Otkriven misterij znakova na PS kontroleru

poruka: 2
|
čitano: 814
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Otkriven misterij znakova na PS kontroleru

Za sve koji su se pitali sto bi moglo znaciti oni simboli: kvadrat-trokut-krug-X info sa HCL 

Copy/paste

Jeste li se ikada zapitali što zapravo predstavljaju znakovi na četiri osnovne tipke Playstation kontrolera? Znate, oni simboli: kvadrat-trokut-krug-X? Nikad se to niste pitali? E pa nije nas briga, odgovor stiže svejedno. Dakle, u nedavnom intervjuu za sajt 1up Sonyev inženjer Teiyu Goto otkrio je zašto je kompanija za svoju konzolu odabrala drugačije simbole, a ne tipične A, B, X, Y znakove. Goto tvrdi kako su u Sonyu htjeli sistem znakova koji bi nešto i značili, sistem kojega bi igrači lako upamtili. Trokut stoga označava gledište, odnosno smjer; kvadrat se odnosi na komad papira koji predstavlja meni ili dokument. Što se X-a i kruga tiče, njihovo značenje je jednostavno – oni predstavljaju da i ne, te shodno tome služe za donošenje odluka. Eto, sad smo bogatiji i za taj sasvim nebitan podatak.

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
RE: Otkriven misterij znakova na PS kontroleru
djigibao kaže...

Za sve koji su se pitali sto bi moglo znaciti oni simboli: kvadrat-trokut-krug-X info sa HCL 

...

A isto sam vidio negdje controller (oni početni) gdje su X i O bili zamijenjeni. :)

Revenge is like a ghost, it takes over every man it touches. It's thirst cannot be quenched until the last man standing has fallen /// Trust no one...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice