Orbis, Durango,SteamBox nextgen (nagadjanja)

poruka: 4
|
čitano: 970
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Orbis ili Durango (nagadjanja oko next-gena)

Pozz, evo otvaram ovu temu, mislim da je vrijeme da se pocne skupljat lova i informirat o novoj generaciji konzola.

Vidim da ima nekoliko tema, no mislim da bi trebala bit jedna univerzalna koja bi sadrzavala informacije o PS4,XBOX720,Steambox-u,Ouya,Apple Ipad6-u ,Nintendovom Wiiiu il necem 29-tom..

Kao sto je prosla generacija konzola prosla potpuno drugacije nego bi itko zamislio(Wii zgazio PS3 i Xbx), tako mislim da ce se dogoditi i s ovom generacijom, doc ce neki underdog i odnjet kost..

Npr, nek Apple se zainati i izbaci Ipad6 Gamer Edition, koji se moze spojit na HDTV, ima grafiku na nivou WiiUa, a jos je i player, tablet, mobitel, komp, kuha kavu i kul si ak ju staviš na stol u bircu(a na Ipadu kutija bijelog Maljbora(a na Maljboru upaljac od PSKa kladionice :))).

Xbox  Durango :

8 Jaguar-cores @1.6 Ghz
16-32 mb of shared cache.
GPU baziran na ATI HD 8770  10CUs@1 Ghz
256bit bus
8 GB of DDR3 ili 4 (od toga 2 ili 3 gb rezervirano za OS)
totale die-size = 250 mm^2, TDP 125-150W.

HI:Kinect 2.0 + joypad

benchmark=1.23 teraflops (nepotvrdjeno)

Orbis iliti PS4:

8 Jaguar-cores @1.66 Ghz

GPU baziran na "Pitcairn"Radeon 7970M sa spustenim taktovima 18 CUs @ 800MHz(dakle, negdje  u rangu HD 7870)

4 GB DDR5 (512MB rezervirano za OS)

HI:navodno nesto slicno PSVita-i sa ziroskopom,mrdatorom, udicom, kompasom i flux capacitorom (nece bit klasicni joypad)

benchmark=1.84 teraflops (nepotvrdjeno)

SteamBox- u biti obican PC s kompaktnijim kučištem , baziran na Linuxu no otvorena platforma za hardversku i softversku nadogradnju

I MS i Sony imaju jako slicnu bazu, skoro bi covjek pomislio da rade dedicated PC, sta mozda i ne bi bilo cudno kad su obje firme registrirale patent za nadogradnju konzola.

No svake godine obecaju jedno, isporuce drugo tak da sve treba uzet s zrnom soli, a isto u roku od nekoliko godina mobiteli/tableti ce moc isporucit visoku grafiku na TV

pa valjda gledaju i na to.Opet s druge strane, Sony je ulozio brdo love u CELL, sad nakon svih ovih godina mozda da ga samo nafriziraju i nakaleme 4-5 cell proceva jedan na

drugi mozda ne bi bila losa ideja(navodno jako dobro skaliraju)..Eto, ovo sam ja uspio iskopat, nije nest ,al je najblize istini kolko je to vec moguce u ovom trenu.

izvori:eurogamer,vg247,beyond3d,gamasutra, av.watch.impress.co.jp

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

Sve je to lijepo, ali sta vrijedi kad ce kostat 4-5soma kuna kod nas. Sta je puno, puno previse.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

prema zadnjim rumorima, ps4 ce biti jaci od novog boxa...  ne shvatljivo da se M okrece multimediji vise nego core gamerima.

uopsteno kod obe konzole sam ocekivao malo jaci procesor...

I see noob people
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

https://us.playstation.com/meeting2013/

heheh, odbrojavanja pocinje. iskreno se nadam da ce ovo biti najava novog playstation-a.

jedva se ceka :)

I see noob people
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice