Što sa PS2?

poruka: 13
|
čitano: 2.140
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Što sa PS2?

Imam jedan stari PS2, fat, scph30004. DVD pogon nije ispravan. Od modifikacija ima jedan "čip", ali po svim rezultatima pretraga to je čip za PS1(?). Inace se normalno pali.

Postoji li išta za napraviti s njime?

Puno hvala.

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Što sa PS2?

Evo.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Što sa PS2?

Hvala, ali ova uputa trazi da imam ispravan dvd pogon, a ovaj to nije.

Svejedno hvala.

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Što sa PS2?

Da, naravno. Pretpostavio sam da možeš skočiti do nekog poznanika koji ima ispravan PS2.

Ili ako je netko od forumaša voljan pošalješ mu karticu pa ti instalira FMCB.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Što sa PS2?
Alkaline kaže...

Da, naravno. Pretpostavio sam da možeš skočiti do nekog poznanika koji ima ispravan PS2.

Ili ako je netko od forumaša voljan pošalješ mu karticu pa ti instalira FMCB.

Ja imam na kartici instaliran Free McBoot i normalno sve radi na onom PS2 na kojim je i instaliran i nebi vjerovo kad tu istu karticu stavim u drugi PS2 ništa se ne dešava (jednostavno PS2 se smrzne i stoji crna slika) dok bez kartice radi normalno

15 godina
Re: Što sa PS2?
silasara2 kaže...

Ja imam na kartici instaliran Free McBoot i normalno sve radi na onom PS2 na kojim je i instaliran i nebi vjerovo kad tu istu karticu stavim u drugi PS2 ništa se ne dešava (jednostavno PS2 se smrzne i stoji crna slika) dok bez kartice radi normalno

Zato što je napravljen single install pa radi samo na onoj verziji i regiji konzole na kojoj je instaliran, npr. samo na SCPH-70004 PAL.

Ono što treba tebi @Luka je multi-install verzije 1.9. Spržiš uLaunch elf iso na CD i staviš FMCB installer na USB i ubaciš svoju karticu u ispravan čipiran PS2 i instaliraš FMCB sa multi install opcijom. Takav FMCB će raditi na svakoj konzoli bez obzira na verziju i regiju (ako se radi o 1.9).

Namjerno sam rekao da spržiš uLaunch na CD a ne installer direktno jer time dobivaš file manager na CD-u a i mogućnost da kasnije instaliraš direktno noviju verziju ako ti se ikad obriše FMCB sa kartice.

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
12 godina
neaktivan
Što sa PS2?

Pozdrav,imam i ja jedno pitanje uvez PS2.Sta uraditi ako se konzola jednostavno zamrzne znaci ne moze ni reset ni ugasit nego se mora istekat iz struje i ponovo ustekat da proradi,a kad se to desi i otvorite pogon moze se vidjeti laser koji svijetli crveno znaci kao cita dvd ali laser nije gdje bi trebao biti nego negdje na sredini one trake po kojoj se krece,kao da zaglavi?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Što sa PS2?

Slim, Fat? Treba ga otvoriti i vidjeti da li se laser može slobodno kretati.

Možda je vodilica zamazana (dosta čest problem) ili jednostavno nema masti na "šinama" pa se laser zbog trenja ne kreće.

A, konzola se čini smrznuta jer čeka laser da dođe u nultu poziciju da se može ugasiti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.4.2014 11:24 (Alkaline).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Što sa PS2?

Slim konzola,ona radi sve super samo ovo mi se nekad desi a u zadnje vrijeme cesce,bubam bas evo prije nekoliko minuta sam fino sjeo da poigram dobri stari Smackdown here comes the pain,sve fino ucitalo i danas istu igru bez problema igrao,doslo do main mena i stalo,dvd se prestao okretati,otvorim tray vidim laser na pola puta svijetli crveno kao jos uvijek radi,probam reset,nista,probam ugasit,nista,moram iz struje istekat i ustekat da proradi,sta da radim,sumnjam da je problem veci,ali bilo kakva pomoc dobro dodje.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Što sa PS2?

Ma gotovo sam siguran da nešto sprječava laser da se vrati nazad. Vjerojatno treba samo podmazati metalne vodilice na kojima stoji laser.

6 vijaka ima sa donje strane. Kad se svi izvade samo se otvori poklopac (bez diska obavezno) i onda se može pristupiti laseru.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.4.2014 21:37 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Što sa PS2?

Moguce jer ipak je prastara konzola haha,cime bih to mogao podmazati a i ne moram cak ni otvarat konzolu da podmazem vidi se kad se trej otvori ona sipka,ali opet cudan neki problem :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Što sa PS2?

Za živu silu može i jestivo ulje (sa štapićem za uši ga razvući duž vodilice) ali ono će se kroz par dana usljed korištenja osušiti.

Ali bilo kakvo motorno ulje bi trebalo odraditi svar više nego dobro. Samo pazi da ne kapne na leću ili okolo po elektronici.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Što sa PS2?

Prvo cu probati staviti nesto na ovaj plejku vidim po netu da bi to moglo pomoc jer po nekom mom misljenju ako igra krene i onda stane na random mjestu disk i ne mogu ni reset nego istekat iz struje to moze znacit da je se slucajno pomjerio samo malo i onemogucio i laser i pogon,valjda sam nekako u pravu.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice