PS1 problem s igricama

poruka: 16
|
čitano: 5.139
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
PS1 problem s čitanjem igrica

Jučer sam izvadio stari PlayStation 1 i probao neke igrice stare 10-ak godina i neke su radile npr pacman, bugs life itd. I kak me počela hvatat nostalgija za crash bandicootom, nfs, medievilom i sličnim skinuo sam image s interneta i spržio ga na cd. I tako sam probao taj cd staviti u ps, ali ne radi. Mislio sam da je stvar igrice, pa sam skinuo još nekoliko verzija i još par drugih igrica i niti jedna ne radi. E sad ne znam di je problem, pržio sam isključivo na cd-r, probao sam očistiti s lens cleanerom i probao sam napraviti disc swap s dva pirata ( pacman i nfs) i tu je nfs proradio. Znači problem nije niti u playstationu niti u cd-u. Ako neko ima slična iskustva neka napiše jer ovo mi nema smisla, sve je ispravno, a skoro niš ne radi.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: PS1 problem s čitanjem igrica
Danijel789 kaže...

Jučer sam izvadio stari PlayStation 1 i probao neke igrice stare 10-ak godina i neke su radile npr pacman, bugs life itd. I kak me počela hvatat nostalgija za crash bandicootom, nfs, medievilom i sličnim skinuo sam image s interneta i spržio ga na cd. I tako sam probao taj cd staviti u ps, ali ne radi. Mislio sam da je stvar igrice, pa sam skinuo još nekoliko verzija i još par drugih igrica i niti jedna ne radi. E sad ne znam di je problem, pržio sam isključivo na cd-r, probao sam očistiti s lens cleanerom i probao sam napraviti disc swap s dva pirata ( pacman i nfs) i tu je nfs proradio. Znači problem nije niti u playstationu niti u cd-u. Ako neko ima slična iskustva neka napiše jer ovo mi nema smisla, sve je ispravno, a skoro niš ne radi.

ovako ja sam to radio... ali meni neke igrice su radile bez problema dok neke nisu ni da se na trepavice postavim... mislim da je ipak stvar u torrentima, odnosno kod prijenosa da se možda neki djelići fajlova pogube?

15 godina
PS1 problem s igricama

ali još sad imam u kutiji bar 100 igrica samo kaj su od stajanja cd i dobili one točkice i više ne rade, ali sjećam se da su prije svi radili bez problema i mislim da su i oni bili s interneta

0 0 hvala 0
17 godina
Re: PS1 problem s igricama

Ovako, po sjećanju, mislim da je stvar u načinu snimanja, odnosno bitno je odabrati profil (u CloneCD-u ili Alcoholu) za Playstation i snimati što manjom brzinom (CLV način).

Još je bilo bitno da snimač može uredno snimiti tzv. sub-channel, u kojem su (isto po sjećanju) bili pohranjeni neki elementi zaštite od kopiranja.

KaeR
15 godina
PS1 problem s igricama

snimao sam brzinom 16x i uključio sam verify(power iso)

imaš možda kakav tutorial ili nešto da provjereno radi, ili ako ti znaš?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
PS1 problem s igricama

moras prziti na x2 ili x4 i sve ti bude radilo. Najbolje clone cd ili nero. Meni su radili svi bez greske. Nadam se da ce ti ovaj savjjet pomoci.

0 0 hvala 1
17 godina

Nemam nikakav tutorial, ali sjećam se da su image datoteke bile obično u formatu  .ccd + .img + .sub (za CloneCD) ili .mds + .mdf (za Alcohol 120%). Koliko se sjećam, nije bilo moguće koristiti standardan .iso format; ne znam kako PowerISO radi, tj. koji ti je izvorni format, ali ova dva navedena formata su pouzdano radila, uz obavezno odabran profil za Playstation pri snimanju (zbog snimanja sub-channela).

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2011 10:38 (KaeR).
17 godina
protjeran
Kako su kolege rekle prži na x2 ili x4 jel na večoj brzini neče radit, znam da se u alkoholu 120% trebo izabrat profil jedan (raw dao ili sao, nesječam se više, davno sam to radio) i onda je radilo
I don't need sex, T-com fucks me every day
17 godina

Točno, sad si me podsjetio, ako nema profila za Playstation, treba odabrati DAO RAW+96 (mislim da tako Nero označava), onaj broj 96 (ili barem 16, ako snimač ne može snimati svih 96 bitova) odnosi se na subchannel.

KaeR
15 godina
PS1 problem s igricama

sve igre koje sam skinuo su u formatu .bin + .cue . dal može to raditi ili da ih probam formatirati?

0 0 hvala 0
17 godina

Nemoj konvertirati, trebalo bi tako raditi; probaj snimiti recimo s ImgBurnom (besplatan je) ili CloneCD-om (trial)

KaeR
15 godina
protjeran
PS1 problem s igricama

ja za PS koristim samo ALCOHOL pozdano najbolji.ucitas sliku,stavi malu brzinu i mora da radi ako je PS ispravan.

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
uber_low kaže...
Danijel789 kaže...

ovako ja sam to radio... ali meni neke igrice su radile bez problema dok neke nisu ni da se na trepavice postavim... mislim da je ipak stvar u torrentima, odnosno kod prijenosa da se možda neki djelići fajlova pogube?

prouci si malo funkcioniranje torrenta,p2p,image,...prije bubanja ovakih gluposti.

15 godina
PS1 problem s igricama

evo sad se skida do navečer bude tih nekoliko igrica gotovo pa navečer javim kak je prošlo probao budem sa alcoholom i clone cd

hvala svima

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bugonja kaže...

prouci si malo funkcioniranje torrenta,p2p,image,...prije bubanja ovakih gluposti.

oke oprosti ti svemoguči koji sve znaš možda nisi vidio da sam napisao MOŽDA???
i ako nekoga misliš ispravljat napravi to na malo civiliziraniji način... 

15 godina
PS1 problem s igricama

malo prije sam došao i sad sam s alcoholom spržio crash bandicoota. format je .iso i odabrao sam playstation, brzina mi je automatski promjenjena na 52x ali sam ju smanjio na najmanje x4. i igrica ne radi. sad više nemam niti cd a da probam ali jedino ne znam neko je gore spominjao nekakvih 96 ili69 90 nešto je bilo ali to nisam nigdje našao

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice