4850 -> 6850 Uzalud

poruka: 66
|
čitano: 11.545
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
4850 -> 6850 Uzalud

pozz

da li je moguce da mi nakon prelaska sa 4850 na 6850 igra (Fable 3 npr.) i dalje steka na max postavkama. da mi medal of honor 2010 i dalje "usporava" kad ima dijelova sa dimom, prasinom? rekli su mi da ce biti veliki skok, ali po svemu sto sam vidio, skoka skoro da i nema... izgleda da sam popusio...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
4850 -> 6850 Uzalud

S tim procesorom stvarno mi nije jasno.

Usporedba

Me gusta.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
4850 -> 6850 Uzalud

Na istoj rezoluciji i istim postavkama, morao bi osjetiti itekakav pomak.

Cemetary gates
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Re: 4850 -> 6850 Uzalud

HD 6850 je doslovno duplo jača i bolja grafa. Ako ti imaš ovaj CPU koji ti je naveden pod moj pc i tu grafu onda tu nešto nevalja.

17 godina
neaktivan
4850 -> 6850 Uzalud

nema ove tvoje 4850 ali ima jača 4870 i opet se vidi da je 6850 bolja tak da se slažem sa kolegom iznad da tu nekaj ne valja ako se ne vidi razlika:

-klik

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 13:01 (jura).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
4850 -> 6850 Uzalud

ta grafa nije baš za postavke sa max AA na današnjim igrama,ali trebalo bi taj moh i fable vrtit bez problema,nisi se zayeba dobro si uzeja

forzuku je isto trzalo ali je to sredija ,reci mu kako si to sredija

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 13:04 (dery).
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
4850 -> 6850 Uzalud

Kod instaliranja nove grafičke obavezno triba počistiti drivere stare i onda instalirati drivere nove. Baš zbog toga može doći do takvih problema. Još je najbolje staviti čiste windowse, barem ja tako radim kad kupujem novi hardver

4 0 hvala 0
14 godina
dery kaže...

ta grafa nije baš za postavke sa max AA na današnjim igrama,ali trebalo bi taj moh i fable vrtit bez problema,nisi se zayeba dobro si uzeja

96% igara na 1920*1080 ide glatko na max sa svim dindama mogucim.Ostalih 4% su igre tipa metro,crysis 1 i 2(dx11 i high resolution packet) koje ne idu dobro na nijednoj single gpu grafi.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan
dery kaže...

Vjerojatno je u postavkama ATI Catalysta raspalio 3D postavke na maksimum, i meni je MoH išao loše (sa HD 4890!!!) i čini mi se da sam igrao i s ovom novom grafičkom (6950 flashana) i isto tako s niskim framerateom, dok nisam shvatio da sam u Catalystu nabio postavke na nemoguće. Onda sam mu stavio sve na application defined i igra je išla glatko.

Ne znam šta da stavim pa onda stavim ovo. **** I ako ti je netko pomogao, stisni HVALA, ne budi sebičan ****
15 godina
neaktivan
dery kaže...

forzuku je isto trzalo ali je to sredija ,reci mu kako si to sredija

Volume kaže...

Kod instaliranja nove grafičke obavezno triba počistiti drivere stare i onda instalirati drivere nove. Baš zbog toga može doći do takvih problema. Još je najbolje staviti čiste windowse, barem ja tako radim kad kupujem novi hardver

roko121roko kaže...
dery kaže...

Vjerojatno je u postavkama ATI Catalysta raspalio 3D postavke na maksimum, i meni je MoH išao loše (sa HD 4890!!!) i čini mi se da sam igrao i s ovom novom grafičkom (6950 flashana) i isto tako s niskim framerateom, dok nisam shvatio da sam u Catalystu nabio postavke na nemoguće. Onda sam mu stavio sve na application defined i igra je išla glatko.

Slični problemi u početku s novom karticom,rješeno sitnim overvoltanjem i detaljnim wipeom prijašnjih drivera.

Da,u catalystu isto kao i u NVidia control panelu nevalja pretjerivati, ako je u tome slučaj.

Navedene igre nisu pretjerano state-of-the-art čuda,trebale bi ići glatko.

Za MOH mogu osobno reći da mi je išao jako dobro (med-high) na 4870 i quadu.

Čudan problem.

Me gusta.
15 godina
neaktivan

nesto ti vjerojatno nije u redu jer ja sam presao sa hd 4850 na 6790 i na testovima kada dignem detalje i na visokoj rezoluciji hd 6790 dobije i preko 3 puta bolji rezultat tako da bi morao osjetiti dobro razliku.probaj brisat stare drivere i instalirati najnovije za tvoju karticu

15 godina
4850 -> 6850 Uzalud

gpromatrao sam malo odokativno... deus ex na max, ponekad fps je 60 (vece prostorije), a nakon ponovnog pokretanja igre priliko istih radnji osjeti se pad fps-a... jedina razlika se primjeti u toj igri i u shift 2 gdje imam skoro sve na max i igra ide oko 50 fps-a... ostalo je vise-manje isto. da, i moh 2010 je puno bolje, ali kod dima se pokreti misa drugacije ponasaju (mis se uspori - mislim da kuzite o cemu pricam)

prije nego sam stavio novu karticu, stare drivere sam izbrisao tako da sam samo iz add/remove programs uklonio/deinstalirao catalyst install manager, restartao komp i instalirao za 6850...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
4850 -> 6850 Uzalud

a da nije napajanje problem?

GAMERS DONT DIE, THEY RESPAWN Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
4850 -> 6850 Uzalud

Najvjerojatnije softverski problem. Driveri ili nešto u Catalystu.

Ta grafa je odlična i vjeruj mi prelazak sa 4850 se itekako isplati.

Većinu današnjih igara bi trebala bez beda tjerat' na max detaljima.

Teško da je problem u napajanju,

mada neznam koliko taj Fortron daje na 12V.

Probaj sve drivere i programe od grafe (Catalyst itd.) detaljno pobrisat i onda instaliraj najnovije.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
4850 -> 6850 Uzalud

da je problem u napajanju onda bi se komp ugasija

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
4850 -> 6850 Uzalud

Možda bi najbolje bilo da staviš nove Windowse ako već nisi probao jer na taj način si siguran da je ili nije softverski problem.

Koristite blage riječi i jake argumente
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dery kaže...

da je problem u napajanju onda bi se komp ugasija

Nemora se komp ugasit , možda je jednostavno da to napajanje uspije držat to sve ali se muči i nemože isporučiti tu snagu koju zahtjeva grafa , proc i ostalo ..... tako da kao što tu već ima napisanih par postova napravi ovako .... instaliraj novi windows i drivere za matičnu i grafu pa tek onda isprobaj igre najvjerojatnije da ti je problem do zaostalih drivera. Ja sam imao 5570 i prešao sam na 6850 toxic morao sam instalirati sve novo jel nije radilo kako treba. A sad ako ti ni nakon instalacije nema poboljšanja  onda ti je do napajanja.

Eto kaže ja imam 6850 toxic ma to čudo rastura!!! 

I.Č.
14 godina
neaktivan
4850 -> 6850 Uzalud

Ja imam clockanu 6850 na Fortornu 350w pa mi sve ljepo radi Crysis 2 dx9 na max 30+fps, Far Cry 2 isto na max 50+fps. BC2 na med s 4x AA 60+fps. Probaj clockat karticu jer se stvarno dobro clocka i dobit ces nekih 5-6fps.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Idealist kaže...

gpromatrao sam malo odokativno... deus ex na max, ponekad fps je 60 (vece prostorije), a nakon ponovnog pokretanja igre priliko istih radnji osjeti se pad fps-a... jedina razlika se primjeti u toj igri i u shift 2 gdje imam skoro sve na max i igra ide oko 50 fps-a... ostalo je vise-manje isto. da, i moh 2010 je puno bolje, ali kod dima se pokreti misa drugacije ponasaju (mis se uspori - mislim da kuzite o cemu pricam)

prije nego sam stavio novu karticu, stare drivere sam izbrisao tako da sam samo iz add/remove programs uklonio/deinstalirao catalyst install manager, restartao komp i instalirao za 6850...

Pa šta ti očekuješ? Ni meni na daleko jačoj GTX570 ne ide sve glatko pa se nežalim.

Imao sam HD6850, 5850, 4870 i mogu reći da HD6850 je dovoljno jaka da vrti crysis jedva na very high na 1680x1050, Starcraft II na high (very high ako je malo unita na mapi).

Kada se pojavi dim normalno da će ti fps pasti i to drastično pogotovo u COD-ovima, sa 150 na 50-60fps-a. Pad fps-a je izraženiji kod radeona to su neki nvidijaši stalno prigovarali i koristili u raspravama, bogme mogu i potvrdit, kod nvidije je to slabije izraženo, ali ni ona nije pošteđena toga.

HD6850 je srednji segment, pa to i očekuj od nje, a ne bajke o very high, max AA i AF na 1920x1080.

BTW: Manje fps-a -> sporiji pokreti

Najbolje će ti reći dali si išta dobio sa HD6850 benchmarci, a ne ovako od oka pričat.

x264 - High Profile 10 | FLAC | MKV
15 godina
neaktivan
4850 -> 6850 Uzalud

Nije uvijek tako pošto sam ja sa GTX280 clockanom imao veći 3d mark 06 nego sa 6950. U svim igrama naravno da je razlika 20-30% u korist 6950tke, ali 3d mark 06, GTX280 sa 512bitnim busom i clockana jede malu djecu, iako imaju isti čak bandwidth 160gb/s. Morao bi iskopati SS sa GTX280 OC.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
4850 -> 6850 Uzalud

HD 6850 je dobra grafička, danas za igranje nit netreba više od nje ili neke GTX 460.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jabulani kaže...

HD 6850 je dobra grafička, danas za igranje nit netreba više od nje ili neke GTX 460.

Treba ako želiš igrat Crysis, Crysis 2, Metro i još par naslova na max detaljima i Full HD rezoluciji.

Što se ostalih "običnih" igara tiče, okey je.

13 godina
neaktivan
4850 -> 6850 Uzalud

pitanje za autora - jesi napravio reinstall winsa?ako nisi obavezno napravi.

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
4850 -> 6850 Uzalud

Idi u CCC i resetuj sve na default, meni je npr kod prelaska na 4670 na 6950 u prvi mah nova kartica radila na clockovima stare i vrlo lako bi to moglo biti i kod tebe.

Osim toga, možeš da probaš sa Driver Cleanerom ili Driver Sweeperom (pošto ovaj prvi valjda više nema besplatnu verziju), a poslednja opcija je reinstalacija Windowsa kao što je Penryn rekao, jer je 99% neki softverski problem.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 17:44 (Ivan(4)).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
Ivan(4) kaže...

Idi u CCC i resetuj sve na default, meni je npr kod prelaska na 4670 na 6950 u prvi mah nova kartica radila na clockovima stare i vrlo lako bi to moglo biti i kod tebe.

Osim toga, možeš da probaš sa Driver Cleanerom ili Driver Sweeperom (pošto ovaj prvi valjda više nema besplatnu verziju), a poslednja opcija je reinstalacija Windowsa kao što je Penryn rekao, jer je 99% neki softverski problem.

moguće!!! sad bas gledam, ima iste taktove kao i 4850 -> 625 i 1003!

idem svejedno srusiti windowse, pa javim kak ce bit...

17 godina
4850 -> 6850 Uzalud

Ja nebih rekao da tu ima neki problem, ja nisam primjetio razliku između HD4870/5850/6850 sve je to tu negdje kada gledaš očima no brojke drukčije govore. GTX570 je ipak trun jača i to se vidi pogotovo u gustim scenama gdje ona to guta nekako, a radeonke se gušile.

x264 - High Profile 10 | FLAC | MKV
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Hyperion kaže...

Pa šta ti očekuješ? Ni meni na daleko jačoj GTX570 ne ide sve glatko pa se nežalim.

Imao sam HD6850, 5850, 4870 i mogu reći da HD6850 je dovoljno jaka da vrti crysis jedva na very high na 1680x1050, Starcraft II na high (very high ako je malo unita na mapi).

Kada se pojavi dim normalno da će ti fps pasti i to drastično pogotovo u COD-ovima, sa 150 na 50-60fps-a. Pad fps-a je izraženiji kod radeona to su neki nvidijaši stalno prigovarali i koristili u raspravama, bogme mogu i potvrdit, kod nvidije je to slabije izraženo, ali ni ona nije pošteđena toga.

HD6850 je srednji segment, pa to i očekuj od nje, a ne bajke o very high, max AA i AF na 1920x1080.

BTW: Manje fps-a -> sporiji pokreti

Najbolje će ti reći dali si išta dobio sa HD6850 benchmarci, a ne ovako od oka pričat.

Crysis 1,1920*1080 very high i aa 4x,igrivo i leti.8x vec blokaje.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Ja nebih rekao da tu ima neki problem, ja nisam primjetio razliku između HD4870/5850/6850 sve je to tu negdje kada gledaš očima no brojke drukčije govore. GTX570 je ipak trun jača i to se vidi pogotovo u gustim scenama gdje ona to guta nekako, a radeonke se gušile.

nemoguce da je tu negdje jer ja sam imao Sapphirku 4850 i recimo BO mi nije radio na full postavkama kao i masa drugih igara a kad sam stavio Sapphirku 6850 prvo bez clockanja i sve te igra igram na full postavkama sa max AA bez ikakvog stekanja..

15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Ako meni nije išlo sasvim glatko sa 6950 1680x1050 4xAA onda bogami neide ni sa 6850. Sa 5850 sa igrao bez AA čak.

14 godina
ATiGamer kaže...
zoharbizo kaže...

Ako meni nije išlo sasvim glatko sa 6950 1680x1050 4xAA onda bogami neide ni sa 6850. Sa 5850 sa igrao bez AA čak.

Evo kad instaliram igru sve cu slikat i pokazat fraps.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice