@Vlado, stvarno odličan ovaj animirani header.Moj favorit.Ja bih se isto tako rado priključio ali nažalost nemam vremena...damn.
Kako napravite animaciju u kojem programu.
Photoshop + ImageReady
Pozdrav vlado, jesi li korisitio neki drugi program za animaciju ili photoshop?
Grafike su složene u Photoshopu, a za izradu animacije sam koristio SWiSH. Nakon što su grafike sređene u Photoshopu, ubačene su u SWiSH i napravio sam malu skriptu koja kontrolira padanje pahuljica. Na kraju sve eksportirano u GIF.
Učinilo mi se najprikladnije to izvesti kroz skriptu jer onda trebaš samo 1 objekt za pahuljicu pa ga samo dupliciraš X puta, random resize-aš, podesiš alpha channel i razmjestiš po sceni pa kroz petlju vrtiš kretanje (padanje) svih pahuljica - bez kompliciranja sa X objekata zasebno. Skripta doslovno ima 8 linija koda i nije zapravo ništa komplicirano.
Grafike su složene u Photoshopu, a za izradu animacije sam koristio SWiSH. Nakon što su grafike sređene u Photoshopu, ubačene su u SWiSH i napravio sam malu skriptu koja kontrolira padanje pahuljica. Na kraju sve eksportirano u GIF.
Učinilo mi se najprikladnije to izvesti kroz skriptu jer onda trebaš samo 1 objekt za pahuljicu pa ga samo dupliciraš X puta, random resize-aš, podesiš alpha channel i razmjestiš po sceni pa kroz petlju vrtiš kretanje (padanje) svih pahuljica - bez kompliciranja sa X objekata zasebno. Skripta doslovno ima 8 linija koda i nije zapravo ništa komplicirano.
vlado owna...
super radovi...
evo još jedan... thx eterna luchar na kapici i exXxEr na djedici :)
Evo moj doprinos... Budem napravio gif. koji je bolji?
Evo sa snjegom, ovaj bug silver light je šrot
http://img138.imageshack.us/img138/7553/forumbackgroundsnjeg.jpg
21 | Bolji sa snjegom |
---|---|
0 | Bolji je bez snjega |
Kako je prva verzija prihvaćena prilično dobro, odlučio sam napraviti i animiranu verziju.
Ovo je odlično, animirana verzija je vrlo lijepa. Vidim da si stavio original Bug logo što je odlično. Vrlo decentno, ne nametljivo i vrlo lijepo. Po mojem humble and sorry dumb ass-u, ovo je rad koji bih volio vidjeti na offical header-u. :)
http://img413.imageshack.us/img413/8428/forumbackground.jpg
jedan teški amaterski napravljen ,tek tako ;)
http://img413.imageshack.us/img413/8428/forumbackground.jpg
jedan teški amaterski napravljen ,tek tako ;)
Nisi cito pravila bug logo mora ostat na istom mjestu.
Kako je prva verzija prihvaćena prilično dobro, odlučio sam napraviti i animiranu verziju.
P.S.
Mali poklon forumašima: možete slobodno "ukrasti" (čitaj: desni klik - Save As...) desnu animaciju sa pahuljicama ako hoćete - nije vezana uz lijevi dio headera.
Jep. Pobjednik :D
Ekipa, ostalo je još 2 dana. Nemojte biti zastrašeni vlad0inim headerom, uvijek se može napraviti bolji
jel natjecaj vrijedi jos ovaj dan do ponoci ili je neko zaboravio lockat temu? :) ako jos traje pokusao bi ga napraviti (nista specijalno, amaterski, nemoze se mjeriti sa vladinim) za moju dusu :)
jel natjecaj vrijedi jos ovaj dan do ponoci ili je neko zaboravio lockat temu? :) ako jos traje pokusao bi ga napraviti (nista specijalno, amaterski, nemoze se mjeriti sa vladinim) za moju dusu :)
pa ako imaš ideju predstavi je..
sada imam skolu, mogu tek navecer :(
0 | Vrlo loše |
---|---|
6 | Loše |
18 | Dobro |
3 | Vrlo dobro |
2 | Odlično |
Evo ga,
Što mislite?
Gdje je???
Natječaj je gotov
Pobjednik je jasan, sad čekamo da se izaberu druga dva headera...
Natječaj je gotov
Pobjednik je jasan, sad čekamo da se izaberu druga dva headera...
Ne bih se bunio da jedan od ta dva bude crvena varijanta by Vlad0.
evo i moj prijedlog...u paintu napravljen, valjda sam na vrijeme stigao
molim ti se sigurno šališ??
evo i moj prijedlog...u paintu napravljen, valjda sam na vrijeme stigao
molim ti se sigurno šališ??
Pa naravno, prilično je očito lol
Nisam bio dugo aktivan zbog škole,ali sad je skoro gotova,pa sam našao vremena da se priključim natjecanju.Čestitke svima,odlični radovi.Evo mojih.
Meni se od tih radova najviše sviđa taj zadnji.
bilo bi i vrijeme da se stavi vec jednom taj header
Valjda se drže tradicije da se na badnjak kiti forum