Evo ovako, shvatio sam jailbreak, što i kako, ako bude potrebno neće biti problem napraviti.
Sad me zanimaju druge stvari:
1. Treba li mi neka "posebna" ladica da spojim hdd sa ps3 ili se može koristiti ova normalna?
2a. Da li na vanjskom hdd igre i filmovi moraju biti u folderima ili to nije važno, jer kako vidim na usb moraju biti u rootu.
2b. Da li na internom ps3 hdd igre i filmovi moraju biti u folderima?
3. Recimo da imam igru na vanjskom hdd, i ona ima 2 pkg fajla(pkg,crk.pkg), E sad, trebam li ja staviti originalu igru odmah(koliko sam shvatio nije bitno koja je igra , već samo da je original) ili tek nakon instalacije kada pokrećem igru?
4. Ako igru instaliram preko vanjskog hdd, da li se ona instalira direktno na vanjski hdd ili ja imam izbor?Ono šta ja mislim je napuniti 90% internalnog ps3 hdd, te vanjski hdd natrpati igrama i filmovima. To pitam jer što se dogodi sa .pkg fajlovima. Npr. .pkg mi ima 20GB i na vanjskome je hdd. Ja pokrenem instalaciju na vanjskom hdd(ako je to moguće) te mi sad zauzima 40GB(instalirana igra + .pkg). Brišem li ja ove .pkg i crk.pkg ili i oni moraju ostati ili ostaje samo crk.pkg?
Jer ako je nemoguće instalirati na vanjski hdd, onda punim vanjski hdd sa .pkg fajlovima i instaliram ih po potrebi.
5. Ako igru prebacivam direktno sa PC na ps3 internal hdd, ima li tu opcija za mjesto instalacije i brišu li se od tu ta 2 fajla. Npr. Imam .pkg fajlove na internalnom ps3 hdd, ali igra nije instalirana, i tada ja poželim jednog dana instalirati tu igru ali na vanjski hdd. Je li to moguće?
6. Je li itko igrao ps2 igre i da li njih samo spržim na dvd i ubacim u player kao i na ps2 ili postoji neki poseban sistem.
7.Ps3 i internet. Neće se koristiti većinu vremena, ali me zanima na što treba paziti da mi se ne updejta ili je to nemoguće i namam brige. Pitam samo kada je spojen na net(Zbog prebacivanja sa kompjutera, ako ikada bude potrebno)
8. Da li su ovi brejkani updejti česti i trebam li ih ja raditi ili igre več dugo vremena drže ovi jailbreak
9. Igranje preko neta me ne zanima, ali me zanimaju ovi PSN naslovi koje možete naći na "tamo, tamo daleko "stranicama, da li se i oni instaliraju na isti način ili ne? I šta su to uopće PSN igre. Je su li to neki dodaci ili šta?
10. Deinstalacija igara. Ima li neki poseban sistem za dinstalaciju ili ima opcija deinstal ili je uopće nema već se samo izbriše igra.
11. Save fajlovi. Ako se igra deinstalira , mogu li se i kako sačuvati save fajlovi.
12. Mogu li se sa ps3 prenositi fajlovi na PC ?
Čisto ako ikad bude potrebno
1. Kako se surfa na ps3. Imaju li samo aplikacije ili postoji preglednik?
2. Mogu li se koristiti tipkovnica + miš za igre i mogu li se koristiti uopće?
Nešto me zanima,našao sam izjavu nekog lika ovdje na forumu http://www.bug.hr/forum/topic/igrace-konzole/ps3-pitanja-odgovori/53029.aspx?page=104.("sumnjam,vise nemozes igrat nove igre makar imas modificirani ps3...")
Pa da li je to istina. Ove nove igre mogu li se igrati ili ne?
Mogu se igrati nove igre. Može se jedino dogoditi da nova igra zahtjeva više verziju fw-a nego što ima ps3 pa onda jedno vrijeme ne radi, dok ne izađe novi cfw, onda ga instaliraš i opet igraš nove.