TVZ-Informatika

poruka: 1.272
|
čitano: 543.026
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

ja bi molila nekog da mi pomogne :D
4.sam raz gimnazije, i nis me ne zanima, i neznam kaj bi, a upisi na faks ce uskoro.
posto su mi svi fakulteti pali u vodu iz vise razloga ostal mi je ovaj, tak daa...
pa ako bi mi neko mogo dat neki popis predmeta ili nekaj? molim lijepo :)

0 0 hvala 0
16 godina
Re: TVZ-Informatika
tonythestrange kaže...

4.sam raz gimnazije, i nis me ne zanima, i neznam kaj bi, a upisi na faks ce uskoro.
posto su mi svi fakulteti pali u vodu iz vise razloga ostal mi je ovaj, tak daa...

http://www.tvz.hr/

uglavnom, pošto si iz gimnazije vjerojatno niste radili programiranje u C++/C-u, malo si pogledaj na netu o čemu se radi i ako ti se svidi onda je ovo tvoj smjer, još se recimo na prvoj godini radi u MS wordu, excelu, i pp, u nekim programima za izradu vlastitog fonta i tak...

It will be legen--- wait for it---dary!!! Barny Stinson
13 godina
neaktivan

iiskreno nismo nist radili jer nam je profesorica radila krizaljke na satu :D
nisam bas neki informaticar/matematicar  i iskreno nis me ne zanima, pa mi je cilj nac nesto s cim se mogu odma zaposlit :)

btw, jel to tesko? koja si ti god?

16 godina
tonythestrange kaže...

iiskreno nismo nist radili jer nam je profesorica radila krizaljke na satu :D
nisam bas neki informaticar/matematicar  i iskreno nis me ne zanima, pa mi je cilj nac nesto s cim se mogu odma zaposlit :)

btw, jel to tesko? koja si ti god?

brucoš sam, pa zasad je oke, ništ još nije komplicirano, ali ipak treba nekaj sitno i radit kod kuće, al uvijek se ima slobodnog vremena za izać van na cugu ili pijanku, a što se zaposlenja tiće, mislim da je to posel budućnosti i ne bi trebalo bit problema pri zapošljavanju, pogotovo ak završiš i specijalistički studij (on traje još 2 god)

It will be legen--- wait for it---dary!!! Barny Stinson
17 godina
tonythestrange kaže...

I. semestar:

Fizika
Matematika I
Osnove programiranja
Računalna tipografija

Tjelesna i zdravstvena kultura I
Uvod u uredsko poslovanje

II. semestar:

Građa digitalnih sklopova i uređaja

Matematika II

Programiranje

Tjelesna i zdravstvena kultura II

Uvod u (X)HTML i CSS

Uvod u elektroničko poslovanje

Predmete ostalih semestara neću nabrajat jer se u trećem semestru odabire jedan od 3 smjera.

Ako te comp nezanima niti išta od programiranja, dizajniranja (u informatičkom smislu npr. web stranice), elektroničkog poslovanja, hardware-a, računalnih mreža, općenito IT svijeta onda to nije za tebe.

There is no emotion, there is peace. There is no ignorance, there is knowledge. There is no passion, there is serenity. There is no chaos, there is harmony. There is no death, there is the force.
15 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Bojim se da se sa takvim stavom nećeš nigdje lagano zaposlit.Ne u ovoj državi.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

:@ crljo - na to i racunam, da se imam di zaposlit kasnije :/

:@hyperion -hvala na popisu predmeta. a mislim gle, nije da me ne zanima, meni se to sve cini kul i fora i rado bi to radila, samo kaj se bojim da to necu znat :D

:@ g12356-nije to stav.."takav". gledam neki dobar faks sa kojim cu se moc zaposlit, a opet koji je u rangu mojih mogucnosti.nisam neki lumen za matematiku,i nemogu štrebati do besvjesti,ali mogu sjest i naucit. ovo mi je bio drugi izbor, prvi je pao u vodu jer je fakultet koji sam htjela privatan. a takoder mi je bitno da je faks u zagrebu :/

0 0 hvala 0
17 godina
tonythestrange kaže...

:@ crljo - na to i racunam, da se imam di zaposlit kasnije :/

:@hyperion -hvala na popisu predmeta. a mislim gle, nije da me ne zanima, meni se to sve cini kul i fora i rado bi to radila, samo kaj se bojim da to necu znat :D

:@ g12356-nije to stav.."takav". gledam neki dobar faks sa kojim cu se moc zaposlit, a opet koji je u rangu mojih mogucnosti.nisam neki lumen za matematiku,i nemogu štrebati do besvjesti,ali mogu sjest i naucit. ovo mi je bio drugi izbor, prvi je pao u vodu jer je fakultet koji sam htjela privatan. a takoder mi je bitno da je faks u zagrebu :/

Hehe matematika je vjeruj mi najmanji problem na ovom faksu.

Mogli bi te zezat digitalni sklopovi i jedan dio fizike koji se odnosi na strujne krugove (neznam jel ste to radili u gimnaziji). Ovo je faks prikladan za bivše učenike tehničke škole bar se meni tako čini samo zbog tih stvari, ali već u 3. semsetru nema veze gdje ste se školovali sve je novo.

Ništa to nije što se neda svladat, informatika je lagana. Računarstvo, elektrotehnika i građevina su koliko čujem osjetno teži.

There is no emotion, there is peace. There is no ignorance, there is knowledge. There is no passion, there is serenity. There is no chaos, there is harmony. There is no death, there is the force.
14 godina
neaktivan
@tonythestrange Umjesto da gledaš faks s kojim ćeš se moći zaposlit gledaj da stekneš neko znanje zbog kojeg će te netko zaposliti. Nitko neće biti impresioniran tvojim Oxfordom ili kojim već faksom već znanjem.

Ovo su klasične zablude studenata. Misle da će faks za njih biti dovoljna reklama, dok ljudi na intervjuima koji mašu diplomom redom budu na burzi jer u praktičnim situacijama i problemima se ne znaju snaći.
13 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

pa valjda bum nekog vraga naucila na faksu da cu se moc pohvalit znanjem.
mogu ja bit neznam kakav lumen i zavrsit kuharsku pa ce rade uzet nekog s tzva nego kuhara ;)
a o ljudima ovisi kolko su snalazljivi ili ne ;)

:@ hyperion: ako  je matematika najmanji problem, onda je to faks za mene! xD
i ja sam ti u gimnaziji u KŽ u, tak da nis nismo radili :D al nekog vraga bum valjda skuzila :P

ja sam mislila ic na dizajn, to je nesto kaj bi me moglo zanimat tu :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Pozdrav,

Htio bih upisati TVZ Informatiku.

Koliko se to plaća?

I nakon treće godine mogu odabrati dizajn nekakav? 

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

Pozdrav,

Htio bih upisati TVZ Informatiku.

Koliko se to plaća?

I nakon treće godine mogu odabrati dizajn nekakav?

I. godina ti se ne plaća ništa,ako sve položiš i imaš prosjek barem 3.5 onda ni drugu godinu ne plaćaš ništa(isto za 3. godinu)

Nakon prve godine se biraju smjerovi a jedan od tih ti je informatički dizajn.Još su tu elektroničko poslovanje i organizacija i informatizacija ureda.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2011 21:37 (g12356).
17 godina
g12356 kaže...

I. godina ti se ne plaća ništa,ako sve položiš i imaš prosjek barem 3.5 onda ni drugu godinu ne plaćaš ništa(isto za 3. godinu)

Nakon prve godine se biraju smjerovi a jedan od tih ti je informatički dizajn.Još su tu elektroničko poslovanje i organizacija i informatizacija ureda.

Ma pitaj Boga hoće to tako ostat, možda ćemo svi početi plaćat.

Nama, generaciji 2010/2011 nije trebao prosjek 3.5 da se nebi ništa plaćalo, samo su se trebali položiti svi predmeti i to je to.

Jedino za specijalistički koliko čujem treba 3.5 ukupni prosjek kroz sve 3 godine, ja sam za sada na ~2,75 {#}(da uprskao sam totalno drugi semestar, same dvojke, no prvi semestar sam daleko bolje rješio sa četvorkicama i trojkama).

No bolje i to nego kao neki plaćat po 4-5 tisuća kuna za pale predmete i vući se po parcijali.

Trebat ću sada ova zadnja 4 semestra potegnut popravo da dođem do 3.5, so help me God. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2011 2:30 (Hyperion).
13 godina
odjavljen
TVZ-Informatika

Petak, FSB, dvorana A i skupina TVZ-ovaca poslije kolokvija i rezultat je ovo:

SK crew
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Jel njemacki obavezan na TVZ ili mozes birat izmedzu njemackog i engleskog ?

0 0 hvala 0
17 godina
GoogleMKD kaže...

Jel njemacki obavezan na TVZ ili mozes birat izmedzu njemackog i engleskog ?

Možeš birati između engleskog i njemačkog jezika.

Neznam zbog čega bi njemački bio obavezan?

17 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

bok svima

prošle godine sam polagao državnu maturu,pa znam sustav bodovanja pa sad odprilike znam koliko bih bodova mogao imati na tvz-u.kad bih naprimjer informatiku rjesio 70% što znaci 70 bodova,imao bih ukupno 623 boda.može li mi tko reći bi li to bilo dovoljno za upad na informatiku ili računarstvo

0 0 hvala 0
17 godina
fraxon kaže...

bok svima

prošle godine sam polagao državnu maturu,pa znam sustav bodovanja pa sad odprilike znam koliko bih bodova mogao imati na tvz-u.kad bih naprimjer informatiku rjesio 70% što znaci 70 bodova,imao bih ukupno 623 boda.može li mi tko reći bi li to bilo dovoljno za upad na informatiku ili računarstvo

Da, mislim da bi bio negdje u prvih 40% upisanih s tim bodovima.

LoL username: UnimatriX (EU East) HoN username: ArmageddonX
13 godina
TVZ-Informatika

Pozdrav.

Zanimala bi me samo jedna stvar u vezi tvz-a. Pošto mene ne zanima programiranje već samo hardware i sl. zanima me da li je hardware na računarstvu ili na informatici jer čujem različite varijante.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Hardver ti je na elektrotehnici.

p.s. tko od vas ovdje ide na I. godinu informatike,da se upoznamo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Hardware i nije baš zastupljen na elektrotehnici,ali znanjem iz nekih pojedinih kolegija može se naučiti puno toga o hardware-u i popravku istoga.Govorim za svoj smjer.Energetiku.

http://moj.tvz.hr/php/popis_pred_ex.php?stu=4

Fitness osobni trener - Više informacija na PM
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

A ja sam rekao po onome šta se govori na faksu...I kao računalni tehničar iz srednje.Računarstvo i informatika su definitivno softverski smjerovi.A elektrotehnika hardver.Iako ćeš na elektrotehnici imati i hardver koji nije izravno vezan za računala.

Još po ovome šta vidim na linku odeš na smjer komunikacijska i računalna tehnika.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 12:37 (g12356).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

pozz

Dali je tezak engleski na tvz-u na informatici, jel treba imat puno predznanja ili se nešto ni ne može znat jel je sve to stručno, u srednjoj mi je njemački 1. jezik, a znam ga slabo pa bi htio na fax-u eng al i njega znam jako malo pa može malo objašnjenje sta se sve uči i tako?

HVALA

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

evo da ja kažem par riječi o Informatici na TVZ-u pa čak i onoj na specijalizaciji. 

Dakle nakon 2 godine lutanja po fer-u pa prelaska na TVZ moje trenutno stanje je sljedeće nakon završetka preddiplomskog u 10. mj: 1. godina specijalističkog i posao u jednoj većoj i poznatoj IT firmi u Hrvatskoj.

Da li mi je TVZ pomogao da dođem do toga? Jako malo, možda neka znanja mogu primjeniti na svom poslu, ali to je mali postotak. 

My point is nemojte se zavaravati i misliti da će vam faks donjeti posao, upravo suprotno... donosite si ga se sami vašim zalaganjem. Faks ti može dati neku smjernicu, a sve ostalo je na tebi. Svakako mislim da treba imati neko formalno obrazovanje, ali ako upisujete ovo samo da bi ste nešto upisali ne vidim smisao stvarno.

Također, prvo i uvodno predavanje će vam reći kako se nakon tvza posao dobije odmah. Posao odmah ili nedugo nakon dobije 1% ljudi, mogu reći da sam ja bio te sreće dok mi frendovi čekaju posao neki već preko 2 godine jer svi traže neko iskustvo.

Čekanje na posao ponajprije ovisi o vama tj vašem znanju. Ovaj fakultet jako može pomoći pri zapošljavanju u državnim firmama jer se one pale na te ECTS-e, a natječaji za takve poslove su skroz rijetki.

Kada sam ja išao na razgovor za posao nikog nije bilo briga što ja završavam kakve su mi ocjene već što znam. Osobno se sada malo kajem što sam upisivao specijalistički na kojem moram slušat o kojekakvim općenitim stvarima koje plaćam n-tisuća kuna koje sam mogao uložiti u certifikate kojima bih usavršio svoje znanje i puno bolje pohvatao ovo čime se trenutno bavim, a profesori su kruti i ne prilagođavaju se radnim obavezama studenata no eto zato ovdje iznosim svoje iskustvo možda nekome pomogne.

0 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Lijep pozdrav !
Iako sam i ja otvorio temu, vidim da je ovdje veca koncentracija forumasa pa eto da postavim par pitanja :)

1.
Sto mislite o elektronickom poslovanju ? A sto o organizaciji i informatizaciji ureda ? Koji smjer biste vi danas odabrali da se mozete vratit u svoje dane ? I zasto ?
2.
Na specijalistickom studiju se odabire 1 smjer il vise njih vezanih uz to koji smjer sam odabrao na strucnom studiju ili mogu koji pozelim i koliko pozelim ?
3.
Koliko mi je potrebno i odkud da ucim informatiku za maturu posto sam informatiku imao samo u 1. razredu opce ..?
4.
Koliko jedna godina faxa kosta para ? Ako upadnem u prvih 140 na listi idem bez placanja ? Kako funkcionira sistem uz placanje ?

Hvala i nadam se konkretnim i dobrim odgovorima ubrzo ! :)

WHY SO SERIOUS ??
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.5.2012 15:37 (fakEEE).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Danas sa fakultetom ne možeš naći posao, a što misliš na kakvoj je razini veleučilište. Mislim da jedna godina košta oko 7300 kn.

15 godina
neaktivan
Brian kaže...

Danas sa fakultetom ne možeš naći posao, a što misliš na kakvoj je razini veleučilište. Mislim da jedna godina košta oko 7300 kn.

Dafuq? Pa veleučilište je isto vakultet.

Powerless, depressed. I try to conceal all the wreckage inside.
15 godina
neaktivan
Nuclear kaže...
Brian kaže...

Dafuq? Pa veleučilište je isto vakultet.

U užem smislu riječi nije.Ali u narodu se to prihvatilo da se i jedno i drugo zovu fakultet.

A inače,ako te posao u inozemstvu zanima onda ti je možda i bolje otići na veleučilište,tj. na stručni studij.

15 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Dali se nakon završetka specijalističkog studija na tvz-u dobija viša ili visoka stručna sprema?

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
bandito kaže...

Dali se nakon završetka specijalističkog studija na tvz-u dobija viša ili visoka stručna sprema?

Nema ti toga više. Sad si prvostupnik nakon stručnog i magistar nakon specijalističkog. Ali da,to je nešto što je prije bilo VSS.

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice