Pa zar ne počne već ovaj tjedan?
http://nastava.tvz.hr/tzk-GRO/ptu.htm
Neznam, ovdje nepiše 8.10 da ima tura, već da je prva 15.10.
Omg nisu valjda promjenili voditelja ture? Ovaj drugi bi nas mogao tjerati do grafičara svaki put
Omg nisu valjda promjenili voditelja ture? Ovaj drugi bi nas mogao tjerati do grafičara svaki put
Jbt nisam o tome razmišljao, ali svaki put do grafičara, prvo umrijet ćemo, a drugo, ode ti pola dana na Sljeme...
Vidjet ćemo koji profesor bude.
Vidjet ćemo koji profesor bude.
Već piše, Marko Milanović prof. kinezologije.
Jel ga itko zna?
od sad se ide uvijek do grafičara, ne samo do zdenca
tako je u našoj grupi na fejsu rekao jedan kolega, koji je tu inf. dobio od profesora
tako je u našoj grupi na fejsu rekao jedan kolega, koji je tu inf. dobio od profesora
Ma šišku, budemo mi njemu rekli.
Nije, bio nam je Boris Metikoš mislim, ovo je drugi.
Da jbte i meni je cimer rekao da je čuo da ćemo stalno do grafičara od sada ići.
Umrijet ćemo pranja jbte.
Nije, bio nam je Boris Metikoš mislim, ovo je drugi.
Da jbte i meni je cimer rekao da je čuo da ćemo stalno do grafičara od sada ići.
Umrijet ćemo pranja jbte.
Nije to Metikoš, siguran sam 100 %.
Ja ću tipu reći što ga ide jer neću stalno čekati vlak. Pa ode mi cijela subota na to.
Nije to Metikoš, siguran sam 100 %.
Ja ću tipu reći što ga ide jer neću stalno čekati vlak. Pa ode mi cijela subota na to.
Metikoš je onaj lik koji nam je bio do sada u prvom i drugom semestru garant.
A čuj vidjet ćemo, nije meni smak svijeta doći do gore, možda dobijem i nešto kondicije i skinem koju kilu :D
I još nešto, na bus više ne idem. Pješačili smo gore do odašiljača 20-30min da nam bus nebi stao jer je bio prepun dotle sam mogao već biti na 2/3 puta do dolje.
Ako neželiš trošit vrijeme odaberi si neki drugi sport, no ja se držim planinarenja nepaše mi kada je tjelesni radnim danom. Šta ako bude kolokvij ili nešto, tjelesni me zezne.
Metikoš je onaj lik koji nam je bio do sada u prvom i drugom semestru garant.
A čuj vidjet ćemo, nije meni smak svijeta doći do gore, možda dobijem i nešto kondicije i skinem koju kilu :D
Pa znam tko mi predaje, nisam blesav.
Skinut češ kila kao i prošle godine. :P
Pa znam tko mi predaje, nisam blesav.
Skinut češ kila kao i prošle godine. :P
Moram priznat već mi pomalo nedostaje to sljeme :D
Kako je najlakše doć do tog restorana kod kojega se nalazimo?
Ideš na državnu maturu... Ima neka formula koliko se sječam, uglavnom gleda se postotak rješenosti predmeta koje si pisao sa državne mature, prosjek ocjena iz srednje...
Kako je najlakše doć do tog restorana kod kojega se nalazimo?
Autom :D
Odeš do britanskog trga s tramvajem/busom (ja sam inače išao od glavnog kolodvora sa šesticom tramvajem), i onda prođeš plac i pokraj kafića čekaš bus 102 (mihaljevac). Izlaziš kod šestina i hodaš ravno gore uzbrdo pokraj groblja, pa pokraj lagvića do neke kućice gdje se svi skupe i onda profesor dijeli papiriće (treba ispunit - ime, prezime, jmbag, smjer) i kaže nam gdje idemo ili do kraljičinog zdenca(2km, 20-40min zavisi kako si brz) ili do grafičara (~7km 45min - 1h 30min)
Ideš na državnu maturu... Ima neka formula koliko se sječam, uglavnom gleda se postotak rješenosti predmeta koje si pisao sa državne mature, prosjek ocjena iz srednje...
znam šta se gleda men treba ta formula
Ovako nekako.
Sve bodove sa niže razine pomnožiš sa 0.6.Na ispitu niže razine matematike imaš točnih 70 od 100 što ti je 0.7.Fakultet u ovom slučaju TVZ za matematiku daje max 400 bodova.Pomnožiš 0.6*0.7*400 i rezultat su ti bodovi koje si dobio.Ako se radi o višoj razini ili o nekom predmetu koji ima samo 1 razinu onda ovih 0.6 zamijeniš sa 1(tj. nemoraš ih niti uzeti u obzir).
Prosjek iz srednje škole se računa ovako(kod većine fakulteta):
Izračunaš prosjek od svih prosjeka razreda(npr. (2.82+3.2+3.5+5.0)/4) i pomnožiš sa brojem bodova koje fakultet nudi za to,u ovom slučaju naTVZ-u je to ove godine bilo afaik 500 bodova.
Uzimao sam u obzir podatke za TVZ informatiku.
Eh,čuo sam da se ponekada održava sajam poslova...onako nešto kao mjesto gdje bi se trebali susretati budući poslodavci i studenti.Kada bi to trebalo biti?
Eh,čuo sam da se ponekada održava sajam poslova...onako nešto kao mjesto gdje bi se trebali susretati budući poslodavci i studenti.Kada bi to trebalo biti?
Ja znam za Sajam stipendija.
e,a dali na matematici na 1. godini priznaju samo potpuno riješene zadatke ili priznaju neke bodove i ako si ga djelomično riješio tj. ako si ga dobro postavio?
Isto pitanje za fiziku?
e,a dali na matematici na 1. godini priznaju samo potpuno riješene zadatke ili priznaju neke bodove i ako si ga djelomično riješio tj. ako si ga dobro postavio?
Isto pitanje za fiziku?
Samo točno rješene, kod fizike je malo drukčije, nešto ti priznaju, ali ne računaj na to.
Uglavnom matematika te nebi trebala zabrinjavat, to je prelagano prva 2 semestra.
Isto pitanje za fiziku?
Samo točno rješene, kod fizike je malo drukčije, nešto ti priznaju, ali ne računaj na to.
Uglavnom matematika te nebi trebala zabrinjavat, to je prelagano prva 2 semestra.
matematika mi se čini oke, ali od fizike mi se sere!!! 800 formuli i onda ti znaj...
matematika mi se čini oke, ali od fizike mi se sere!!! 800 formuli i onda ti znaj...
Većinu znaš, neke napišeš na kalkulator pa samo čitaš sa njega.
Teorija je teža nego zadaci.
Većinu znaš, neke napišeš na kalkulator pa samo čitaš sa njega.
Teorija je teža nego zadaci.
se more imat šalabahtera, mislim jel stalno "patroliraju" ili??
Šalabahter, slobodno. Nikog se nesjećam da su izbacili van iz dvorane, profesor to vidi, ali pređe preko toga no nastoj da te nevidi kako prepisuješ.
Šalabahter, slobodno. Nikog se nesjećam da su izbacili van iz dvorane, profesor to vidi, ali pređe preko toga no nastoj da te nevidi kako prepisuješ.
Pa ja se sjećam popriličnog broja koji je izbačen zbog prepisivanja. A profesori sigurno ne prelaze preko toga. Štoviše, na kolokvijima i ispitima obično je profesor + 2 asistenta koji paze na studente dok pišu pa i nije tako jednostavno prepisati. Na FERu su zbog prepisivanja dvojica dobili opomenu pred isključenje, a kod nas mislim da je bilo par studenata koji su zbog prepisivanja išli na kasniji usmeni ispit nakon pismenog ili im je čak bio i zabranjen izlazak na sljedeći rok.
Osobno nemam ništa protiv ako student se uspije snaći pa prepisati, ali ako ga se uhvati mora snositi i sve posljedice toga.. pa tko želi neka riskira. Najžalosnije je što obično ti isti studenti koji prepisuju kasnije pljuju po faksu tipa "tamo se samo prepisuje, ništa se ne uči" itd, a sami su si odabrali takav put.
Pa ja se sjećam popriličnog broja koji je izbačen zbog prepisivanja. A profesori sigurno ne prelaze preko toga. Štoviše, na kolokvijima i ispitima obično je profesor + 2 asistenta koji paze na studente dok pišu pa i nije tako jednostavno prepisati. Na FERu su zbog prepisivanja dvojica dobili opomenu pred isključenje, a kod nas mislim da je bilo par studenata koji su zbog prepisivanja išli na kasniji usmeni ispit nakon pismenog ili im je čak bio i zabranjen izlazak na sljedeći rok.
Osobno nemam ništa protiv ako student se uspije snaći pa prepisati, ali ako ga se uhvati mora snositi i sve posljedice toga.. pa tko želi neka riskira. Najžalosnije je što obično ti isti studenti koji prepisuju kasnije pljuju po faksu tipa "tamo se samo prepisuje, ništa se ne uči" itd, a sami su si odabrali takav put.
Ja sam mislio samo na fiziku, što se tiče drugih predmeta tipa uvod u elektroničko poslovanje, uvod u uredsko poslovanje, građa digitalnih sklopova itd. , za to mogu reći rađe nemojte, jako je gadno tamo.
Eh,imali smo ovaj kod iz osnova programiranja(na pripremi za vježbe):
#include <stdio.h>
int main()
{
//deklaracija osnovnih tipova podataka
//imenovanje varijabli
int var1 = 2929, Var1, VAR1, mojavar;
float mojbroj1 = 457.2f, MojBroj2, MOJBROJ3;
double broj1=7.245e7, Broj2,BROJ3;
char slovo1 = 'A', slovo2, Znak3;
printf("%d \n",var1);
return 0;
}
I pitanje je zašto smo u inicijalizaciji float varijable iza broja dodali slovo f a za double nismo?
Inače mi se program ofkors uspješno izvršio.
457.2 je double konstanta a s dodatkom f je float konstanta. razlika je u preciznošću i broju decimala.