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

curu ćeš tužit ? zbog dvije fotke ??? šta ti tu nijedan savjet nevalja (osveta, ignoriranje, dogovor, brisanje profila)  ??? glupost...  TUŽI, ALI NEĆEŠ DOBIT NIŠTA

šta svi kažete da policija nema pametnijeg posla, ajde kad su koga ulovili (pljačkaše, silovatelje i sl), možda jednog od deset, trebala bi policija imat neke odjele gdje bi bili zaposleni policijski informatičari koji bi rješavali upravo takve slučajeve, koji bi spriječili svađe na netu,prijetnje,štitili osobne podatke i sl....

ma pustite , previše sam se zamislio, to opet nebi funkcioniralo jer bi dnevno došlo 10000000000000000000000000000000000000000000E   prijava a murja ... ma ništ

ajde sretno ti sa slikom

EDIT: ispravljeno, sorry

PUC GA MEDO
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.6.2011 14:01 (jurek95).

0 0 hvala 0
15 godina
jurek95 kaže...

curu ćeš tužit ? zbog jedne fotke ??? šta ti tu nijedan savjet nevalja (osveta, ignoriranje, dogovor, brisanje profila)  ??? glupost...  TUŽI, ALI NEĆEŠ DOBIT NIŠTA

šta svi kažete da policija nema pametnijeg posla, ajde kad su koga ulovili (pljačkaše, silovatelje i sl), možda jednog od deset, trebala bi policija imat neke odjele gdje bi bili zaposleni policijski informatičari koji bi rješavali upravo takve slučajeve, koji bi spriječili svađe na netu,prijetnje,štitili osobne podatke i sl....

ma pustite , previše sam se zamislio, to opet nebi funkcioniralo jer bi dnevno došlo 10000000000000000000000000000000000000000000E   prijava a murja ... ma ništ

ajde sretno ti sa slikom

Nije jedna slika već dvije slike.

Open Source!
17 godina
neaktivan

Ne kužim čemu tolko flame samo zato jer frajer želi da se slika makne. Da ju želi na netu sam bi je uploadao valjda. 

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ovaj lik je jako dobar troll ili iskompleksirani pubertetlija...

Ali svaka cast za ovu temu ismijao sam se dobro dok sam citao!

Bang!

9 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Zanima me što bi Oleg rekao na ovo {#}

...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
naxeem kaže...
Ako je slikan na javnoj povrsini, nema nikakvo pravo traziti uklanjanje slike. Da se rodio ljepsi, nebi mu smetalo.
naxeem kaže...
Danas u vrijeme napredne plastike, silikona i kvalitetne sminke, bezveze je da ruzan izlazis u javnost gdje bi te slikali i objavili.
Mozes nositi i burku ako ti smeta da te vide i gledaju.

To je komentar jednog moderatora?

Da si se ti rodio pamatniji nebi pisao ovakve gluposti i offtopicario decku po topicu zar ne?

Ali ti si to mozes dozvolit dok mene sljeduje crveni jelda?

Autoru teme predlazem da prijavi sliku i tako par puta dok ju ne obrisu..

15 godina
neaktivan

Svi vi previše napuhujete to. Kakva tužba? Isti slučaj sam imao i ja nedavno, i vjeruj mi, nitko ti neće u ovom slučaju moć' pomoć' osim da popričaš s osobom koja je stavila tu sliku, jer kak se ono kaže, lijepa riječ i željezna vrata otvara. (il tak nekak, ne znam. :P), bar je to kod mene uspjelo. {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ktm402 kaže...
naxeem kaže...
Ako je slikan na javnoj povrsini, nema nikakvo pravo traziti uklanjanje slike. Da se rodio ljepsi, nebi mu smetalo.
naxeem kaže...
Danas u vrijeme napredne plastike, silikona i kvalitetne sminke, bezveze je da ruzan izlazis u javnost gdje bi te slikali i objavili.
Mozes nositi i burku ako ti smeta da te vide i gledaju.

To je komentar jednog moderatora?

Da si se ti rodio pamatniji nebi pisao ovakve gluposti i offtopicario decku po topicu zar ne?

Ali ti si to mozes dozvolit dok mene sljeduje crveni jelda?

Autoru teme predlazem da prijavi sliku i tako par puta dok ju ne obrisu..

Kaže naxeem "da si se rodio ljepši". Eh, da sam se ja rodio u americi i da mi je tata Obama.... Gdje bi bio

17 godina
neaktivan

Interesantno ali u ustavu ne stoji da se ne smije objavljivati fotografija, samo tvoji osobni podaci.

A fotografija nije osobni podatak.

Ustav ni zakon te ne štite.

Da se ne smiju objavljivati fotografije snimljene na javnoj površini svi bi novinari bili u zatvoru već odavno.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.6.2011 14:51 (Danny_HR).

27 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ma vraga ce tuziti curu...

Podizanje privatne tuzbe ti dojde novaca... a ne vjerujem da ce mu roditelji dati tih 2000 kn + 500 kn po satu za odvjetnika...

On je ovime pokazao samo kako je jadan i nista drugo...
Moj PC  
2 2 hvala 0
17 godina

Moje mišljenje je da autor teme možda diže preveliku buku oko ovog incidenta, ali i da apsolutno ima pravo da traži uklanjanje te fotografije. Nisam pravni ekspert, ali ponešto i znam. Privatno lice na javnom mestu ima razumno velika prava što se tiče zaštite privatnosti. Ako neko slika ulicu i ti se slučajno nađeš u kadru, nemaš velikog prava žalbe, no ako neko slika baš tebe, onda imaš pravo da to ne dozvoliš, osim ako se hrvatski propisi ne razlikuju znatno od onoga što važi ovde i, barem koliko sam upoznat, u zapadnim zemljama(javne ličnosti, političari i tome slično su izuzetak jer nas se tiče šta rade, čak i ako u tom trenutku ne obavljaju svoje zanimanje).

Drugo što sam primetio čitajući temu je da je dobar deo ljudi napao Captaina samo zato što ga je zanimalo može li ostvariti određeno pravo za koje su, samo zato što njima lično ono nije bilo posebno važno, automatski zaključili da ne bi trebalo ni da postoji. Pri tom su neki toliko duboko ukopani u takav, krajnje egocentričan stav, da je čovek dobio TD kada je citirao deo Ustava Republike Hrvatske koji ide u prilog njegovom stanovištu, a neki su čak i pominjali batine kao tokom vekova dokazano sredstvo za izbijanje perverznih misli iz čudnomislećih glava. Da sve bude još ružnije, u diskusiju se još na prvoj strani uključio i izvesni moderator, od prvog posta otvoreno provocirajući autora bez ikakvog razloga. Nemam nikakvu iluziju o forumima kao demokratskim, parlamentarnim ustanovama, no BoL nikako nije mesto na kome očekujem takvo ponašanje od jednog moderatora.

Da se vratim bliže temi, postoje jako dobri razlozi zbog kojih imamo propise o zaštiti privatnosti, zašto se ljudima na Google Earthu zamagljuju lica (a mahom su uslikani na javnim površinama!), zašto se insistira na anonimizaciji određenih podataka i zašto brojni te propise krše, a nas uče da je to u redu. Pri tom ovde niko nije nikog slikao da bi napravio još jedan red u bazi, već je meta bio tačno određeni pojedinac, a, s obzirom na to da je slika nastala i pored izričitog zahteva da se to ne radi, mislim da nema sumnje da namera nije bila posebno lepa. Samim tim, ako je pokretaču teme toliko stalo i postoji način da istera ono što hoće, ja ga potpuno podržavam, zbog njega i zbog sebe, iako oko slika na Faceu nikada nisam pravio problem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.6.2011 15:41 (Ivan(4)).
Moj PC  
10 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...

Postoji li u Hrvatskoj zakon na koji se konkrento mogu pozvati u ovo slučaju.

LOL frend ti stavi sliku a ti nisi htio i ti bi zato njega tužio ili što već?

16 godina
protjeran
EnlightenedPhoenix kaže...
Ma vraga ce tuziti curu...

Podizanje privatne tuzbe ti dojde novaca... a ne vjerujem da ce mu roditelji dati tih 2000 kn + 500 kn po satu za odvjetnika...

On je ovime pokazao samo kako je jadan i nista drugo...

ma normalno da nece tuzit , a ako se i spremi tuzit ova ce od straha obrisat slike i problem rijesen 

mene samo zanima dali ce uspjet maknut slike ili ne i ako makne zanima me postupak (netrebam ja nista makivat iako ima par mojih slika na net-u ,ali tko zna jednog dana mozda dobro dođe)

14 godina

Daj chillaj dijete drago. Koji razred ideš 5.? Hoće se dokazat da si Atila bič Božiji i da te niko ne smije slikat? Želiš zakon na svojoj strani? Bojiš se svoje fotografije na internetu? (možda si sin Obame, pa te trta atentata)... {#}

BF:BC2 ingame: Sapko ///// Steam: Sapko ///// Xf: shapina
Moj PC  
4 2 hvala 1
15 godina

Zasto ste tako dosadni??

Pitanje je lijepo bilo "Što mogu i komu to prijaviti da se slika izbriše?!!"

Ako neznate odgovor, preskocite temu, ako se sa samim pitanjem ili s necim drugim neslazete puknite TD i to je to..

Ovakvo trollanje nema smisla.

Google is NOT your friend!!! (btw: 1domagoj1 IS time traveler)
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.6.2011 15:52 (passat).
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Danny_HR kaže...

1. Interesantno ali u ustavu ne stoji da se ne smije objavljivati fotografija, samo tvoji osobni podaci.

2. Da se ne smiju objavljivati fotografije snimljene na javnoj površini svi bi novinari bili u zatvoru već odavno.

1. Trebalo bi pogledati važeće propise, definicija koju sam našao u određenim dokumentima Saveta Evrope za koje znam da su ratifikovani i ovde je "personal data means any information relating to an identified or identifiable individual", a to van svake sumnje pokriva sučaj o kome govorimo.

2. Koliko je meni poznato, kao što sam naveo u prethodnom postu, javnu ličnost zaista možeš da slikaš na javnom mestu. Nasuprot tome, obično lice može da se nađe u kadru čija je poenta nešto drugo, neimenovani anonimus u gomili drugih neimenovanih anonimusa na ulici, javnom skupu, itd, no ako želiš da slikaš baš osobu X, onda ti treba dozvola. To se zapravo prilično dobro uklapa sa onim pod 1.

15 godina
Ivan(4) kaže...

2. Koliko je meni poznato, kao što sam naveo u prethodnom postu, javnu ličnost zaista možeš da slikaš na javnom mestu. Nasuprot tome, obično lice može da se nađe u kadru čija je poenta nešto drugo, neimenovani anonimus u gomili drugih neimenovanih anonimusa na ulici, javnom skupu, itd, no ako želiš da slikaš baš osobu X, onda ti treba dozvola. To se zapravo prilično dobro uklapa sa onim pod 1.

Sorry šta upadam.

Ali kako definiraš javnu ličnost?

Peace means I'm reloading my gun.
15 godina
Ivan(4) kaže...
Danny_HR kaže...

1. Interesantno ali u ustavu ne stoji da se ne smije objavljivati fotografija, samo tvoji osobni podaci.

2. Da se ne smiju objavljivati fotografije snimljene na javnoj površini svi bi novinari bili u zatvoru već odavno.

1. Trebalo bi pogledati važeće propise, definicija koju sam našao u određenim dokumentima Saveta Evrope za koje znam da su ratifikovani i ovde je "personal data means any information relating to an identified or identifiable individual", a to van svake sumnje pokriva sučaj o kome govorimo.

Dont understand

Google is NOT your friend!!! (btw: 1domagoj1 IS time traveler)
17 godina
Danny_HR kaže...
Sad ću vas ja sve naći, slikati i stavit na fejs. Majkemi.

mene nemoraš naći, moja slika je na avataru. samo makni plavu.

17 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Sorry šta upadam.

Ali kako definiraš javnu ličnost?

Svaka osoba na javnoj povrsini...

Tako i ovo...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice