- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
tako ce biti kod mene, fps sto mogne preko misa i tastature, konzola ide na gaming monitor, a ove neke sam pripremio za tv tipa shadow of war i mordor, nfs heat i mafia 1.
nazalost ja sam morao otkazati kupovinu tv.a jer me ovi iz prodavnice poceli zavlaciti, gdje sam narucio. svaki dan govore sticice danas, i nikad da stigne, i jucer otkazem.
Danas malo saram po Ebay.de pa se sjetio utipkat Xbox series X.....ima ih vec po 350eu zapakiranih,racun,garancija.
E to je jednostavno cifra bez konkurencije za ono sto se dobije 🥂
Ljudi, vi koji imate XBSS, i gejmate prek telke 55", kak ste opcenito zadovoljni s grafikom na Series S konzoli?
Ali poanta je da je nebitno koliko vremena ulozi netko u neku igru i nebitnonje sto placa gamepass ultimate,kad MS odluci maknut igru to je to.
Zato je enormno bolja varijanta kupit igre koje bas zelite i imat ih trajno jer cete ih ionako na kraju morat kupit uz placanje pretplate MSu.
A ja sam znao da ćeš ti to napisati čim sam vidio pitanje a nisam vidoviti Milan. To ti je vjerojatno i bio cilj jer čisto sumnjam da ti je bilo teško guglati 10 sekundi ako je Hades još na Gamepass-u.
Da znamo tvoje mišljenje i stajalište u vezi gamepass-a , blagoslovio si nas vise puta tako da nema potrebe da to stalno radiš. I ne pada mi na pamet ici u neke rasprave nego uživaj u danu i kloni se ovih prožvakanih tema.
Ne pada ti na pamet ic u rasprave ali ulazis u raspravu,ne pada ti na pamet pojest maminu juhu ali ces pojest maminu juhu,ne pada ti na pamet ali pada ti na pamet.
IQ test prilikom zahtijeva za internet prikljucak,nema druge.
Vrijeđaš me bez veze dječjim fora i okrećeš raspravu jer sam prozreo tvoj "master plan" za koji je bio dovoljan IQ čovječje ribice , uglavnom tebi na cast . Jadno i patetično.
Kaj si trazio, to si dobio. Ignoriras ga lagano i to je to. Svaka igra koja ide s Game Passa taj tjedan bude na debelom popustu da se moze kupit. Lik je evidentno specifican, tako je i mene par puta pocastio s pricama o IQ i vrijedao bez kazne. Maknes si ga fino iz vidokruga forumskim opcijama kao sto sam ja to uradio i da vidis kak je tema odmah ljepsa
hahaha ja sam ga isto maka i od tad je ova tema a i forum 50% bolje mjesto
Ljudi, vi koji imate XBSS, i gejmate prek telke 55", kak ste opcenito zadovoljni s grafikom na Series S konzoli?
Ne mozes bas primjetit razliku ako igras s neke standardne udaljenosti tipa sjedis na kaucu.
Probao sam ja spojit svoj S na frendovu telku, slika je odlicna. Primjetim u nekim igrama razliku na svoj gaming monitoru, ali tu sjedim generalno dosta blizu ekrana. Nije nest drasticno, ali da se skuzit da je slika malo vise soft u performance modovima.
Svakako ako se bas fokusiras na trazenje mrvica vidjet ces razliku, ali ako se ne fokusiras nemas brige. Izgleda top
mene zanima mogu li barem gledat content u 4k na series S.
Okej sam s tim da su mi igre na 1080p, ali filmove bi volio gledat u 4k
To mozes naravno.
Ne mozes bas primjetit razliku ako igras s neke standardne udaljenosti tipa sjedis na kaucu.
Probao sam ja spojit svoj S na frendovu telku, slika je odlicna. Primjetim u nekim igrama razliku na svoj gaming monitoru, ali tu sjedim generalno dosta blizu ekrana. Nije nest drasticno, ali da se skuzit da je slika malo vise soft u performance modovima.
Svakako ako se bas fokusiras na trazenje mrvica vidjet ces razliku, ali ako se ne fokusiras nemas brige. Izgleda top
Inače dok sam gejmal prek telke, 2k reza, bila je grafa 1660ti, medium-high, 50-60fps, onak, grafički je čak lijepo izgledalo unatoč tome što grafa nije baš nekaj, a uredno sam igral u 1440p rezi, sad gledam da je i series s približno grafički tu negdje.. XBSX je bolji, al je značajno skuplji, što po meni ne opravdava kupnju, unatoč porastu performansi koji je nedovoljan da bi opravdao značajno veću cijenu..
Inače dok sam gejmal prek telke, 2k reza, bila je grafa 1660ti, medium-high, 50-60fps, onak, grafički je čak lijepo izgledalo unatoč tome što grafa nije baš nekaj, a uredno sam igral u 1440p rezi, sad gledam da je i series s približno grafički tu negdje.. XBSX je bolji, al je značajno skuplji, što po meni ne opravdava kupnju, unatoč porastu performansi koji je nedovoljan da bi opravdao značajno veću cijenu..
Ja sam prešao sa SeS na SeX radi 60 FPS, ali kome to nije presudno preživjati će i sa SeS. Tako da recimo meni je ta razlika u cijeni bila čist probavljiva. A i ujedno je nekakav zalog za budućnost jer kad tad će doći igre gdje će se osjetiti manjak GPU snage kod Series S.
Prvi osvrt XSX (danas ga nabavio)
UI je odlican, konzola je brza i Wi-Fi je full jak netreba mi žica
Skidam par DV/HDR10 120fps igri (preko GP-a)
Samo sam sa Dolby Atmos imao problem kako ga nemjestit pošto imama AVR a bitsteam opciju su maknuli iz menu-a...
D-pad je glasan ali inace gamepad je odlican iako imam vec jedan od prije koji koristim za PC
Čestitke na konzoli.
Znam da je već prožvakana tema, NHF ali taj PS5 izgleda užasno. Ja bih ga sakrio iza TVa. Nažalost, ti si svoj objesio na zid.
Kupi si ga, pa ga skrivaj di hoćeš. Nekako djeluje da ti je čestitanje čovjeku na konzoli samo poslužilo da ostaviš glupi i nepotrebni komentar.
Kupi si ga, pa ga skrivaj di hoćeš. Nekako djeluje da ti je čestitanje čovjeku na konzoli samo poslužilo da ostaviš glupi i nepotrebni komentar.
Nekako djeluje da si jako emotivno doživio moj komentar.
Prvi osvrt XSX (danas ga nabavio)
UI je odlican, konzola je brza i Wi-Fi je full jak netreba mi žica
Skidam par DV/HDR10 120fps igri (preko GP-a)
Samo sam sa Dolby Atmos imao problem kako ga nemjestit pošto imama AVR a bitsteam opciju su maknuli iz menu-a...
D-pad je glasan ali inace gamepad je odlican iako imam vec jedan od prije koji koristim za PC
Sad je eko sistem zaokruzen 🥂
Ja sam prešao sa SeS na SeX radi 60 FPS, ali kome to nije presudno preživjati će i sa SeS. Tako da recimo meni je ta razlika u cijeni bila čist probavljiva. A i ujedno je nekakav zalog za budućnost jer kad tad će doći igre gdje će se osjetiti manjak GPU snage kod Series S.
Kolko god je X jaca konzola, ali, ovaj series s je pobrao hvalospjeve da je to nekaj nevjerojatno, ocito je MS pogodio s tom konzolom, tocno u sridu. Doduse, privlaci me i X, ali, tesko da mogu progutat znacajno vecu cijenu spram inferiornije konzole, koja je ocito na boljem glasu nego jaci model. Za povremeno igranje SS je odlicna konzola, a upravo je kod mene takav slucaj.
Vjerujem da ce se kolko tolko i performanse poboljsat kroz updateove, a opet, tu su i developeri da izvuku maksimalno iz te male konzole, sa zavidnim performansama..
Pogodili su definitivno.
Na primjer, ja nisam pošteno gameao nešto, pa ima sigurno 5/6 godina. Uvijek sam se htio vratiti, ali zbog faksa, posla itd mi se nikada nije dalo sjediti za PC-jem i nešto zaigrati. Ovako sam za male novce (uzeo rabljeni XSS za 1500 kuna + GamePass godina dana 300-tinjak kuna) dobio hrpu igara i mogu se zavaliti i uživati! I takvih je još mnogo kao ja.
Oduševljen sam baš konzolom.
Pogodili su definitivno.
Na primjer, ja nisam pošteno gameao nešto, pa ima sigurno 5/6 godina. Uvijek sam se htio vratiti, ali zbog faksa, posla itd mi se nikada nije dalo sjediti za PC-jem i nešto zaigrati. Ovako sam za male novce (uzeo rabljeni XSS za 1500 kuna + GamePass godina dana 300-tinjak kuna) dobio hrpu igara i mogu se zavaliti i uživati! I takvih je još mnogo kao ja.
Oduševljen sam baš konzolom.
takvih je 90% korisnika
gamepass+xss najbolji value ikad u gamerskom svijetu
Slažem se, SS+gamepass, pun pogodak
Sjećam se još, dok su konzole izišle na tržište, bio je velikki hype, X model je bio hvaljen, to je bilo i očekivano, ali, s vremenom, ekipa je počela obraćat pozornost na manji model, nije mi bilo jasno, kaj ima tak dobrog u SS modelu, kad je malo lošiji, tj slabiji, još sam si mislil, pa ko je tu lud više, mislio sam tu je X model, to je to a S će past u sjenu velikog brata, odnosno, mislio sam da je to konzola "za siromašne".
Kad ono, počelo se naveliko pričat o SS modelu a hvalospjevi su samo frcali, sad mi je i jasno zakaj, za malo love, dobije se hrpu toga, i ta konzola kotira daleko bolje neg X, usprkos njezinjoj inferiornosti spram većeg brata, očito ima ono nešto, a to je, pomirila dva svijeta, i tu su uspjeli, znači, dobije se zavidne performanse, 1080p-1440p, 60fps, za male novce i tu je MS napravio maestralan posao
Gledam sad financiju sliku, ak gledamo, uloženo dobiveno, SS tu rastura opako, nit X nit PS5 ne mogu parirat modelu S. Naravno, PS5 i X su jače ak gledamo hardverski, ali, pitanje je, u ovom slučaju, da li, X model opravdava većom cijenom u odnosu na S, a to je razlika prek 2tkn, da bih opravdao tu razliku, trebal bi svaki dan visit na konzoli
Ak gledamo cijene po dućanima, S=2200kn, X=4099kn..
Njuškalo i nebulozne cijene bolje da ne komentiram, za rabljene X konzole se traži i po 4tkn, dok S ide čak i za 1500kn, tu je jasno ko dan tko je pobjednik, pa čak i usprkos slabijem hardveru i dalje je S preporuka kod kupnje konzole..
E sad, nemam konzolu, ali, čitajući komentare, stekao sam neki dojam da nisu velike razlike, pitanje je samo, što čovjek očekuje, osobno, za 4tkn očekujem, konstantnih 4k i 60fps da bi donekle opravdao tu cijenu, a opet, ak će konzola više skupljat prašinu neg bit u pogonu, onda je gubitak evidentan, da se ispune svi kriteriji, u mom slučaju, trebaju bit zadovoljena ova dva kriterija.
Zakaj zapravo pišem ovaj post, osvrćem se na cijene dotičnih konzola, a ujedno i iznosim svoje stajalište, ne samo po pitanju cijena konzoli nego sam se osvrnuo i na same performanse X modela, koji je nesumnjivo jači.
X je možda bolja kupnja, rekli bi, "zalog za budućnost" tu joj dajem prednost, naravno tu je i veći ssd od 1tb što jako puno znači.. Ak se ne varam, obje konzole su dobile neke updajteove za poboljšanje performansi (?)
Znači da MS nekaj radi, jedino sad ovisi, kome će developeri bit više naklonjeniji, S il X modelu, ili oboje, nekak si mislim da će im X više bit u fokusu, možda ima više potencijala, kao i snage, za budućnost.
Da je S dost lošija konzola, ne bih ju nikad uzeo u razmatranje, neg bih bez razmišljanja se prebacio na X, al to ovdje nije slučaj, a eto i tržište je potvrdilo kao i sami korisnici slabijeg modela.
S je dobio na polularnosti je X-a nije bilo u dovoljnim količinama. S je isplativa konzola ali radije dodam tu razliku i igram kak spada, jer dolaze sve zahtjevnije igre.
Sjećam se još, dok su konzole izišle na tržište, bio je velikki hype, X model je bio hvaljen, to je bilo i očekivano, ali, s vremenom, ekipa je počela obraćat pozornost na manji model, nije mi bilo jasno, kaj ima tak dobrog u SS modelu, kad je malo lošiji, tj slabiji, još sam si mislil, pa ko je tu lud više, mislio sam tu je X model, to je to a S će past u sjenu velikog brata, odnosno, mislio sam da je to konzola "za siromašne".
Kad ono, počelo se naveliko pričat o SS modelu a hvalospjevi su samo frcali, sad mi je i jasno zakaj, za malo love, dobije se hrpu toga, i ta konzola kotira daleko bolje neg X, usprkos njezinjoj inferiornosti spram većeg brata, očito ima ono nešto, a to je, pomirila dva svijeta, i tu su uspjeli, znači, dobije se zavidne performanse, 1080p-1440p, 60fps, za male novce i tu je MS napravio maestralan posao
Gledam sad financiju sliku, ak gledamo, uloženo dobiveno, SS tu rastura opako, nit X nit PS5 ne mogu parirat modelu S. Naravno, PS5 i X su jače ak gledamo hardverski, ali, pitanje je, u ovom slučaju, da li, X model opravdava većom cijenom u odnosu na S, a to je razlika prek 2tkn, da bih opravdao tu razliku, trebal bi svaki dan visit na konzoli
Njuškalo i nebulozne cijene bolje da ne komentiram, za rabljene X konzole se traži i po 4tkn, dok S ide čak i za 1500kn, tu je jasno ko dan tko je pobjednik, pa čak i usprkos slabijem hardveru i dalje je S preporuka kod kupnje konzole..
E sad, nemam konzolu, ali, čitajući komentare, stekao sam neki dojam da nisu velike razlike, pitanje je samo, što čovjek očekuje, osobno, za 4tkn očekujem, konstantnih 4k i 60fps da bi donekle opravdao tu cijenu, a opet, ak će konzola više skupljat prašinu neg bit u pogonu, onda je gubitak evidentan, da se ispune svi kriteriji, u mom slučaju, trebaju bit zadovoljena ova dva kriterija.
Zakaj zapravo pišem ovaj post, osvrćem se na cijene dotičnih konzola, a ujedno i iznosim svoje stajalište, ne samo po pitanju cijena konzoli nego sam se osvrnuo i na same performanse X modela, koji je nesumnjivo jači.
X je možda bolja kupnja, rekli bi, "zalog za budućnost" tu joj dajem prednost, naravno tu je i veći ssd od 1tb što jako puno znači.. Ak se ne varam, obje konzole su dobile neke updajteove za poboljšanje performansi (?)
Znači da MS nekaj radi, jedino sad ovisi, kome će developeri bit više naklonjeniji, S il X modelu, ili oboje, nekak si mislim da će im X više bit u fokusu, možda ima više potencijala, kao i snage, za budućnost.
Da je S dost lošija konzola, ne bih ju nikad uzeo u razmatranje, neg bih bez razmišljanja se prebacio na X, al to ovdje nije slučaj, a eto i tržište je potvrdilo kao i sami korisnici slabijeg modela.
S jeste puno puno slabiji od XsX,u bit je slabiji i od Xbox one X gpu side.
XSs se prodavao jer XsX nisi mogao nigdje kupit ali sada kada su police trgovina u De zatrpane sa XsX konzolama prica ce se zasigurno promjenit.
499eu uistinu nije preskupo za XsX,barem u De.
Nabavio Series S da Fifom 23 u gamershopa, na LG C1 TV 55 inča izgleda iznad mojih očekivanja, zapravo odlično. Sa gamepassom nema bolje ponude za igre čisto objektivno.
XSs se prodavao jer XsX nisi mogao nigdje kupit ali sada kada su police trgovina u De zatrpane sa XsX konzolama prica ce se zasigurno promjenit.
https://wccftech.com/rocksteady-dev-calls-xbox-series-s-a-potato-while-defending-gotham-knights-at-30-fps/
U kojem smislu, puno? Čuj, za nekog puno znači malo, osrednje
I dalje pitam, dal može X opravdat većom cijenom od 2tkn, a tolko sigurno nije bolja..
Slažem se, 500e je ok cijena, realna.. Samo kaj su kod nas napuhane, kao i sve ostalo.
Neko je ovdje lud, ekipa kupuje jeftiniju konzolu i slabiju, pazi, pored X modela kupuje se slabija, a S modelu se pridodaje veliki značaj, pa čak i preporuka, pitanje je, gdje je X u cijeloj toj priči:D
Dal je ljudima stvarno stalo do 4k i 60fps ili je posrijedi nekaj drugo, očito ovo drugo, jer da je, S ne bi nikad imao šanse, i to bi bio propali projekt iz MSa.
@forumaš, slažem se, al opet, tu sad nastupaju developeri, da prilagode igre konzolama u ovom slučaju, S modelu, zakaj u budućnosti zahtjevnije igre ne bi mogle dobro radit na S?
Kolko su developeri sposobni za napravit pravi posao, to je drugi par rukava, samo, bit će problem, ak X model ostane neiskorištenog potencijala, pa uzalud ta neiskorištena snaga, mada za takvo nešto je teško moguće..
https://wccftech.com/rocksteady-dev-calls-xbox-series-s-a-potato-while-defending-gotham-knights-at-30-fps/
U kojem smislu, puno? Čuj, za nekog puno znači malo, osrednje
I dalje pitam, dal može X opravdat većom cijenom od 2tkn, a tolko sigurno nije bolja..
Slažem se, 500e je ok cijena, realna.. Samo kaj su kod nas napuhane, kao i sve ostalo.
Neko je ovdje lud, ekipa kupuje jeftiniju konzolu i slabiju, pazi, pored X modela kupuje se slabija, a S modelu se pridodaje veliki značaj, pa čak i preporuka, pitanje je, gdje je X u cijeloj toj priči:D
Dal je ljudima stvarno stalo do 4k i 60fps ili je posrijedi nekaj drugo, očito ovo drugo, jer da je, S ne bi nikad imao šanse, i to bi bio propali projekt iz MSa.
@forumaš, slažem se, al opet, tu sad nastupaju developeri, da prilagode igre konzolama u ovom slučaju, S modelu, zakaj u budućnosti zahtjevnije igre ne bi mogle dobro radit na S?
Kolko su developeri sposobni za napravit pravi posao, to je drugi par rukava, samo, bit će problem, ak X model ostane neiskorištenog potencijala, pa uzalud ta neiskorištena snaga, mada za takvo nešto je teško moguće..
Series S je 275eu,Series X je 500eu.
Ako idemo usporedjivat samo cisti gpu force XsS je 4TF dok je XsX 12TF......ogromna razlika,daleko veca nego je razlika u cijeni.
Kuzim da su cijene u Hr napuhane ali kao Xbox trziste.... Hr doslovno ne postoji,bitna su velika trzista.
edit
Da napomenem jos jednom,do prije mjesec dana XsX nisi mogao kupit niti u jednoj trgovini u De a sada ih imas u svakoj.
Razlog zasto se prodavao XsS......
edit2
Developeri vec govore da je XsS razlog zasto se neke igre slabije vrte i na XsX,imas na linku koji sam stavio iznad.
X se kupi za 4286 kn tj. za 573 eura što nije loše.
edit; sad vidim da nije dobavljiv po toj cijeni...4520 kn najjeftiniji, 600eura
100eu skuplji nego ovdje.....previse
XSX u odnosu na XSS ima i Bluray drive i 512MB veći disk.
Nije razlika samo u performansama.
Nintendo (Switch/Switch Lite) i Sony (PS5/PS5 digital) naplaćuju preko 100$/€ razlike za svoje uređaje koji se ni ne razlikuju po performansama.
Nintendo naplaćuje dock i TV out, a Sony Bluray drive.
Po meni je SeS genijalan ulazak u Xbox ekosustav. Cca 300 eura za konzolu i 3 godine gamepassa je je*en deal. Tko nije u toku sa gejmanjem ima hrpetinu sadržaja za isprobati.
A onda s vremenom vidiš treba li ti jače ili ne. Mene osobno je Sekiro "natjerao" da uzmeme Series X. Planiram odigrati i Elden Ring na njemu, ista stvar što se tiče performansi. Dosta mi je mučenja na 30 FPS. Gotham Knights neću niti probati, čitam nešto i za Pleague Tales da nije baš savršeno... za očekivati je da dalje bude toga još. A sad je li razlika u cijeni puno ili malo ovisi od osobe do osobe. S obzirom da me samo grafička koštala skoro ko Series X, ne mogu baš reći da su cijene nerealne. It's the world we live in. Gaming nikad nije bio jeftin hobi. Pogotovo za one sa velikim očekivanjima.
100eu skuplji nego ovdje.....previse
Na amazonu.de je 534e, sa dostavom, samo kaj je rok isporuke skoro mjesec dana, ispada da košta, 4020kn.