Moj prvi Plane toy :D
http://img593.imageshack.us/img593/2337/99380926.jpg
Vaši 3D modeli
- poruka: 7.704
- |
- čitano: 2.055.051
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koje programe koristite, zanima me ja sam u ovome poćetnik.
I ja sam :D
ja koristim Cinema 4D
Pada snijeg
Scena mi je interesantna ali snijeg se baš i ne kuži najbolje.
Mali update dodao sam ogradu i staklenu pregradu sa vratima. Model nece biti zavrsen na vrijeme bice zavrseno samo ono potrebno za 2-3 rendera ali nastavicu raditi kasnije na njemu :D
Moj prvi rad u Cinema4d :D
Link do full hd: http://img341.imageshack.us/img341/1378/veky.jpg
Evo samo jedan brzinski image dump; nešto sam eksperimentirao ovog vikenda, pa evo par slika koje su nastale tjekom tog eksperimentiranja... A pošto već dugo nisam napravio nešto "za gušt", sljedeći "za gušt" projekt će bit napravljen u UDK, pa ću postat download link kad bude nešto konkretno.
Do onda evo link za test ovog hodnika na slikama (verzija u Unity-u, sa kojom nisam zadovoljan): http://dejankober.com/download/Test_hodnik.rar
P.S. Evo i par test slika iz UDK (zadnje slike)
Evo samo jedan brzinski image dump; nešto sam eksperimentirao ovog vikenda, pa evo par slika koje su nastale tjekom tog eksperimentiranja... A pošto već dugo nisam napravio nešto "za gušt", sljedeći "za gušt" projekt će bit napravljen u UDK, pa ću postat download link kad bude nešto konkretno.
Do onda evo link za test ovog hodnika na slikama (verzija u Unity-u, sa kojom nisam zadovoljan): http://dejankober.com/download/Test_hodnik.rar
P.S. Evo i par test slika iz UDK (zadnje slike)
Totalno mi stil nekako vuče na mape iz UT99 :)
Sad mi se baš zaigralo *__*
Inače, odlično!
Totalno mi stil nekako vuče na mape iz UT99 :)
Sad mi se baš zaigralo *__*
Inače, odlično!
A evo onda još par slikica iz UDK :) Za sad testiram shadere i sl. stvari...
U ovim stvarima, usudio bih se reći da ti je čak UDK bolji:)
Evo mene opet sa eksperimentiranjem i testovima... I ovaj put je u pitanju realtime test; samo ovaj put test kvalitete viewporta od 3ds max-a.
Dakle, ove slike su direktni screenshot iz 3ds max-a, bez ikakvih "popravljanja" u Photoshopu. Znači, čisti viewport od max-a... Mislim da će se u buduće moje "rendanje" svodit na screenshot od viewporta :D:D
P.S. slike veće rezolucije imate ovdje:
Okruzenje u koje treba da smjestim onaj objekat je pri kraju :D Radio sam pomocu par slika koje sam imao (nije mi se dalo po ovoj zimi ici slikati xD) pa nije bas 100% tacno :D Pa vi procjenite da li lici :D
Za portfolio...
Fotografije covjece, nice work
Fotografije covjece, nice work
Hvala na komentaru. Ja bi osobno još puno detaljizirao jer to volim, a i uvijek čovjek nešto nauči kroz ovakve radove, ali naprosto nemam više vremena, bez posla sam već ne znam ni sam koliko, a nadam se da će mi ovo pomoći u pronalasku. Ovo sam konkretno (osim za portfolio) radio za jedan natječaj za posao.
Ako nekoga zanima eventualno, par tehničkih podataka o sceni i malo workflowa. Koristio sam V-Ray dome light + HDR i za dnevni i za noćni render, isti HDR-i su i za refleksije. Razmišljao sam osobno ići uslikati neku HDR panoramu na lokaciju, ali otpalo je zbog lošeg vremena, tako da sam se na kraju poslužio Doschovim HDRI-ima. Na dnevnim renderima sam koristio i V-Ray Sun da definiram oštrije sjene tamo gdje su mi trebale (na fasadi recimo). Htio sam izbjeći koliko je god moguće koristiti gotove modele, čak i za vegetaciju, da je situacija malo drugačija, koristio bih GrowFX te modelirao svu vegetaciju. U ovom slučaju, koristio sam dosta iTrees i iGrass ali sa modificiranim materijalima za koru i lišće da bi bolje sjeli u jesenski štih. MultiScatter sam koristio da to porazbacam okolo i malo MultiPaintera za detalje poput kamenčića i suhog lišća na stazici.
Što se interijera tiče, tu sam sve modelirao, krevet je Max Cloth + zBrush (deka, plahta i jastuci). Parket je rađen pomoću "floor generatora", znači fizički su modelirani segmenti, to mi nekako dosta bolje izgleda nego samo nalijepit teksturu. Lighting malo prilagođen, stavio V-Ray plane-ove na prozore koji su u "portal" modu. Razmišljao sam i zavjese dodati i još štošta nešto :) ali eto, žurio sam pa je ostalo na ovome.
Za portfolio...
Minoza ovo je odlično,atmosfera,čistoća i jednostavnost...zanima me kako si napravio ove blokove na podu?
Minoza ovo je odlično,atmosfera,čistoća i jednostavnost...zanima me kako si napravio ove blokove na podu?
Tekstura kamene staze + VRay Displacement mod. S ovime sam se dosta natezao jer mi je displacement žešće gutao RAM... Na kraju sam izrezao samo dijelove koji su vidljivi u kadru i samo na to stavljao displacement.
Evo skripte koju sam spominjao, "floor generator", super stvar:
http://www.cg-source.com/floorgenerator.php
Ima na tom sajtu još korisnih stvari.
Pozdrav svima, stvarno se divim nekim modelima i scenama koje sam vidio tako da sam i ja odlučio da počnem učiti modeliranje. Koristim Cinemu 4D i imam par pitanja, čak sam jedan model i završio ( modelirao po tutorialu, ali sam teksturirao ), ali ne znam kako da ga pravilno exportam u JPEG format ili bilo koji drugi, to je prvo pitanje, kako da exportam model u JPEG image ili kako to već ide.
Također slično pitanje, uradio sam jedan svoj text i animirao ga, ali opet ne znam kako da exportam u neki video file ?
Eto to su dva početna pitanja koja me za sada najviše štopaju, ali nadam se da će neko imati odgovor.
I evo ispod imate sliku koju nisam pravilno exportao nego sam nešto čačkao, ali eto bar sam model napravio, to je nešto kao čudni octopus :D
Moras renderat to i onda postavit da sprema kao video npr. avi ali neznam kako se to radi u c4d.
Pozdrav svima, stvarno se divim nekim modelima i scenama koje sam vidio tako da sam i ja odlučio da počnem učiti modeliranje. Koristim Cinemu 4D i imam par pitanja, čak sam jedan model i završio ( modelirao po tutorialu, ali sam teksturirao ), ali ne znam kako da ga pravilno exportam u JPEG format ili bilo koji drugi, to je prvo pitanje, kako da exportam model u JPEG image ili kako to već ide.
Također slično pitanje, uradio sam jedan svoj text i animirao ga, ali opet ne znam kako da exportam u neki video file ?
Eto to su dva početna pitanja koja me za sada najviše štopaju, ali nadam se da će neko imati odgovor.
I evo ispod imate sliku koju nisam pravilno exportao nego sam nešto čačkao, ali eto bar sam model napravio, to je nešto kao čudni octopus :D
Klikneš na opcije rendera i biraš koju veličinu slike želiš , kamo će se spremiti , koji format želiš itd. I nakon toga klikneš da izrenda i slika će se spremit kamo si odredio .