Suton gejminga kakav smo poznavali

poruka: 72
|
čitano: 342.606
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Suton gejminga kakav smo poznavali

Po meni ,dobra igra mora imati inteligentnu priči i imati u sebi dozu realnosti da bih se mogao uživjeti,a takvih je igara malo....nemora biti grafički savršena ali je poželjno da to dobro radi...Mislim da nešto poput Far Cry-a(od Cryteca) je jedna jako dobra,uravnotežena igra,sa dobrom fizikom i umjetnom inteligencijom,dobrog engina...

No,budimo realni,ciljana populacija za kupovinu igara su 14-etrnaesto godišnjaci....Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2010 21:53 (maliplavi).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
maliplavi kaže...

No,budimo realni,ciljana populacija za kupovinu igara su 14-etrnaesto godišnjaci....Namigiva

Ne bih rekao, negdje sam čitao da igre najviše kupuju odrasli, što ima smisla. Još u moje vrijeme su djeca odrastala sa raznim spectrumima, amigama i slično (meni je sada 41 godina). Dio ljudi igra i danas, dokaz sam ja i veliki dio ljudi ovdje na forumu. Sad računaj, da li je veća zarada od odraslih ljudi sa 20 - 40 godina koji zarađuju i imaju para za svoje hobije, ili od klinaca od 10 - 18 godina koji ovise o džeparcu ili dobrim vještinama nagovaranja staraca da mu kupe neku igru?

14 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Klikeru, to si rekao jako fino. I ja sam na Oblivionu trljao ruke, ali nekako.. nije to to. Ja osobno ne mogu pronaći nešto da me zadrži uz igru. I Bioshock i Crysis i Oblivion i mislim da će tako i s Witcherom biti... ili bi završio tek toliko da ne ostavljam stvari nedovršene ili bih odustao.

Jedino što me duže zadrži je multiplayer poput WoW-a, nadam se EVE-a i COD4-a i sl.

Dobar post. Isto tako i u klikera.

Do sada sam mislio da sam jedini kojim se ove igre ne svidjaju (ali stvarno slucajnost, bas ove iste nabrojane igre). Neke bivse kolege i prijatelji me stvarno cudno gledaju kada kazem da Bioshock ne mogu da igram vise od sat, ili kada kazem da mi je Fable The Lost Chapters(presao ga bezbroj puta) puno bolji od Obliviona (jednostavno mi se ne da, ne znam zasto). Jednostavno ne padam na grafiku. To je to. I dan danas imam Thief i Deus Ex na kompu i mislim da cu ih igrati dok sam ziv. Eto zalosno je vidjeti da je danas grafika najcjenjeniji segment igre. Igrivost se gleda, ali puno manje nego prije 5-6 godina. Ne znam mozda sam ostario za igre kako kliker kaze :D

16 godina
Simon Ghost Riley kaže...

Do sada sam mislio da sam jedini kojim se ove igre ne svidjaju (ali stvarno slucajnost, bas ove iste nabrojane igre). Neke bivse kolege i prijatelji me stvarno cudno gledaju kada kazem da Bioshock ne mogu da igram vise od sat, ili kada kazem da mi je Fable The Lost Chapters(presao ga bezbroj puta) puno bolji od Obliviona (jednostavno mi se ne da, ne znam zasto). Jednostavno ne padam na grafiku. To je to. I dan danas imam Thief i Deus Ex na kompu i mislim da cu ih igrati dok sam ziv. Eto zalosno je vidjeti da je danas grafika najcjenjeniji segment igre. Igrivost se gleda, ali puno manje nego prije 5-6 godina. Ne znam mozda sam ostario za igre kako kliker kaze :D

Eto to i moj brat kaze (osim za fable to nije igrao)

Igrao je Oblivion i kad je preso assasins gildu reko je daj je ovo ostalo dosadno i prezvakavanje stalno istih misija.

Na njemu provjeravam koje igre imaju dobar gameplay jer njemu obicno dosadi sve sto je obradjeno po stoti put.

14 godina
neaktivan
Daj mu Fable nek igra pa ces da vidis da ce prijeci. Moja preporuka
Loyal to the game
15 godina
Suton gejminga kakav smo poznavali

Ja probao igrati Cod:MW2 sigle player i čim vidio da nema lean left i right odmah ga deinstalirao.....Po meni Cod4:MP rules i toliko sam postao ovisan da sam ga morao deinstalirati. Ali Far CRy1 i Crysis su po meni daleko moćnije igrice samo da nema j....ih vanzemaljaca...Jedva čekam Crysis 2 i nista me drugo ne interesira. Viva Crytek.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Naslov je malo pretenciozan i definitivno nije apsolutno negativan. Čini mi se da je najbolji naslov za ono što mislim o industriji igara u ovom trenutku.

Uglavnom, Goran Racic je napisao:

Pa u jednom od prvih intervjua s tipom iz Cryteka u vezi drugog dijela Crysisa (mislim da je objavljen u nekom svapskom casopisu), ovaj je rekao kako im je glavni prioritet napraviti jos realisticniju grafiku, prije svega lica likova u igri. Zanimljivo je bilo da nitko igrivost nije spominjao...

Zato što im je to nebitno. Cilj je napredak u tehnologiji, a ne krpanje onih koji imaju slaba računala. Politika Cryteka je ovakva: napraviti najnapredniji engine na svijetu i ako se može donekle omogućiti skaliranje na slabije konfiguracije, ali ne pod cijenu kvalitete enginea.

Uvijek sam smatrao da ljudima iz Cryteka nije ni bitno da li njihove igre imaju igrivost i sve njihove dosadašnje igre su izdali više da bi promovirali svoj CryEngine. Znam da sam negdje čitao da je Crytek u svojim počecima radio benchmarke za nVidijine grafičke ali kad su vidjeli da bi moglo biti temelja za igru onda su napravili Far Cry. Kod Crysisa se to pogotovo vidjelo, posebno u najavama i intervjuima u časopisima ili na netu sa Crytekovcima u svezi Crysisa, rijetko sam pročitao da su spominjali  igrivost i detalje vezane za samu igru a više su promovirali svoj CryEngine 2 i njegove fičrse. Vidim da se u prijašnjim postovima pisalo da se igre prodaju zbog grafike ali čisti primjer da to nije istina je sam Crysis, koji se prodao u 100.000 primjeraka, zato jer ga je rijetko tko mogao pokrenuti i onda su Crytekovci optužili pirate da su im krivi za lošu prodaju.

12 godina
protjeran
Re: Suton gejminga kakav smo poznavali
naxeem kaže...

Osim toga, sasvim je očito svakome tko je probao pokrenuti Crysis da su izjave o zahtjevnosti vastly exaggerated. Crysis sasvim fino ide i na prosječnim (mainstream) konfiguracijama. Tu ne govorim o prosjeku konfiguracija u Hrvatskoj, već globalno mainstream konfiguracijama gdje spada middle-end i best buy trenutka. U ovom trenutku best buy komponente koštaju sasvim pihvatljive iznose i vrte Crysis na prihvatljivim i očekivanim postavkama.

Dapače, Crysis nije ništa lošiji od jednog Stalkera, jednog Half-Lifea 2 ili jednog COD4-a. Sve su to prosječne igre koje u nekim segmentima briljiraju.

Tako Half-Life 2 za cijeli svoj hype može zahvaliti originalu i činjenici da je ekspanzija bila čak i bolja od odličnog originala (vjerojatno i jedina takva igra).

Stalker je imao dobru ideju, ali prosječnu izvedbu, COD4 ima fantastičnu atmosferu dobro režiranog filma, ali je tehnički gledano prosječan, dok je u game-mechanics segmentu apsolutna katastrofa (skriptirano apsolutno sve, ograničenja prevelika itd.) dok opet u MP-u svojom jednostavnošću jednostavno stvara ovisnost.

Bioshock je najavljivan kao spiritualni nastavak na System Shocks 2. Moram li reći da sam ostao izrazito razočaran činjenicom da je Bioshock samo remake System Shock 2 gameplaya i to u besramnoj maniri čistog kopiranja? - Unreal 3 engine nije ništa posebno: lažirana osvjetljenja, isprane nisko-rezolutivne teksture, trikovi s billboardima... Previše toga za moj ukus nije izvedeno kako je moglo i trebalo biti. Po meni tek još jedna ideja koja nije iskorištena u svom potencijalu.

Zvuči pesimistično, ali je jednostavno tako. Ono čemu se svijet igara okreće je multiplayer. Kreiranje priče i svijeta od strane igrača samih i izbacivanje AI-a na margine važnosti.

Za vidjeti kuda ide industrija igara dovoljno je pogledati World of Warcraft. Zamislite samo WoW u engineu Crysisa. Oblivion MMO?

Boldano-ovo mogu potvrditi,pošto na mojoj konfiguraciji Crysis radi na low postavkama uz solidan broj fps-a i povremene framedropove.Toliko o neoptimizaciji.

Žuto-s ovim se nemogu složiti u potpunosti.Half Life 2 je vrhunska igra s odličnom pričom koja se dobro nadovezuje na original,a da ne spominjem igrivost,koja je ,premda jednostavna,opet zarazna. Stalker je (barem Shadow of Cherynobyl,kojeg sam jedinog igrao)odličan naslov,sa kvalitetnom atmosferom,zanimljivim rješenjima po pitanju gameplaya,RPG elementima koji su sasvim dobro uklopljeni u igru,a ne ističu se previše.Jedino što me je donekle smetalo jest nedostatak vozila,ali to je to.

COD 4 je smeće kao i svaki Cod osim jedinice,ponajviše zbog zastarjelosti gameplaya,kako u SP,tako i u MP-u.Igra je ,kako si rekao,previše ograničena,te se sadrži previše skriptiranih scena,a da nespominjem groznu linearnost,grozan AI protivnika..Čista reciklaža od serijala. Usudio bih se reći da zbog takvih igara (koje godinama ne donose ništa novo,a opet su nekim čudom popularne),gaming industrija stagnira,a oni kvalitetniji podcijenjeni naslovi porpadaju na tržištu.Što se Bioshocka tiče,nije mi jasno zašto ga svi uspoređuju sa SS2 ,s kojim nema skoro nikakih poveznica ,osim osnovnog načina razvijanja radnje,koja je,kao što sam već rekao u temi o Bisoshocku,u ovoj igri mnogo bolje 

prezentirana. Da ne spominjem gameplay,koji igraču daje dosta slobode(plazmidi ,tonici,nadogradnja oružja).Također,koliko ja znam ,igra koristi UE 2.5, što objašnjava "zastarjelost"grafičkog izgleda. SS2 je,uostalom fps/rpg s tri klase ,a Bioshock je ,ipak fps s nekim rpg elementima.

Također se ne mogu složiti sa zadnjim dijelom.Smatram da je vrijednija kvalitetna SP igra s dobrom pričom,atmosferom,te svime što čini kvalitetnu igrunego nekakav MP,koji eventualno može zabaviti na par tjedan,ili mjeseci.

Smatram da se prava snaga gaming industrije, u manjku kvalitetnih naslova velikih proizvođača(izuzev Valve,koji se uvijek trudi),krije u indie igrama.Takvi devolperi očito polažu mnogo više truda po pitanju gameplaya i priče,nego u grafiku. Sumnjam da će se ,barem u dogledno vrijeme ,ponoviti scenarij koji se dogodio sa izlaskom prvog Super Maria,koji je doslovno spasio gaming od propasti,ali vjerujem da i dan-danas ima kvalitetnih igara.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.3.2012 20:45 (Roćka).
16 godina
neaktivan
Roćka kaže...

Kasniš samo 2 godine.

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
12 godina
protjeran
F1-IVO kaže...
Roćka kaže...

Kasniš samo 2 godine.

Tema nije zaključana,što znači da se može  komentirati.U čemu je problem?

Roćka
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.3.2012 21:10 (Roćka).
16 godina
neaktivan
Roćka kaže...

Nema problema osim da je smiješno komentirat nešto staro 2 godine.

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
12 godina
protjeran
F1-IVO kaže...
Roćka kaže...

Nema problema osim da je smiješno komentirat nešto staro 2 godine.

A eto,prekasno sam se registrirao da bih sudjelovao u temi na vrijeme..Ako želite ,izbrište moju poruku.

Roćka
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice