Je li tko kupovao mp3 albume s Amazona? Zanima me samo koliki postotak uzme Amazon a koliko dobije glazbenik.
Amazon - pitanja i odgovori
- poruka: 1.553
- |
- čitano: 857.800
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Gledam na Amazon.de GTX 980ti. Cijena je 661€. Ok, stavljam u košaricu klikam na plaćanje i kad dođem tamo, cijena je 694€ te nakon kaj odaberem dostavu (express, 7€ skuplja)
konačna cijena je 714€.
Zbog čega je ta razlika od 33€ u cijeni kartice?
Piše da sve cijene uključuju PDV.
Poslat ću im upit. Jedino je moguće da dolazi izvana dok s druge strane, 25% bi bilo puno više.
Sad sam probao bequiet napajanje, 198€ i to je konačna cijena. Samo još poštarina od 29€ ide gore.
Probao sam hyperx savage 2x8GB cijena je 74€ ali prije obračunavanja poštarine skoči na 78€
i5 4690K isto sa 22X€ na 23X€...
Gledam na Amazon.de GTX 980ti. Cijena je 661€. Ok, stavljam u košaricu klikam na plaćanje i kad dođem tamo, cijena je 694€ te nakon kaj odaberem dostavu (express, 7€ skuplja)
konačna cijena je 714€.
Zbog čega je ta razlika od 33€ u cijeni kartice?
Ukljucuje PDV ali njemacki. Vjerovatno izbaci njemacki a ubaci hrvatski koji je veci i dodje ti ta razlika od 33 EUR. Evo sad provjerih. 661/1,19=555,46 EUR i kad na to dodas pdv od 25% dobijes 694,32 EUR
Prosle godine sam sve kupovao na njemacki pdv, a ove godine je lijepo zalijepilo hrvatski na sve i tako je za laptop odjednom 100€ cijena otisla gore prije dostave
E dali ste skontali da ima puno nekih scamera na Amazon.
Dosta jeftino prodaju robu, ispod cijene. I kad zelis kupiti nemozes kupiti vec ih moras na mail kontaktirati pa nakon toga traze podatke i onda ko fol amazon te kontaktira.
Ima ih dosta. Nije mi jasno zasto to amazon tolerira.
Ukljucuje PDV ali njemacki. Vjerovatno izbaci njemacki a ubaci hrvatski koji je veci i dodje ti ta razlika od 33 EUR. Evo sad provjerih. 661/1,19=555,46 EUR i kad na to dodas pdv od 25% dobijes 694,32 EUR
Ovo boldano je kontradiktorno, barem je tako rečeno. Ako i računa pdv iz zemlje u kojoj je kupac, a ne prodavač - zašto to radi? Zar nije način plaćanja pdv-a jasna regulativa ili sam ja nešto propustio?
Kako mislis zasto to radi? Pa oduvijek je tako bilo... Kad sam god kupovano recimo u njemackoj kad stavis bih kao adresu dobijes cijene bez njemackog pdv-a i oporezuje se pri uvozu. Izbjegavanje duplog oporezivanja.... Isto tako kad izvozis robu iz svoje zemlje dobijes povrat pdv-a. Tako to funkcionise oduvijek sa PDV-om...I ti kad u Hrvatsku nesto uvozis placas PDV.
Nije kod svih proizvoda tako. Kak sam gore napisao za napajanje, konacna cijena se ne mijenja do postarine.
Ps4 kosta 259€ ali do postarine je vec na 274€.
Treba vidjet na Amazon.uk
Edit: Iiiiii pa Svabi imaju 19% pdv
Znaci 6% razlike. To i je oko 33€ na graficku i 15€ na ps4..
Dobar dan
Dali vrijedi besplatna dostava za amazon.uk prime do nas?
Pa pise na njihovim stranicama valjda...
gledam nesto na amazonu.co.uk i nitko ne salje za ovu vukojebinu.jel trebam negdje dalje gledat ili je ovo pravilo sto se tice amazona
Amazon.de?
No sellers are currently delivering this item to Croatia
ali svaki
No sellers are currently delivering this item to Croatia
ali svaki
Negdje sam to opisao, problem je što amazon ima svoju internu politiku oko država slanja i mi smo na striktnoj zoni do daljnjega. Malo više toga se može otkako smo ušli u EU, no trebat će još pokoja godina da se to "liberalizira". Zašto je tako? Ne znam. Poslao sam upit više puta, dali su mi odgovor isti kao kad sanadera pitaju "di su pare?". Tako da univ.reč. -> jbg
Htio bih kupiti ovaj mobitel sa mazon.it al gdje mogu vidjet ili pitat da li je otključan na sve mreže, koje jezike podrzava i kako ide s garancijom u slučaju da treba popravak
Pozdrav svima,
Da li netko zna ili zna nekog tko zna postaviti proizvode za prodaju na amazon ? Znam da Amazon ne radi u hrvatskoj zato bih postavio svoje proizvode preko prijatelja koji ima obrt u Njemačkoj.
Ono što je ključno...da li netko zna koje sve parametre treba dobro postaviti u smisliu kvalitetne indeksacije kako bi se proizvodi što prije našli na prvoj stranici ponude među proizvodima u toj kategoriji. Da li su za dobru indeksaciju najbitnije recenzije kupaca , provizija koja se daje amazonu od prodajne cijene, nešto treće ili sve to ?
Puno hvala na odgovoru
Marijan
091 2777 207
pozz znaci jutros sam prvi put narucio s amazona.de i sad me zanima oni su zaprimili narudzbu ali mi nisu skinuli novce s prepaid kartice da li je to normalno(do sad kad sam kupovao preko interneta ebaya itd uvijek su mi skinuli novce i tek onda sam dobio mail da je naruceno)?
I jos me zanima da li cu ja stvarno dobiti tipkovnicu do 23 najkasnije kako tamo pise(morao sam 100kn platiti dostavu jedino mi je bila ona expedited)?
pozz znaci jutros sam prvi put narucio s amazona.de i sad me zanima oni su zaprimili narudzbu ali mi nisu skinuli novce s prepaid kartice da li je to normalno(do sad kad sam kupovao preko interneta ebaya itd uvijek su mi skinuli novce i tek onda sam dobio mail da je naruceno)?
I jos me zanima da li cu ja stvarno dobiti tipkovnicu do 23 najkasnije kako tamo pise(morao sam 100kn platiti dostavu jedino mi je bila ona expedited)?
Skinit će tek kad ju trgovac proknjiži. Očito nije iz amazonovog skladišta pa se radi privatno. Vjerojatno će ti sutra već biti obrađeno.
Ali bi novac morao biti rezervisan tj ne prikazivati se na iznosu na kartici...
Ali bi novac morao biti rezervisan tj ne prikazivati se na iznosu na kartici...
da bas to nije niti rezerviran niti ista jos uvijek mi pise dostupno zato mi i je cudno uglanom budem pricekao do pon pa cu otkazati narudzbu u suprotnom.
Pa sta ti pise na amazonu za narudzbu? Koji je njen status?
Pa sta ti pise na amazonu za narudzbu? Koji je njen status?
pise "Not yet dispatched" znaci da jos nije poslano a stavili su kao da je dostava do 22-23 najkasnije, zato sam i uzeo jel kasnije nisam u zg.
Hm to zvuci kao placena narudzba... Bas cudno...
Hm to zvuci kao placena narudzba... Bas cudno...
a vidjet cemo ako bude problema javim se..:P
Hvala na pomoci..:)
Nisam sve čitao, možda je bilo. Našao Kindle na UK Amazonu i ne šalju u HR. Zašto?
Zahvaljujem